|
| 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu | |
|
+97alexmorph3us MariusM Johnny84 Cipri Andrei Neculai cardinal Laurentiu Ciobanu t1972 ldh80 Costin.B vlad237 CRT AeroX Michael Luca tgv Radu161 Warrington cristi5 ttavi marius664 Luna neluadi dan tm alex.alexus.tm Cris_Cr aris86 ciprian71 alliens LanceR Jurnal Feroviar Katalyn mielutu zburator IonutChircu truscamihai Shinkasen Theijs MRBFCRB Caspar liviulav33 vatmanul Lumunita Stana Adirmvl cristi_tgv spiderpc baiazid boldalexandru IonutCFR2009 Vlad Costin.H halmarius riciu cfr500 Czirjak Arpad TVlad cristirimer ionutz85 WAYNEN petcu.adrian AlexD srazvi Kriszti219 Teodor mishu88 didinul iDorin razvan - trenuri AndiCFR Ionutz eu nenuandrei costi_dumitru ana imfinity cristi ar Dr2005 DUAL seby1998 David Marius mihaiuc vanchorusebulgaria kristi kkk ATM marius_catalin84 Adrian78 cont dezactivat . Vitosa Razvan Tudor bondarel cristi CFR decward Andrei Amiralul sorinucu Mircea Condilescu COSTACHE MIHAIL Nesebar Traveller mardaryroby myster2008 101 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22398 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Vin 12 Oct 2012, 12:22 | |
| Intre Budapesta si Viena trenurile opresc in Hegyeshalom 3 minute , aceasta fiind localitatea de frontiera din Ungaria pentru schimbul de personal , se schimba atat mecanicii cat si controlorii . La fel se intampla si Intre Ungaria si Slovacia , sau Austria si Germania , de orpit tot se opreste 3 minute in statia de frontiera pentru schimbul de personal , nu ai sa vezi tren din Austria in Germania cu personal OBB pe DB si invers sau personal MAV pe ZSSK . Intre MAV si ZSSK personalul se schimba in Sturovo , intre OBB si DB personalul se schimba in Passau sau Salzburg depinde de ruta pe care circula trenul , intre OBB si SBB personalul se schimba in Buchs . Intre CD si PKP personaluls e schimba in Bohumin .
Ultima editare efectuata de catre karpaty in Vin 12 Oct 2012, 12:42, editata de 2 ori |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7376 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Vin 12 Oct 2012, 12:29 | |
| - Czirjak Arpad a scris:
- Dar exemplele pot continua și cu Eurostarul Paris - Londra (locomotiva circulă cu sistemul feroviar francez, tunelul cu pantograful ridicat la o înălțime mai mare decât normal, apoi în Anglia coboară pantograful, circulă cam 400 m Diesel - zonă neutră - apoi trece la sistemul englez gen metroul bucureștean, ia curentul dintr-o a treia șină: închipuiți-vă ce fericiți erau inginerii când au proiectat aceste locomotive care să poată circula pe 3 sisteme diferite, nu e pe placul nimănui, tocmai de aceea se pune accent pe COMPATIBILIZAREA sistemelor feroviare), sau dintre TGVurile dintre Paris - Bruxelles, Paris - Berlin, Madrid - Paris, etc.
Din decembrie 2007 Eurostarul Paris Londra merge in Anglia pe o linie noua alimentata la 27000 V si actuala statie terminus e Londra St. Pancras. http://en.wikipedia.org/wiki/High_Speed_1 |
| | | Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Vin 12 Oct 2012, 12:40 | |
| locomotive romanesti mai merg si in alte statii de frontiera, iasa la Episcopia, insa cele MAV intra la Valea lui Mihai, CFR iasa la Vadul Siretului dar marfarele UZ mai vin si cu ale lor la Dornesti.
In toate aceste statii se schimba personalul de miscare?
Sau la Jimbolia? |
| | | Czirjak Arpad
Numarul mesajelor : 318 Reputatie : 4831 Data de inscriere : 07/08/2012
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Vin 12 Oct 2012, 15:19 | |
| Rezon, stimabile! În Est încă aceasta este practica. În Vest se elimină aceste neajunsuri ale granițelor existente doar pe hârtie:
http://www.raillynews.com/german-rail-db-to-upgrade-german-swiss-border-line/ Tracțiune dublă fără sunetul joantelor pe o pantă de 7 la mie la minutul 7: https://www.youtube.com/watch?v=cg4koAK7m_o |
| | | DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13281 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Vin 12 Oct 2012, 16:07 | |
| Te inseli.Se schimba mecanicii pentru ca nu cunosc limba.Exceptie fac Austria Germania.Exemplul dat de tine DB detine acea portiune de linie pe teritoriul Elvetiei,asa ca este un contratct de tip parteneriat. |
| | | Czirjak Arpad
Numarul mesajelor : 318 Reputatie : 4831 Data de inscriere : 07/08/2012
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Vin 12 Oct 2012, 16:29 | |
| Ăăăăăăăăăă... Acum am văzut un film documentar: Eurostarul mergea de la Paris până la Londra cu același mecanic francez! Venea înapoi după o pauză de nu știu cât, cu același tren, dar ca fiind controlor de bilete!
Vezi aici:
https://www.youtube.com/watch?v=j2AZQB7Ymwc
Paris - Bruxelles (Belgia), fără schimb mecanici:
https://www.youtube.com/watch?v=8152R1tAZBs&feature=related
Bergen (Suedia) - Oslo (Norvegia), același mecanic:
https://www.youtube.com/watch?v=zZ7LORizfZg
Malmo (Suedia) - Copenhaga (capitala Danemarca), același mecanic:
https://www.youtube.com/watch?v=GHTxAYklFvo&feature=relmfu
Și ce dacă nu cunosc limba? Am și eu permis categoria B, nici un cuvânt nu știu în bulgară, totuși conduc în Bulgaria!
Dar oare piloții de avioane cum se schimbă deasupra fiecărei granițe la mii de metri deasupra pământului? Sau de la Peking pilotează doar chinezii, chiar și pe aeronave TAROM? Ei na!
Regulile să știi perfect, și te bagă pe trenuri internaționale chiar și peste granițe! Între Budapesta și Viena nu se mai schimbă locomotiva!... Să te cred că MAVul lasă mecanici austrieci pentru nici juma de oră pân la Viena pe locomotivele lor? Nu prea e credibil, cel puțin pentru mine, când în ianuarie am urmărit cu interes discuțiile de pe posturile de televiziune asupra desființării graniței feroviare dintre Budapesta - Viena... Dar zilele astea o să mă uit încă o dată: da, MAV intră cu locomotiva până la Viena, cu același mecanic, da.
;-))) |
| | | seby1998
Numarul mesajelor : 92 Varsta : 26 Localizare : Giurgiu Reputatie : 5005 Data de inscriere : 01/07/2011
| Subiect: M 902 Bucuresti Progresu - Giurgiu Mar 23 Oct 2012, 21:13 | |
| De la noul mers 2012-2013 se va introduce o noua pereche de trenuri Regio cu plecare pe la pranz in jur de ora 11-11:30 si intoarcere pe la ora 13-13:30, numarul trenurilor de pe aceasta linie secundara ajungand la 3 dus si 3 intors. Oare se desteapta CFR-ul usor, usor...? |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22398 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Lun 12 Noi 2012, 01:11 | |
| - seby1998 a scris:
- De la noul mers 2012-2013 se va introduce o noua pereche de trenuri Regio cu plecare pe la pranz in jur de ora 11-11:30 si intoarcere pe la ora 13-13:30, numarul trenurilor de pe aceasta linie secundara ajungand la 3 dus si 3 intors. Oare se desteapta CFR-ul usor, usor...?
Da asa este , pleaca din Giurgiu la 11:10 ajunge 12:18 si din Gradistea la 12:25 ajunge la 13:33 cu mentiunea ca se anuleaza in perioada inchiderilor de linie si nu circula S+D |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6668 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Lun 12 Noi 2012, 20:31 | |
| - Czirjak Arpad a scris:
- Ăăăăăăăăăă... Acum am văzut un film documentar: Eurostarul mergea de la Paris până la Londra cu același mecanic francez! Venea înapoi după o pauză de nu știu cât, cu același tren, dar ca fiind controlor de bilete!
Vezi aici:
https://www.youtube.com/watch?v=j2AZQB7Ymwc
Paris - Bruxelles (Belgia), fără schimb mecanici:
https://www.youtube.com/watch?v=8152R1tAZBs&feature=related
Bergen (Suedia) - Oslo (Norvegia), același mecanic:
https://www.youtube.com/watch?v=zZ7LORizfZg
Malmo (Suedia) - Copenhaga (capitala Danemarca), același mecanic:
https://www.youtube.com/watch?v=GHTxAYklFvo&feature=relmfu
Și ce dacă nu cunosc limba? Am și eu permis categoria B, nici un cuvânt nu știu în bulgară, totuși conduc în Bulgaria!
Dar oare piloții de avioane cum se schimbă deasupra fiecărei granițe la mii de metri deasupra pământului? Sau de la Peking pilotează doar chinezii, chiar și pe aeronave TAROM? Ei na!
Regulile să știi perfect, și te bagă pe trenuri internaționale chiar și peste granițe! Între Budapesta și Viena nu se mai schimbă locomotiva!... Să te cred că MAVul lasă mecanici austrieci pentru nici juma de oră pân la Viena pe locomotivele lor? Nu prea e credibil, cel puțin pentru mine, când în ianuarie am urmărit cu interes discuțiile de pe posturile de televiziune asupra desființării graniței feroviare dintre Budapesta - Viena... Dar zilele astea o să mă uit încă o dată: da, MAV intră cu locomotiva până la Viena, cu același mecanic, da.
;-))) Mentionez ca Bergen e in Norvegia. |
| | | costi_dumitru
Numarul mesajelor : 118 Varsta : 34 Localizare : Giurgiu Reputatie : 4997 Data de inscriere : 18/07/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 13 Dec 2012, 12:44 | |
| Zeci de călători au rămas astăzi înzăpeziţi după ce trenul cu care circulau pe raza judeţului Giurgiu nu a mai putut înainta din cauza omătului care acoperise calea ferată.
http://giurgiuveanul.ro/stiri/tren-sageata-albastra-cu-20-de-calatori-blocat-la-iesirea-din-gara-baneasa/#more-1177 |
| | | petcu.adrian
Numarul mesajelor : 20 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5098 Data de inscriere : 02/01/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Sam 29 Dec 2012, 20:39 | |
| Liniile 3 si 4 din gara Giurgiu Oras sunt gata. Macazul este tot manual. Posibil ca la finalul lucrarilor, sa le automatizeze. Are cineva detalii? Peroanele pentru liniile 2,3 si 4 sunt gata.Au ramas de facut finisajele si de montat copertina. Liniile 1 si 2 sunt scoase. Mai mult ca sigur in primavara vor fi gata. Linia 1 posibil sa fie ultima linie montata, pentru ca depinde de lucrarile de consolidare de la gara si de amenajarea peronului. |
| | | AlexD Utilizator Blocat
Numarul mesajelor : 3607 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8694 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Sam 29 Dec 2012, 20:52 | |
| Ohoo, multumim prntru poze, despre podul de la Gradistea nu se mai aude nimic? |
| | | Nesebar Administrator
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Sam 29 Dec 2012, 22:05 | |
| Incepe sa arate a gara normala , noroc cu modernizarile astea . Podul de la Gradistea nus e va face asa repede , este o investitie mult prea mare pentru nimic adica trenurile Internationale care ar veni pe 902 la Bucuresti intre Giurgiu si Bucuresti ar face l fel cat fac si pe 903 deci nu scutesc mai nimic la durata calatoriei , singurul avntaj daca se reface acest pod ar fi trenurile Regio Giurgiu-Buc. Progresu dar in prezent navetistul se descurca cum poate asa ca se mai poate descurca mult si bine de acum daca nu exista 903 sau daca ocolul era de 100-200 km atunci sigur se facea acest pod , concluzia este ca in prezent nu prezinta un interes mare refacerea podului si mai ales fondurile care nu prea se gasesc . |
| | | vanchorusebulgaria V.I.P Member
Numarul mesajelor : 324 Reputatie : 5420 Data de inscriere : 09/01/2011
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu Joi 03 Ian 2013, 12:59 | |
| Why there are no trains between Bucuresti Nord and Vidra Hm just like there are such between Gradistea and Giurgiu ? :roll: |
| | | halmarius
Numarul mesajelor : 287 Varsta : 57 Localizare : Buc Reputatie : 5556 Data de inscriere : 28/06/2010
| | | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu | |
| |
| | | | 102 : Bucuresti Progresu - Giurgiu Nord - Giurgiu | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |