|
| Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? | |
|
+34Kogayon DUAL c o r v i n TVlad Adrian78 Re6/6 cont.dezactivat. baiazid riciu cortexedge rich1974 Dr2005 membru dezactivat , Teodor Spartan1948 sergiu.asi kristi kkk Balto FelixTheBear030 COSTACHE MIHAIL alex.alexus.tm discoid21 vrabieionut lovekomotive dan ciprian Codrut1985 stakee zenox4500 cont inactiv MariusM membru inactiv stegaru Razvan Amiralul 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Kogayon
Numarul mesajelor : 716 Reputatie : 4812 Data de inscriere : 04/11/2013
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Dum 09 Mar 2014, 20:28 | |
| ...mda, Roesler... cu a lui teorie imigrationista... care... contrazice (paradoxal!) primul document al maghiarilor in care acestia vorbesc despre romani. Nu e respins subiectiv, e respins din motive absolut pertinente! Cel putin asta cred eu, din informatiile pe care le am, ca elev ce urmeaza sa isi dea bacalaureatul din istorie.
Cat despre Boia... Cred ca ar trebui citit urmatorul articol. http://danielroxin.blogspot.ro/2013/08/minciunile-odioase-ale-istoricului.html
p.s. Fiecare are dreptul la o parere, dar poate ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte de a emite judecati de valoare. Mai ales ca forumul asta e citit si de tineri, care pot fi indusi in eroare. Si e pacat! |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7633 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Dum 09 Mar 2014, 20:41 | |
| Pai, din linkul postat, cel putin chestia cu formarea statelor, Universitatea din Bucuresti(1864), fondul de cuvinte provenit din latina este de aprox. 40-45%, sunt cat se poate de adevarate, cand unii aveau o universitate noi ne infiintam ca stat! Nu mai vorbesc de arta unde de abia la inceputul secolului XX sunt oarecum in pas cu Europa, primul fiind Macedonski-facandu-si studiile la Paris a fost la curent cu aparitia simbolismului, in muzica am inventat neo-clasicimul pt. a masca anacronismul lui Enescu, iar marele Eminescu este un romantic intarziat cu jumatate de veac! Cat priveste pe Roesler, izvoarele istorice nu contrazic prea mult teoria lui, nici nu o confirma, este un hiatus de date cat priveste perioada dintre secolele IX-XI, de altfel si noi ii dam apa la moara cu proslavirea imperiului romano-bulgar al fratilor Asan, aflat la sud de Dunare! |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8392 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Dum 09 Mar 2014, 20:44 | |
| Hehe, am impresia ca nici autorul acelui blog nu a citit cartea lui Boia ci numai o recenzie idioata. Si eu am fost tentat sa o consider o colectie de clisee dupa ce am citit recenzia intr-un ziar dar pe urma, citind cu atentie cartea propriu-zisa, mi-am dat seama ca ideile autorului sint cu totul altele. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7633 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Dum 09 Mar 2014, 20:47 | |
| Articolul respectiv este al unui ziarist de sport, nu-i retin numele aparut in "Adevarul" in 2012, decembrie! |
| | | LanceR V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6376 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11376 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Mar 28 Oct 2014, 08:38 | |
| in primul rand nu pricep titlul topicului. ce inseamna "o tara normala" ? si ce are asta cu dacii? nimeni nu poate contesta existenta Sarmizegetusei Regia. iar Mihai Viteazul,cu victoriile sale rare,cum spuneti voi, a reusit un lucru mare: prima unire a romanilor,lucru desavarsit in 1918, pe timpul regelui Ferdinand(care nu a fost primul nostru rege,asa cum crede primul ministru),prin crearea Romaniei Mari,deziderat pe care avem posibilitatea si chiar obligatia istorica sa-l indeplinim in zilele noastre,prin mijloace pasnice |
| | | atamanu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 100 Varsta : 68 Localizare : Galati Reputatie : 4030 Data de inscriere : 08/02/2014
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Joi 06 Noi 2014, 20:24 | |
| ....Fara indoiala...doar daca declaram razboi, Japoniei, Germaniei, Statelor Unite, Elvetiei, Angliei, Norvegiei sau Suediei si in urma " tratatului de pace " devenim colonie....( Doamne Ajuta !!! ) |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Joi 06 Noi 2014, 20:51 | |
| Noi nu am avut nici curaj să rămânem cu nemţii în al Doilea Război Mondial. Ruşii oricum ne-au luat şi Moldova şi resursele după aia... ni le-ar fi luat oricum. _________________ :TTT:
|
| | | atamanu V.I.P Member
Numarul mesajelor : 100 Varsta : 68 Localizare : Galati Reputatie : 4030 Data de inscriere : 08/02/2014
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Joi 06 Noi 2014, 21:16 | |
| Domnule doctor ( @Dr2005) nu-mi place deloc cum ganditi... Admiratorii lui " Che Guevara " si astazi traiesc cu convingerea conform careia: " Stalin si poporul rus, libertate ne-au adus "... precum si cu ideea ca, " Arhipeleagul Gulag " semnifica un itinerar de vacanta la tropice...( ce insemana sa dormi pe o banca din gara de nord a Parisului si sa furi din supermarket-uri ) |
Numarul mesajelor : 20591 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25510 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Joi 06 Noi 2014, 21:52 | |
| Ideea era că nu am avut de câştigat mare lucru de pe urma întoarcerii armelor împotriva Germaniei în '44. Ruşii tot ne-au ocupat şi tot ne-au băgat pe gât ideologia lor. Asta ar fi făcut şi dacă rămâneam cu nemţii. Măcar am fi putut avea mândria de a nu ne fi trădat aliaţii. _________________ :TTT:
|
| | | gabrielcr
Numarul mesajelor : 160 Varsta : 45 Localizare : Craiova Reputatie : 4306 Data de inscriere : 01/07/2013
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Joi 06 Noi 2014, 22:18 | |
| - atamanu a scris:
- ....Fara indoiala...doar daca declaram razboi, Japoniei, Germaniei, Statelor Unite, Elvetiei, Angliei, Norvegiei sau Suediei si in urma " tratatului de pace " devenim colonie....( Doamne Ajuta !!! )
Colonie suntem deja. Daca nu ma insel, din colonii se luau resursele naturale de care aveau nevoie stapanii |
Numarul mesajelor : 6376 Varsta : 57 Localizare : NordulBucurestiului Reputatie : 11376 Data de inscriere : 17/02/2011
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Joi 06 Noi 2014, 22:18 | |
| in august '44,rusii erau deja in tara,iar soarta razboiului era cam decisa dupa Stalingrad si debarcarea din Normandia continuarea alaturi de nemti ar fi fost dezastruoasa;pacat de Antonescu,ce a platit cu viata curajul de a lupta pentru Basarabia si Bucovina |
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Vin 07 Noi 2014, 01:06 | |
| Continuarea oricum a fost dezastruasă... nemţii s-au apucat să ne bombardeze în disperare, iar ruşii ne-au ocupat complet. _________________ :TTT:
|
| | | Shinkasen
Numarul mesajelor : 425 Reputatie : 6103 Data de inscriere : 30/04/2009
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Vin 07 Noi 2014, 15:12 | |
| - LanceR a scris:
- pacat de Antonescu,ce a platit cu viata curajul de a lupta pentru
Basarabia si Bucovina Din cate stiu partidul ce ii sustinea pe nazisti i-a fortat mana lui Carol al II-lea sa cedeze Basarabia si Bucovina, din care facea parte si Antonescu, ca vroiau sa le faca pe plac nazistilor, care erau laiati cu sovietici la vremea respectiva. Dar ce mai conteaza cine-i vinovat, romanul e slab de fire, cedeaza usor. |
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Vin 07 Noi 2014, 17:48 | |
| in Romania,doar Garda de Fier(care NU era partid),i-a sustinut pe nazisti.Antonescu a fost numit prim-ministru de catre Carol al II-lea si nu era de la nici un partid.I-a cooptat la putere pe legionari,deoarece nu a avut sprijinul partidelor istorice |
| | | gabrielcr
Numarul mesajelor : 160 Varsta : 45 Localizare : Craiova Reputatie : 4306 Data de inscriere : 01/07/2013
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? Vin 07 Noi 2014, 21:15 | |
| - LanceR a scris:
- in Romania,doar Garda de Fier(care NU era partid),i-a sustinut pe nazisti.Antonescu a fost numit prim-ministru de catre Carol al II-lea si nu era de la nici un partid.I-a cooptat la putere pe legionari,deoarece nu a avut sprijinul partidelor istorice
A existat un partid legionar "Totul pentru tara", care a luat 15% din voturi la alegerile din 1937. "În pragul alegerilor parlamentare din 1933 Codreanu a întemeiat - ca expresie politică a Mișcării Legionare - partidul Totul pentru Țară (prezidat de ing. Gheorghe Clime)" preluare wikipedia |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? | |
| |
| | | | Ce credeti,avem sanse sa devenim o tara normala? | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |