Inainte de circula pe linia Tecuci -Faurei, prezentata in paginile anterioare am circulat Vaslui-Marasesti-Tecuci.
Am pus pe alt forum drumul in ideea de a acoperi doar acest segment care era lipsa(Tecuci -Faurei) dar cred ca am procedat gresit, asadar asta e ordinea traseului Vaslui-Tecuci Nord-Marasesti-Tecuci -Faurei
Am plecat din Vaslui cu A 1664 compus din 3 vagoane
linia pina la Birlad este foarte buna si trenul alearga destul de bine, asa incit cu geamul deschis e o senzatie ca odinioara, mai ales dupa ce treci cu 30 la ora pe linia 500.
In mod ciudat desi e loc linia e dubla doar din Munteni, unde la semnalul prevestitor in sens contrar ne intilnim cu IC 561.
trenul opreste in statia Crasna
Avantajul faptului ca nu sint calatori e acela ca pot circula cu geamurile deschise si la compartiment si la culoar. Dar ce vad ? o oglinda DB.
Semnalizarea este CED pina in Banca unde sint surprins de semnalizarea mecanica, dar pina acolo mai pozez cite ceva din peisaj.
Inainte de Zorleni, un incendiu obtureaza vederea spre linia Falciu care se vede pe dealuri, in mod ciudat Zorleni are CED, doar Banca a ramas izolata cu semnalizare mecanica
Pe rambleul cu tufisuri e linia de Falciu, am pozat-o in coborire, mai direct mai cu zoom
In fine printr-o traversare dubla jonctiune linia e in Zorleni
Trenul opreste in Zorleni, pentru ordin de circulatie. <<pentru pasaj>> ii spune IDM-ul mecanicului
Birlad.
la peron vad doua lucrari tip clasic
Aici se schimba partida trenului, acesta stationeaza 5 minute, statia Birlad e goala, probabil o amintire a ceea ce fost cindva, o cabina de acar e acum locuinta. Apoi linia de Galati siii.... o aripa de ploaie, uau, cu zoom reusesc sa prind una desi cealalta era in actiune, dar e buna si asta....
Din Birlad linia e simpla, cu mai multe portiuni in care viteza e mai mica decit pina aici, in timp ce ma uit pe geam cit e de lung aliniamentul prin spatele gradinilor, vad in ultima clipa ca am ajuns la Tecuci Nord.
intotdeauna am cautat sa vad un indicator << Impingerea trenului inceteaza>> pentru locomotivele nelegate la tren si frina, dar m-am uitat in zonele de munte, greseala, uite unde e unu, Tecuci Nord frate, nu la munte.
Contrar a ceea ce stiam, statia are chiar o cladire nu doar un peron unde se intilnesc cele 2 fire
Dar nu e doar atit, aici se vind bilete. insa daca statia Brad avea sistem electronic, statia Tecuci Nord vinde bilete scrise de mina, chiar cu locuri rezervate, desi oprirea trenului nu e trecuta in oficios.
Acuma, drept e ca nu am cautat sa vad ce e aceea SCONTRARE, cum scrie pe bilet.
, ramificatia e acoperita de acest semnal
Pentru viteze de la CFR pot sa spun ca de aici trenul iarasi o ia la alergat. Nu inteleg logica statiei Cosmesti, are doar 4 macaze.
Apoi trenul coboara spre podul peste Siret.
Avind in vedere ca la iesire face un S precum si distanta pina la taluzul rambleului, cred ca podul nu este pe amplasamentul initial, spun asta pentru ca in albia majora pe stinga in sensul de mers, se vad niste urme a ceea ce pare a fi fost un pilon.
nu se vede prea bine in poza si la intoarcere nu am reusit sa mai prind.
e o mare diferenta de nivel intre malul sting si cel drept al Siretului Poza e in amonte de aceea e invers
Pe dreapta niste nuci.
vine si un tren, pacat ca e un stilp
racordul spre Focsani
si un tren pleaca din Marasesti spre Focsani
In fine cobor in Marasesti si intreb la casa si pe un lacatus cum ajung la mausoleu.
pai daca nu e apa in canal, direct daca e apa roata pe pod.
In prima faza nu imi dau seama despre ce canal e vorba, si zic sa incerc pe direct.
trec citeva linii si cind colo surpriza, in iarba ce era acolo, nu era domle un cimp, un izlaz ci erau o gramada de linii de marfa pina la un dig, urc pe dig si .. asta era uitasem Canalul Siret Baragan.
poze de pe dig
aval
amonte
si poze din canal
aval
amonte
si o poza cu mausoleul
m-am intors in gara, am pozat un monument al ceferistilor, am si postat dar nu a generat interes
soseste si IC 751
ies pina in strada
si in fine e tras la peron si P 7577 pentru Galati
depoul e gol doar doua electrice pe o linie, apoi toate tragerile depoului pline de vagoane de piatra ale SERVTRANS
Abia ce vazusem bustul generalului la mausoleu, ca eram iar in zona. Statia Doaga cred ca a ajutat la miscxare pe vremuri pentru ca are 9 linii daca nu ma insel dar deja sint intufate semn ca nu se mai folosesc
Dupa cum va spuneam linia face un S pentru a se inscrie pe dodul dublu, iar la iesire de pe pod e o distanta pina la taluz, cred ca acolo a fost vechiul amplasament al linie. Nu am studiat insa problema in amanunt.
In mod sigur pe acest tronson LDH modernizat trage aprope de viteza lui maxima
Si dupa acest preambul :-D :-D am ajuns la Tecuci, LVT-ul pentru Faurei iesea din depou, pe liniile placii mai erau 4 , iar liniile depoului erau pline de vagoane care asteapta ... o soarta
In gara R 661 tocmai se pregatea sa plece
alaturi de P 6586 pentru Panciu, masina EC 058 adusese R 661
intre timp a ajuns si LVT -ul in statie, ies pina in fata garii, alt monument, alte poze, alt topic aceeasi lipsa de interes.
Si trenul de Faurei.