Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

517 : Pascani - Targu Neamt

In jos 
+66
Warrington
teoiasi
laurentzu
sergiu.asi
lifetec
Vitosa
Andrey_tm
user dezactivat...
florin.lifticariu
spiderpc
mielutu zburator
alinx3330
IonutChircu
Dutzu
Katalyn
dan tm
j o a n t a
alliens
Adirmvl
deconectat
marius664
Norbi
Tomi13leu
tzifrea
Shinkasen
Simply18
DAS 2011
Adrian78
razvan - trenuri
Balto
didinul
NicuS
vrugby
DanyCfrPascani
kristi kkk
AndreiStefan
Warrior12
@ndrey
basa
cfr500
stefanb.steff
DUAL
Dr2005
riciu
mishu88
AndiCFR
electrica675
Nk11
ATM
electrica912
ldh80
raoul
mardaryroby
COSTACHE MIHAIL
Eduel
mihaiuc
catalinu'
Vlad
MariusM
Semafor
Nesebar
cristi CFR
lovekomotive
bogdan srl
IonutCFR2009
myster2008
70 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 ... 31  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20639
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25584
Data de inscriere : 17/08/2011

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeMier 15 Aug 2012, 21:30

Rame au, cu locomotivele stau cam prost.

riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6668
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeMier 15 Aug 2012, 22:25

E just, ce spuneti voi, nu stiam ca e combinat cu trenul de la Falticeni.
Sus In jos
Semafor
V.I.P Member
V.I.P Member
Semafor

Numarul mesajelor : 1223
Varsta : 68
Localizare : Pascani( IS)
Reputatie : 6801
Data de inscriere : 21/02/2010

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 18 Oct 2012, 12:51

Semafor a scris:
ldh80 a scris:
Semnalizarea mecanica mai e functionabila pe ceasta linie ?
Trenuri de marfa mai circula ? La Timisesti stiu ca erau vreo 3 cariere mari de balast (pe wikimapia se observa 3 linii care se ramifica din gara Timisesti si ininteaza destul de mult in lunca Siretului), iar in Targu-Neamt se vede o "zona industriala", dar nu stu exact ce fabrici erau acolo!

In apropiere de Timisesti erau intr-adevar cateva balastiere iar cea la care mergea o cale ferata pe malul Moldovei ( si nu Siretului) la Boureni, a fost desfiintata de cand a fost preluata de compania Lafarge, si nici semaforul mecanic nu mai este imediat dupa podul peste Mooldova la intrare in statia Timisesti.

Vin cu o rectificare pentru ca am fost ieri in zona si am facut cateva fotografii.
Semnalizarea mecanica nu mai este functionala pe aceasta linie dar semafoarele mai exista.

Semafor de intrare in gara Timisesti situat la cateva sute de metri de podul peste raul Moldova:

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240425wm

Semafor de iesire din Timisesti, probabil pentru linia care mergea la balastiera Boureni situat la capatul podului dinspre Timisesti:

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240479wm

Si un semafor de intrare in gara Timisesti amplasat intre pasajul peste E 85 si podul peste Moldova inaite de intalnirea culinia ce venea de la balastiera Boureni si care acum nu mai exista. (doar sinele care traversau DN Crsistesti -Tg Neamt care acum sunt acoperite cu asfalt. S-a scos si indicatorul Crucea Sf.Andrei)

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240492wm

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240494wm
Sus In jos
Semafor
V.I.P Member
V.I.P Member
Semafor

Numarul mesajelor : 1223
Varsta : 68
Localizare : Pascani( IS)
Reputatie : 6801
Data de inscriere : 21/02/2010

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeJoi 18 Oct 2012, 12:59

Terasamntul fostei linii spre balastiera Boureni:

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240495wm

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240496wm

Iar linia care mergea la balastiera Cristesti mai exista dar e ruginita si s-a turnat asfalt peste ea la traversarea unui drum comunal:

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240427wm
Sus In jos
stefanb.steff

stefanb.steff

Numarul mesajelor : 69
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti/ Tg Neamt
Reputatie : 4777
Data de inscriere : 09/01/2012

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeVin 19 Oct 2012, 14:31

Toate semnalele macanice de pe 517 au fost desfiintate prin 2008 cand mai circula CFR.ul pe acolo.Din cate imi aduc aminte,ultimul tren al CFR ,5527 cu sosire in Tg Neamt la 21.16 a fost compus din EC 43-0014-1 + 2 vagoane seria 20-50. Prin 2008 a circulat si un Accelerat 1654-1 ce pleca din Tg Neamt la 0.30 si in Pascani era atasat tr Acc 1654 Vatra Dornei Bai h. - Bucuresti Nord.Vagoanele ce formau Acc 1654-1 Tg Neamt-Bucuresti Nord erau atasate la 5527 in Pascani iar compunerea la inceput a fost 2 EA / EA+EC + 1vag seria 19-54 + 3 vag seria 20-54 + 3 vag seria 26-26.Perechea lui venea cu tr Acc 1653 Bucuresti Nord - Vatra Dornei Bai h.iar de la Pascani tr Acc 1653-1 pleca compus cu P 5521 (3.15 ) la rang de P. Vagoanele nu ramaneau in Tg Neamt ci se intorceau cu P 5522 unde erau garate in depoul Pascani.Trenul nu a rezistat mult (o luna jumate) din lipsa de calatori aprox 10/saptamana.
Sus In jos
stefanb.steff

stefanb.steff

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeVin 19 Oct 2012, 15:35

O serie de amintiri:

P 5527 Iasi - Tg Neamt compus din EA + 4 vag 26-26 de la Iasi + 2 vag 26-26 de la Pascani in triajul Tg Neamt 04.09.2009
v max = 15km/h

Sarbatorirea a 20 de ani de transport pe Valea Ozanei : 12.01.2007

Pregatirea evenimentelor(in dreapta P 5524 Tg Neamt Iasi compus din EC + vag seria 11-47 +3 vag seria 26-26 ):

Sosirea trenului special:(Alexandru Filioreanu,C Axinia,Dir Reg Iasi,Cluj,Craiova,Constanta,Bucuresti,Timisoara,Brasov,Galati)

Placa comemorativa:

Acordare de diplome:

LDE 2100 CFR Marfa + Malaxa Infrastructura + Desiro CFR Calatori:

Gara Tg Neamt pe inserat:

Sus In jos
stefanb.steff

stefanb.steff

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeVin 19 Oct 2012, 16:09

Semafor a scris:
Semafor a scris:
ldh80 a scris:
Semnalizarea mecanica mai e functionabila pe ceasta linie ?
Trenuri de marfa mai circula ? La Timisesti stiu ca erau vreo 3 cariere mari de balast (pe wikimapia se observa 3 linii care se ramifica din gara Timisesti si ininteaza destul de mult in lunca Siretului), iar in Targu-Neamt se vede o "zona industriala", dar nu stu exact ce fabrici erau acolo!

In apropiere de Timisesti erau intr-adevar cateva balastiere iar cea la care mergea o cale ferata pe malul Moldovei ( si nu Siretului) la Boureni, a fost desfiintata de cand a fost preluata de compania Lafarge, si nici semaforul mecanic nu mai este imediat dupa podul peste Mooldova la intrare in statia Timisesti.

Vin cu o rectificare pentru ca am fost ieri in zona si am facut cateva fotografii.
Semnalizarea mecanica nu mai este functionala pe aceasta linie dar semafoarele mai exista.

Semafor de intrare in gara Timisesti situat la cateva sute de metri de podul peste raul Moldova:

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240425wm

Semafor de iesire din Timisesti, probabil pentru linia care mergea la balastiera Boureni situat la capatul podului dinspre Timisesti:

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240479wm

Si un semafor de intrare in gara Timisesti amplasat intre pasajul peste E 85 si podul peste Moldova inaite de intalnirea culinia ce venea de la balastiera Boureni si care acum nu mai exista. (doar sinele care traversau DN Crsistesti -Tg Neamt care acum sunt acoperite cu asfalt. S-a scos si indicatorul Crucea Sf.Andrei)

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240492wm

517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 P1240494wm

Defapt erau 3 balastiere in acea zona.La balastiera Preutesti, detinuta de CCCF Moldova, linia pleca direct din st Timisesti prevazuta cu sabot de deraiere, traversa DC 155 ce leaga comuna Preutesti de DN 15B Cristesti - Tg Neamt si ajungea la balastiera unde sunt 2 linii: una de garare, alta de incarcare.Inainte de podul de peste Moldova, era functional acel semafor mecanic pentru celelalte doua balastiere : Draguseni, cu bifurcatie spre stanga si Boureni cu bifurcatie spre dreapta, in sensul de mers catre Pascani; ambele cu opritor spre Timisesti.Poate inainte de 2002, aceaste linii deserveau transportului de marfa, dar dupa 2002 liniile au fost moarte dpdv al circulatiei.Informatiile le am de la tatal meu, care a fost Sef District pe 517 din 2002 pana la venirea RT.Mai intai a fost scos sch. spre Draguseni, apoi prin 2006 cel spre Boureni.Linia spre Draguseni a fost demontata si vanduta la fier vechi de catre societatea ce a cumparat balastiera,ramanand doar traversele de beton.Spre deosebire de sch spre Draguseni,cel care lega balastiera Boureni de firul Pascani- Tg Neamt, a fost demontat in proportie de 80% (inima caii ramase, doar acele au fost scoase de pe macaz) pentru o eventuala repunere in functiune.A avut o sansa odata cu deschiderea unei statii de asfalt in apropiere de Boureni ce era folosita pentru modernizarea DN 15 B Cristesti - Tg Neamt - Poiana Largului, dar operatorul (PA&CO) a ales transportul pietrei cu camioane.Tin minte ca, in acea perioada cu modernizarea drumului,s-a deschis si in triajul Tg Neamt o statie de asfalt(acelasi PA&CO) si veneau cate 2 navete de piatra in zilele aglomerate(luni,miercuri,vineri)iar cate una in rest, transportate de SERVTRANS.Iti dai seama nu mai era loc de manevra pentru CFR Marfa incat L3 era ocupata,L4 ramanea directa,L5 ocupata,L6ocupata cu vagoane goale,pe L7 era cantarul iar L8 deservea descarcarii pietrei.
Sus In jos
cfr500

Numarul mesajelor : 2600
Varsta : 24
Reputatie : 7376
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeVin 19 Oct 2012, 19:01

Pe aceasta sectie mai circula trenuri ,poate doar marfare, trase de locomotive electrifice? Linia de contact mai este sub tensiune?
Sus In jos
electrica912

electrica912

Numarul mesajelor : 646
Varsta : 27
Localizare : Pascani
Reputatie : 5606
Data de inscriere : 07/06/2011

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeVin 19 Oct 2012, 21:06

@stefanb.steff:Nu cred ca vom mai vedea noi asa ceva in Tg Neamt:(
@ctln1991:Nu!Se circula doar pe diesel!
PS:@stefanb.steff:Nu mai ai poze din Tg Neamt sau din alte zone ale liniei?
Sus In jos
cfr500

Numarul mesajelor : 2600
Varsta : 24
Reputatie : 7376
Data de inscriere : 18/11/2011

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeVin 19 Oct 2012, 21:27

Pacat de banii risipiti pentru electrificarea sectiei. Sad
Sus In jos
stefanb.steff

stefanb.steff

MesajSubiect: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeSam 20 Oct 2012, 14:20

ctln1991 a scris:
Pe aceasta sectie mai circula trenuri ,poate doar marfare, trase de locomotive electrifice? Linia de contact mai este sub tensiune?
Circula atat trenuri de calatori operate de RT, cat si trenuri de marfa apartinand DB Schenker,GFR,Unifertrans si CFR Marfa.Trenurile de marfa circula aproximativ o data la 3 sapt.Prin august am surprins atat Ludmilla DB.ului cat si 2 Sulzere GFR in triaj, ce manevrau vagoane incarcate cu busteni.
Linia de contact este sub tensiune datorita substatiei de la Timisesti ce alimenteaza nu doar Pascani - Tg Neamt ci si o bucata din M 500 si L 606: Pascani - Roman : doar 2 km spre Roman dupa st Triaj Pascani, Pascani - Dolhasca : cam pana la mijlocul distantei dintre st Lunca Siretului si Pascani, Pascani - Tg Frumos : dupa podul de peste Siret cu 2 km spre Tg Frumos.Distantele sunt aproximative,dar zona de actiune e cea de mai sus.
Sus In jos
stefanb.steff

stefanb.steff

MesajSubiect: 517: Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeSam 20 Oct 2012, 14:54

@ctln1991 : Electrificarea nu a insemnat risipa la momentul inceperii tranzitului de marfa si calatori.Navetele de piatra de la balastiere erau transportate de catre o EA in fata si un DA in spate, ca impingator, datorita declivitatii liniei dintre Pascani si Cristesti.DA.ul era folosit deasemenea pentru manevrarea vagoanelor din balastiere.Apoi electrificarea a fost un exemplu de ,,ambitie" din partea lui Filioreanu pentru a oferi cetatenilor din orasul de sub Cetate un transport la cel mai inalt nivel.Parintii lui Alexandru Filioreanu erau din satul Filioara, comuna Agapia, de aceea fostul director al Regionalei CFR Iasi, a tinut să aducă calea ferata si la oamenii din zona. A început lucrarile pe răspunderea sa, fara nici o aprobare oficiala, investind sume imense din fondurile de exploatare feroviara, de unde n-avea nimeni voie sa cheltuiasca fara aprobarea cancelariei Comitetului Central. Pe 15 mai 1981 Ceausescu a venit cu trenul prezidential la vinatoare la Pascani, declarand ulterior ca va lua masuri pentru dezvoltarea oraselor Pascani si Tg Neamt. Atunci, Alexandru Filioreanu a profitat de prilej si i-a spus ca din 1915 este aprobata linia Pascani - Tg Neamt, insa nimeni nu a reusit să o faca. Si ca, Ceausescu ar ramane in istorie daca ar ajuta la construirea ei. După trei zile a primit vestea că s-a aprobat.Fiind si director al Reg Iasi timp de 20 de ani, a tinut ca 517 sa fie si electrificata,avand in plan extinderea liniei pana la Vatra Dornei dupa terminarea lucrarilor pana la st Tg Neamt. Studiile de fezabiliate erau gata,mai trebuia doar inceperea lucrarilor.Vremurile insa s-au schimbat si Tg Neamt a ramas doar statie terminus.
@electrica912:Din pacate nu mai am poze,chiar daca stau in triajul din Tg Neamt (locuinta de serv. a tatalui meu).Am vrut vara asta sa parcurg toata distanta dintre Tg Neamt si Pascani pe jos pt fotografii dar nu am mai avut timp.Stiu ca pare mult 30km,dar cu ocazia asta, ai sansa sa experimentezi o parte din munca unui revizor de cale Very Happy .
Sus In jos
basa

basa

Numarul mesajelor : 65
Varsta : 26
Localizare : Pascani , M500
Reputatie : 4839
Data de inscriere : 04/11/2011

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeDum 21 Oct 2012, 13:16

Daca ai putea sa faci niste poze din garile Timisesti si Targu Neamt ar fi foarte frumos , sa mai vedem si noi cum mai este pe acolo Smile
Sus In jos
Vizitator
Vizitator

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeLun 22 Oct 2012, 08:34

stefanb.steff a scris:
@ctln1991 : Electrificarea nu a insemnat risipa la momentul inceperii tranzitului de marfa si calatori.Navetele de piatra de la balastiere erau transportate de catre o EA in fata si un DA in spate, ca impingator, datorita declivitatii liniei dintre Pascani si Cristesti.DA.ul era folosit deasemenea pentru manevrarea vagoanelor din balastiere.Apoi electrificarea a fost un exemplu de ,,ambitie" din partea lui Filioreanu pentru a oferi cetatenilor din orasul de sub Cetate un transport la cel mai inalt nivel.Parintii lui Alexandru Filioreanu erau din satul Filioara, comuna Agapia, de aceea fostul director al Regionalei CFR Iasi, a tinut să aducă calea ferata si la oamenii din zona. A început lucrarile pe răspunderea sa, fara nici o aprobare oficiala, investind sume imense din fondurile de exploatare feroviara, de unde n-avea nimeni voie sa cheltuiasca fara aprobarea cancelariei Comitetului Central. Pe 15 mai 1981 Ceausescu a venit cu trenul prezidential la vinatoare la Pascani, declarand ulterior ca va lua masuri pentru dezvoltarea oraselor Pascani si Tg Neamt. Atunci, Alexandru Filioreanu a profitat de prilej si i-a spus ca din 1915 este aprobata linia Pascani - Tg Neamt, insa nimeni nu a reusit să o faca. Si ca, Ceausescu ar ramane in istorie daca ar ajuta la construirea ei. După trei zile a primit vestea că s-a aprobat.Fiind si director al Reg Iasi timp de 20 de ani, a tinut ca 517 sa fie si electrificata,avand in plan extinderea liniei pana la Vatra Dornei dupa terminarea lucrarilor pana la st Tg Neamt. Studiile de fezabiliate erau gata,mai trebuia doar inceperea lucrarilor.Vremurile insa s-au schimbat si Tg Neamt a ramas doar statie terminus.
@electrica912:Din pacate nu mai am poze,chiar daca stau in triajul din Tg Neamt (locuinta de serv. a tatalui meu).Am vrut vara asta sa parcurg toata distanta dintre Tg Neamt si Pascani pe jos pt fotografii dar nu am mai avut timp.Stiu ca pare mult 30km,dar cu ocazia asta, ai sansa sa experimentezi o parte din munca unui revizor de cale Very Happy .

Mie mi se par niste afirmatii destul de hazardate, ca a inceput constructia de capul lui. Eu cred ca sint doar rezultatul legendelor locale ce par a se tese in jurul acestui Filioreanu.
Constructia liniei s-a inceput ca parte unor planuri de dezvoltare a tarii, planuri care nu se faceau in functie de interesele unor persoane, ca doar nu mai eram in epoca ,,burghezo -mosieriimii" cind cutare boier isi tragea tren la mosie si otomobil dela gara la conac.(aici va rog sa remarcati ghilimelele si sa se inteleaga sistemul comunist vs. regimul burghezo mosieresc cum era catalogata orinduirea dinaintea lui).

De fapt aceste linii erau proiectate si pentru a ridica economic anumite zone ale Moldovei si pentru accesul mai facil la anumite resurse.

Miine pimiine o sa aflam ca altul din Vascauti a vrut linie in Saveni.
Sus In jos
@ndrey
V.I.P Member
V.I.P Member
@ndrey

Numarul mesajelor : 902
Varsta : 37
Localizare : Iasi
Reputatie : 6457
Data de inscriere : 26/09/2009

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitimeLun 22 Oct 2012, 10:55

Parte cu decizia personala de incepere a lucrarilor ,din postatul le recunosc dintrun interviu personal facut de un ziarist cu fostul director,insa asta e altceva, mi se pare firesc ca linia sa fi fost electrificata tinand cont de traseul urmat si necesitatile de transport,cat despre Dolhasca -Falticeni ar fi fost o alternativa,tot cu tractiune diesel,la fel ca si pe Saveni,sau pe Botosani,linii noi de altfel..., ce pacat ca altii viseaza deocamdata BLA de 35 km,linii noi etc... .
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 517 : Pascani - Targu Neamt   517 : Pascani - Targu Neamt - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

517 : Pascani - Targu Neamt
Sus 
Pagina 5 din 31Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18 ... 31  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 509 : Bacau - Piatra Neamt - Bicaz
» Liniile noi
» Piatra Neamt (509)
» Cele mai frumoase gari din Romania
» Târgu Jiu (202)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 500-
Mergi direct la: