Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu

In jos 
+97
alexmorph3us
MariusM
Johnny84
Cipri Andrei Neculai
cardinal
Laurentiu Ciobanu
t1972
ldh80
Costin.B
vlad237
CRT
AeroX
Michael
Luca tgv
Radu161
Warrington
cristi5
ttavi
marius664
Luna
neluadi
dan tm
alex.alexus.tm
Cris_Cr
aris86
ciprian71
alliens
LanceR
Jurnal Feroviar
Katalyn
mielutu zburator
IonutChircu
truscamihai
Shinkasen
Theijs
MRBFCRB
Caspar
liviulav33
vatmanul
Lumunita Stana
Adirmvl
cristi_tgv
spiderpc
baiazid
boldalexandru
IonutCFR2009
Vlad
Costin.H
halmarius
riciu
cfr500
Czirjak Arpad
TVlad
cristirimer
ionutz85
WAYNEN
petcu.adrian
AlexD
srazvi
Kriszti219
Teodor
mishu88
didinul
iDorin
razvan - trenuri
AndiCFR
Ionutz
eu
nenuandrei
costi_dumitru
ana imfinity
cristi ar
Dr2005
DUAL
seby1998
David Marius
mihaiuc
vanchorusebulgaria
kristi kkk
ATM
marius_catalin84
Adrian78
cont dezactivat .
Vitosa
Razvan Tudor
bondarel
cristi CFR
decward
Andrei
Amiralul
sorinucu
Mircea Condilescu
COSTACHE MIHAIL
Nesebar
Traveller
mardaryroby
myster2008
101 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66
AutorMesaj
IonutFanRailway

IonutFanRailway

Numarul mesajelor : 324
Localizare : București
Reputatie : 844
Data de inscriere : 04/08/2023

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Empty
MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeDum 16 Iun 2024, 11:54

ldh80 a scris:
La trenurile București Nord - București Progresu- HM Giurgiu au fost călători care sa meargă cu "nașul" sau au avut toți bilete ? Întreb asta că sa vedem daca au revenit vechile "obiceiuri" , pe aceasta linie!

Cel putin pe relatia Bucuresti Progresu - Bucuresti Nord nu am vazut sa fie calatori ce nu au bilete sau merg cu "nasul". Tocmai azi dimineata am calatorit pe aceasta relatie, trenul era aproape gol.
102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Bilet-10

alexmorph3us a scris:
La fel ca si la intrarile si iesirile din statii de pe centura feroviara unde se pierde mult timp datorita restrictiilor la aparatele de cale.

la intrare si iesire in statia Bucuresti Vest pe firul normal de circulatie (cel dinspre Bucuresti N) este prezenta o restrictie severa pe aparatele de cale. Acelasi caz se aplica si la Virteju. O alta restrictie este pe celalat fir (catre Bucuresti N) in zona Institutului de cercetare pentru Fizica (in zona padurii), si totusi au fost schimbate traversele in zona respectiva...
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeDum 16 Iun 2024, 12:01

ldh80 a scris:
La trenurile București Nord - București Progresu- HM Giurgiu au fost călători care sa meargă cu "nașul" sau au avut toți bilete ? Întreb asta că sa vedem daca au revenit vechile "obiceiuri" , pe aceasta linie!

Chiar am auzit un nas spunand ca e foarte impresionat de fauna in general buna care a revenit acum la tren.
Cu siguranta mai bine decat prin Videle.
Eu am fost ieri la plimbare pe aceasta sectie si pot sa spun ca n-am vazut deloc dubiosi.
Am plecat cu ala de 5:45 din Gara de Nord si intr-adevar urcase cineva fara bilet, dar era doar cu impresia ca poate plati direct din tren. Era cineva care cobora la o halta, obisnuit de acolo ca platea din tren nu se gandea ca nu e valabil si invers.
Evident, la ora aia sambata nu prea era multa lume in tren. Dar au tot urcat si coborat pe parcurs. Chiar daca cap-coada spre Giurgiu cam nimeni in afara de 2-3. Insa la amiaza a fost altceva. Am vazut si o cursa plina de la Comana la Giurgiu (posibil R 9707), cand am facut cruce cu trenul meu (9706).
Grosul de calatori in weekend mi se pare din copii. Multi elevi cu profesori si parinti care se plimba in grupuri mai mult la Comana.
Atat dinspre Giurgiu cat si dinspre Progresu (dinspre Nord mi se pareau putini sa agreeze toata distanta). Cei mai multi plimbareti vin din pur entuziasm.
Si majoritatea calatorilor care urcau si coborau erau mai mult din statii de pe traseu, nu strict Bucuresti Nord - Giurgiu (cap-coada).
Asadar, e bine totusi ca sunt trenuri Regio. Exista doritori din aproape fiecare statie/halta de pe traseu.

Oricum, eu zic ca momentan trenul isi construieste o imagine buna pe aici, din cauza ca se folosesc doar Desiro reparate la Pascani si arata mai curate, mai functionale. Oricat le carcotim noi ca pasionati, pentru romanul de rand se creeaza alta imagine.
In afara de zona de la Daia chiar s-a mers destul de constant, cateva restrictii mai urate la intrare/iesire din Progresu...dar in rest si pe centura se mergea cu 100 km/h. A fost refacut si acolo in mare parte.
In zona podului de la Gradistea e foarte fancy, intre Vidra si Comana se poate si 120 km/h. Super senzatia pe pod, parca mergi pe o perna, nu troca-troca pe un schelet metalic ruginit cum se simte pe majoritatea podurilor vechi din tara. Se simte occidental. Statia Comana si halta Gradistea arata din alta lume. Nu ma refer arhitectural, dar ca si aranjament, dotari, ce intereseaza pe cei mai multi. Acum daca a meritat aproape 20 de ani sa asteptam pentru atata lucru...nu stiu.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
IonutFanRailway

IonutFanRailway

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeVin 05 Iul 2024, 17:00

Podul de la Gradistea, 07.05:
102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Img_6110
102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Img_6112
102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Img_6111
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeDum 07 Iul 2024, 23:28

Și pe secția asta cere lumea să intre TFC-ul.
Băbăieți puneți frână tastaturii. TFC stă prost și la capitolul automotoare dar și la capitolul mecanici. Nași poți angaja imediat ce a absolvit cursurile CENAFER, dar un mecanic nu îl formezi peste noapte. Nu confundați calea ferată cu rutierul.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 08:04

In primavara am fost pe linia de Oltenita. Am dat peste un sef de tren de treaba, cu care am putut discuta diverse.
Mi-a spus ca tinerelul despre care eu credeam ca e conductor este de fapt casier, doar vinde bilete si nu are nici o responsabilitate privind trenul sau orice procedura feroviara. Cică asa e la TFC unul e sef de tren cu tot ceea ce implica, celalalt este doar casier fara scoala la CENAFER.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 08:54

Vitosa a scris:
Și pe secția asta cere lumea să intre TFC-ul.
Lumea = un anume site, probabil plătit de de alţii.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18747
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24323
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeLun 08 Iul 2024, 14:57

Ce să facă TFCul că și aia îs vai steaua lor atât la.material.rulant cât și la.personal
Prea multe.tipuri de.material.rulant costa o grămadă mentenanța cu ele ,piese nu se mai găsesc poate era bine și aici ARF să aducă automotoare mai noi sa le.inchirieze decât balivernele cu hidrogen
Era bine niste.penalizari la.compensatie în funcție de vechimea.materialului rulant nu mi se pare normal.pe.magistrala.de.160 sa vi cu castroane diesel.din 1976
Sus In jos
IonutFanRailway

IonutFanRailway

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeVin 26 Iul 2024, 21:18

Vin cu niste informatii interesante, nu cred multi sau intrebat ce sau intamplat cu angajatii statiei Daia, avand in vedere desfiintarea sa.
Ei bine, acestia au fost repartizati pe linia 103.

Vin cu niste poze trase din tren in capatul Y al statiei Baneasa Giurgiu, la accesul e cale dubla:
102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Img_7256

Cap X Mihai Bravu, o tampenie, degeaba au refacut accesul la Comana daca aici este blocat: (Scuzati calitatea imaginii)
102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Img_7257

Asa cum am mai spus, sa renuntat la capacitatea mai mare de transport, nu inteleg de ce nu sa ales sa redeschida firul dintre Mihai Bravu si Comana.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeVin 26 Iul 2024, 22:46

Pai la HM Daia, care aveea instalatie CED, nu aveau cum sa fie angajati mai mult de 5 impiegati de miscare (cate unul pe tura + unul de rezerva, pentru concedii medicale, concedii de odihna, etc)!
Acuma depinde unde locuiau efectiv acesti 5 IDM care deserveau HM Daia- daca locuiau chiar in localitatea Daia e destul de greu sa faca naveta pe linia 103!
Daca locuiau in municipiul Giurgiu atunci pentru ei e cam accelasi lucru- ori ca faceau naveta de la Giurgiu la Daia, ori ca acuma fac naveta de la Giurgiu in vreo localitate de pe linia 103- tot aia!

Intr-un fel asta e cam singurul sa-i zic asa "dezavantaj" al meseriei de IDM (o meserie de altfel foarte frumoasa)- ca se poate intampla ca statia sau HM unde trebuie sa lucrezi sa nu fie in acceiasi localitate cu cea unde locuiesti efectiv (ca una este sa locuiesti in Bucuresti si sa fii IDM in statiile Bucuresti Nord, Bucuresti Obor sau Bucuresti Progresu si cu totul alta este sa locuiesti efectiv in Bucuresti si sa fii IDM pe la Comana sau intr-o alta localitate)!

Dar ca sa revenim la linia 102 (scuze de off topic)- din cate am inteles, cand se va face "etapa a doua" de modernizare a liniei si se va construi acel "celebru" viaduct de la Daia linia va fi dublata intre HM Baneasa Giurgiu- HM Fratesti si atunci evident ca va disparea si necesitatea existentei HM Daia!
Sus In jos
IonutFanRailway

IonutFanRailway

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeLun 26 Aug 2024, 22:46

Ceva interesant preluat din Modernizare Bucuresti Progresu - Giurgiu faza 2  -  expertiza suprastructura
Firul II de pe intervalul Baneasa Giurgiu - Fratesti este inchis in Martie 2006 din cauza apelor subterane infiltrate in terasament cat si pierderea stabilitatii sale.

https://pum.project-online.se/doclic/Feroviar/Bucuresti-Giurgiu%20%28CF103%29/SF_Giurgiu_faza2/EXPERTIZA%20SUPRASTRUCTURA%20REV.1.pdf
De asemenea, aici puteti gasii si tipul de sina utilizat pe toata distanta dintre Bucucuresti si Giurgiu, este reprezentat prin tabele.

Dublare se propune intre Daia si Fratesti, nu am vazut sa fi pomenit in SF de dublare intre Mihai Bravu si Baneasa Giurgiu, distanta este chiar mica dintre cele doua statii. Macar daca se investeste in linia asta sa se faca si cu cap.

https://pum.project-online.se/doclic/Feroviar/Bucuresti-Giurgiu%20%28CF103%29/SF_Giurgiu_faza2/1.SF%20parti%20scrise%20si%20desenate/
Sus In jos
KQQ

KQQ

Numarul mesajelor : 391
Reputatie : 6053
Data de inscriere : 21/06/2009

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeMier 11 Sept 2024, 20:19

Citat :
16 martie 2024 8:49
Ultima actualizare: 16 martie 2024 11:20
Din luna mai, o călătorie cu trenul din București până la Giurgiu va dura o oră, față de trei ore cât este astăzi. Podul de la Grădiștea prăbușit în urmă cu 15 ani a fost reabilitat și va fi dat în folosință. Senatorul Robert Cazanciuc a anunțat un mega proiect european, deja finanțat cu bani europeni, prin care România va avea cale ferată direct până în Grecia, iar drumul va dura mult mai puțin față de azi.

Tren direct până în Grecia

Vești bune pentru românii care vor să meargă în vacanță în Grecia. Capitala va avea un tren care va circula direct până în țara elenă, iar drumul va dura mai puțin, pentru că românii nu vor mai fi nevoiți să schimbe trenul, iar călătoria până la Giurgiu va dura doar o oră față de trei cât este azi.

Acum, pentru o călătorie în Grecia românii trebuie să meargă cu trenul de la București la Giurgiu să treacă prin Videle, ceea ce prelungește călătoria cu trei ore.

„Nu întâmplător prima cale ferată din România este București- Giurgiu. Proiectul a fost început de Cuza, dar inaugurat de Carol I în 1869. Din păcate, este întreruptă din cauza unui pod care s-a dărâmat cu mai mult de 15 ani în urmă la Grădiștea. Pe fonduri europene, podul este în reabilitare și luna viitoare va fi gata. Din luna mai, se va putea circula din nou pe calea ferată între București și Giurgiu, făcând doar o oră nu ca astăzi 3 ore”, a transmis Robert Cazanciuc la DC News.

Robert Cazanciuc a transmis că deși distanța dintre cele două orașe nu este mare, fiind doar de 65 de kilometri, infrastructura feroviară nu permite circulația trenurilor directe.

Proiectul oferă posibilitatea românilor să meargă în Grecia cu un tren direct de la București.

Buget de 500 de milioane de euro
Senatorul a mai menționat că proiectul de rectificare a căii ferate București-Giurgiu a fost aprobat de Guvern în decembrie și va moderniza intrastructura transportului feroviar din România.

Bugetul pentru acest proiect este de 500 de milioane de euro.

„În decembrie, Guvernul a aprobat, tot din fonduri europene, demararea unui proiect de 500 de milioane de euro de rectificare a căii ferate București- Giurgiu, tot în ideea de a merge către sud mai departe Bulgaria, Grecia. Studiul a fost finanțat de Comisia Europeană.

Pe ce se bazează cel care a scris articolul? Sursa aici: https://click.ro/actualitate/national/vom-avea-tren-direct-bucuresti-grecia-calatoria-2347726.html

Anul acesta, perechea de trenuri 460 şi 461 are vagoane care merg în Bulgaria şi Turcia. Vagonul de Salonic pauză.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeJoi 19 Sept 2024, 15:50

Viaductul care se va construi in zona Daia va fi pentru cale simpla sau pentru cale dubla ?

Daca va fi pentru cale dubla sa inteleg ca va fi dublata toata linia dintre HM Baneasa Giurgiu si statia Fratesti iar HM Daia va fi transformata halta (punct oprire) pentru calatori ?
Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 40
Reputatie : 4065
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeVin 20 Sept 2024, 12:41

Daca podul de la Gradistea l-au construit pentru cale simpla, nu cred ca sunt perspective de dublare a liniei in urmatorii 50 de ani.

Probabil e considerata linie secundara de naveta cu puncte de incrucisare, traficul principal de marfa va trece in continuare pe la Videle.

Si in Vest ai multe linii regionale in cale simpla si neelectrificate si fara planuri de extindere, pentru ca nu sunt calatori suficienti pentru extindere.
Sus In jos
IonutFanRailway

IonutFanRailway

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeVin 20 Sept 2024, 16:11

ldh80 a scris:
Viaductul care se va construi in zona Daia va fi pentru cale simpla sau pentru cale dubla ?

Daca va fi pentru cale dubla sa inteleg ca va fi dublata toata linia dintre HM Baneasa Giurgiu si statia Fratesti iar HM Daia va fi transformata halta (punct oprire) pentru calatori ?

"Interval Băneasa Giurgiu- Frătesti (km 48+175- km 58+260)
Se va moderniza linia dublă existentă Băneasa Giurgiu - Daia (ax - ax 8, 1 km) şi se va dubla linia
Daia - Frăteşti ( ax - ax 4,2 km), firul existent se va moderniza.

Între km 53+450-km 54+450 pe partea stângă a terasamentului c.f. se va realiza o variantă de
traseu cu lungimea de 1000 m cu un viaduct cu lungimea de 323 m.
Pe varianta de traseu linia c.f. este în aliniament şi cu declivitatea de 10,6 la mie.
Prin realizarea variantei de traseu se abandonează porţiunea de traseu existent care a avut probleme
de stabilitate în trecut si la care sunt semnalate probleme si în prezent după realizarea lucrărilor de
consolidare. Pe zona variantei linia c.f. este în rambleu.

În cazul viaductului de la km 54+214 (L=323 m), se vor lua măsuri suplimentare de consolidare a
terenului de bază. Pe minim 50 m în spatele culeelor, pe toată lăţimea bazei terasamentului se vor realiza
coloane jet grouting cu diametrul de 1,60 m dispuse în reţea ortogonală."

Si legat de Daia:
"Punctul de oprire Daia se va muta de la km 55+240 la km 56+355, lângă pasajul superior al DN5 de
la km 56+379 pentru un acces facil al călătorilor din localitatea Daia.  P.O Daia se va modernizare cu 2 peroane."
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Reputatie : 6663
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitimeSam 16 Noi 2024, 18:45

O mica tura intre Bucuresti Nord si Bucuresti Vest:
Mica intrecere intre 2 sageti:

Intrarea in Bucuresti Vest si o rama IVA in stare avansata de degradare (la finalul filmului):

Iesirea din Bucuresti Vest si vedere din departare a depoului Metrorex Militari (pe la jumatatea filmului):
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu   102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu - Pagina 66 Icon_minitime

Sus In jos

102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu
Sus 
Pagina 66 din 66Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 34 ... 64, 65, 66
 Subiecte similare
-
» LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU
» 100 : Bucuresti Nord - Rosiori Nord - Craiova - Caransebes - Timisoara
» 103 : Videle - Giurgiu Nord - Ruse
» IR 14089/14088: Bucuresti Nord-Constanta-Bucuresti Nord
» IR 1696: Timisoara Nord - Craiova - Videle - Bucuresti Nord - Mangalia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 100-
Mergi direct la: