| Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? | |
|
+8Andrey_tm riciu alex.barac.5 dan tm IonutCFR2009 IonutChircu cortexedge Jhonyla 12 participanți |
|
Care este cauza principala a intarzierii trenurilor? | Infrastructura | | 70% | [ 26 ] | Material rulant | | 3% | [ 1 ] | Angajati | | 27% | [ 10 ] |
| Total voturi : 37 | | |
|
Autor | Mesaj |
---|
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6555 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Lun 17 Aug 2015, 11:38 | |
| ia sa vedem:) ( o singura alegere )
|
|
| |
cortexedge Administrator
Numarul mesajelor : 3087 Reputatie : 9360 Data de inscriere : 20/08/2008
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Lun 17 Aug 2015, 13:48 | |
| Prea putine optiuni de vot. Programul trenurilor este facut in functie de infrastructura, deci intarzierile apar datorita unor evenimente neplanificate, in mare parte din timp. _________________ https://www.youtube.com/watch?v=DHIh1GHQG1g |
|
| |
IonutChircu
Numarul mesajelor : 813 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6220 Data de inscriere : 05/05/2010
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Lun 17 Aug 2015, 16:35 | |
| Am votat "angajati". Si aici nu ma refer la angajatii simpli ci la "ai de sus". Ei sunt de vina pentru starea jalnica a CFR-ului (infrastructura proasta + material rulant invechit care se strica in drum, ia foc etc. )
Infrastructura saraca nu are nicio vina, oamenii sunt de vina pentru ca infrastructura e lasata in paragina. Ea se degradeaza daca nu o ingrijeste nimeni, la fel si materialul rulant , in special locomotivele . La vagoane stam binisor , poate daca pe vagoanele 20-49.2xx ar merge clima ar fi si mai bine. |
|
| |
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Lun 17 Aug 2015, 22:08 | |
| Infrastructura este cauza principala a intarzierilor. Aceasta este in continua degradare. Pentru a preveni evenimentele cu urmari grave, gestionarul infrastructurii CFR SA in lipsa fondurilor necesare efectuarii lucrarilor de intretinere si reparatii, este nevoit sa reduca viteza de circulatie a trenurilor. Sa vedem cat va tine si asta. N-ar fi exclus ca peste vreo 5 ani sa vedem trenuri IR ruland cu viteza de 10 km/h... pe anumite portiuni. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Lun 17 Aug 2015, 22:19 | |
| |
|
| |
alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Mar 18 Aug 2015, 09:30 | |
| - dan tm a scris:
- Nu avem deja pe undeva?
Avem pe M200 in zona tunelului dintre Codlea si Fagaras. In alta ordine de idei, infrastructura e cauza iar intarzierile simptoma; pe de alta parte, infrastructura e simptoma a indiferentei celor de sus, care sunt de fapt cauza reala. Daca vrei sa rezolvi problema, tre sa dai cu paru acolo sus. |
|
| |
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Mar 18 Aug 2015, 09:36 | |
| Am votat angajati (nu la CFR-istii din teren), ci la cei care iau (sau nu) decizii - manageri. |
|
| |
Jhonyla
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Mar 18 Aug 2015, 10:11 | |
| La IDM le este frica uneori de operatorii RC La Ortisoara 2024 intarziat, 2604 intarziat, si 72 regulat 2024 a fost garat la linia 3 si l-am rugat pe IDM sa il gareze pe 2604 la linia 2 sa faca trecere la 72 pe linia 4 ca sa nu urcam in 2604 prin boscheti si la linie fara peron raspunsul a fost - "Nu pot sa fac asta, nu am voie" asa ca noi calatorii (au fost si copilasi si batranei) am fost nevoiti sa ne urcam la linia 4... o usa era in dreptul unei tufe mari Am discutat pe chestia asta cu un revizor sa se puna placi si la linia 4 in cazuri din astea si sa se curete vegetatia A dat vina pe cei de sus si pe operatori In concluzie administratia e de vina pentru ca nu le pasa... |
|
| |
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11655 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Mar 18 Aug 2015, 10:15 | |
| - dan tm a scris:
Mai este o restricție de 10 km/h pe un pod de pe linia 401. Deci avem deja viteze din acestea. |
|
| |
Jhonyla
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Mar 18 Aug 2015, 10:24 | |
| 5 Km/h nu este? discutam pe un chat de nemti despre trenuri când le-am zis ca avem viteza si de 30 au ramas uimiti (unii nu au fost in Romania) "Noi calatorim si cu 300 km/h" |
|
| |
NicuS V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1024 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5563 Data de inscriere : 23/07/2012
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Mar 18 Aug 2015, 11:17 | |
| - Andrey_tm a scris:
- dan tm a scris:
Mai este o restricție de 10 km/h pe un pod de pe linia 401. Deci avem deja viteze din acestea. Fix la ăla mă gândeam și eu: este podul un pod imediat lângă Beclean pe Someș care a ieșit din garanție. |
|
| |
Ionutz Moderator
Numarul mesajelor : 1493 Localizare : Baia Mare Reputatie : 7936 Data de inscriere : 16/04/2009
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Mar 18 Aug 2015, 13:30 | |
| Hmmmm, vad aici multa lume invinovatind si infrastructura pentru intarzieri... Insa mersul trenurilor e facut tocmai pentru a se adapta la infrastructura... Intarzierile de pe M 300 de exemplu, intr-adevar sunt cauzate in principal de infrastructura, fiindca acolo se lucreaza la linie...
Cum se face de exemplu ca 1945 si 1944 (astea le-am monitorizat mai atent) zilele trecute au intarziat binisor (1-2 ore), si in urmatoarea zi au ajuns la fix la destinatie? S-a reparat miraculos infrastructura? Eu cred ca majoritatea intarzierilor se fac din alte motive, cum ar fi: defectarea locomotivelor (in principal), stationari ne-itinerarice pe liniile simple, cauzate fie de alte intarzieri, defectiuni tehnice, etc.
Fireste, infrastructura noastra e foarte subreda, insa asa cum e, in functie de ea e facut mersul...
Daca se strica ceva la infrastructura in mod neprevazut (fire cazute datorita copacilor, alunecari de teren, podete luate de ape etc) atunci vorbim fie de intarzieri foarte mari (daca defectiunile respective se pot remedia imediat), fie de retrasarea rutei trenurilor pe sectii ocolitoare, sau anularea lor, si inchiderea temporara a liniei respective.
In privinta angajatilor, a celor de sus, cu putere de decizie, prefer sa nu comentez prea multe...Pentru 99% din ei este vorba de un simplu job, si interesul lor este sa isi faca orele de stat la birou, sa isi ia salariul si gata... Implicarea cu adevarat, este la un nivel subunitar. Cu siguranta ca mai sunt si angajati dedicati, care iubesc domeniul feroviar, insa prea putini pentru a se simti diferenta. |
|
| |
Razvan Tudor V.I.P Member
Numarul mesajelor : 649 Varsta : 33 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5900 Data de inscriere : 10/01/2011
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Mar 18 Aug 2015, 15:32 | |
| Eu cred ca infrastructura este principala cauza pentru intarzieri. Mersul trenurilor se face tinand cont de infrastructura, dar din septembrie-octombrie, sau cand or concepe ei mersul si pana anul urmator mai apar o groaza de restrictii si astfel da cu virgula. Pe Bucuresti-Craiova cred ca e sarbatoare cand ajunge un tren la timp. Azi: 72...+17 min la Craiova, 1591...+18 min, 1799...+20 min, 1529...+24 min, 1691...+22 min. Pe retur stam ceva mai bine, dar asta datorita sectorului Videle - Bucuresti, unde timpii sunt umflati bine. Zeci de restrictii ba prin statii, ba pe la poduri si uite asa trenul intarzie minute bune. Pe unde avem linie simpla este si mai nasol, daca intarzie un tren da peste cap tot traficul.
Cand mai este cate o furtuna si se rup copaci sau se strica vreo locomotiva, astea nu prea se pun, sunt chestii neprevazute care se intampla peste tot in lume, mai des la noi (locomotivele in special), mai rar dincolo.
Angajatii nu prea au nicio vina, poate doar pe la manevre, unde lucreaza unii cu incetinitorul. In rest principalii vinovati sunt aia de la Piata Victoriei si de la Piata Constitutiei. Din cauza lor avem infrastructura asa minunata, din cauza lor avem intarzieri, din cauza lor fuge lumea ca dr**u de tren...
|
|
| |
alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Joi 20 Aug 2015, 09:08 | |
| - Jhonyla a scris:
- 5 Km/h nu este?
discutam pe un chat de nemti despre trenuri când le-am zis ca avem viteza si de 30 au ramas uimiti (unii nu au fost in Romania) "Noi calatorim si cu 300 km/h" Restrictii de 5km mai sunt pe podetele temporare instalate unde se lucreaza la infrastructura. Mi-amintesc de podul dintre Vintu si Alba peste drumul catre Zlatna, unde acu 2 ani trenul mergea cu 5 km/h. |
|
| |
riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? Vin 21 Aug 2015, 09:20 | |
| Restrictii am mai vazut si-n tari vestice. Nu se compara cu ce e la noi, insa mai sunt si la ei. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? | |
| |
|
| |
| Care credeti ca este cauza principala a intarzieri trenurilor? | |
|