|
| 604 : Crasna - Husi | |
|
+77alliens truscamihai ets2oltromânia Cipri Andrei Neculai ciprian71 Warrington Katalyn Vale_ntin didinul laurentzu NIKU24 elm mielutu zburator Luca tgv LanceR Jhonyla impuls marius664 dan tm Andrey_tm madalin98 halmarius phnegativ Norbi mishu88 IonutCFR2009 vatmanul TVlad DUAL Dutzu vladau2000 cardinal lifetec cfr500 spiderpc Adirmvl Vitosa Katalin4653 Vlad Balto manuela Valentin Sava cata Hurricane Michael Luna razvan - trenuri Adrian78 AlexD Dr2005 eu DAS 2011 nenuandrei ionutz85 iuli.hard ucpr redeme MariusM bogdan srl riciu @ndrey lovekomotive membru inactiv COSTACHE MIHAIL ldh80 alinx3330 kristi kkk ATM VladH Bobses srazvi ultras cristi CFR Nesebar catalin-husi mardaryroby myster2008 81 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
catalin-husi
Numarul mesajelor : 25 Reputatie : 5452 Data de inscriere : 12/01/2010
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Mar Mai 07, 2013 4:11 pm | |
| - ultras a scris:
- ceva zvonuri de inchirere? nimic? :roll:
eu pana nu vad trenul in gara nu cred nimic desi se aude ca ba vine regiotrans,ba tfg si preiau linia de la tecuci la iasi plus secundarele aferente si se inlocuiesc doar trenurile regio cu motoare de-ale lor.ir-urile raman asa.si asta de la 1 iunie.nu stiu anul.dar zvonuri au mai fost.repet,pana nu vad trenul in gara nu cred nimic |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6869 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12255 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia 604 Mier Mai 08, 2013 2:24 pm | |
| |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6869 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12255 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia 604 Mar Mai 28, 2013 8:11 am | |
| Un articol de pe site-ul "Husi Info"" si din ziarul local ""Vremea noua"":
Ministerul Transporturilor: Vom lua o decizie pentru mentinerea in exploatare a sectiei Crasna-Husi!
RĂSPUNS Conducerea Ministerului Transporturilor, ca urmare a demersurilor facute de senatorul dr. Nelu Tataru, a dat un raspuns succint la problema trenului din Husi strecurand totusi un licar de speranta pentru soarta acestui tren.
""Circulatia trenurilor pe sectia neinteroperabila Crasna - Husi, a fost anulata incepand cu data de 14.01.2012, la solicitarea Societatii Comerciale de Transport Feroviar de Calatori <> SA din motive de rentabilitate a operatorului de transport feroviar de calatori. In ceea ce priveste inchirierea acestei sectii de circulatie, sedintele de licitatie desfasurate in vederea inchirierii, nu s-au concretizat cu adjudecare, fapt ce denota lipsa de interes a operatorilor economici. In conformitate cu OUG 12/1998 CN Caile Ferate CFR SA a solicitat Consiliului Judetean (CJ) Vaslui avizul de inchidere cu conservare de sectia Crasna - Husi. Avand vedere cele de mai sus, tinand cont si de faptul ca pe aceasta sectie si traficul de marfa este sporadic si in functie de evolutia viitoare a solicitarilor operatorilor feroviari, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va lua o decizie privind mentinerea sau nu in exploatare a acestei sectii de circulatie, a explicat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, senatorului dr. Nelu Tataru, care i-a solicitat lamuriri privinta trenului de Husi.
Daca activitatea era corecta, noi si acuma aveam tren la Husi!
Evident, mesajul celor din minister are continutul previzibil si justificat: nerentabilitatea sectiei a facut ca trenul sa fie oprit! Nici intentiile de inchiriere n-au dat roade, astfel, din raspunsul oficial, in final, se intelege ca, in functie de pulsul economiei zonei, decizia de a mentine in exploatare sectia se va lua in viitor. Cu privire la parerea mea, aceea pe care i-am spus-o si domnului ministru Fenechiu, acest obiectiv strategic pentru oras, a fost impins in faliment, pentru ca s-a gestionat rau, pentru ca nimanui nu i-a pasat de el, pentru ca s-a circulat fara bilete, pentru ca s-a furat combustibil. Iar aceasta este si convingerea altor oameni cu care am vorbit in tot Colegiul. Si nu sunt deloc putini! Daca activitatea era corecta, noi si acum aveam tren la Husi. Speram ca interesul operatorilor feroviari sa se indrepte si spre Husi, iar asta sa duca, intr-un final, la reluarea activitatii acestei sectii. Sigur, pentru ca este interesul nostru, noi, husenii, trebuie sa mergem cu demersurile mai departe, a precizat senatorul Nelu Tataru.
Sursa: vrn.ro
Pentru cei de pe acest site care sunt din aceasta zona si nu numai, poate ar fi util sa luam legatura cu senatorul Nelu Tataru sa vedem ce se poate face!
Si un fapt de care astazi putina lume isi mai aminteste: in anii 80', de doua ori, la Husi a sosit si trenul prezidential cu Nicolae Ceausescu! Cel care a avut onoarea sa-l primeasca in gara a fost impegatul de miscare Dumitru Ailenii! |
| | | vatmanul V.I.P Member
Numarul mesajelor : 646 Varsta : 38 Localizare : Oradea Reputatie : 5098 Data de inscriere : 14/10/2012
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Mar Mai 28, 2013 9:15 am | |
| Cel mai bun lucru pe care l-am putea face ar fi o petitie. S-a mai facut o petitie online, daca nu ma insel pentru Ploiesti Sud - Maneciu. Vorbiti cu domnul Nelu, cei din zona, si odata demarata petitia lasati link-ul aici pe forum si voi fi printre primii care o voi semna. Si cu siguranta nu voi fi numai eu. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20612 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25545 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Mar Mai 28, 2013 10:41 am | |
| Din nou atrag atenţia că, dpdv legal, la o petiţie on-line se ia în calcul doar cel care o duce la autoritatea competentă, nu toţi de pe listă. Cea mai bună soluţie - deşi consumatoare de timp - e ca petiţia să fie transmisă pe hârtie, cu tabel cu date de contact şi semnături. E de preferat şi ca cei care o semnează să fie direct afectaţi de închiderea liniei (adică oameni care locuiesc/lucrează în zonă). Că dacă se trimite petiţie pentru Crasna - Huşi semnată de bucureşteni, timişoreni, orădeni (şi, în general, de orice de oriunde mai puţin din zona vizată)... mai bine nu se mai trimite. _________________ :TTT:
|
| | | catalin-husi
Numarul mesajelor : 25 Reputatie : 5452 Data de inscriere : 12/01/2010
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Mar Mai 28, 2013 4:39 pm | |
| - ldh80 a scris:
- Un articol de pe site-ul "Husi Info"" si din ziarul local ""Vremea noua"":
Ministerul Transporturilor: Vom lua o decizie pentru mentinerea in exploatare a sectiei Crasna-Husi!
RĂSPUNS Conducerea Ministerului Transporturilor, ca urmare a demersurilor facute de senatorul dr. Nelu Tataru, a dat un raspuns succint la problema trenului din Husi strecurand totusi un licar de speranta pentru soarta acestui tren.
""Circulatia trenurilor pe sectia neinteroperabila Crasna - Husi, a fost anulata incepand cu data de 14.01.2012, la solicitarea Societatii Comerciale de Transport Feroviar de Calatori <> SA din motive de rentabilitate a operatorului de transport feroviar de calatori. In ceea ce priveste inchirierea acestei sectii de circulatie, sedintele de licitatie desfasurate in vederea inchirierii, nu s-au concretizat cu adjudecare, fapt ce denota lipsa de interes a operatorilor economici. In conformitate cu OUG 12/1998 CN Caile Ferate CFR SA a solicitat Consiliului Judetean (CJ) Vaslui avizul de inchidere cu conservare de sectia Crasna - Husi. Avand vedere cele de mai sus, tinand cont si de faptul ca pe aceasta sectie si traficul de marfa este sporadic si in functie de evolutia viitoare a solicitarilor operatorilor feroviari, Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va lua o decizie privind mentinerea sau nu in exploatare a acestei sectii de circulatie, a explicat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, senatorului dr. Nelu Tataru, care i-a solicitat lamuriri privinta trenului de Husi.
Daca activitatea era corecta, noi si acuma aveam tren la Husi!
Evident, mesajul celor din minister are continutul previzibil si justificat: nerentabilitatea sectiei a facut ca trenul sa fie oprit! Nici intentiile de inchiriere n-au dat roade, astfel, din raspunsul oficial, in final, se intelege ca, in functie de pulsul economiei zonei, decizia de a mentine in exploatare sectia se va lua in viitor. Cu privire la parerea mea, aceea pe care i-am spus-o si domnului ministru Fenechiu, acest obiectiv strategic pentru oras, a fost impins in faliment, pentru ca s-a gestionat rau, pentru ca nimanui nu i-a pasat de el, pentru ca s-a circulat fara bilete, pentru ca s-a furat combustibil. Iar aceasta este si convingerea altor oameni cu care am vorbit in tot Colegiul. Si nu sunt deloc putini! Daca activitatea era corecta, noi si acum aveam tren la Husi. Speram ca interesul operatorilor feroviari sa se indrepte si spre Husi, iar asta sa duca, intr-un final, la reluarea activitatii acestei sectii. Sigur, pentru ca este interesul nostru, noi, husenii, trebuie sa mergem cu demersurile mai departe, a precizat senatorul Nelu Tataru.
Sursa: vrn.ro
Pentru cei de pe acest site care sunt din aceasta zona si nu numai, poate ar fi util sa luam legatura cu senatorul Nelu Tataru sa vedem ce se poate face!
Si un fapt de care astazi putina lume isi mai aminteste: in anii 80', de doua ori, la Husi a sosit si trenul prezidential cu Nicolae Ceausescu! Cel care a avut onoarea sa-l primeasca in gara a fost impegatul de miscare Dumitru Ailenii! ...privind mentinerea sau NU in exploatare a sectiei...Ce credeti,ca il doare gura pe Fenechiu sa zica:da,de la 1 iun(l)ie bagam trenul?Sa nu ne imbatam cu apa rece sau calda...Eu cred ca CFR calatori nu va mai merge pe linia asta foarte multi ani.daca nu cumva...niciodata.Pot astia baga trenul 2-3 saptamani si zic iar ca nu e rentabila si scot trenul.O ia privatul,bine.Nu o ia ...tot bine.Ce il doare capul pe ministru ca nu eu merg cu autoduba la serviciu sau ultras nu merge cu trenul la meci la vaslui sau mai stiu eu ce alt cetatean nu ajunge nu stiu unde cu trenul?Sa fim seriosi.Nu vine privatul(si asta bagat cu forta),nu vine nimeni.Pot fi licitatii peste licitatii,in fiecare zi,eu pana nu vad trenul in gara nu cred in redeschiderea liniei scuze...am bagat un NU cand am zis ca il doare pe ministru ca eu nu merg cu autoduba.am vrut sa spun ca MERG cu autoduba.deci acel NU sa nu -l cititi.multumesc |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6580 Reputatie : 12444 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Mar Mai 28, 2013 5:14 pm | |
| In orice caz, sectiile nu trebuie lasate fara minimul necesar de trenuri regio pe zi. Nu saracea CFR Calatori daca lasa in circulatie macar 1 pereche de regio pe zi la fiecare sectie secundara care nu aduce cine stie ce profit si unde media distantei nu depaseste 50 km, mai ales ca au si posibilitatea sa traga subventie din pachetul minim social. |
| | | ucpr
Numarul mesajelor : 98 Reputatie : 4964 Data de inscriere : 23/07/2011
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Mar Iun 04, 2013 10:47 pm | |
| În data de 17 iunie 2013, ora 10:00 la BRM, va fi organizată o nouă licitație de închiriere a secțiilor neinteroperabile rămase fără operator, 13 la număr. Prețurile de chirie/an sunt aceleași de la ultima licitație |
| | | mishu88 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1019 Varsta : 36 Localizare : Fălticeni, jud. Suceava Reputatie : 6949 Data de inscriere : 12/02/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Lun Iun 17, 2013 1:27 pm | |
| Robert, o veste bună special dedicată pentru tine...
Dragoș a anunțat nu demult că Floreni - Dornișoara a fost preluată de S.C. Fulger Transport Rapid Interurban de Călători S.R.L. |
| | | Norbi V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2636 Varsta : 31 Localizare : Bistrita Reputatie : 8662 Data de inscriere : 19/04/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Lun Iun 17, 2013 1:36 pm | |
| - mishu88 a scris:
- Robert, o veste bună special dedicată pentru tine...
Dragoș a anunțat nu demult că Floreni - Dornișoara a fost preluată de S.C. Fulger Transport Rapid Interurban de Călători S.R.L. Aceasta linie Crasna - Husi in sfarsit a fost inchiriata! |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Linia 604 Lun Iun 17, 2013 2:00 pm | |
| |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13799 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Lun Iun 17, 2013 2:02 pm | |
| De firma FULGER – TRANSPORT RAPID INTERURBAN DE CALATORI SRL |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Linia 604 Lun Iun 17, 2013 2:05 pm | |
| Sa vedem cat de seriosi vor fi- nu am auzit de firma asta! |
| | | Vlad Administrator
Numarul mesajelor : 7252 Varsta : 37 Localizare : Vatra Dornei Reputatie : 13799 Data de inscriere : 08/04/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Lun Iun 17, 2013 2:07 pm | |
| Nu aţi auzit deoarece a apărut peste noapte. Nu se ştiu multe despre ea decât că a fost înfiinţată pe 20 mai 2013, cu 9 zile înainte de precedenta licitaţie când şi-a adjudecat secţia Sebeş Alba - Petreştii de Pădure |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Linia 604 Lun Iun 17, 2013 2:17 pm | |
| Vom trai si vom vedea- sper doar sa nu fie de fapt vreo "firma"" de colectare a fierului vechi! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi | |
| |
| | | | 604 : Crasna - Husi | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |