Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

806 : Constanta - Sitorman

In jos 
+38
bubu
TVlad
DUAL
Jeorje
Mircea Condilescu
marius664
biokosmy
Dionis
cristi ar
kristi kkk
DAS 2011
Dr2005
Capsuneanu
Nesebar
mielutu zburator
dan tm
Ionutz
cfr500
Luca tgv
adascalu
AndreiStefan
dan_dinca
Bobby_TM
bostanesku gigel
DPS
Vitosa
AlexD
mishu88
sorinucu
raoul
ldh80
iuli.hard
cristi CFR
jionutz
Mihay
MariusM
IonutCFR2009
ionutzzz
42 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Urmatorul
AutorMesaj
Vizitator
Vizitator

806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeVin 03 Ian 2014, 23:46

Era propusa in postarea anterioara o linie noua spre Cogealac. Or prezumind ca vreo data cineva s-ar gindi sa scurteze drumul spre Constanta, folosind fostul amplasament s-ar putea orienta linia spre Tirgusor asta am vrut sa spun.

Insa daca s-ar face o linie la aeroport folosind actuala linie atunci printr-un racord la ramificatie, ar fi deja o linie directa evitind Medgidia.
Sus In jos
adascalu

adascalu

Numarul mesajelor : 87
Varsta : 23
Localizare : Cernavodă , judetul Constanta , România
Reputatie : 3997
Data de inscriere : 22/03/2014

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeVin 11 Apr 2014, 19:09

Mihay a scris:
Dar nu a zis nimeni ca nu sunt trenuri de marfa!  Very Happy
Im momentul de fata exista 2 categorii principale de marfuri transportate de diversi operatori privati:
- produse petroliere inspre si dinspre Rafinaria Rompetrol transportate de catre Rompetrol Logistics si Grup Feroviar Roman;
- produse de cariera (calcar, pirita, piatra sparta) intre Cariera Tasaul (Luminita) si Romcim Medgidia de catre Unifertrans.
CFR Marfa mai rarut ... ca-i mai dragut....  Crying or Very sad  Ideea era ca datorita scaderii activitatii industriale in zona, in ultimii ani s-au dezafectat multi km de sina...
ca veni vorba de cfr marfa: prin septembrie 2013 la nazarcea am prins unul militar care avea 22 vagoane in total:primele 10 erau cazane dupa aia 5 ggs-uri maro si dupa aia 1 ggs verde restul erau platforme unele goale altele cu masini militare iar dupa aia iar un ggs verde si 2 platforme cu masini militare si ultimul era un fel de dimitrov cred ca pentru soldati :shock: fara poze din pacate fiindca nu aveam aparatul la mine Sad Crying or Very sad
Sus In jos
Mihay
V.I.P Member
V.I.P Member
Mihay

Numarul mesajelor : 296
Varsta : 46
Localizare : Constanta
Reputatie : 5640
Data de inscriere : 19/04/2010

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeMar 16 Sept 2014, 21:16

Sediul de miscare al fostei Halte de miscare Lumina a fost transformat in sediul sectiei de Politie Locala....
Sus In jos
Luca tgv

Numarul mesajelor : 282
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4112
Data de inscriere : 06/06/2014

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 08 Feb 2015, 16:38

sorinucu a scris:
dan tm a scris:
Dar o farta cu liniile care au fost si care mai sint e posibila?

Am realizat o harta a acestei zone pentru a lamuri pe vizitatorii topicului si ai scoate din ceata, cum sta treaba concret.
* O mica precizare este ca nu cunosc starea liniilor marcate cu portocaliu: cea din sudul orasului Navodari si Capu Midia - Corbu.

806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 B0744f79

Linia din sudul Navodariului ducea la fosta fabrica de zahăr Năvodari. Este dezafectată.
Sus In jos
cfr500

Numarul mesajelor : 2600
Varsta : 24
Reputatie : 7371
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 08 Feb 2015, 18:11

In proprietatea cui sunt acum aceste linii?
Sus In jos
Luca tgv

Numarul mesajelor : 282
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4112
Data de inscriere : 06/06/2014

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 08 Feb 2015, 18:15

catalin2014 a scris:

Sunt închiriate toate de GFR cu excepția liniei P1 Capu Midia-Capu Midia si liniile din rafinărie care sunt închiriate de către Rompetrol.
Sus In jos
cfr500

Numarul mesajelor : 2600
Varsta : 24
Reputatie : 7371
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 08 Feb 2015, 20:40

Luca tgv a scris:
catalin2014 a scris:

Sunt închiriate toate de GFR cu excepția liniei P1 Capu Midia-Capu Midia si liniile din rafinărie care sunt închiriate de către Rompetrol.
Deci linii apartin CFR Infrastructura.
Sus In jos
Ionutz
Moderator
Moderator
Ionutz

Numarul mesajelor : 1493
Localizare : Baia Mare
Reputatie : 7936
Data de inscriere : 16/04/2009

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 26 Iul 2015, 21:43

Bobby_TM a scris:
ldh80 a scris:
Ma gandesc ca se proceda (cand circulau acele personale sezoniere pentru tabara de la Navodari) asemanator cu situtatia de la Vatra Dornei Bai hc:  trenurile veneau pana in statia Navodari, apoi locomotiva rebrusa, iar garnitura era impinsa pana in halta KM 27+300 hc, pe acele doua linii infundate ?

Am fost acum multi ani in tabara cu unul din acele trenuri in Navodari.

Se mergea pana aproape de un pod de CF din Navodari (trenul oprea cam la 100 m de pod - locatie in GE 44°19'35.68"N si 28°37'7.10"E) folosindu-se linia directa, dupa care garnitura era inpinsa inapoi in statia Navodari.
La intoarecere garnitura a fost inpinsa din Navodari pana in aceiasi locatie.
Sa folosit una din cele 2 lini directe ce trec peste pod si nu cele 2 infundate ce se termina in dreptul podului.

Eu am fost in tabara la Navodari in anul 1995. Navigand pe youtube, am dat de filmuletul lui Mishu pe acea sectie (Felicitari Mishule!!) si mi-a trezit multe amintiri, reusind sa revad locul unde am coborat din tren in Navodari. Cu permisunea lui Mishu, pun AICI un print screen din filmarea lui unde se vede linia directa spre acel pod pomenit de Bobby TM, mi se pare destul de nasol sa opreasca acolo in panta un tren cu multe vagoane, si sa se dea jos sute de copii daca nu este peron, dar daca tu zici ca acolo a oprit trenul, asa o fi fost in acel an... noi insa stiu sigur ca am oprit pe una din liniile acelea infundate (macazul se vede in partea dreapta a pozei, precum si un semnal de iesire aferent liniei infundate); era un peron, partial acoperit si ceva cladiri...Nu stiu in afara de oprirea trenurilor sezoniere, daca mai avea vreu scop aceasta...halta sa-i spunem. Am gasit o imagine pe google earth, unde aceasta se vede in stanga pozei putin (am incercuit cu rosu) - AICI imaginea.
Dupa ce am coborat, am iesit in afara statiei si ne asteptau autobuse ce ne-au dus in tabara. Stiu ca ma uitam din autobus, cu melancolie in urma, si vedeam gigantul sarpe cum se pierde in zare; locomotiva ajunsese la cativa metri de capatul de linie, trenul fiind foarte lung. E genul de imagine care ti se imprima in minte si pe urma ti-o amintesti mereu. A fost prima si singura mea tabara la Navodari. La intoarcere am luat trenul din acelasi loc.

Dupa o pauza de cativa ani, ma intorc la mare in acest an...Vreau sa ajung la Navodari si sa revad acele locuri neaparat!! Si pe aceasta cale, as dori sa intreb pe colegii din acea zona, cum ajung din constanta in Navodari? Am vazut ca sunt autobuse foarte dese, dar intrebarea mea este, de unde se pot lua din Constanta, cat mai aproape de gara? Eu planuiesc sa merg dinEforie N unde voi fi cazat, pana in CT cu trenul, si de acolo sa iau autobuz/microbus la Navodari, si de aceea as dori sa stiudaca se pot lua de undeva din apropierea garii. Mersi Smile
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 26 Iul 2015, 23:16

Eu am prins vremurile si mai vechi in care trenul mergea pina in fata taberei. Un singur an am prins cind ne-au dus cu autobuze in 1988 dar nu mai tin minte daca am coborit unde spui tu in Navodari sau in gara Constanta.
Pina atunci linia era paralela cu tabara

linia venea pe linga cladirea cu 4 lucarne cam pe unde e masina neagra, acolo ni se facea triajul epidemiologic, cladirea din stinga(in curte) din care se vede doar acoperisul era pentru cadrele taberei care erau acolo permanent, iar pe fiarele alea unde scrie Hotel Delfin scia atunci Pace , Peace, MIR (cu chirilice)
https://www.google.ro/maps/@44.318911,28.627684,3a,20.2y,34.21h,84.99t/data=!3m7!1e1!3m5!1s5Vc6EfjvIhXdLJfLqOcttg!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26output%3Dthumbnail%26thumb%3D2%26panoid%3D5Vc6EfjvIhXdLJfLqOcttg%26w%3D88%26h%3D60%26yaw%3D357%26pitch%3D0%26thumbfov%3D96%26ll%3D44.318911,28.627684!7i13312!8i6656?hl=en

dar locomotiva trenului era undeva spre Constanta, linia era pe unde sint cele doua rinduri de pomi, pe unde e trotuarul acuma ne aliniau pe judete si practic cei din primele vagoane ajungeau printre ultimii la intrare, apoi trenul era impins de acolo. Tirziu de tot am aflat ca era impins in Capul Midia, urmind a fi folosit a doua zi pentru plecarea unei serii de elevi din alta tabara. Nu stiu cum procedau cu garnitura ca la un moment dat sigur raminea si goala.

https://www.google.ro/maps/@44.318911,28.627684,3a,20.2y,177.68h,84.45t/data=!3m7!1e1!3m5!1s5Vc6EfjvIhXdLJfLqOcttg!2e0!6s%2F%2Fgeo0.ggpht.com%2Fcbk%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26output%3Dthumbnail%26thumb%3D2%26panoid%3D5Vc6EfjvIhXdLJfLqOcttg%26w%3D88%26h%3D60%26yaw%3D357%26pitch%3D0%26thumbfov%3D96%26ll%3D44.318911,28.627684!7i13312!8i6656?hl=en
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 13 Sept 2015, 00:35

Am trecut astăzi cu mașina pe lângă linia 806, se prezintă în stare bună deși parte din semnalele luminoase erau stinse. Erau aprinse cele de lângă rafinărie, ambele ordonând oprirea fără a depăși semnalul. Se circulă pe bază de BLA sau la cale liberă?
Linia trece foarte aproape de Năvodari și Lumina, mi se pare absurd ca atunci când ai o infrastructură bună să nu ții măcar 2 perechi de R, dimineața și seara, pentru navetiști. Malaxe 700 și șobolani sunt. În plus, în zona Năvodari se construiește masiv (și alandala, dar asta nu contează), și va deveni o zonă turistică importantă. În sezon ar trebui să fie măcar câteva perechi de trenuri pe-acolo, odată ce se termină parțial lucrările de construcție.
Linia care ocolește lacul Corbu nu pare a fi folosită, a crescut iarba pe ea și e ruginită.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 13 Sept 2015, 02:41

Constanta-Navodari-Capu Midia ar putea face ceva cadentate din ora in ora dar cine sa gandeasca pentru populatie sa le fie bine, ei se gandesc la buzunarul lor sa le fie bine, firmele lor de dube sa castige.

Apoi pe partea cealalta, astia care au vile si casute cochete pe langa orase nu folosesc trenul, e prea josnic sa se urce in asa ceva, deci e cu dus si intors introdusul si circulatul trenurilor pe unele sectii secundare.

Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12455
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 13 Sept 2015, 08:47

Nu e chiar intr-o stare foarte buna, marfa a avut grija si de linia asta s-o faca praff. Palas Gr A - Constanta Marfuri - Navodari e cu 30 km/h iar Navodari - Capul Midia cu 15 km/h. Cine sa reziste la asa o viteza ametitoare?
Un automotor malaxa care ar circula teoretic pe ruta Constanta - Constanta Marfuri - Navodari, ar parcurge distanta in cca 60 min, in timp ce dubele nu fac mai mult de 30 min si circula din 15 in 15 minute, cam greu de combatut. Vara insa ar putea fi introduse cateva Desiro care sa faca legatura intre Constanta si tabara de la Navodari (daca exista cerere).
Sus In jos
Mihay
V.I.P Member
V.I.P Member
Mihay

Numarul mesajelor : 296
Varsta : 46
Localizare : Constanta
Reputatie : 5640
Data de inscriere : 19/04/2010

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 13 Sept 2015, 11:20

Pentru traficul feroviar de calatori pe aceasta sectie nu exista nici cea mai mica sansa, deoarece transportul auto catre Navodari se efectueaza pe 2 variante (Constanta-Ovidiu-Navodari si Constanta-Mamaia-Navodari) cu o frecventa si de sub 10 minute la orele de varf (pe fiecare varianta de deplasare), deoarece exista cel putin cate 2 operatori (la fel, pe fiecare varianta de deplasare). Sa mai spun ca trenul te lasa la periferia tuturor localitatilor de pe traseu, iar microbuzele oriunde iti doreste sufletelul?!?
Este tristul adevar, dar aceasta este realitatea...
Mai mult de atat, in perioada 1995 - 1997, cand circulau automotoarele pe relatia Palas - Siutghiol - Navodari - Capu Midia/Sitorman si Palas - Dorobantu - Lumina - Navodari - Capu Midia/Sitorman, cursele aveau numai cativa calatori si aceia erau de fapt, preponderent "ceferisti" si poate cativa angajati ai platformei industriale Petromidia (pe atunci, cu adevarat industrie petro-chimica, nu doar rafinaria, ca deh', aia-i mai rentabila) si ai carierei (pe atunci active) Piatra / Sitorman (iar CFR-ul utiliza la greu piatra concasata de la Sitorman)...
Si peste toate astea, pe atunci (1995-1996) transportul pe cele 2 variante auto era facut numai de R.A.T.C., nu de microbuze, ca acum....
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeDum 13 Sept 2015, 12:10

Păcat, zona are ceva potențial turistic (mai bine zis, va avea).
Investiția ar fi totuși măricică pentru trenuri de călători, să ridice măcar la 70 km/h VS și să facă peroane noi sau să le refacă pe cele vechi. Poate că într-adevăr n-ar fi rentabil nici cu Desiro.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitimeMier 14 Oct 2015, 09:15

Dupa cum am vazut la stiri, cred ca putem sa mai trecem o linie pe lista celor pierdute. In urma ploilor s-a spalat tersamentul de sub linia cap Midia-Antestatia Corbu. Asta daca nu cumva armata are nevoie de linia asta si o sa o repare.Eu cred ca linia aia se vede.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/fortele-naturii-s-au-dezlantuit-in-judetul-constanta-zeci-de-oameni-au-fost-surprinsi-in-masinile-luate-de-viituri.html

806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Images?q=tbn:ANd9GcT_B6LTYmCmNWomuLJnl9gyrQajc4HMpKNemRGNDcBPljEdnCOW30sUUcjz

http://jurnalul.ro/stiri/observator/gospodarii-inundate-si-masini-surprinse-de-viitura-intre-corbu-si-navodari-698606.html

806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Inundatii-corbu-navodari-constanta2
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 806 : Constanta - Sitorman   806 : Constanta - Sitorman - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

806 : Constanta - Sitorman
Sus 
Pagina 5 din 17Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11 ... 17  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2016-2017
» Pod Constanta
» Revista presei
» Constanţa (800)
» Trenuletul din Constanta

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 800-
Mergi direct la: