| Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|
+36lovekomotive saint Caravelle_Zg Vitosa ionutz72 acvila COSTACHE MIHAIL orestte cristi CFR nenuandrei Nk11 M.I.C.I. tuborgtnp rizelgeorgel2004 manuela Marius Iulian ravers75 Dr2005 cardinal eu bostanesku gigel traian FeroFan97 romaniaetc Cobra rich1974 AlexD laur 133 pannonia express Luna razvan - trenuri mihaiuc IonutCFR2009 Adrian78 DUAL Nesebar 40 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
nenuandrei V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1542 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Nord Reputatie : 6391 Data de inscriere : 16/09/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 6:26 pm | |
| Cand am mers in luna August la mare am vazut multa lume sand in picioare si totus aveau bilet |
|
| |
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 6:34 pm | |
| Acum 2 ani eram in Oradea si am vrut sa vin pe valea Oltului la Buc , astfel mergeam cu 4 trenuri si anume : 1632-Oradea-Copsa Mica 1637-Copsa-Sibiu (circula pe ruta CT-SB cand nu se circula prin Fagaras) 1727-Sibiu-Craiova 1692-Craiova-Buc. Am cerut biletul la casa de bilete , a gasit aceasta ruta in calculator pana la urma dupa ce tot i spuneam eu ce sa faca si la final zice trebuie sa iti dau rezervare la toate trenurile :shock: zic nu , nu vreau rezervare la toate ca pun viza de intrerupere in Sibiu zice atunci nu iti dau bilet pe intreaga distanta si asa a urmat o mare cearta acolo la casa ca nu vroia sa imi dea bilet decat cu rezervare la toate trenurile ca asa a primit ordin intern si ca ea nu vrea sa primeasca penalizari ca nu vreau eu rezervare si ma pus sa aleg ori iau bilet pe intreaga distanta la toate trenurile cu rezervare ori imi da bilete pentru fiecare tren in parte in ce zi vreau , am chemat sefa de tura s-au strans acolo 4 casierite cu sefa de tura si nici moarte nu au vrut sa imi dea biletul fara rezervare la toate trenurile pentru ca asa e ordinul intern , nu am avut ce sa fac ca pleca trenul si il pierdeam ca deja i-am zis sa imi aratre si mie ordinul dar atunci dadea din colt in colt ca e pe undeva da nu stie unde , in final am luat biletul cu rezervare la toate trenurile , deci am platit inca 9 lei degeaba ca oricum nu am stat la locurile inscrise pe bilete . |
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6453 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 7:14 pm | |
| Principalele tarife. Si metoda de calcul.
|
|
| |
ravers75
Numarul mesajelor : 427 Reputatie : 5521 Data de inscriere : 15/12/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 7:39 pm | |
| Cu alte cuvinte nu mai este obligatorie rezervarea! |
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1030 Varsta : 52 Localizare : Prin zona... Reputatie : 6453 Data de inscriere : 30/03/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 7:53 pm | |
| Citat din Reglementari Proprii CFR Calatori la Norme Uniforme Calatori - Citat :
Obligatoriu la trenuri cu regim de rezervare este necesar achitarea tarifului de rezervare a locului corespunzator clasei de rezervare,daca sunt locuri disponibile si se asigura loc rezervat. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 8:04 pm | |
| Deci iara ne-a tras CFR o majorare mascata?!!! Deci pentru biletul Slanic-Bucuresti-Craiova cu 2 regio si un IR tarifele sunt 6.8RON+7.3RON amandoua regio 54.90RON pentru IR + locul 3.3RON in TOTAL 72.3 RON din care scadem reducerea de fidelitate pentru schimbarea 3 trenuri de 15% ajungem la 62.05 Pretul actual aceleasi trenuri 53.3 RON Per total transportul cu trenul va ramane pentru cei cu reduceri !!
Ultima editare efectuata de catre adrian78 in Vin Dec 09, 2011 8:16 pm, editata de 1 ori |
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 8:12 pm | |
| Cam asa. Sunt mult defavorizate zonele scurte daca schimbi doua trenuri sau mai multe trenuri. De exemplu de la X la Y= 12km, de la Y la Z= 3km. Total X la Z = 15km cu pret actual pentru zona 20km=3,7 ron Acum cu doua trenuri cu fidelizare= 3,35(X la Y) + 3,00(Y la Z)= 6,35 ron. Halal...
Ultima editare efectuata de catre ionutz72 in Vin Dec 09, 2011 8:18 pm, editata de 1 ori |
|
| |
nenuandrei V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1542 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Nord Reputatie : 6391 Data de inscriere : 16/09/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 8:15 pm | |
| Tarifele sunt destul de exagerat de mare.In 2-3ani Cfr Calatori o sa alunge toti calatori de pe tren si asta nu e bine |
|
| |
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 8:45 pm | |
| - nenuandrei a scris:
- Tarifele sunt destul de exagerat de mare.In 2-3 ani Cfr Calatori o sa alunge toti calatori de pe tren si asta nu e bine
[ b]Eu cand va spun sa trimiteti email la companiile de transport feroviar marfa private ca sa preseze ministerul Transporturilor sa reabiliteze caile ferate, sa puna presiune pe firmele de transport rutier privat de persoane. CFR CALATORI este prea slab pentru concurenta din partea firmelor de transport privat de calatori RUTIER.
Sunt mai mult ca sigur ca s-au dat spagi ca CFR CALATORI sa fie nevoit sa majoreze tarifele pentru ca AUTOCARELE SI MICROBUZELE sa aibe calatori.Mie nu mi se pare normal ca la autocar, microbuz intre Bucuresti si Pitesti sa fie 15-20 de lei iar Bucuresti - Ramnicu Valcea 29-30 de lei de peste 3 ani. Si exemplele pot continua. CONCURENTA ES5TE ACERBA IAR TRANSPORTUL DE PERSOANE NU FACE EXCEPTIE, iar trenurile (CFR CALATORI) sunt mereu in pierdere. Voi calatori cu trenurile directe daca vor fii asa tarifele.[/b] |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14503 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 9:23 pm | |
| Mda d-lor, din comentariile dvs inteleg ca ajungeti la vorbele mele de acum circa o luna de zile, asta cu scumpirea mascata, pe atunci mi-ati sarit in cap, nu ca scade la rapid si creste la accel si se face o medie, na ca CFR a ieftinit merele si a scumpit perele, dar a naibii scumpire, deh avea dreptate acel ,,nene,, din interiorul chefereului, eu am pomenit de aceasta scumpire mascata iar voi nu m-ati crezut, credulilor, imi pare rau ptr voi, dar asta e, asa ca traiasca firmele de transport auto.
PS eu cred ca astia vor sa falimenteze cfr-ul de tot, nu sunt sanatosi la cap. |
|
| |
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15505 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 10:05 pm | |
| Deci suntem prostiti pe fata. Chiar daca ei spun ca daca vom schimba trenul, vom plati tarifarea incepand de la zero km, lucru ce nu este deloc corect, mi se pare incredibil ca sunt si cazuri cand nu schimbam trenul (ci doar nr. acestuia) si platim tot de la zero km. Dau 2 exemple:
Daca dorim sa plecam din Bucuresti la Constanta cu trenul Regio ca sa platim mai putin, mergem cu un singur tren, adica aceeasi garnitura dar care de la Obor la Fetesti se numeste 8015, iar in continuare de la Fetesti la Constanta, se numeste 8033. De la Fetesti se incepe din nou tarifarea dar nu schimbam trenul!!
Daca suntem navetisti si venim dimineata din Calarasi in Bucuresti Obor, la ora 5:40 pleaca din Calarasi R8343. Acesta are in compunere vagoane si pentru Constanta, si pentru Bucuresti Obor. Numai ca nr. 8343 ramane pentru ramura de Constanta. Cei care doresc sa vina la Bucuresti Obor, desi raman in aceleasi vagoane si nu schimba absolut nici un alt tren, de la Ciulnita iar incep sa fie tarifati de la zero km, pentru ca trenul isi schimba numarul devenind R 8022. Si cu acest nr. ajunge la Obor.
|
|
| |
ionutz72 V.I.P Member
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 10:16 pm | |
| Reglementari Proprii CFR Calatori la Norme Uniforme Calatori - Citat :
- In situatiile in care la trenurile CFR Calatori exista grupe de vagoane care se detaseaza in parcurs si circula in continuare pe o anumita relatie sub un alt numar de tren de acelasi rang, sau grupa de vagoane care se detaseaza in parcurs se ataseaza in compunerea altui tren de acelasi rang, pentru calatorii care circula la aceste vagoane - din punct de vedere tarifar -se considera un singur tren si se emite o singura legitimatie de calatorie valabila la rangul de tren respectiv si la clasa solicitata, pe intreaga distanta parcursa sub numarul de tren din statia de plecare, (chiar daca in parcurs se schimba numarul de tren sub care circula grupa respectiva de vagoane)
|
|
| |
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13277 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 10:19 pm | |
| Ok deci pe ruta Savarsin-Hunedoara acum cu 2046+2149 ma costa 11,8 RON ,pentru student 5,9 RON ,dupa 12 ma costa mai mult cu reducerea pentru cei 0~20 km Simeria-HD )?Foarte intresanta strategia CFR |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18749 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24326 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 10:20 pm | |
| Mihail la trenurile Regio nu e nici acuma mare diferenta intre tarif intreg si cel pe 2 bucati da la IR cu 2 tarifari diferenta creste mult deci s-a dus avantajul sa mergi cat mai departe |
|
| |
AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin Dec 09, 2011 10:28 pm | |
| NOU: Pentru relatia Bucuresti Nord - Aeroport Otopeni sau retur se efectueaza transbordare auto de la si la P.O. Aeroport H. Tariful pentru o calatorie (tren+auto) este de 8 lei. P'asta l-au modificat deja de la 6.7 lei l-au facut 8 sa fie suma rotunda ce priza lor |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
| |
|
| |
| Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|