|
| Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|
+36lovekomotive saint Caravelle_Zg Vitosa ionutz72 acvila COSTACHE MIHAIL orestte cristi CFR nenuandrei Nk11 M.I.C.I. tuborgtnp rizelgeorgel2004 manuela Marius Iulian ravers75 Dr2005 cardinal eu bostanesku gigel traian FeroFan97 romaniaetc Cobra rich1974 AlexD laur 133 pannonia express Luna razvan - trenuri mihaiuc IonutCFR2009 Adrian78 DUAL Nesebar 40 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 08:43 | |
| Va scump si cu nasul, pentru ca nasii trebuie sa cotizeze la cei care ii controleaza pe ei si uneori la casierele care indruma calatorii spre nas. Eu am fost indrumat direct de la casa spre seful trenului.
In exemplele de pret de mai sus a fost aplicata si reducere de pret pentru doua trenuri consecutive?
Mai exista si cazul in care nici nu iti mai iei bilet pe intreaga distanta, poate in loc sa schimbi trenul iei repede un autobuz de prin fata garii.
pentru ca CFR a introdus pe trenuri de lung parcurs niste vagoane ca un autocar, te-a batut Dumnezeu in ele, asa ca poti linistit sa iei autocarul. Uneori ajungi chiar mai repede. O dai dracului de pasiune pentru trenuri, oamenii vor sa vina cu trenul dar tu ii alungi si prin preturi.
Cum are 696 alea cu scaune ca un tigru(sa caut pe site-ul doctorului seria) aha 20-87.
Oare la vagonul de dormit tarifele o sa depaseasca avionul? ca mi-a cerut de la IAsi la Ploiesti Sud in vara, bilet de clasa I + 200 lei. Am zis ce-i aici frate, holograma, razboiul stelelor?
Eram intr-un an in gara Brasov si trebuia sa ajung la Sinaia, cu trenul desigur, dar am dat o raita de gura casca prin autogara care e linga gara, cautam sa aflu mersul autobuzelor spre Bran pentru alta zi. Am auzit un grup de tineri care se interesau de o duba pentru Sinaia, dar unii ezitau si ziceau ca e mai sigur cu trenul.
Cit mai e un drum in zona cu trenul si cit cu autocarul? si mai ales cit mai e cu nasul? |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8690 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 09:55 | |
| S-au afisat deja preturile de facem calcule? Si modalitatile de calcul? |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15505 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 11:01 | |
| Sunt sigur ca de la anul celalalt, foarte multe trenuri vor avea traseuri scurtate, din ce in ce mai scurte.
Oare nu calatorim pe aceeasi distanta si daca schimbam trenul? De ce sa dam mai mult??
Total aiurea gandirea aceasta!! |
| | | ravers75
Numarul mesajelor : 427 Reputatie : 5521 Data de inscriere : 15/12/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 11:09 | |
| Si acuma ordonanta care dateaza din 16 iunie 2011! Nu stiu de ce nu ne-am rasculat mai devreme! http://freelex.juridic.ro/DocumentView.aspx?DocumentId=140971 |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 11:15 | |
| Pai mergind pe ceea ce spui , Costache, ar fi posibil ca nr. uni tren sa se schimbe intre 2 statii mai mari. De la CFR ma astept pina la urma si sa schimbe numerul si intre toate garile de pe parcurs.
Sigur ca si daca schimbam trenul calatorim pe aceeasi distanta, raspunsul la intrebare l-ai dat tu. Adica CFR asta vrea sa platim mai mult.
In mersurile vechi pina in 1989 era un tabel cu tarifele pe km. Iti puteai calcula usor pretul calatoriei. Un prim pas spre scumpirea (directa sau voalata) a fost schimbarea kilometrarii pentru suplimentele de viteza si acum s-a ajuns la situatia asta. |
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 11:18 | |
| - ravers75 a scris:
- Si acuma ordonanta care dateaza din 16 iunie 2011! Nu stiu de ce nu ne-am rasculat mai devreme! http://freelex.juridic.ro/DocumentView.aspx?DocumentId=140971
La un tren cu regim de rezervare, pot sa refuz acgitarea tarifului de loc daca nu doresc sa ocup loc? b)fiecare rang de tren va avea tarif propriu, tarif care va fi calculat pe zone kilometrice, la care se adaugă tariful de rezervare a locului, în cazul în care se doreşte ocuparea unui loc; |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15505 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 11:19 | |
| La trenurile de rang superior oricum plateam mai mult daca schimbam trenul. Pentru ca plateam acele tichete de rezervare a locurilor!
Nu s-au multumit cu aceasta taxa obligatorie! |
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 11:26 | |
| Pai eu asta intreb, vad ca ordonanta nu ne obliga sa cumparam loc.
Astept sa vad la ghiseu cind o sa spun ca nu vreau loc. Cu ordonanta in mina. |
| | | acvila
Numarul mesajelor : 15 Varsta : 36 Localizare : BUCOVA, com. Bautar, CARAS-SEVERIN Reputatie : 5036 Data de inscriere : 02/03/2011
| Subiect: majorari si reduceri... Vin 09 Dec 2011, 11:32 | |
| -chiar daca... ,,tariful călătoriei cu mai multe trenuri va fi suma tarifelor pentru fiecare tren în parte" ... asta inseamna ca la seria de trenuri Regio Subcetate-Deva-Teius-Brasov voi plati tariful aferent pentru 39 km+82 km+ 229 km si nu pentru totalul de 350 km, adica 5,2 RON+11,80 RON+27,4 RON=44,4 RON si nu tariful la km pentru intreaga distanta de 34,70 RON?! -dar tot pe site-ul lor se specifica... " aplicarea simultană a reducerii de anticipaţie şi a procentului de fidelitate la călătoria cu mai multe trenuri" :roll: si daca la asta adaugam si "reducere de 25%, la cumpărarea online cu cardurile MasterCard sau Maestro" atunci avem o reducere cumulata de 10% *(pentru anticiptie intre 11-20 zile) + 15% *(procent fidelitate pentru schimbarea a 3 trenuri CFR) + 25% *(reducere plata cu card online) = 50 % reducere... -aplicat la tariful calculat mi devreme rezulta 44,4 RON x 50% = 22,2 RON cost total al biletului... reducere similara ca in cazul studentilor/pensionarilor cu cupoane/legitimatie :shock: ... -iar in ceea ce priveste operatorii feroviari de transport privat, acestia operau oricum cumulul tarifului pentru schimbarea de trenuri, dat fiind faptul ca nu puteai achizitiona bilete de la casa/personal tren pentru alte rute sau distante km, altele decat cele pentru care opera trenul respectiv... la personalul arad-brasov, sectionat in arad-alba-iulia si respectiv alba-iulia-brasov al operatorului Regiotrans se platea tariful cumulat pentru cele 2 zone km si nu pentru intraga distanta, chiar daca acesta era parcursul propriu-zis al calatorului ... :z6: -stiu ca as fi putut astepta inca 2 zile pana cand se afiseaza graficul cu noile tarife ... dar... nu asta e si ideea forumului ... discutii, idei, pareri, dezbateri, etc... ne omoram timpul - daca avem prea mult sau suntem foarte nerabdatori si extrem de interesati de subiect... eu unul sunt ... |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22394 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 12:27 | |
| Cat de mult am fost atras sa merg cu trenu si mereu am platit bilet dar daca se va taxa asa pe bucatele si nu pe intreaga distanta atunci ori nu mai calc in tren ori voi alege solutia cu nasul pentru ca si asa e prea scump dar daca vor tarifa cu bucatica va fi groaznic de scump asa cu nasul platesti jumate din bilet , daca din Buc la Cluj biletul va fi 80 de lei la nas vei da maxim 50 si tot iesi mai ieftin , ori voi alege autocarul unde pe aceeasi distanta un bilet e 50 de lei si face si mai putin decat trenu , trist dar adevarat . |
| | | rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6180 Data de inscriere : 23/10/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 14:41 | |
| Si mai e un aspect? Cati din calatorii totali ai CFR cumpara bilet de pe net ?(Oricum se poate doar la tren de rang superior) 2) Cati au card mastercard? 3) De cate ori nu esti nevoit sa cumperi biletul in ziua calatoriei? 4) Reducerea de 25% e doar pt decembrie 5) Cati dintre oamenii care calatoresc cu trenul stiu ce e internetul (poate pare hilar dar asa e). PS: Daca cineva trebuie sa calatoreasca cu 2 trenuri de rang superior si nu vrea sa dea banii pe loc pt amandoua trenurile, sa spuna la casierita ca vrea fara loc pentru ca pune intrerupere la localitatea unde schimba trenul. Eu asa fac mereu si cand am mers cu 3 trenuri de rang superior am salvat 6.6.lei. Nasul a verificat biletul, deseori nu a intrebat nimic, iar cand a intrebat de ce nu am loc am spus ca nu i-a dat calculatorul, si a plecat. Daca te urci in trenul care e trecut pe bilet (si data si ora corecte) nu iti zice nimic. Daca pui intrerupere si nu ai loc atunci se ia de tine. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12456 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 15:06 | |
| La o adica, daca vrea controlorul, si sunt locuri libere in compartiment, te poate usura de 3,3 Lei, pentru ca este tren cu regim de rezervare obligatorie a locurilor. La IC, R, A, nu au voie sa vânda bilete fara loc in compartiment. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 15:21 | |
| La R şi A se pot vinde şi bilete fără loc, dar în număr limitat (după un număr de bilete nu te mai lasă xSell să emiţi bilete, caz în care casiera trebuie să dea telefon şi poate i se aprobă dacă e ultimul tren pe zi în direcţia aia). Dacă pui viză de întrerupere, cine ţi-o pune o să îţi bage pe gât şi rezervarea. _________________ :TTT:
|
| | | rizelgeorgel2004 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 608 Reputatie : 6180 Data de inscriere : 23/10/2009
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 16:56 | |
| Oriunde calatoresti cu ACC, Rapid, IC, nu iti da bilet fara loc, exceptand momentul in care nu mai sunt locuri in sistemul de vanzare a biletelor. Ar fi fost foarte normal sa fie un sistem optional acesta al locurilor. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24325 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari Vin 09 Dec 2011, 18:24 | |
| Asta stiam si eu nu se pot da bilete fara loc doar noaptea intre 2.00 si 2.30 cand nu functioneaza sistemul asa era acuma 2 ani faceam naveta Hunedoara-Cluj saptamanal si nici mie nu imi convenea sa mai dau bani pe tichet!! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
| |
| | | | Discuţii despre tarifele operatorilor feroviari | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |