|
| 604 : Crasna - Husi | |
|
+77alliens truscamihai ets2oltromânia Cipri Andrei Neculai ciprian71 Warrington Katalyn Vale_ntin didinul laurentzu NIKU24 elm mielutu zburator Luca tgv LanceR Jhonyla impuls marius664 dan tm Andrey_tm madalin98 halmarius phnegativ Norbi mishu88 IonutCFR2009 vatmanul TVlad DUAL Dutzu vladau2000 cardinal lifetec cfr500 spiderpc Adirmvl Vitosa Katalin4653 Vlad Balto manuela Valentin Sava cata Hurricane Michael Luna razvan - trenuri Adrian78 AlexD Dr2005 eu DAS 2011 nenuandrei ionutz85 iuli.hard ucpr redeme MariusM bogdan srl riciu @ndrey lovekomotive membru inactiv COSTACHE MIHAIL ldh80 alinx3330 kristi kkk ATM VladH Bobses srazvi ultras cristi CFR Nesebar catalin-husi mardaryroby myster2008 81 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6869 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12255 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Sam 19 Aug 2017, 07:54 | |
| Imi pare rau, dar Husul nu este un catun, ci un municipiu, o localitate cu vechi traditii istorice, situata intr-o zona cu un important potential agricol, viticol, turistic, etc!
Viitorul orasului si dezvoltarea sa economica este legata de realizarea unirii Romaniei cu Republica Moldova, deoarece Husul este situat pe traseul cel mai scurt dintre Bucuresti si Chisinau, iar arealul economic reprezentat de Republica Moldova ar reprezenta un mare avantaj pentru Husi (asa cum de altfel era si in perioada interbelica).
Pentru Husi doua proiecte de mare avengura ar scoate orasul din izolare si ar impulsiona semnificativ dezvoltarea sa economica si sociala:
-Amenajarea raului Prut pentru navigatie, in aval de barajul Stanca-Costesti, si realizarea a 4 porturi la Prut: Ungheni, Dranceni, Falciu si Oancea.
-Reconstructia de la 0 a liniei de cale ferata Crasna- Cretesti- HM Podgoriile Husului- Husi si constructia unei cai ferate noi , cu un traseu cat mai drept posibil, HM Podgoriile Husului- Albita- Chisinau.
Daca cei care conduc astazi Romania nu s-ar gandi numai la buzunarele proprii, si s-ar gandi sa faca si ceva bun si durabil pentru poporul roman (de pe ambele maluri maluri ale Prutului), ar materializa aceste doua mari proiecte de infrastructura feroviara si navala!
|
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22386 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Sam 19 Aug 2017, 13:20 | |
| Vorbesti singur, mai ai putin si ceri clonarea lui Ceausescu sa iti faca tie rau navigabil si linie de la 0 prin pustietate care nu deserveste nimic, cel mult niste betivi intarziati care au stat prea mult la bodega si au baut toti bani, vin la tren sa mearga moca acasa. Viseaza in continuare si plangi dupa epoca de aur, o sa ajungi la pensie si tot blocat in timp ramai cu postarile de ordinul km cum ca ce bine era si "fratii" de peste prut. NU nu era bine si nu sunt frati cu noi, sunt cu rusii! |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6869 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12255 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 12:09 | |
| - Kapпaтй a scris:
- Vorbesti singur, mai ai putin si ceri clonarea lui Ceausescu sa iti faca tie rau navigabil si linie de la 0 prin pustietate care nu deserveste nimic, cel mult niste betivi intarziati care au stat prea mult la bodega si au baut toti bani, vin la tren sa mearga moca acasa. Viseaza in continuare si plangi dupa epoca de aur, o sa ajungi la pensie si tot blocat in timp ramai cu postarile de ordinul km cum ca ce bine era si "fratii" de peste prut. NU nu era bine si nu sunt frati cu noi, sunt cu rusii!
Aici nu aveti dreptate, si am sa va explic si de ce: 1. Din punct de vedere istoric si stiintific, romanii de pe ambele maluri ale Prutului formeaza unul si accelasi popor- roman- si vorbesc una si acceiasi limba- limba romana! Iar unirea Romaniei cu Republica Moldova este ceva inevitabil, care, mai devreme sau mai tarziu, tot va aveea loc! Indiferent ce vor face dusmanii poporului roman, nu vor putea impiedica realizarea unirii Romaniei cu Republica Moldova! Indiferent de regimurile politice si visitudinile istoriei, sangele apa nu se face, iar romanii de pe ambele maluri ale Prutului frati au fost, sunt si vor fi vesnic! Indiferent ca un roman locuieste la Timisoara, Bucuresti, Iasi, Vaslui, Chisinau, Balti, Soroca, etc el tot roman este si va fi. 2. Iar o cale ferata Crasna-Husi complet reconstruita at aveea ce deservi, deoarece potentialul economic si agricol al Husului este unul important, care trebuie valorificat! la Husi s-at preta foarte bine atragerea unor investitori care se infiinteze diverse fabrici de mare capacitate, de prelucrare a produselor agricole si viticole! |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11186 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 13:51 | |
| Tu vezi cumva în viitor de unde le scoți ca mai devreme sai mai târziu ne vom uni ??
Ce e atât de important la Huși de spui ca are valoare și merita investiți? Vezi ca sunt orașe mult mai mari cu potențial care ar avea nevoie de investiții nu Huși.
Iar începi cu moldoveni?? Ei sunt mai apropiați de Rusia decât de noi, de la noi vor decât drepturi și ajutoare. Vin la Vaslui sau Iași sa-și facă acte sau la București, le vin actele apoi pleacă la munca prin Europa și uita de România. Stai cuminte nu mai vorbi doar sa te afli în treabă am lucrat în România aproape 7 ani cu moldovenii și aici am avut ghinionul sa dau tot peste moldoveni. Îi cunosc destul de bine și știu ce le poate pielea și când le zic de unire sau de limba moldovenească schimba subiectul.
Crede-mă ca am ajuns sa spun ca nu am văzut popor mai prost și mai rău ca cei de peste Prut, parca le curge venin prin vene nu sânge. Ei vor și nu vor unire în sensul ca nu ii ajuta cu nimic dar nici un deget nu vor sa miște pentru asta. Lasă-mă cu manipularea ta și deschide ochii. Am ajuns sa îmi fac prieteni aici din Republica Moldova și sa-i cunosc nu înțeleg cum îți permiți tu sa vorbești în numele la o tara întreaga despre un subiect care pe ei nu ii interesează. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6580 Reputatie : 12444 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 19:00 | |
| Cetatenii urbei Husi sunt si ei platitori de taxe si impozite, deci au dreptul la acces pe calea ferata existenta. Depoul Tecuci ar trebui sa repartizeze urgent un automotor malaxa in zona pentru a efectua niste curse de proba sa vedem care-i cererea reala. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20611 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25544 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 19:06 | |
| Nu ştiu de ce am eu impresia că huşenii vor să meargă la Iaşi, eventual la Vaslui, nu la Crasna sau la Tecuci. Singura soluţie e să îi duci cumva pe călători la Vaslui de unde în 5 minute să aibă tren spre Iaşi (şi invers la întoarcere). Numai că după ce omul s-a obişnuit cu duba directă şi care înghesuie oameni până nu mai au fizic loc, nu or să vrea să meargă cu trenul cu schimbare şi, eventual, cu bilete luate în avans cu câteva zile când e vineri sau Sf. Parascheva. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 21:40 | |
| - Katalyn a scris:
- Tu vezi cumva în viitor de unde le scoți ca mai devreme sai mai târziu ne vom uni ??
Ce e atât de important la Huși de spui ca are valoare și merita investiți? Vezi ca sunt orașe mult mai mari cu potențial care ar avea nevoie de investiții nu Huși.
Iar începi cu moldoveni?? Ei sunt mai apropiați de Rusia decât de noi, de la noi vor decât drepturi și ajutoare. Vin la Vaslui sau Iași sa-și facă acte sau la București, le vin actele apoi pleacă la munca prin Europa și uita de România. Stai cuminte nu mai vorbi doar sa te afli în treabă am lucrat în România aproape 7 ani cu moldovenii și aici am avut ghinionul sa dau tot peste moldoveni. Îi cunosc destul de bine și știu ce le poate pielea și când le zic de unire sau de limba moldovenească schimba subiectul.
Crede-mă ca am ajuns sa spun ca nu am văzut popor mai prost și mai rău ca cei de peste Prut, parca le curge venin prin vene nu sânge. Ei vor și nu vor unire în sensul ca nu ii ajuta cu nimic dar nici un deget nu vor sa miște pentru asta. Lasă-mă cu manipularea ta și deschide ochii. Am ajuns sa îmi fac prieteni aici din Republica Moldova și sa-i cunosc nu înțeleg cum îți permiți tu sa vorbești în numele la o tara întreaga despre un subiect care pe ei nu ii interesează. Padure fara uscaturi nu se poate, iar daca dumneavoastra ati avut ghinionul sa intalniti numai oameni de acest fel din Republica Moldova, nu inseamna ca toti oamenii de acolo sunt asa! Observ la dumneavoastra o generalizare nedreapta, un mod de a-I judecat pe toti locuitorii din Republica moldova intr-un mod absolut nedrept si nejustificat, o incrancenare si o inversunare greu de inteles impotriva lor! Sigur- probabil ati avut ghionul sa interactionati intr-un mod neplacut cu unii oameni din Republica moldova- dar asta nu trebuie sa va faca sa-i judecati pe toti oamenii de acolo la fel! Pai daca ar fi sa ne luam dupa "logica" dumneavoastra, in om care s-at duce la Timisoara sau la Ploiesti si at fi talharit, furat sau batut, at "trebui" sa zica de toti locuitorii din Timisoara sau Ploiesti ca sunt talhari, hoti, violenti, etc! Vi s-at parea "normal" asa ceva ?! Inainte de a arunca cu vorbe nedrepte si jignitoarea despre locuitorii din Republica Moldova, at trebui sa va ganditi mai bine si sa stati in pic sa judecati! Acuma nu stiu de cate ori ati fost dumneavoastra in Republica Moldova- dar eu zic ca am fost destul de mult pe acolo, inclusive in vremea URSS! Si va spun sincer- nu am nici in interes sa mint- am intalnit acolo destui oameni de mare caracter moral, foarte harnici, primitori, gospodari, inclusiv multi care isi doresc in mod sincer si dezinteresat unirea cu Romania! Pentru corecta dumnevoastra informare, v-as indemna sa mai vedeti si opiniile exprimate pe diverse site-uri unioniste, de persoane din RM, si sa nu cititi numai propaganda ruseasca pe "Sputnik". Iar Republica moldova nu este o 'tara" ci este doar in asa-zis "stat" artificial, aparut doar printr-un accident al istoriei, care nu are nici in fel de perspectiva- mai concret in stat esuat! At fi multe de discutat, dar nu vreau sa facem foarte mult off-topic! Stiti- multi isi exprima pareri de genul ca "ce ne trebuie unire", dar putini cunosc ce este in sufletul acelor oameni din Republica Moldova! |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 22:10 | |
| Cat despre viitorul Husului si a liniei Crasna-Husi, sunt cateva lucruri de spus, si voi argumenta si afirmatia ca linia 604 at aveea potential si at trebui reconstruita!
Intai de toate, este adevarat ca o cale ferata, ca sa poata fi justificata reconstructia/modernizarea/reparatia ei, trebuie sa deserveasca in traffic de Marfa in primul rand.
Acuma sa vedem pe rand- comparand si cu ce era inainte de 1989- cam ce unitati industrial s-at putea infiinta la Husi, ca sa transporte Marfa in canditati vagonabile, tinand cont in primul rand de potentialul agricol si viticol al zonei.
-Industria metalurgica. Intradevar, exista in 1989 o intreprindere in Husi din aceasta ramura (SUC- actuala Petal), insa aceasta aducea pe calea ferata tabla de la Galati si alte componente si piese metalice, ansambla aceste componente la Husi, iar apoi produsul finit- de obicei utilaj de foraj petrolier - era incarcat in vagoane, transportat cu trenul pana in portul Constanta, iar de aici cu vaporul in China.
Datorita lipsei oricaror resurse de minereu de fier, alte minereuri, carbuni superiori sau petrol in zona Husi, consider ca infiintarea unor fabrici din ramura industriei metalurgice la Husi nu ar fi rentabila, datorita lipsei oricaror resurse de acest fel din zona Husi!
Totusi, exista in Husi o firma aparuta dupa 1990- SC Tehnoutilaj Srl- din ramura industriei metalurgice, dar care are o capacitate de productie mult prea mica pentru a transporta marfuri in canditati vagonabile.
-Industria prelucrarii lemnului Aici intradevar, exista in anumit potential in zona Husi. Fosta sectie lemn- acum SC Cantemir SA- inca mai exporta piese de mobilier.
Insa din pacate fostul Sector de exploadare forestiera din cadrul Ocolului Silvic are astazi o activitatea foarte mica, si din 2005 nu mai transporta Marfa (busteni de lemn) pe calea ferata.
Aici ar trebui intervenit si discutat cu conducerea Romsilva, pentru reluarea activitatii la parametri din 1989 a sectorului de exploadare forestiera, si ca acesta sa transporte din nou Marfa pe calea ferata!
-Insa industria cu cel mai mare potential in zona Husi este evident industria alimentara!
Tinand cont de potentialul foarte mare- agricol si viticol- al zonei Husi, cred ca s-at putea atrage investitori puternici in Husi, care sa investeasca aici, si sa infiinteze cateva fabrici de mare capacitate (care sa utilizeze transportul feroviar):
-O fabrica de conserve de legume
-O fabrica de ulei
-O fabrica de prelucrarea laptelui
-O fabrica de prelucrarea carnii
-In potential important in zona Husi il are si industria textile (confectii, incaltaminte, tricotaje).
-In privinta potentialului viticol- cel mai renumit practic- avem in modern combinat de vinificatie, de mare capacitate, care insa nu este utilizat la capacitatea sa maxima.
Din pacate, cei care conduc astazi municipiul Husi, din pacate nu inteleg sau nu vor sa inteleaga ca este absolut necesar- daca s-at vrea intradevar ca orasul sa se dezvolte- in primul sa atraga in Husi investitori puternici, care sa infiinteze aici in primul rand fabrici care sa valorifice potentialul agricol si viticol al zonei, si care, in acest fel, sa utilizeze transportul feroviar de Marfa!
Degeaba orasul este curat, avem parcuri frumoase, daca nu exista activitate economica si industrial puternica!
Calea ferata 604 reprezenta o sansa si in avantaj important pentru dezvoltarea orasului Husi, dar se pare ca ceea ce au inteles inaintasii nostri in 1937- cand au reconstruit calea ferata Crasna-Husi pe ecartament normal, nu inteleg astazi cei care conduc acum municipiul Husi!
Pana acuma m-am ferit sa dau nume- doar poate nu este lipsit de importanta sa va spun ca in ianuarie 2012- cand s-au anulat trenurile de calatori pe linia 604- am fost si l-am intrebat pe primarul de atunci si de acum al municipiului Husi (Ioan Ciupilan), ce s-ar putea face pentru reluarea circulatiei trenurilor de calatori pe linia 604!
Iar raspunsul a fost stupefiant- "Ce-ti trebuie tie tren la Husi ?!".
Deci vorbim de dezinteres, adica daca s-ar vrea s-ar putea face, dar nu se vrea! |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6904 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 22:21 | |
| - ldh80 a scris:
- Cat despre viitorul Husului si a liniei Crasna-Husi, sunt cateva lucruri de spus, si voi argumenta si afirmatia ca linia 604 at aveea potential si at trebui reconstruita!
Poti tu sa scrii km de mesaje, poti sa faci milioane de petitii la primarie, minister,Parlamentul European, NASA sau la consiliul martienilor, pe aici nu v-a mai trece niciun tren dintr-un singur motiv, esential de astfel in transportul feroviar:lipsa de clienti(calatori si marfa).Degeaba faci linie de TGV daca transporti 25 de pasageri si 0 tone de marfa pe zi...Asa ca revino cu picioarele pe planeta noastra, in tara noastra, si resemneaza-te.Sunt sute de km de linii in aceiasi situatie, unele cu potential mai mare si care au si cereri de la cetateni si autoritatile locale de redeschidere , si care din pacate au tot soarta asta. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11186 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 22:38 | |
| Omule tu înțelegi ca eu lucrez cu moldovenii din România dar și din Republica Moldova. Cu primii oricum eram obișnuit căci la origini tata e din Moldova limita județului VN cu BC dar cu moldovenii din Republica e jale. Și muncesc cu ei din 8 martie 2017 cu moldoveni de ambele sexe și vârste de 20-50 ani m-am saturat de ei. Ăștia 2 care stau cu noi în casa la sfârșitul lunii pleacă se muta cu serviciul la Londra nu ca as vrea sa scap de ei căci sunt băieți buni mai puțin sâmbăta de la 22 pana duminica dar aia de la munca sunt dezastru. Dar am grija sa-i taxez la fiecare oră, la fiecare vorbă.
Îți mai zic odată nu știu istorie căci mie mi-a plăcut geografia, nu știu cine i-a bătut cu parul în cap și pe cine au atâta boală și ura de se manifesta și exprima ca niște sălbatici. Cred ca dacă îl tai pe unul iese venin în loc de sânge. Nu vorbi de oameni primitori ca sunt peste tot inclusiv în România depinde de zone, depinde de cum te exprimi etc...
Un moldovean pe moldovean se ajută intre ei, romanii intre ei mai rar dar un moldovean pe un roman nu am văzut sa îl ajute și nici viceversa.
La mine la munca toți supervizori au fost și încă sunt din Republica Moldova acei băieți și fete care știu engleza dar la educație sunt ultimii oameni dacă ști ce înseamnă ultimii oameni. Sa iei la mișto și peste picior inclusiv femei de peste 45 ani nu cred ca e ceva normal și corect. Am avut și eu o discuție cu un supervizor ( când încă mai depindeam de ei, slavă Domnului ca nu mai am treaba cu ei ) i-am spus uneia sa vorbească frumos cu mine ca sunt om înainte de toate și ca ea azi e supervizor dar mâine poate nu mai e nimic și ma găsesc cu ea pe strada și s-ar putea sa-i întorc spatele. Cei care știu romana s-au uitat urat dar știau ca am dreptate și am fost printre singurii care au avut curaj sa spună verde în față. Cum naiba se face ca toți supervizori aia tari în gura acum nu mai sunt supervizori sau nici măcar nu mai lucrează la noi, sa fie pare mâna dreptății??
Azi avem 2 fete tot din Moldova una fotomodel de la gat în jos un pic cam tare în gura dar e pe tura de noapte, a scăpat iar cea de pe tura de zi o grăsuța frumoasa foarte educata și politicoasa de aia nici nu are probleme cu nimeni și o respecta toată lumea.
Mai avem și ambițioși care au refuzat sa treacă pe companie ca asa e caracterul unora, azi se milogeste de manager sa treacă pe companie. Când i-am spus sa se treacă pe lista nu a vrut ca știe el mai bine a pierdut în 2 luni de zile din cauza asta vreo 1.000Ł ( 5.000 lei ) sa fi sănătos dacă ești prost ramai prost.
Asa ca nu îmi spune tu mie cum sta treaba cu moldovenii din Republica când eu de L-V de la 0600 la 1430 lucrez cu ei pe când tu în toată viata nu ai stat atâtea ore cu ei cat am stat eu din 08.03 pana în prezent. |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 23:16 | |
| bun, dar cu cati cetateni din Republica Moldova ati lucrat dumneavoastra ?! Cu 10, 100, 1000 ?!
Ca la suta reprezinta toti acestia din intreaga populatie care exista in 1991 in Republica Moldova ?!
Nu zic ca printer ei nu sunt si din astia cum spuneti dumneavoastra, dar nu toti sunt asa!
Eu am fost deseori in Republica Moldova-incepand din 1987- si am intalnit acolo destui oameni foarte harnici, gospodari, primitori, care te ajutau, etc!
Va spun sincer asta, si cu mare drag m-am dus acolo de fiecare data!
Sa va dau exemplul de mari valori sau talente artistice romanesti din Republica Moldova- Anastasia Lazariuc, Gheorghe Urschi, Ian Raiburg, Ion Suruceanu, Olga Ciolacu, Zinaida Julea, Nicolae Botgros si minunatii sai lautari, etc!
Sau de mari patrioti romani din Republica moldova, care in 1989-1990 au infruntat aparatul represiv sovietic pentru idealurile nationale romanesti- Mircea Druc, Grigore Vieru, Gheorghe Ghimpu, Ilie Ilascu, Leonida Lari, Ion si Doina Aldea Teodorovici si multi altii!
A nu se uita ca la 7 noiembrie 1989 patriotii romani de la Chisinau au oprit desfasurarea parazii armatei sovietice, facand in lant uman in fata tancurilor sovietice!
Iar in urma Marii Adunari Nationale de la Chisinau din august 1989, fostul soviet suprem al fostei RSSM a declarant limba romana ca limba de stat in RSSM. |
| | | Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3782 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Dum 20 Aug 2017, 23:32 | |
| - Katalyn a scris:
- Tu vezi cumva în viitor de unde le scoți ca mai devreme sai mai târziu ne vom uni ??
(...) Iar începi cu moldoveni?? Ei sunt mai apropiați de Rusia decât de noi La momentul de față cam 25% dintre moldoveni sunt în favoarea unirii cu România și cam 40% sunt împotrivă. Restul sunt indeciși. Dar lucrurile au evoluat mult după dezmembrarea URSS, chiar dacă moldovenii sunt cu o generație în urmă. Ei sunt în prezent cam cum erau românii în 1985. Însă ponderea rușilor scade mereu, iar a românilor crește mereu. Deja tinerii din Tiraspol se plâng că sunt marginalizați la Chișinău, pentru că ei vorbesc mai mult rusește, iar la Chișinău se vorbește românește pe stradă, nu rusește ca în 1985. Moldovenii care au astăzi 50-60 de ani au învățat la școală pe vremea URSS despre ”fasciștii români”, e explicabilă atitudinea lor anti-românească, în timp ce mulți dintre moldovenii care au astăzi 30-35 de ani sau mai puțin au făcut facultatea sau chiar liceul în România. Peste încă vreo 10 ani, balanța se va înclina complet în favoarea celor din urmă. Rusofonii ca Voronin îmbătrânesc și mor, iar rusofonii ca Renato Usatâi sunt o excepție, ei nu mai pot forma o majoritate. R.Moldova nu e un stat viabil, dacă rămâne pe cont propriu va fi mereu un stat eșuat, un fel de Transnistrie mai mare. Unirea ar avea sens pentru că economia lor e agrară și ar fi complementară cu economia României, care importă prea multe produse agricole. În timp ce produsele industriale de calitate modestă din România s-ar putea vinde în R.Moldova, unde pretențiile sunt mai scăzute și lumea mai săracă. Deocamdată economia României stă destul de prost, atât timp cât românii înșiși sunt nevoiți să plece din țară. Însă peste vreo 8 sau 10 ani va începe să aibă nevoie de muncitori străini și vor fi preferabili moldovenii, decât sirienii sau irakienii. Deja la momentul de față sunt o mulțime de medici basarabeni în România, pentru ei e un trai destul de bun, deși medicii români pleacă în vest. Pe de altă parte, la vreo 3-4 ani după înlocuirea lui Putin, Rusia o să fie la podea și atunci ar putea exista șanse de reunificare. Rusia o să ceară niște bani ca să-și retragă trupele din Transnistria, exact cum în 1990 a cerut bani să și le retragă pe cele din RDG. Atât timp cât e Putin la Kremlin, n-o să se schimbe nimic. Însă Putin a cam ajuns să țină de unul singur în picioare șandramaua numită Rusia, iar la 3-4 ani după ce dispare Putin, cade și șandramaua cu totul. Moment în care pentru R.Moldova nu mai rămâne altă opțiune decât unirea cu România. Iar România va accepta unirea chiar dacă n-ar dori-o, fiindcă altfel va avea la granița de est un ținut al contrabandiștilor și al fărădelegii, unde doar autoritățile românești ar fi capabile să facă ordine. Ucraina nefiind o opțiune, evident. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22386 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Lun 21 Aug 2017, 03:00 | |
| 1-Husi e un oras din Moldova ca si altele PRAF! 2-Nu avem nevoie de alti moldoveni, e de ajuns ca ii avem pe astia de aici, si asa sunt prea multi si sunt cum sunt! 3-Moldovenii iubesc Rusia nu Romania, ca se dau cu Romania e doar de fata, ar vrea in Romania doar pentru ca este in UE, atat si nimic mai mult! 4-Industrie si alte balarii gen propaganda comunista sunt doar in capul tau, in concluzie judetul Vaslui parca era numit judetul "sarmanilor", oare de ce? De lenesi si betivi, ca asta e sportul principal in viata lor de zi cu zi, munca mai putina, lenea e mare in zona. 5-Ar mai fi si altele dar chiar nu are rost sa le anumar. 6-Parca era vorba sa te potolesti cu aceste aberatii, unirea si alte vise comuniste, postari de ordinul km care nu intereseaza pe nimeni aceste frustrari personale. 7-Eu unu m-am saturat de atatea tampenii aiurea fara rost. 8-............. |
| | | cardinal
Numarul mesajelor : 3328 Reputatie : 8724 Data de inscriere : 08/04/2010
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Lun 21 Aug 2017, 07:02 | |
| - Warrington a scris:
- Însă peste vreo 8 sau 10 ani va începe să aibă nevoie de muncitori străini și vor fi preferabili moldovenii, decât sirienii sau irakienii.
aici ai dreptate. - Kapпaтй a scris:
- betivi,
Asta e doar un stereotip, dar unul fals. |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi Lun 21 Aug 2017, 07:48 | |
| - Kapпaтй a scris:
- 1-Husi e un oras din Moldova ca si altele PRAF!
2-Nu avem nevoie de alti moldoveni, e de ajuns ca ii avem pe astia de aici, si asa sunt prea multi si sunt cum sunt! 3-Moldovenii iubesc Rusia nu Romania, ca se dau cu Romania e doar de fata, ar vrea in Romania doar pentru ca este in UE, atat si nimic mai mult! 4-Industrie si alte balarii gen propaganda comunista sunt doar in capul tau, in concluzie judetul Vaslui parca era numit judetul "sarmanilor", oare de ce? De lenesi si betivi, ca asta e sportul principal in viata lor de zi cu zi, munca mai putina, lenea e mare in zona. 5-Ar mai fi si altele dar chiar nu are rost sa le anumar. 6-Parca era vorba sa te potolesti cu aceste aberatii, unirea si alte vise comuniste, postari de ordinul km care nu intereseaza pe nimeni aceste frustrari personale. 7-Eu unu m-am saturat de atatea tampenii aiurea fara rost. 8-............. Afirmati niste falsuri : 1. Ati fost cumva vreodata in Husi ca sa puteti face asemenea afirmatii ?! Husul este un oras frumos, situat intr-un cadru natural foarte frumos, cu o importanta traditie istorica si culturala, dar care are si un important potential agricol si viticol, din pacate nevalorificat astazi. Avem si aici destui oameni harnici, gospodari, foarte ospitalieri si primitori. 2. Generalizati aiurea! Ca in toate zonele tarii, si in zona istorica a Moldovei- inclusiv in Republica Moldova- sunt si oameni harnici, gospodari, care merita toata aprecierea , dar e adevarat sunt si oameni lenesi, puturosi, betivi! Dar asemenea oameni se gasesc oriunde in Romania- si la Timisoara, Bucuresti, Ploiesti, etc! 3. Este gresita afirmatia ca moldovenii ar iubi Rusia! Ce s-a intammplat dupa 1945 in actuala Republica moldova este un fenomen mult prea complex se pare ca sa-l puteti intelege! 4.In 1989 judetul Vaslui nu era nicidecum judetul sarmanilor, ci era un judet cu o agricultura si cu o industrie dezvoltata, oamenii aveau atunci unde munci in acest judet! Sa amintesc doar de intreprinderi precum Rulmentul Bârlad, FEPA Bârlad, Abrom Bârlad, Vigonia Bârlad, Intreprinderea de confectii Bârlad, Mecanica Vaslui, Intreprinderea de materiale izolatoare Vaslui, Combinatul de fire si fibre sintetice Vaslui, Intreprinderea de aparate de masura si control IAMC Vaslui, Intreprinderea de reductoarea si ventilatoare Vaslui, Fabrica de mobila Vaslui, Textila Vaslui, Fabrica de confectii Vaslui, Intreprinderea viei si vinului, ICIL, IRIC, SUC Husi, Husana husi, Moldotext Husi, Fabrica de conserve de legume Husi, Fabrica de utilaje in constructii Negresti, Fabrica de zahar Falciu si altele. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 604 : Crasna - Husi | |
| |
| | | | 604 : Crasna - Husi | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |