| Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|
+36lovekomotive saint Caravelle_Zg Vitosa ionutz72 acvila COSTACHE MIHAIL orestte cristi CFR nenuandrei Nk11 M.I.C.I. tuborgtnp rizelgeorgel2004 manuela Marius Iulian ravers75 Dr2005 cardinal eu bostanesku gigel traian FeroFan97 romaniaetc Cobra rich1974 AlexD laur 133 pannonia express Luna razvan - trenuri mihaiuc IonutCFR2009 Adrian78 DUAL Nesebar 40 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6457 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 22:37 | |
| La regio,abonamentele saptamanale s-au marit cu cativa banuti,acolo.Biletele dus-intors si ele au fost rotunjite la multiplu de 0,05. Evident numai in plus |
|
| |
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3357 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8372 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 22:44 | |
| Iata ce scrie CFR CALATORI :
tariful călătoriei cu mai multe trenuri va fi suma tarifelor pentru fiecare tren în parte
Dar nu spune ca se va tarifa fiecare tren de la 0 LA 50, 100, 200 kilometri.
|
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22398 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 23:49 | |
| Deci eu nu inteleg , sa luam o ruta Bucuresti-Brasov-Sibiu sunt 315 km se incadreaza la zona 301-350 bun , tariful aferent acestei grupe este de 34.70 la trenurile regio , bun numai ca pe aceasta ruta nu exista tren regio direct si atunci se face cu schimbare in Brasov si daca calculam cum au spus ei Bucuresti-Brasov 166 km adica 22.5 plus Brasov-Sibiu 149 km adica 19.5 ne da 42 de lei din care scadem 10% reducerea pentru fidelitate 4.2 ne da 37.8 bun deci atat ar trebuii sa platim din 11 Decembrie , dar tot la tabelul cu tarife avem si un tabel in care scrie : Tarife / tren calatoria cu 2 trenuri 10% reducere fidelitate si cand ma uit la zona km 301-350 vad 31.25 lei deci ce sa mai inteleg ?
Dar am stat si am adunat cele 2 tarife din tabelul cu reducere pentru 2 trenuri si reducerea de 10% , deci am adunat tariful din Buc la Brasov 20.25 cu Brasov-Sibiu 17.55 si totalul a fost 37.8 , deci e clar ca acolo sunt deja scazute cu 10% si doar se aduna din zona in care se incadreaza fiecare tren pe care circula calatorul , oricum au facut ei cumva sa ia mai multi bani de la oameni chiar si la trenurile Regio daca mergi cu 2-3-4 trenuri de legatura . Urat din partea lor .......!
|
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6457 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 23:55 | |
| - karpaty a scris:
- Deci eu nu inteleg ,...
Asa e, tabelele sunt gata scazute procentele,in functie de cate trenuri sunt schimbate. Cred ca daca ai ghinion sa schimbi si in Fagaras de exemplu,iesi mai scump. Asta da fidelitate... |
|
| |
Caravelle_Zg V.I.P Member
Numarul mesajelor : 857 Varsta : 33 Localizare : Arad, România Reputatie : 6569 Data de inscriere : 05/09/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 23:55 | |
| Înseamnă că grila de tarife de la 300 km până în 1000 km pentru trenurile regio a fost păstrată fără folos întrucât niciunul din respectivele trenuri nu va depăși 300 km. Sunt profund decepționat, cu atât mai mult cu cât am întrebat azi la gară dacă într-adevăr se va tarifa de la 0 km fiecare tren de pe bilet și mi s-a răspuns că da. |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22398 Data de inscriere : 06/12/2009
| |
| |
cristi CFR Administrator
Numarul mesajelor : 3663 Varsta : 35 Localizare : Timişoara Reputatie : 9710 Data de inscriere : 02/11/2008
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 00:34 | |
| Aceasta problema ar trebuii atacata, eu calatoresc pe kilometrii de la statia A la C, faptul ca schimb trenul in B nu ma poate obliga nimeni sa platesc 2 zone.
_________________ http://tren.transira.ro/Arhiva Trainspo https://www.youtube.com/user/cristiCFR
|
|
| |
acvila
Numarul mesajelor : 15 Varsta : 36 Localizare : BUCOVA, com. Bautar, CARAS-SEVERIN Reputatie : 5040 Data de inscriere : 02/03/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 00:38 | |
| - ionutz72 a scris:
- Principalele tarife.
Si metoda de calcul.
-as fi curios *(numai de dragul de a-i pune sa mai stampileze niste "hartii oficiale" cu raspunsuri si notificari aberante catre calatori...), in baza caror reglementari au calculat tariful pentru un tren Regio direct pe distanta kilometrica 900-1000 km, dat fiind faptul ca exista limite de parcurs pentru trenurile Regio dupa care trenul respectiv ar trebui incadrat automat la InterRegio *(vezi mult discutatul caz al trenului Regio Bucuresti-Constanta fractionat...) - cred ca ramane valabila intrebarea mea si in cazul tarifelor aferente rangului Regio cu schimbare de 2 trenuri pentru o distanta tot de 900-1000 km; -poate si la 3 schimburi?! ...asa doar, de dragul de a da explicatii si de a fi presati din ce in ce mai rar cu chestii din ce in ce mai ""nesemnificative" dar atat de... *(va las pe voi sa continuati...) |
|
| |
Numarul mesajelor : 3357 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8372 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 00:43 | |
| Cred ca cei de la TARIFARE la CFR CALATORI ori sunt frumosi ori nu dau 2 bani pe trenuri si calatori. Oricum sunt cu capul in nori... Trebuie sa facem ceva pentru ca aceasta situatie aiurea sa nu dureze mult. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 00:46 | |
| - cristi CFR a scris:
- Aceasta problema ar trebuii atacata, eu calatoresc pe kilometrii de la statia A la C, faptul ca schimb trenul in B nu ma poate obliga nimeni sa platesc 2 zone.
Pai bun si cine sa faca ceva in favoarea calatorilor ? nu era normal sa faca asa ceva asta e clar , ca eu vreau sa schimb 3 regio sa ies mai eiftin e problema mea trebuia sa lase o portita si celor saraci sau celor ce coboara in sate unde opresc doar regio si schimba 3 trenuri acei calatori vor nu vor calatoresc cu mai multe trenuri dece i obligi sa plateasca mai mult ca asa vrei tu (CFR-Calatori) , atunci sa fi reintrodus trenurile regio de lung parcurs sa aibe tot omul varianta de a merge cu regio si pe distante mai lungi de 250 km . |
|
| |
acvila
Numarul mesajelor : 15 Varsta : 36 Localizare : BUCOVA, com. Bautar, CARAS-SEVERIN Reputatie : 5040 Data de inscriere : 02/03/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 00:47 | |
| -daca nu stie nimeni un tren Regio care circula pe o distanta mai mare de 288 km fara intrerupere (Targu jiu - Arad, care se opreste in Arad si nu mai merge pana in Timisoara tomai pt a respecta limita de distanta parcursa de catre Regio...), cred ca intrebarea mea anterioara poate sa inceapa de la zona tarifara aferenta ditantelor 301-400 km, 401-500 km, s.a.m.d. pana la 901-1000 km in final... - ne jucam putin cu niste explicatii de-astea "marunte"?! :shock: |
|
| |
acvila
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 00:55 | |
| - karpaty a scris:
- cristi CFR a scris:
- Aceasta problema ar trebuii atacata, eu calatoresc pe kilometrii de la statia A la C, faptul ca schimb trenul in B nu ma poate obliga nimeni sa platesc 2 zone.
Pai bun si cine sa faca ceva in favoarea calatorilor ? nu era normal sa faca asa ceva asta e clar , ca eu vreau sa schimb 3 regio sa ies mai eiftin e problema mea trebuia sa lase o portita si celor saraci sau celor ce coboara in sate unde opresc doar regio si schimba 3 trenuri acei calatori vor nu vor calatoresc cu mai multe trenuri dece i obligi sa plateasca mai mult ca asa vrei tu (CFR-Calatori) , atunci sa fi reintrodus trenurile regio de lung parcurs sa aibe tot omul varianta de a merge cu regio si pe distante mai lungi de 250 km . speranta ramane tot in privati pana la urma, cred... chiar daca la ei se aplica oricum tarifarea cumulata pentru trasee cu schimbari de tren la aceiasi companie privata *(pt ca nu au un sistem national de incasare a biletelor...), macar nu se aplica "reglementarea" cu privire la limita de distanta parcursa pt Regio - Regio Timisoara-Arad-Brasov al celor de la Regiotrans (noul mers 2011-2012) in afara de schimbarea numarului in arad este direct pe restul distantei si chiar daca nu au ei "Reducerile si PROMOTIILE" C.F.R.-ului, tot cu ei cred ca merg de Revelion anul asta pana in Brasov... -sau Regio Caransebes-Cluj Napoca al celor de la T.F.G. intra la aceiasi categorie: drum lung, tarif minim.... -la privati ne putem adresa cu rugaminti pentru Regio de lung parcurs, ca vad ca ei au "portite" de a ocoli "noile reglementari in vigoare" *(imi suna in minte deja unele comunicate oficiale...) |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 01:17 | |
| Am facut o alta simulare de traseu : Sighet-Brasov cu 4 regio distanta 462 km si anume :
Sighet-Beclean-140 km Beclean-Bistrita-36 km Bistrita-Deda-58 km Deda-Brasov-228 km
Acum pentru acest traseu se plateste 44.70 cu noua tarifare se va plati 45.80 deci cu 1 leu si 10 bani mai mult iar daca il iei din timp se scad 13% si se plateste 40 de lei ........ parca pentru distante mari nu se simte ca se va tarifa fiecare tren de la 0 si e mai aproape de tariful actual asta in cazul acesta in care se schimba 4 trenuri si se acorda reducerea de 20% dar pentru cine merge cu 2 trenuri e mai scump . |
|
| |
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 01:28 | |
| Este o mare prostie (specific romaneasca), iar cine are GHINIONUL sa nu aibe tren direct intre doua localitati si este obligat sa schimbe sa plateasca mai mult decat cel NOROCOS care are tren direct. |
|
| |
Nesebar Administrator
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Sam 10 Dec 2011, 01:39 | |
| O alta ruta am luat Craiova-Iasi via Brasov 805 km : Craiova-Brasov 335 km Brasov-Siculeni 103 km Siculeni-Iasi 367 km Acum pentru aceasta ruta se plateste 107 lei Pret nou 154.75 valabil in ziua plecarii , daca se ia cu anticipatie ajunge la 135.92 si daca se ia si on-line se ajunge la 104,42 , iar daca era trenul direct cum era o data pe aceasta ruta se platea 121.5 in ziua plecarii , cu anticipatie 105.71 si on-line 79.29 , deci se vede marea diferenta intre a utiliza un tren direct si mai multe trenuri numai ca pe aceasta ruta nu mai exista trenul direct ! Scump , normal era sa lase tarifarea pe intreaga distanta si sa acorde reducere pentru cine schimba trenurile pentru ca nu merge cu tren direct dar cum pe multe rute nu exista tren direct ei te taxeaza si in plus inloc sa iti faca o reducere ca schimbi trenurile . |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
| |
|
| |
| Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|