Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu

In jos 
+97
alexmorph3us
MariusM
Johnny84
Cipri Andrei Neculai
cardinal
Laurentiu Ciobanu
t1972
ldh80
Costin.B
vlad237
CRT
AeroX
Michael
Luca tgv
Radu161
Warrington
cristi5
ttavi
marius664
Luna
neluadi
dan tm
alex.alexus.tm
Cris_Cr
aris86
ciprian71
alliens
LanceR
Jurnal Feroviar
Katalyn
mielutu zburator
IonutChircu
truscamihai
Shinkasen
Theijs
MRBFCRB
Caspar
liviulav33
vatmanul
Lumunita Stana
Adirmvl
cristi_tgv
spiderpc
baiazid
boldalexandru
IonutCFR2009
Vlad
Costin.H
halmarius
riciu
cfr500
Czirjak Arpad
TVlad
cristirimer
ionutz85
WAYNEN
petcu.adrian
AlexD
srazvi
Kriszti219
Teodor
mishu88
didinul
iDorin
razvan - trenuri
AndiCFR
Ionutz
eu
nenuandrei
costi_dumitru
ana imfinity
cristi ar
Dr2005
DUAL
seby1998
David Marius
mihaiuc
vanchorusebulgaria
kristi kkk
ATM
marius_catalin84
Adrian78
cont dezactivat .
Vitosa
Razvan Tudor
bondarel
cristi CFR
decward
Andrei
Amiralul
sorinucu
Mircea Condilescu
COSTACHE MIHAIL
Nesebar
Traveller
mardaryroby
myster2008
101 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 24 ... 45, 46, 47 ... 56 ... 66  Urmatorul
AutorMesaj
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8392
Data de inscriere : 16/01/2010

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Empty
MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 8:05 am

Tarile alea or fi civilizate luate ca un cumul de factori insa au destule parti negative, una din ele fiind lipsa spatiilor omenesti de asteptare. Daca unii declara ca asta e un atribut al civilizatiei, eu pot sa spun punctul meu de vedere de - fost - calator.

Normal ca nu e rentabil sa fie construite incinte incalzite in toate statiile insa aici nu e doar o halta sau punct de oprire oarecare. Va exista o cladire de caramida, alta decit cea pentru centralizare, locuita, confortabila. Ce ii costa sa o amplaseze convenabil la peron si sa prevada o sala de asteptare?
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1383
Varsta : 40
Reputatie : 4009
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 11:56 am

De la o halta mica n-am pretentia de sala de asteptare, dar de la o gara unde astept legaturi, cam am, asa cum astept pe un aeroport un avion de legatura. Macar un loc acolo unde sa nu bata vantul si sa fie macar 5 grade inauntru. Ah, si sa nu miroasa a boschetar intrat in putrefactie cum mirosea pe vremuri la Ploiesti Vest.

Ma indoiesc ca la Viena sau Berlin nu exista nici un loc unde sa poti sta pe un scaun 3-4 ore cat ai la legatura, mai ales daca de exemplu ajungi la 11 noaptea acolo si legatura o ai la 4 dimineata iar locurile gen Mc sau KFC sunt inchise la acele ore.
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 12:42 pm

Ciudat cum multa lume plinge dupa aer conditionat in tren dar nu are nici o problema sa astepte afara in frig si ploaie Smile
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1366
Reputatie : 6632
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 1:22 pm

Bine punctat!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22372
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 2:36 pm

Ca ne place sau nu asta este trendul, si in Varsovia e la fel, in holul mare sunt cateva banci/scaune si acolo sta lumea daca are de stat, si la Cracovia unde e noua gara de cativa ani au facut ca loc de asteptare niste banci in holul caselor de bilete si atat. In Belgia sunt statii unde nu ai o banca pe peron, stai in picioare, sala de asteptare e impropiu spus, in holul caselor de bilete sunt cateva banci si cam atat.
In Decembrie in Copenhaga am inghetat ca nu au sala de asteptare, usile din gara sunt larg deschise, bancile sunt doar cateva in holul mare dar ingheti instant asa ca am preferat sa merg cu un tren pana in statia x si sa ma intorc doar asa e o solutie sa stai la caldura intre trenuri, evident asta poti face daca ai ceva InterRail sau FIP altfel costa, dar asa daca tot nu te costa nimic poti merge cu un tren pana undeva si sa te intorci.
Inca la noi e bine, de exemplu la Pitesti este o mica sala de asteptare si chiar cald, am fost intr-o noapte si a fost chiar ok. La fel si in alte statii modernizate au un locusor cu ceva caldura ceea ce prin vest lipseste cu desavarsire.

595423102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Bdeem_8496_a102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Bdeem_8496_a102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Bdeem_8496_a
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 4:09 pm

Laurentiu Ciobanu a scris:
Ma indoiesc ca la Viena sau Berlin nu exista nici un loc unde sa poti sta pe un scaun 3-4 ore cat ai la legatura, mai ales daca de exemplu ajungi la 11 noaptea acolo si legatura o ai la 4 dimineata iar locurile gen Mc sau KFC sunt inchise la acele ore.
La gara centrală din Viena există bănci (că sală de aşteptare ai doar pentru clasa I şi doar pentru OeBB, nu pentru Westbahn), dar la un Hm oarecare de lângă Viena ai maxim câteva scaune metalice pe peron (,,arhitectură ostilă", adică făcute să nu te poţi întinde pe ele). Dacă ai noroc să existe o clădire mai veche în zonă, s-ar putea să fie acolo un hol de trecere unde e pus automatul de bilete şi, poate, câteva scaune la fel de ,,ostile" ca alea de pe peron.

În Copenhaga nu mai e nicio bancă în clădirea ,,istorică" a gării, sunt ceva băncuţe la peron (am trecut acum câteva zile pe acolo), dar te suflă crivăţul serios dacă stai pe ele. Bine, danezul vine la tren cu câteva minute înainte, nu cu trei ore ca la noi. Şi dacă ai de schimbat trenuri, între ele te duci sus la unul din cele două 7-11-uri şi iei o bere la nesimţitul preţ de 30 coroane sau o cafea tot pe la banii ăştia, apoi te întorci la peron, că ăia au mers cadenţat, deci nu prea ai motiv să stai mai mult de o oră în gara aia oricât te-ai chinui. Erau vreo 2 grade cu minus şi afară şi în gară.
A, da, programul la casele de bilete din Copenhaga e 9 - 18 în cursul săptămânii şi 9 - 14 în week-end. În rest... cred că am zărit vreo 50 de automate prin gară, fără să le număr pe alea de la capetele peroanelor şi de la celelalte accese la peroane de pe podurile rutiere şi pietonale care trec peste linii la capetele gării.

IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6578
Reputatie : 12428
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 4:41 pm

TVlad a scris:
Ciudat cum multa lume plinge dupa aer conditionat in tren dar nu are nici o problema sa astepte afara in frig si ploaie Smile

Pai frigul il induri mai usor, caldura insuportabila din vagoanele conserva ale CFR, mai greu... Smile
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9079
Reputatie : 12963
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 9:28 pm

Problema nu e ca nu sint banci in salile de asteptare, ci conceptul care sta  la baza.

Au luat ideea din strainatate dar nu au studiat cum sint trenurile acolo.
In primul rind acolo ai optiuni unde sa stai sa astepti un pic mai mult trenul pe la tot felul de baruri si localuri, dar nu e cazul ca trenurile circula nu stai cu orele dupa ele.

Am patit chiar eu de doua ori in Craiova.
Am mers la Calafat si logic, de la Timisoara trebuia sa schimb trenul in Craiova, daca nu ma insel cam 4 ore.
Fiind dimineata m-am pus pe o banca si am atipit, bancile nu au spatar.

A venit paza si mi-a spus ca nu am voie sa atipesc, ca d-aia bancile nu au spatar, ca dupa normele europene e doar gara de tranzit.
Boss, tranzitez dar durata asteptarii e mare.
Asadar m-am coit pe acolo. Intre timp in boxele alea de la etajul garii dormeau niste boschetari, ei nu deranjau paza ca nu erau in tranzit, erau  din loco, bruto de sectie.

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 DSCF2612_zpsdrnqspbf

Alta data am venit de la Curtea de Arges si trebuia sa merg la Timisoara. Aveam iar cîteva ore.Unde sa lasam bagajele sa mai mergem prin oras?
Casierele ne-au spus ca s-a desfiintat serviciul de bagaje de mînă (chiar si privat) pe ideea ca gara e de tranzit. plm.

Adica e bine sa fie ideea asta dar trebuie sa fie si trenuri la intervale mici de asteptare. Altfel e clar ca nimeni nu merge la gara cu 2 ore inaintea trenului, dar in afara nici n-ai de stat ore ca sa schimbi un tren.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18688
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24243
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 9:37 pm

La Wien West aveai și mese.sa.poti manca..
La gara centrala ai Lounge pentru clasa 1a
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9052
Reputatie : 14458
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 9:39 pm

Dane făceai o plimbare în parcul Romanescu Smile
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 9:48 pm

Vechiul *a*at romanesc, formele fara fond, copiere imbecila fara discernamint.
Una e situatia din vest unde trenurile vin mereu la timp si legaturile sint bine gindite, alta la noi…Dar sintem primii in a copia ce e mai usor si se potriveste cu caracterul functionarului roman: dispretul fata de cetatean sau client.

Cu toate astea, au fost si la noi perioade in care desi trenul venea la timp, existau si sali de asteptare. Si mai de mirare e ca oamenii vremii erau mai obisnuiti cu viata in aer liber decit noi si cu toate astea CFR-ul a gasit de cuvinta sa ii ‘rasfete’ cu un adapost confortabil.

Ultima editare efectuata de catre TVlad in Lun Mar 13, 2023 9:55 pm, editata de 2 ori
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9079
Reputatie : 12963
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 9:49 pm

Alta data. O sa merg cu mîinile în... ca sa pot umbla prin oras.

Dar poate cu timpul o sa se mai modernizeze si CFR.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20591
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25510
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeLun Mar 13, 2023 10:25 pm

TVlad a scris:
Vechiul *a*at romanesc, formele fara fond, copiere imbecila fara discernamint.
Una e situatia din vest unde trenurile vin mereu la timp si legaturile sint bine gindite, alta la noi…Dar sintem primii in a copia ce e mai usor si se potriveste cu caracterul functionarului roman: dispretul fata de cetatean sau client.

Cu toate astea, au fost si la noi perioade in care desi trenul venea la timp, existau si sali de asteptare. Si mai de mirare e ca oamenii vremii erau mai obisnuiti cu viata in aer liber decit noi si cu toate astea CFR-ul a gasit de cuvinta sa ii ‘rasfete’ cu un adapost confortabil.
Nu e nevoie ca trenurile să vină musai la timp. Ci să fie la intervale previzibile. Dacă ai tren la 15 - 30 - 60 minute, nu ai de ce să ţii trenuri la legătură, în cazul nefericit mai stai juma' de oră pe peron şi aia e. Numai că trenurile astea cam vin des, aşa că dacă legătura planificată de tine are juma' de oră întârziere, s-ar putea ca şi trenul din faţa ei să aibă o întârziere similară, deci prinzi trenul din faţă.
Luaţi d'aici din Bruxelles Nord:
102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Img_2011
102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Img_2012
Se văd şi câteva anulate pe acolo.

cristi_tgv

cristi_tgv

Numarul mesajelor : 208
Varsta : 43
Localizare : Banie
Reputatie : 4251
Data de inscriere : 07/10/2013

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeMar Mar 14, 2023 3:58 am

linia aia dubla din pozele tale se mai redeschide odata cu reabilitarea?
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitimeMar Mar 14, 2023 8:41 am

Nu cred. Adica nu se deschide acum, dupa ce termina cu pachetul de lucrari din jurul podului peste Arges ci poate in viitor, pe alt proiect.

Stiu ca exista un studiu de fezabilitate pentru electrificare sau un acord de mediu dar nu am dat de el sa ma lamuresc ce anume prevede. Banuiesc ca o perioada traficul nu va justifica repunerea in functiune a celuilalt fir dar si traficul asta…e dupa cum se vrea. Pui un tren pe zi, e trafic mic, nu vin calatori, nu renteaza Smile Poate niscaiva marfa sa fie dar mai degraba se duce prin Radoiesti - Videle.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 46 Icon_minitime

Sus In jos

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu
Sus 
Pagina 46 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 24 ... 45, 46, 47 ... 56 ... 66  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU
» 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara
» 103 : Videle - Giurgiu Nord - Ruse
» IR 14089/14088: Bucuresti Nord-Constanta-Bucuresti Nord
» IR 1696: Timisoara Nord - Craiova - Videle - Bucuresti Nord - Mangalia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 100-
Mergi direct la: