|
| 806 : Constanta - Sitorman | |
|
+38bubu TVlad DUAL Jeorje Mircea Condilescu marius664 biokosmy Dionis cristi ar kristi kkk DAS 2011 Dr2005 Capsuneanu Nesebar mielutu zburator dan tm Ionutz cfr500 Luca tgv adascalu AndreiStefan dan_dinca Bobby_TM bostanesku gigel DPS Vitosa AlexD mishu88 sorinucu raoul ldh80 iuli.hard cristi CFR jionutz Mihay MariusM IonutCFR2009 ionutzzz 42 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Vizitator Vizitator
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Vin 03 Ian 2014, 23:46 | |
| Era propusa in postarea anterioara o linie noua spre Cogealac. Or prezumind ca vreo data cineva s-ar gindi sa scurteze drumul spre Constanta, folosind fostul amplasament s-ar putea orienta linia spre Tirgusor asta am vrut sa spun.
Insa daca s-ar face o linie la aeroport folosind actuala linie atunci printr-un racord la ramificatie, ar fi deja o linie directa evitind Medgidia. |
| | | adascalu
Numarul mesajelor : 87 Varsta : 23 Localizare : Cernavodă , judetul Constanta , România Reputatie : 3997 Data de inscriere : 22/03/2014
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Vin 11 Apr 2014, 19:09 | |
| |
| | | Mihay V.I.P Member
Numarul mesajelor : 296 Varsta : 46 Localizare : Constanta Reputatie : 5640 Data de inscriere : 19/04/2010
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Mar 16 Sept 2014, 21:16 | |
| Sediul de miscare al fostei Halte de miscare Lumina a fost transformat in sediul sectiei de Politie Locala.... |
| | | Luca tgv
Numarul mesajelor : 282 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4112 Data de inscriere : 06/06/2014
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 08 Feb 2015, 16:38 | |
| - sorinucu a scris:
- dan tm a scris:
- Dar o farta cu liniile care au fost si care mai sint e posibila?
Am realizat o harta a acestei zone pentru a lamuri pe vizitatorii topicului si ai scoate din ceata, cum sta treaba concret. * O mica precizare este ca nu cunosc starea liniilor marcate cu portocaliu: cea din sudul orasului Navodari si Capu Midia - Corbu.
Linia din sudul Navodariului ducea la fosta fabrica de zahăr Năvodari. Este dezafectată. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7371 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 08 Feb 2015, 18:11 | |
| In proprietatea cui sunt acum aceste linii? |
| | | Luca tgv
Numarul mesajelor : 282 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4112 Data de inscriere : 06/06/2014
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 08 Feb 2015, 18:15 | |
| - catalin2014 a scris:
- In proprietatea cui sunt acum aceste linii?
Sunt închiriate toate de GFR cu excepția liniei P1 Capu Midia-Capu Midia si liniile din rafinărie care sunt închiriate de către Rompetrol. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7371 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 08 Feb 2015, 20:40 | |
| - Luca tgv a scris:
- catalin2014 a scris:
- In proprietatea cui sunt acum aceste linii?
Sunt închiriate toate de GFR cu excepția liniei P1 Capu Midia-Capu Midia si liniile din rafinărie care sunt închiriate de către Rompetrol. Deci linii apartin CFR Infrastructura. |
| | | Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7936 Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 26 Iul 2015, 21:43 | |
| - Bobby_TM a scris:
- ldh80 a scris:
- Ma gandesc ca se proceda (cand circulau acele personale sezoniere pentru tabara de la Navodari) asemanator cu situtatia de la Vatra Dornei Bai hc: trenurile veneau pana in statia Navodari, apoi locomotiva rebrusa, iar garnitura era impinsa pana in halta KM 27+300 hc, pe acele doua linii infundate ?
Am fost acum multi ani in tabara cu unul din acele trenuri in Navodari.
Se mergea pana aproape de un pod de CF din Navodari (trenul oprea cam la 100 m de pod - locatie in GE 44°19'35.68"N si 28°37'7.10"E) folosindu-se linia directa, dupa care garnitura era inpinsa inapoi in statia Navodari. La intoarecere garnitura a fost inpinsa din Navodari pana in aceiasi locatie. Sa folosit una din cele 2 lini directe ce trec peste pod si nu cele 2 infundate ce se termina in dreptul podului. Eu am fost in tabara la Navodari in anul 1995. Navigand pe youtube, am dat de filmuletul lui Mishu pe acea sectie (Felicitari Mishule!!) si mi-a trezit multe amintiri, reusind sa revad locul unde am coborat din tren in Navodari. Cu permisunea lui Mishu, pun AICI un print screen din filmarea lui unde se vede linia directa spre acel pod pomenit de Bobby TM, mi se pare destul de nasol sa opreasca acolo in panta un tren cu multe vagoane, si sa se dea jos sute de copii daca nu este peron, dar daca tu zici ca acolo a oprit trenul, asa o fi fost in acel an... noi insa stiu sigur ca am oprit pe una din liniile acelea infundate (macazul se vede in partea dreapta a pozei, precum si un semnal de iesire aferent liniei infundate); era un peron, partial acoperit si ceva cladiri...Nu stiu in afara de oprirea trenurilor sezoniere, daca mai avea vreu scop aceasta...halta sa-i spunem. Am gasit o imagine pe google earth, unde aceasta se vede in stanga pozei putin (am incercuit cu rosu) - AICI imaginea. Dupa ce am coborat, am iesit in afara statiei si ne asteptau autobuse ce ne-au dus in tabara. Stiu ca ma uitam din autobus, cu melancolie in urma, si vedeam gigantul sarpe cum se pierde in zare; locomotiva ajunsese la cativa metri de capatul de linie, trenul fiind foarte lung. E genul de imagine care ti se imprima in minte si pe urma ti-o amintesti mereu. A fost prima si singura mea tabara la Navodari. La intoarcere am luat trenul din acelasi loc. Dupa o pauza de cativa ani, ma intorc la mare in acest an...Vreau sa ajung la Navodari si sa revad acele locuri neaparat!! Si pe aceasta cale, as dori sa intreb pe colegii din acea zona, cum ajung din constanta in Navodari? Am vazut ca sunt autobuse foarte dese, dar intrebarea mea este, de unde se pot lua din Constanta, cat mai aproape de gara? Eu planuiesc sa merg dinEforie N unde voi fi cazat, pana in CT cu trenul, si de acolo sa iau autobuz/microbus la Navodari, si de aceea as dori sa stiudaca se pot lua de undeva din apropierea garii. Mersi |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 26 Iul 2015, 23:16 | |
| Eu am prins vremurile si mai vechi in care trenul mergea pina in fata taberei. Un singur an am prins cind ne-au dus cu autobuze in 1988 dar nu mai tin minte daca am coborit unde spui tu in Navodari sau in gara Constanta. Pina atunci linia era paralela cu tabara
linia venea pe linga cladirea cu 4 lucarne cam pe unde e masina neagra, acolo ni se facea triajul epidemiologic, cladirea din stinga(in curte) din care se vede doar acoperisul era pentru cadrele taberei care erau acolo permanent, iar pe fiarele alea unde scrie Hotel Delfin scia atunci Pace , Peace, MIR (cu chirilice) https://www.google.ro/maps/@44.318911,28.627684,3a,20.2y,34.21h,84.99t/data=!3m7!1e1!3m5!1s5Vc6EfjvIhXdLJfLqOcttg!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26output%3Dthumbnail%26thumb%3D2%26panoid%3D5Vc6EfjvIhXdLJfLqOcttg%26w%3D88%26h%3D60%26yaw%3D357%26pitch%3D0%26thumbfov%3D96%26ll%3D44.318911,28.627684!7i13312!8i6656?hl=en
dar locomotiva trenului era undeva spre Constanta, linia era pe unde sint cele doua rinduri de pomi, pe unde e trotuarul acuma ne aliniau pe judete si practic cei din primele vagoane ajungeau printre ultimii la intrare, apoi trenul era impins de acolo. Tirziu de tot am aflat ca era impins in Capul Midia, urmind a fi folosit a doua zi pentru plecarea unei serii de elevi din alta tabara. Nu stiu cum procedau cu garnitura ca la un moment dat sigur raminea si goala.
https://www.google.ro/maps/@44.318911,28.627684,3a,20.2y,177.68h,84.45t/data=!3m7!1e1!3m5!1s5Vc6EfjvIhXdLJfLqOcttg!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26output%3Dthumbnail%26thumb%3D2%26panoid%3D5Vc6EfjvIhXdLJfLqOcttg%26w%3D88%26h%3D60%26yaw%3D357%26pitch%3D0%26thumbfov%3D96%26ll%3D44.318911,28.627684!7i13312!8i6656?hl=en |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 13 Sept 2015, 00:35 | |
| Am trecut astăzi cu mașina pe lângă linia 806, se prezintă în stare bună deși parte din semnalele luminoase erau stinse. Erau aprinse cele de lângă rafinărie, ambele ordonând oprirea fără a depăși semnalul. Se circulă pe bază de BLA sau la cale liberă? Linia trece foarte aproape de Năvodari și Lumina, mi se pare absurd ca atunci când ai o infrastructură bună să nu ții măcar 2 perechi de R, dimineața și seara, pentru navetiști. Malaxe 700 și șobolani sunt. În plus, în zona Năvodari se construiește masiv (și alandala, dar asta nu contează), și va deveni o zonă turistică importantă. În sezon ar trebui să fie măcar câteva perechi de trenuri pe-acolo, odată ce se termină parțial lucrările de construcție. Linia care ocolește lacul Corbu nu pare a fi folosită, a crescut iarba pe ea și e ruginită. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 13 Sept 2015, 02:41 | |
| Constanta-Navodari-Capu Midia ar putea face ceva cadentate din ora in ora dar cine sa gandeasca pentru populatie sa le fie bine, ei se gandesc la buzunarul lor sa le fie bine, firmele lor de dube sa castige.
Apoi pe partea cealalta, astia care au vile si casute cochete pe langa orase nu folosesc trenul, e prea josnic sa se urce in asa ceva, deci e cu dus si intors introdusul si circulatul trenurilor pe unele sectii secundare. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 13 Sept 2015, 08:47 | |
| Nu e chiar intr-o stare foarte buna, marfa a avut grija si de linia asta s-o faca praff. Palas Gr A - Constanta Marfuri - Navodari e cu 30 km/h iar Navodari - Capul Midia cu 15 km/h. Cine sa reziste la asa o viteza ametitoare? Un automotor malaxa care ar circula teoretic pe ruta Constanta - Constanta Marfuri - Navodari, ar parcurge distanta in cca 60 min, in timp ce dubele nu fac mai mult de 30 min si circula din 15 in 15 minute, cam greu de combatut. Vara insa ar putea fi introduse cateva Desiro care sa faca legatura intre Constanta si tabara de la Navodari (daca exista cerere). |
| | | Mihay V.I.P Member
Numarul mesajelor : 296 Varsta : 46 Localizare : Constanta Reputatie : 5640 Data de inscriere : 19/04/2010
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 13 Sept 2015, 11:20 | |
| Pentru traficul feroviar de calatori pe aceasta sectie nu exista nici cea mai mica sansa, deoarece transportul auto catre Navodari se efectueaza pe 2 variante (Constanta-Ovidiu-Navodari si Constanta-Mamaia-Navodari) cu o frecventa si de sub 10 minute la orele de varf (pe fiecare varianta de deplasare), deoarece exista cel putin cate 2 operatori (la fel, pe fiecare varianta de deplasare). Sa mai spun ca trenul te lasa la periferia tuturor localitatilor de pe traseu, iar microbuzele oriunde iti doreste sufletelul?!? Este tristul adevar, dar aceasta este realitatea... Mai mult de atat, in perioada 1995 - 1997, cand circulau automotoarele pe relatia Palas - Siutghiol - Navodari - Capu Midia/Sitorman si Palas - Dorobantu - Lumina - Navodari - Capu Midia/Sitorman, cursele aveau numai cativa calatori si aceia erau de fapt, preponderent "ceferisti" si poate cativa angajati ai platformei industriale Petromidia (pe atunci, cu adevarat industrie petro-chimica, nu doar rafinaria, ca deh', aia-i mai rentabila) si ai carierei (pe atunci active) Piatra / Sitorman (iar CFR-ul utiliza la greu piatra concasata de la Sitorman)... Si peste toate astea, pe atunci (1995-1996) transportul pe cele 2 variante auto era facut numai de R.A.T.C., nu de microbuze, ca acum.... |
| | | mielutu zburator
Numarul mesajelor : 3172 Varsta : 29 Reputatie : 6986 Data de inscriere : 07/09/2014
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Dum 13 Sept 2015, 12:10 | |
| Păcat, zona are ceva potențial turistic (mai bine zis, va avea). Investiția ar fi totuși măricică pentru trenuri de călători, să ridice măcar la 70 km/h VS și să facă peroane noi sau să le refacă pe cele vechi. Poate că într-adevăr n-ar fi rentabil nici cu Desiro. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman Mier 14 Oct 2015, 09:15 | |
| Dupa cum am vazut la stiri, cred ca putem sa mai trecem o linie pe lista celor pierdute. In urma ploilor s-a spalat tersamentul de sub linia cap Midia-Antestatia Corbu. Asta daca nu cumva armata are nevoie de linia asta si o sa o repare.Eu cred ca linia aia se vede. http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fortele-naturii-s-au-dezlantuit-in-judetul-constanta-zeci-de-oameni-au-fost-surprinsi-in-masinile-luate-de-viituri.html http://jurnalul.ro/stiri/observator/gospodarii-inundate-si-masini-surprinse-de-viitura-intre-corbu-si-navodari-698606.html |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman | |
| |
| | | | 806 : Constanta - Sitorman | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |