|
| Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|
+36lovekomotive saint Caravelle_Zg Vitosa ionutz72 acvila COSTACHE MIHAIL orestte cristi CFR nenuandrei Nk11 M.I.C.I. tuborgtnp rizelgeorgel2004 manuela Marius Iulian ravers75 Dr2005 cardinal eu bostanesku gigel traian FeroFan97 romaniaetc Cobra rich1974 AlexD laur 133 pannonia express Luna razvan - trenuri mihaiuc IonutCFR2009 Adrian78 DUAL Nesebar 40 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
traian
Numarul mesajelor : 222 Varsta : 40 Localizare : Eforie Sud Reputatie : 5140 Data de inscriere : 23/06/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 07:49 | |
| - ravers75 a scris:
- Inca o problema majora, de altfel mi se pare discriminare crasa: din cauza fractionarii trenurilor pe distanta Bucuresti - Botosani in IR SI R calatorii care merg la vagonul de dormit 2 locuri pe distanta de 401-500 ( la fel ca pe Bucuresti - Iasi) platesc cu 75 de lei in plus fata daca ar fi fost tren direct! Asa de TARIFARE DE EXCEPTIE MARCA CFR CALATORI! e SCANDALOS, Verificati pretul pe infofer daca nu credeti!
Pai vagonul de dormit, ca si cuseta, sunt considerate "extra" si tarifate separat, fara nicio reducere! Pana si cei cu permise gratuite le platesc integral, daca vor ceva in plus! Deci la faza asta chiar n-ai ce zice, oricate bube ar avea CFR! Vrei confort, platesti. |
| | | Mihay V.I.P Member
Numarul mesajelor : 296 Varsta : 46 Localizare : Constanta Reputatie : 5645 Data de inscriere : 19/04/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 08:38 | |
| Stati linistiti, ca nu e asa cum credeati! Iata un exemplu cu 2 trenuri: |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22398 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 09:59 | |
| - rizelgeorgel2004 a scris:
- Pana acum studentii plateau 1,65 lei pentru loc, iar pensionarii pret intreg, 3.3 lei. Se pare ca si locul va fi de acum intreg. De 5 nopti nu mai pot sa dorm numai din cauza indignarii!
Rezervarea locului a fost mereu 3,3 pentru tot calatorul , chiar daca era student , toate rezervarile se platesc intreg , reducerea se aplica doar biletului . |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3338 Reputatie : 8746 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 10:49 | |
| o chestie ciudata, care ma intereseaza pe mine in special daca iau un bilet dus intors la un regio, pot sa ma intorc din bucati cu doua regio pe aceeasi ruta ?
|
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3357 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8372 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 11:34 | |
| - ravers75 a scris:
- Inca o problema majora, de altfel mi se pare discriminare crasa: din cauza fractionarii trenurilor pe distanta Bucuresti - Botosani in IR SI R calatorii care merg la vagonul de dormit 2 locuri pe distanta de 401-500 ( la fel ca pe Bucuresti - Iasi) platesc cu 75 de lei in plus fata daca ar fi fost tren direct! Asa de TARIFARE DE EXCEPTIE MARCA CFR CALATORI! e SCANDALOS, Verificati pretul pe infofer daca nu credeti!
ASTA ESTE O PROBLEMA A PROTECTIEI CONSUMATORULUI : SA AI NEVOIE SA SCHIMBI DOUA TRENURI IR SAU IC SI SA PLATESTI MAI MULT DECAT O PERSOANA CARE CIRCULA CU UN TREN DIRECT (fara schimbare pe aceiasi zona kilometrica si cu acelasi rang). Va rog frumos sa faceti si voi simulari : cu tren direct - aceiasi zona kilometrica si trenuri cu schimbare o data si va lamuriti cum sta treaba. |
| | | acvila
Numarul mesajelor : 15 Varsta : 36 Localizare : BUCOVA, com. Bautar, CARAS-SEVERIN Reputatie : 5040 Data de inscriere : 02/03/2011
| Subiect: reducere 25% la plata online MasterCard/Maestro Dum 11 Dec 2011, 13:06 | |
| ...si mai putred este faptul ca in casuta cu "SUMA DE PLATA" autorizata sa fie retrasa din cont *(la cumpararea de bilete C.F.R. online) ramane aceiasi valoare, indiferent daca alegi MasterCard/Maestro *(cu reducerea promotionala de 25%) sau Visa/VisaElectron... deci eu de unde sa stiu exact ce suma autorizez sa fie retrasa din cont?! *(oi vedea eu la urma, in extrasul de cont daca am avut sau nu "reducere", nu-i asa?!) -iar la rute scurte/directe, sau pe distante la care eu as vrea sa achizitionez bilete C.F.R. online la rang de Regio, nu mi se ofera posibilitatea achizitionarii *(cu sau fara "oferta de 25% reducere", cu sau fara "reducere de 5,10,13% anticipatie") decat la rangurile superioare InterRegio si eventual InterCity...
...suna din ce in ce mai sunt cam nervos, dar bine ca mi-a aparut alta fraza aici "transportul feroviar public, in comun" al C.F.R. ... traiasca Privatii (...feroviari, dar si aia auto...)!!! |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18766 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24347 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 13:12 | |
| La trenurile Regio ai doar reducerea de 10% pentru bilet dus/intors in rest nu poti sa iei online doar pentru trenuri de rang superior!! |
| | | acvila
Numarul mesajelor : 15 Varsta : 36 Localizare : BUCOVA, com. Bautar, CARAS-SEVERIN Reputatie : 5040 Data de inscriere : 02/03/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 13:19 | |
| pai asta e si problema: daca vreau sa merg din Subcetate la Brasov, pe relatia Subcetate-Simeria nu pot sa iau decat legatura de rang superior, iar aceasta ajunge fie mult prea devreme/tarziu fata de legaturile Simeria-Brasov... sa nu mai vb de faptul ca ma obliga sa cumpar rangul superior online iar pt trenurile Regio *(local, pana in statiile de legatura) le voi lua la ghiseu/casa, fentandu-ma astfel si cu "reducerea de fidelitate"... - e dat totul peste cap... nu stiu de cand s-au apucat sa "gandeasca" strategia tarifara, dar... da impresia ca de 2-3 zile *(cat a fost nefunctional sistemul online) au avut timp s-o "perfectioneze"
Vai si-amar de noi... avem atatea plangeri, nu stiu daca le va auzi cineva, candva... dar sper sa nu dureze pana in 8 decembrie 2012 ca ceva sa se shimbe... |
| | | pannonia express V.I.P Member
Numarul mesajelor : 382 Varsta : 40 Localizare : Brasov Reputatie : 5784 Data de inscriere : 25/02/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 13:25 | |
| - acvila a scris:
- ...si mai putred este faptul ca in casuta cu "SUMA DE PLATA" autorizata sa fie retrasa din cont *(la cumpararea de bilete C.F.R. online) ramane aceiasi valoare, indiferent daca alegi MasterCard/Maestro *(cu reducerea promotionala de 25%) sau Visa/VisaElectron... deci eu de unde sa stiu exact ce suma autorizez sa fie retrasa din cont?! *(oi vedea eu la urma, in extrasul de cont daca am avut sau nu "reducere", nu-i asa?!)
Aceeasi situatie era si pana acum, cand reducerea era doar de 10%. Suma reala de platit (-10%) aparea insa la ultima etapa, inainte de a autoriza plata. Suma retrasa din cont era deci cea corecta (-10%), dar cu toate acestea pe bilet aparea suma intreaga, fara procentul de reducere. Acum, cu reducerea de 25%, ce suma apare pe bilet? |
| | | acvila
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 13:29 | |
| - mitzaciobanu a scris:
- acvila a scris:
- ...si mai putred este faptul ca in casuta cu "SUMA DE PLATA" autorizata sa fie retrasa din cont *(la cumpararea de bilete C.F.R. online) ramane aceiasi valoare, indiferent daca alegi MasterCard/Maestro *(cu reducerea promotionala de 25%) sau Visa/VisaElectron... deci eu de unde sa stiu exact ce suma autorizez sa fie retrasa din cont?! *(oi vedea eu la urma, in extrasul de cont daca am avut sau nu "reducere", nu-i asa?!)
Aceeasi situatie era si pana acum, cand reducerea era doar de 10%. Suma reala de platit (-10%) aparea insa la ultima etapa, inainte de a autoriza plata. Suma retrasa din cont era deci cea corecta (-10%), dar cu toate acestea pe bilet aparea suma intreaga, fara procentul de reducere. Acum, cu reducerea de 25%, ce suma apare pe bilet? -pai pana in ultima etapa *(cea a solicitarii parolei 3D secure, deci dupa introducerea datelor referitoare la card: nuar, titular, cod de securitate, date de expirare, etc...) pare doar suma totala de plata *(eventual redusa cu procentul aferent anticipatiei), dar fara procentul redus de 25%... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18766 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24347 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 13:37 | |
| |
| | | acvila
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 13:41 | |
| -MasterCard BT *(Banca Transilvania...) -"simularea" *(eu chiar intentionam sa cumpar biletele) am facut-o pt 2 persoane, adulti, din Simeria la Brasov, dus-intors, cu I.R. 374 si I.R. 1694 parca... total 234 RON...*(pentru anticipatie aferenta zilelor de 29 decembrie dus si 2 ianuarie intors), iar pretul ramane acelasi 234 RON indiferent daca aleg Mestro, Master Card, Visa sau VisaElectron... |
| | | acvila
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 13:43 | |
| -am incercat si in varianta pt studenti *(doar cu legitimatie de calatorie, fara cupoane bineinteles) si aici tot asa: ;a tariful total de 196 RON *(cu reducere de anticipatie inclusa) nu se mai face si reducerea de 25% pentru MasterCard/Maestro... |
| | | acvila
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 13:58 | |
| Trenurile IR,IRN,IC,ICN,EC si ECN au regim de rezervare obligatoriu, iar RE au regim au regim de rezervare facultativa. *(cfr) - macar asta sper sa ramana asa... *(sa nu ma taxeze suplimentar cu 3,3 RON la RegioExpres) |
| | | ravers75
Numarul mesajelor : 427 Reputatie : 5525 Data de inscriere : 15/12/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Dum 11 Dec 2011, 14:02 | |
| E haos total cu sistemul de tarifare! Dar poate e facut intentionat asa, ca la recensamant cu CNP-ul! In alta ordine de idei la banii pe care ii cere CFR ul la IR ar trebui sa avem vagoane de lux, toate cu AC, bude eco, restaurant, totul nou! Pe cand de fapt mergem tot cu 20-49 cu scaune de beton, usi si toalete defecte! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
| |
| | | | Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |