|
| 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu | |
|
+97alexmorph3us MariusM Johnny84 Cipri Andrei Neculai cardinal Laurentiu Ciobanu t1972 ldh80 Costin.B vlad237 CRT AeroX Michael Luca tgv Radu161 Warrington cristi5 ttavi marius664 Luna neluadi dan tm alex.alexus.tm Cris_Cr aris86 ciprian71 alliens LanceR Jurnal Feroviar Katalyn mielutu zburator IonutChircu truscamihai Shinkasen Theijs MRBFCRB Caspar liviulav33 vatmanul Lumunita Stana Adirmvl cristi_tgv spiderpc baiazid boldalexandru IonutCFR2009 Vlad Costin.H halmarius riciu cfr500 Czirjak Arpad TVlad cristirimer ionutz85 WAYNEN petcu.adrian AlexD srazvi Kriszti219 Teodor mishu88 didinul iDorin razvan - trenuri AndiCFR Ionutz eu nenuandrei costi_dumitru ana imfinity cristi ar Dr2005 DUAL seby1998 David Marius mihaiuc vanchorusebulgaria kristi kkk ATM marius_catalin84 Adrian78 cont dezactivat . Vitosa Razvan Tudor bondarel cristi CFR decward Andrei Amiralul sorinucu Mircea Condilescu COSTACHE MIHAIL Nesebar Traveller mardaryroby myster2008 101 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
costi_dumitru
Numarul mesajelor : 118 Varsta : 34 Localizare : Giurgiu Reputatie : 4992 Data de inscriere : 18/07/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 09 Mai 2013, 17:36 | |
| - TVlad a scris:
- Nu prea se justifica amplasarea ei pe actuala strada Ramadan. Cladirea cu coloane apare in toate pozele si astia zic ceva de "port"
Cred ca ai dreptate. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 09 Mai 2013, 22:00 | |
| E interesanta harta. Se pare ca exista o linie pe actuala strada Miron Costin care nu ducea nicaieri. De asemenea si pe Bd. Mihai Viteazu era o linie ce ducea catre un port (sau ce putea fi ?) Smarda. Dunarea oare chiar avea configuratia de pe harta? Mi se pare ca e o foarte mare diferenta, cele doua insule de acum mai sint despartite de mal doar de niste canale nesemnificative, nu de un brat in toata regula. PS: nu e chiar asa, iata o harta mai precisa din jurul anului 1910, forma insulelor e apropiata de cea actuala: Am cautat pe Google Street view si Google Earth urme ale acestor linii (cantoane sau alte cladiri feroviare) dar nu se vede nimic. Au disparut demult sau sint bine ascunse. Ultima data am fost prin Giurgiu in 2006, mi-a facut o impresie trista: un oras care a fost cindva frumos, cu gradini elegante, cu case mai vechi, de inspiratie turceasca sau mai noi, in stil "mic Paris". Din pacate catastrofa comunista si epoca de plastic ce ii urmeaza l-au mutilat, in cea mai mare parte. Poate va reveni interesul Europei pentru zona Dunarii si astfel se va ridica si Giurgiu la "suprafata", cu tot cu caile lui ferate. |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia 902 Vin 10 Mai 2013, 08:10 | |
| Daca inteleg bine- conform cu ce am comparat pe wikimapia- gara Smarda ar fi fost situata la capatul liniei ce se desprindea din statia Giurgiu-Oras, pe langa actualul spital judetean, pe langa cimitir, si iesea la capatul canalului Plantelor, pentru a se opri in zona ďnsulei Mocanasu! Fosta gara Smarda era situata aproape de malul Dunarii, de aici calatorii fiind transbordati cu vaporul spre Ruse (atunci Rusciuk). A fost desfiintata probabil in 1941, cand (din ce am citit intr-un almanah Magazin istoric) ar fi fost inaugurat feryboatul Giurgiu-Ruse (terminalul de feyboat, in functiune pana in 1954, era situat in zona Santierului Naval).
In privinta garii "Ramadan"" este acceiasi cu cladirea actualului port de calatori ?
Traseul liniei este: se desprinde din statia Giurgiu-Oras, merge paralel cu strada Ramadan, iar apoi ajunge in statia Giurgiu-Sud/Triaj. Apare ca fiind o statie destul de mare, cu 20 de linii si deservea: fabrica de zahar (printr-o linie ce merge paralel cu strada Digului si Aleea Plantelor, acceiasi linie deservind si portul comercial), apoi combinatul chimic "Verachim"", CET-ul. Apoi linia face o curba destul de stransa, si trece pe partea opusa a Canalului Plantelor. Aici mai deserveste : platforma "Verachim 2"", Santierul Naval, ICMUG Masini Grele, fosta schela a feryboatului (in ce stare se mai afla ?), dana petroliera, ajungand in final la accea cladire albastra, care are/aveea o dubla functiune: port de calatori si gara "Ramadan"". De aici linia se mai continuua o scurta portiune (de ce ?) oprindu-se in zona localitatii Slobozia! Care mai este starea acestor linii industriale, daca mai sunt folosite sau cand au mai fost folosite ultima data ? Gara Giurgiu-Sud/Triaj (unde in 1990 banuiesc ca era pe cele 20 de linii un intens trafic de marfa) in ce stare se mai afla si ce fel de instalatie SCB avea/are ?
Probabil pana in 1954, cand s-a inaugurat podul "Prieteniei"", existau trenuri de calatori care sa lege statia Giurgiu-Oras de statia Ramadan/port de calatori, deoarece era cel mai simplu mod pentru cei ce vroiau sa calatoreasca de la Giurgiu la Ruse, in statia Ramadan putandu-se face usor transferul tren-vapor! Statia Giurgiu-Sud/Triaj probabil a fost construita dupa 1960, cand s-au construit unitatile industriale deservite ("Verachim"" intrat in productie in 1982- dar vecinii bulgari s-ar fi plans de poluare masiva generata de acesta!, ""ICMUG"" in ?)
|
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Vin 10 Mai 2013, 19:32 | |
| Cladirea albastra din port e mai noua, nu stiu exact cind a fost construita insa nu e niciuna dintre cladirile din pozele de mai inainte. Linia continua putin in amonte pentru a ajunge la niste magazii/silozuri. Sint niste macarale acolo folosite pentru transbordarea marfurilor. Nu cred ca avea de ce sa ajunga in dreptul localitatii Slobozia. E posibil ca harta sa aiba o eroare; am mai intilnit cazuri in care cartografii au interpretat un dig drept rambleu de cale ferata. Uite cum arata gara fluviala. Pe aici unde sint baltile trecea linia catre feribot: Traseul feroviar pina aici e blocat de niste blocuri mai noi. Am gasit tot pe Panoramio o poza cu ce a mai ramas din instalatiile de transfer pe feribot: Ma mir ca nu au ajuns inca la fier vechi. |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Mar 28 Mai 2013, 10:56 | |
| Cateva poze din Giurgiu Statia Giurgiu subir gif Pod peste Soseaua Bucuresti, linia Giurgiu Nord - Ruse sube imagenes subir fotos online Vedere spre Giurgiu Nord subir fotos gratis subir fotos subir foto Vedere spre Ruse subefotos imagenes gratis subir fotos |
| | | TVlad V.I.P Member
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Mar 28 Mai 2013, 21:54 | |
| Si in Giurgiu au ajuns aia cu afisele cu puturi?? Pe noi ne-au exasperat in Bucuresti, nu e semafor sa nu aiba vreo 10 hirtii lipite. Sint ca aia cu Basarabia e Romania, obsedante. |
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 30 Mai 2013, 08:44 | |
| Statia Comana share image imagen jpg subir foto sube Din spatele gari sube Vedere spre statia Gradistea subir fotos gratis subir fotos a internet subir fotos a internet Vedere spre statia Vlad Tepes imagenes gratis imagen imagen Trecerea la nivel hosting imagenes Pod peste raul Neajlov, in spatele Man Comana, intre statiile Gradistea si Comana imagen jpg imag Intre Comana si Gradistea la un moment dat in partea stanga se vede un fel de fost terasament care se opreste aproape de sosea. A fost cumva o linie pentru manevre ?? Semnalul de intrare in Comana dinspre Gradistea subir fotos a internet sube fotos Iata unde se termina linia de care va spuneam imagen |
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 30 Mai 2013, 14:12 | |
| cind s-a construit linia cladirile garilor nu erau intre linii?
E posibil sa fie terasamentul unei linii de atunci. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 30 Mai 2013, 14:27 | |
| Cred că acel ,,terasament" este, de fapt, un dig de protecţie. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 30 Mai 2013, 15:55 | |
| dig sau tersament ceva tot este, e mai sus, nu e drum si parea ca pe acolo au fost sine de cale ferata, observati si terminatia care e tot cu traverse din beton. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 30 Mai 2013, 16:03 | |
| De regulă, drumurile de pe diguri se barează, pentru a nu se circula cu vehicule grele pe acolo. La Tulcea s-a rupt un asemenea dig la trecerea unui autobuz peste el... _________________ :TTT:
|
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13806 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 30 Mai 2013, 17:11 | |
| Cel mai probabil dig. Cale ferată nu prea are cum. Se vede şi pe Googl Earth că acel rambleu pleacă din drum trece calea ferată şi merge până în satul Falaştoaca paralel cu râul Neajlov. |
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 30 Mai 2013, 17:19 | |
| Da, dar cladirea aceea ce e cu ea si cu semnalul de intrare in Comana inainte de Pod ? De acolo am presupus ca acolo ar fi fost o linie de cale ferata. |
| | | spiderpc
Numarul mesajelor : 421 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4860 Data de inscriere : 12/10/2012
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 30 Mai 2013, 23:30 | |
| |
| | | Razvan Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 649 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5900 Data de inscriere : 10/01/2011
| Subiect: Re: 902 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Vin 30 Aug 2013, 17:34 | |
| |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu | |
| |
| | | | 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |