Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

604 : Crasna - Husi

In jos 
+77
alliens
truscamihai
ets2oltromânia
Cipri Andrei Neculai
ciprian71
Warrington
Katalyn
Vale_ntin
didinul
laurentzu
NIKU24
elm
mielutu zburator
Luca tgv
LanceR
Jhonyla
impuls
marius664
dan tm
Andrey_tm
madalin98
halmarius
phnegativ
Norbi
mishu88
IonutCFR2009
vatmanul
TVlad
DUAL
Dutzu
vladau2000
cardinal
lifetec
cfr500
spiderpc
Adirmvl
Vitosa
Katalin4653
Vlad
Balto
manuela
Valentin Sava
cata
Hurricane
Michael
Luna
razvan - trenuri
Adrian78
AlexD
Dr2005
eu
DAS 2011
nenuandrei
ionutz85
iuli.hard
ucpr
redeme
MariusM
bogdan srl
riciu
@ndrey
lovekomotive
membru inactiv
COSTACHE MIHAIL
ldh80
alinx3330
kristi kkk
ATM
VladH
Bobses
srazvi
ultras
cristi CFR
Nesebar
catalin-husi
mardaryroby
myster2008
81 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 58 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
ciprian71

Numarul mesajelor : 1682
Varsta : 53
Localizare : BUCURESTI
Reputatie : 4742
Data de inscriere : 19/07/2016

604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 07:54

ldh80 a scris:

4.In 1989 judetul Vaslui nu era nicidecum judetul sarmanilor, ci era un judet cu o agricultura si cu o industrie dezvoltata, oamenii aveau atunci unde munci in acest judet!
Sa amintesc doar de intreprinderi precum Rulmentul Bârlad, FEPA Bârlad, Abrom Bârlad, Vigonia Bârlad, Intreprinderea de confectii Bârlad, Mecanica Vaslui, Intreprinderea de materiale izolatoare Vaslui, Combinatul de fire si fibre sintetice Vaslui, Intreprinderea de aparate de masura si control IAMC Vaslui, Intreprinderea de reductoarea si ventilatoare Vaslui, Fabrica de mobila Vaslui, Textila Vaslui, Fabrica de confectii Vaslui, Intreprinderea viei si vinului, ICIL, IRIC, SUC Husi, Husana husi, Moldotext Husi, Fabrica de conserve de legume Husi, Fabrica de utilaje in constructii Negresti, Fabrica de zahar Falciu si altele.
Intreprinderile amintite chiar nu-si mai aveau rostul in aceasta democratie originala.Daca stam si alizam totul se importa din China/Turcia.Cu rea intentie s-a vrut demolarea industriei, asta este.Comuinistii de atunci nu vor decat sa ne scoata capitalismul pe nas, distrugang tot ce era industrie.Iar ei sunt culmea niste capitalisti de succes prin firmele lor.
Sus In jos
Cipri Andrei Neculai

Cipri Andrei Neculai

Numarul mesajelor : 387
Localizare : M400, km 130
Reputatie : 3356
Data de inscriere : 29/09/2016

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 09:56

Of, mai da-l naibii de Husi... Astia nu sunt in stare sa repare 100 de km de CF in zona de deal intre Sighisoara si Coslariu intr-un timp decent, iar dumneata LDH80 visezi nu stiu ce conexiuni cu R. Moldova si asa mai departe... Imi place ca spui despre nu stiu ce posibile industrii in zona aceea.

Sa-ti spun ceva: Campina, oras care s-a dezvoltat in jurul industriei petroliere + ramurile conexe acesteia, n-o mai duce ca pe vremuri -activitatea s-a diminuat fata de ceea ce era in '89; Rafinaria Steaua Romana si-a sistat permanent activitatea in 2011;
Asta in conditiile in care se bucura totusi de o pozitionare geografica mai buna fata de alte orasele de 30000-50000 locuitori, vezi Husiul.

Asa ca, las-o balta! Stop violentei! Nu mai bate campii si fii mai ancorat in realitatile de zi cu zi. Ti-ar prinde bine!
Sus In jos
Warrington

Warrington

Numarul mesajelor : 787
Reputatie : 3782
Data de inscriere : 03/09/2016

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 11:18

Kapпaтй a scris:
2-Nu avem nevoie de alti moldoveni, e de ajuns ca ii avem pe astia de aici, si asa sunt prea multi si sunt cum

În lipsa moldovenilor, componența etnică din Transilvania ar fi fost alta, iar apartenența ei la România mai puțin sigură.

Înainte de 1859 Moldova era mai occidentalizată decât Muntenia, fiind preponderent sub influență austriacă, nu otomană. 150 de ani de administrație bucureșteană au dus la situația actuală.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6869
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12255
Data de inscriere : 03/11/2010

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 11:25

Multi isi dau cu parerea despre acest frumos municipiu denumit Husi, insa putini il cunosc!

Eu locuiesc in Husi de când m-am nascut, si cred ca stiu mai bine care este potentialul economic , agricol si viticol al acestui oras, decat cei care au calcat rareori sau nicioadata prin Husi, dar isi dau cu parerea despre acest oras!

La fel si despre Republica Moldova- multi isi dau cu parerea ca oamenii de acolo ar fi nu stiu cum, dar putini cred ca au intrat in casa unui om dintr-un sat din Republica Moldova, au fost prin diverse localitati de acolo, au discutat cu oameni care locuies acolo, etc!

Ceea ce fac unii colegi de forum este echivalent cu -sa presupunem- daca eu mi-as da cu parerea despre mentalitatea si obiceiurile locuitorilor din Papua-Noua Guinee, desi nu am fost nicioadata in Papua-Noua Guinee!
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6580
Reputatie : 12444
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 12:00

Realitatea este ca in Husi exista o firma care importa vin din R. Moldova, il ambaleaza in sticle frumos etichetate si il vinde la liber pe piata din Romania si nu numai. Despre ce zona viticola vorbim la Husi? Chiar mai exista? Daca este asa, de ce firma aia cara cisterne cu vin din R. Moldova? Smile
Sus In jos
Cipri Andrei Neculai

Cipri Andrei Neculai

Numarul mesajelor : 387
Localizare : M400, km 130
Reputatie : 3356
Data de inscriere : 29/09/2016

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 12:13

ldh80 a scris:

Eu locuiesc in Husi de când m-am nascut, si cred ca stiu mai bine care este potentialul economic , agricol si viticol al acestui oras, decat cei care au calcat rareori sau nicioadata prin Husi, dar isi dau cu parerea despre acest oras!

Pai ti-ar prinde bine sa mai vezi si alte zone ale tarii care, pe hartie cel putin, o duc mai bine ca localitatea in care d-ta traiesti.
Atunci ai sa vezi ca o sa-ti mai ajustezi opiniile cu privire la cat de fezabila e reconstructia liniei CFR 604 in contextul economic actual.
Sigur, ar fi bine, dar cand cei de la Infra se chinuie de vreo 6 ani sa reconstruiasca 100 de km pe Coridorul IV Paneuropean intre Sighisoara si Coslariu, iar ei, nu cred ca au depasit 50 % din toata lucrarea, in conditiile in care relieful este unul destul de bland fara declivitati mari sau alte obstacole naturale, mi-e greu sa cred ca o linie secundara infundata ar avea ceva sanse de redeschidere, cu atat mai mult de reconstructie.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6580
Reputatie : 12444
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 12:19

Daca lasau un tren pe zi Husi-Crasna dus-intors era bine, linia ramanea circulabila. Asa a ramas in paragina, s-a degradat continuu terasamentul si calea de rulare. S-a muncit enorm la reparatia liniei Rodna Veche - Ilva Mica inainte de redeschidere pentru ca nu s-a mai circulat pe ea cativa ani, la fel o sa fie si pe Radauti-Putna si pe toate liniile ramase in paragina.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9092
Reputatie : 12990
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 13:01

Warrington a scris:
Kapпaтй a scris:
2-Nu avem nevoie de alti moldoveni, e de ajuns ca ii avem pe astia de aici, si asa sunt prea multi si sunt cum  

În lipsa moldovenilor, componența etnică din Transilvania ar fi fost alta, iar apartenența ei la România mai puțin sigură.

Înainte de 1859 Moldova era mai occidentalizată decât Muntenia, fiind preponderent sub influență austriacă, nu otomană. 150 de ani de administrație bucureșteană au dus la situația actuală.

Ei uite aici o opinie interesanta despre Moldova.
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 13:39

Foarte probabil Banatul înțelege chiar mai bine decât Moldova lucrurile astea. Era o provincie mai dezvoltată și a încăput mai recent decât Moldova pe mâna administrației bucureștene, memoria colectivă e mai proaspătă.

Bucureștiul administrează țara după modelul din Imperiul Otoman, spoliază tot și super-centralizează tot. Însă modelul era atât de disfuncțional, iar mentalitatea bolnavă atât de înrădăcinată, încât până și Turcia modernă a mutat capitala la Ankara. Un asemenea model e bun într-un imperiu care jefuiește națiuni străine, dar pentru un stat național e un model de-a dreptul distructiv de a-l administra.

La Londra se pot vedea foarte bine rezultatele la care duce un asemenea model. Capitala s-a umplut de indieni și musulmani, iar restul Angliei a rămas la nivelul lui 1970. Scoțienii cochetează cu ideea independenței, iar West Midlands (Birmingham) și East Midlands (Nottingham, Leicester, Derby) au votat masiv pentru Brexit și au determinat rezultatul la nivel național, deși capitala a votat împotrivă.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 14:52

Trupele romane au intrat in Timisoara la 3 august 1919 desi unirea s-a facut in decembrie 1918. Este o diferenta de timp imensa pentru o tara atit de mica in timp ce Ungaria la 13 septembrie 1940 trupele ungare intrau in Sfintu Gheorghe urmare a Dictatului de la Viena din 30 august 1940. Referirile la Sfintu Gheorghe sint cel mai adesea facute pentru ca e orasul situat cel mai adinc in teritoriul luat.

Spune si asta destule despre capacitatea unui stat de a isi administra teritoriul.

tocmai ce m-am intors din Moldova, orasul Vaslui a fost refacut prin centru e ingrijit, curat, fiind putina lume nu e aglomerst, oamenii care vin in concediu din strainatate mai trag tare sa isi faca una alta pe acasa.

Pina la urma e un fel de cerc vicios, investitorii nu vin ca nu au drumuri si nici cai ferate bune distanta pina in vest e mare, daca nu vin investitori localnicii nu au unde sa lucreze.
Nu le iau apararea dar am intilnit si oameni cu familie care se straduiesc sa faca ceva, lucreaza ici colo cu ziua, cum pot isi gasesc zilnic ceva de facut, dar si oameni pentru care e mai comod sa se complaca in mediocritate spre mizerie.

Ii trag mult in jos si obiceiurile religioase aberante si costisitoare la care generatiei noi ii este teama sa renunte de gura lumii. Si atia ce vin din strainatate nu se dezic dimpotriva mai abitir cheltuie pe dezgropaminte, praznice, pomeni si alte prostii.

Husul fiind o zona agricola, cam ce produce in cantitati vagonabile?
Macar cereale sau floeare soarelui daca ar fi poate s-ar justifica transportul cu trenul.

Aici mai intervine pretul, ca si la Giera desi linia e inchisa, italianul tot mai cara cite un tren doua pe luna, nu stiu acuma ce mai e, daca pretul e mai bun cu camioanele asta e economia de piata.

Oricum probabil indiferent de vointa noastra daca e programat sa ne unim cu cei peste Prut asa va fi, dar daca ar fi pe bune, noi Romania nu avem nevoie de ei acum.
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 16:10

dan tm a scris:
 noi Romania nu avem nevoie de ei acum.

În realitate nu prea există ”noi România”. Fiecare provincie istorică are interesele ei și relațiile ei. În anii '80 încă mai trăiau în Banat foști refugiați din Basarabia, am întâlnit chiar eu astfel de persoane. Care acum probabil nu mai trăiesc, ar însemna să aibă peste 90 de ani sau chiar spre 100.

Însă în satele românești de pe malul de vest al Prutului oamenii au avut întotdeauna rude ”dincolo” și știau despre acele rude chiar și pe vremea când nu aveau voie să le viziteze. În satele românești de pe malul de vest al Prutului oamenii se uitau la televiziunea de la Chișinău, pe vremea când bănățenii se uitau la televiziunea Novi Sad.

Aceleași sate românești de pe malul de vest al Prutului sunt astăzi pline de moldoveni născuți dincolo de Prut, însă căsătoriți dincoace și cu copii născuți dincoace. Mergi într-unul din acele sate și spune-le acelor oameni că ”noi Romania nu avem nevoie de ei acum”. Ce zici?

dan tm a scris:
 Dar Moldova de ce nu s-a unit cu noi in loc sa se declare independenta?

Pentru că noi eram conduși la vremea aceea de un gorbaciovist, Ion Iliescu pre numele lui.

Acel gorbaciovist a avut grijă ca România să fie prima țară care a recunoscut independența R.Moldova, semnând și un tratat-unicat cu Uniunea Sovietică. Tratat care n-a mai ajuns ratificat doar fiindcă Uniunea Sovietică s-a dezintegrat.

Este mai greu de crezut că acel gorbaciovist nu era la curent cu discuțiile premergătoare independenței R.Moldova. Însă armata a XIV-a se afla și pe vremea aceea exact unde se află și acum. Și e la fel de greu de crezut că pentru români ar fi fost de preferat ca incidentele armate de pe Nistru să aibă loc cu Transnistria în componența României.

Moscova nu a fost dispusă să renunțe la R.Moldova și a acționat în consecință. Același model bazat pe crearea de regiuni separatiste  a fost aplicat în 2008 în Georgia și în 2014 în Ucraina, numai că în septembrie 1990, la proclamarea republicii Transnistria, lumea încă nu știa că e vorba de un model. Însă proclamarea republicii transnistrene a avut loc cu aproape un an înainte ca R.Moldova să-și declare independența. Deci s-a jucat cu cărțile pe față și e greu de crezut că Moldova putea să joace altfel decât a jucat.
Sus In jos
cardinal

cardinal

Numarul mesajelor : 3328
Reputatie : 8724
Data de inscriere : 08/04/2010

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 17:00

Sunt curios acum, cu noile evolutii (Ucraina) ce se va intampla pe acolo.
Transnistria a facut ce a facut si datorita Ucrainei, care persecuta pe non slavi.
Dar de cand cu conflictul Ucraina Rusia, e de urmarit.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 17:15

Eu cred ca problema ,,refugiatilor basarabeni" de care spui e un pic mai altfel.

In primul rind ca majoritatea au fost ,,dascali" de parca populatia din Banat era analfabeta.

Apoi majoritatea refugiatilor a fost adunata si a fost predata sovieticilor, e destul de interesant cum unii au scapat chiar si de deportarea in Baragan.

copii lor au devenit tot dascali sau ingineri.Mai tirziu Romania le-a platit despagubiri imense pentru ,,averile" ramase in Basarabia. Cunosc personal cazuri.Ce fel de averi? cum au ramas toti fostii bogati(chiaburi intermenul local) in Romania? atunci cine au fost cei returnati catre URSS? oamenii simpli?

Asadar cred ca acesti refugiati au fost lasati in pace in Romania si au trecut cu bine prin comunism in slujbe bune doar pentru ca au fost colaboratori ai securitatii sau mai rau chiar kaghebisti. Avind astfel caracterul descris de katalyn.
Sus In jos
Warrington

Warrington

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 17:35

dan tm a scris:
cum au ramas toti fostii bogati(chiaburi intermenul local) in Romania? atunci cine au fost cei returnati catre URSS? oamenii simpli?

Asadar cred ca acesti refugiati au fost lasati in pace in Romania si au trecut cu bine prin comunism in slujbe bune doar pentru ca au fost colaboratori ai securitatii sau mai rau chiar kaghebisti. Avind astfel caracterul descris de katalyn.

Tot ce se poate, oamenii pe care i-am întâlnit eu în Banat erau deja pensionari la vremea ceea și se ocupau doar de via din grădină. Dar în ce mod schimbă asta realitățile demografice de astăzi?

Caracterul oamenilor determină în esență șansele de supraviețuire. Cine a fost slugă la ruși a trăit, cine li s-a împotrivit a murit. Auzisem în urmă cu mulți ani o poveste tragi-comică, un basarabean povestea într-un interviu la radio că el nu e de-acord cu unirea, fiindcă nu poate uita palma pe care a primit-o de la un jandarm român, în perioada războiului. Iar reporterul îl întreabă:
”- Și restul familiei ce părere are, tot așa?”
"- Păi, din familie nu mai trăiește nimini, după '44 i-or împușcat rușîi pi tăț' ” Very Happy

Astea sunt realitățile din Basarabia. Dacă rămâne independentă după prăbușirea Rusiei, or să apară acolo briganzi la fel ca în anii '90.

cardinal a scris:
Transnistria a facut ce a facut si datorita Ucrainei, care persecuta pe non slavi.

Ucraina e un stat tânăr, chiar mai tânăr decât România, deci era de așteptat ca manifestările naționaliste să fie la mare cinste. Dar la momentul de față naționalismul ucrainean se va îndrepta inevitabil împotriva rușilor, Ucraina se află aproximativ în situația Poloniei din anii '80, așa că va căuta în mod previzibil sprijin occidental împotriva rușilor.

Deocamdată Germania încă e condusă de oamenii rușilor, deci Transnistria rămâne așa cum e. Însă Trump nu poate tolera o asemenea situație în Germania la nesfârșit. Ca o evaluare personală, anul viitor pe vremea asta Angela Merkel nu va mai fi în fruntea Germaniei, chiar dacă câștigă acum alegerile din septembrie.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11186
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitimeLun 21 Aug 2017, 19:16

@Ldh80 am întrebat azi la munca tinerii basarabeni colegi cu mine despre unire, au spus ca nu-i interesează asa ceva pe ei și ca nu-i afectează cu nimic. Una mi-a zis direct : "Nu ma interesează istoria și politica efectiv nu îmi pasa"
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 604 : Crasna - Husi   604 : Crasna - Husi - Pagina 49 Icon_minitime

Sus In jos

604 : Crasna - Husi
Sus 
Pagina 49 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 58 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Propuneri pentru Mersul Trenurilor 2015-2016
» 604 : Crasna - Husi
» Crasna
» Huşi (604)
» Transportul interurban auto de calatori in zona Husi

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 600-
Mergi direct la: