Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+23
KQQ
florin94
Adrian78
IonutCFR2009
alexmorph3us
ciprian71
CalinIonMihai
Re6/6
cardinal
LanceR
SMDS
cfr500
IonutFanRailway
kristi kkk
ldh80
Vitosa
DAS 2011
riciu
Ony_x
Laurentiu Ciobanu
dan tm
Dr2005
AeroX
27 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48  Urmatorul
AutorMesaj
SMDS

SMDS

Numarul mesajelor : 575
Varsta : 30
Localizare : Cluj Napoca
Reputatie : 2501
Data de inscriere : 30/08/2019

Revista presei - Pagina 44 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeLun 21 Oct 2024, 10:22

Dr2005 a scris:
E fix situaţia Alitalia.

nu stiu mare lucru despre caz, abia ce am citit ceva detalii, si vad ca e destul de recent, pe 14 octombrie 2021 ITA a laut locul Alitalia.
Deci e ok comisia cu asa susta?
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeLun 21 Oct 2024, 11:52

bun, chestia cu banii nostrii dar cum trebuia facut?
Să cumpere la licitatie material rulant de pe piata libera la pret mai mare?

Nu era tot aia?

mai tocau alti bani sa plateasca ce trebuie pentru CFR marfa.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24325
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeLun 21 Oct 2024, 12:01

Și dacă o bagau in insolventa dupa ce nu a reușit privatizarea nu era mai bine?
Sus In jos
SMDS

SMDS

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeLun 21 Oct 2024, 12:46

dan tm a scris:
dar cum trebuia facut?

nici nu mai stiu, ca asta e o peticeala la o peticeala la o peticeala la o peticeala etc.
Cum trebuia facut cand?
In care punct la povesti?
Nu is specializat ca sa am o parere viabila, eu pot doar sa observ.
Daca aveam studii de mangament atunci da, altfel pot doar sa critic ca banii multi pe care si-i ia statul din salar ii foloseste prost si oricum nu ii sunt destui ca vrea si mai multi ca sa ii investeasca in alte cretinatati.
Sus In jos
SMDS

SMDS

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeLun 21 Oct 2024, 13:11

BONUS:
Carpatica Feroviar: Maniera guvernului de a îngropa CFR Marfă și de a masca un eșec de 2,6 miliarde euro

sau cum zice la final:
republica.ro a scris:
Ministerul Transporturilor nu este numai al transporturilor de stat, este ministerul tuturor transporturilor din România, inclusiv al firmelor private, însă eu găsesc că s-a cam uitat lucrul ăsta. Dacă Ministerul Transporturilor nu este în stare să facă activitatea asta în mod eficient - și așa se pare că este - să-i lase pe alții să o facă, iar el să se ocupe cu reglementarea, verificarea, dezvoltarea, taxarea și impozitarea acestei activități. Este de preferat să avem doar companii de transport care își plătesc datoriile la stat, decât să întreținem un „cal mort” cu bani de la buget.

problemele is mai de fond.
Sa alegem oameni care stim ca au expertiza in domeniul ce ne intereseaza, care sa nu vina cu solutii de artificiu.
acei 500 milioane euro au fost papati rapid si nu vor fi recuperati.
Acuma mai spargem alti 2.5 miliarde de euro ca si asa n-avem cel mai mare deficit bugetar.
Noi nu stim si nu vrem sa facem bani, in schimb ii printam.
Ce rau se poate intampla intr-un stat disfunctional????
Auzi acolo si pentru CFR Calatori, "limitarea prin legislație a marjei maxime de profit la 3%"
In sus rapid o pus limitare, in jos cu nemiluita ca platesc fraierii prin taxe si inca MAI vor sa le mareasca ca nu-i destul.

Sus In jos
Laurentiu Ciobanu

Laurentiu Ciobanu

Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 40
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 4066
Data de inscriere : 24/08/2017

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeLun 21 Oct 2024, 18:46

dan tm a scris:
bun, chestia cu banii nostrii dar cum trebuia facut?

Problema e ca o firma poate sa stea pe pierdere pana intra in faliment, iar apoi deschizi alta, libera de datorii.

Eu ca persoana fizica, daca vreau sa cheltui in prostie pana intru in faliment, trebuie sa platesc toate datoriile din veniturile viitoare, nu pot sa ma reinventez liber de datorii.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25567
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeLun 21 Oct 2024, 19:15

SMDS a scris:
Dr2005 a scris:
E fix situaţia Alitalia.

nu stiu mare lucru despre caz, abia ce am citit ceva detalii, si vad ca e destul de recent, pe 14 octombrie 2021 ITA a laut locul Alitalia.
Deci e ok comisia cu asa susta?

A ,,luat locul" egal Alitalia s-a lichidat, toţi angajaţii au fost concediaţi colectiv, apoi Ita a venit la licitaţia lichidatorului şi a cumpărat câteva bunuri Alitalia, după care a angajat câţiva oameni de acolo.

SMDS a scris:
Auzi acolo si pentru CFR Calatori, "limitarea prin legislație a marjei maxime de profit la 3%"
3% plus rata inflaţiei. Iar asta vizează doar serviciul public, care prin definiţia lui e un serviciu de interes pentru popor, nu o afacere.

SMDS a scris:
Sa alegem oameni care stim ca au expertiza in domeniul ce ne intereseaza, care sa nu vina cu solutii de artificiu.
acei 500 milioane euro au fost papati rapid si nu vor fi recuperati.
500 de milioane care, din pix, s-au făcut aproape 2 miliarde, că Comisia a impus o penalitate zilnică.

Laurentiu Ciobanu a scris:
Problema e ca o firma poate sa stea pe pierdere pana intra in faliment, iar apoi deschizi alta, libera de datorii.

Eu ca persoana fizica, daca vreau sa cheltui in prostie pana intru in faliment, trebuie sa platesc toate datoriile din veniturile viitoare, nu pot sa ma reinventez liber de datorii.
Ca persoană fizică nu poţi, dar ca firmă... se practică la greu sistemul ăsta în privat.

CFR Marfă actual are profit operaţional de 2 ani. Adică dacă n-avea tinicheaua asta de coadă şi arieratele de la alte întreprinderi de stat falimentare, ar fi fost profit.

IonutFanRailway

IonutFanRailway

Numarul mesajelor : 325
Localizare : București
Reputatie : 846
Data de inscriere : 04/08/2023

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeVin 25 Oct 2024, 17:42

https://b365.ro/foto-trecerea-peste-calea-ferata-de-la-intersectia-intre-drumul-intre-tarlale-soseaua-industriilor-si-soseaua-catelu-e-gata-cum-arata-zona-acum-546560/
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6764
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeSam 26 Oct 2024, 11:03

https://clubferoviar.ro/reducerile-la-transportul-feroviar/

Aoleu, Dr2005, pai inainte de alegeri deja au inceput vaicarelile pe acest subiect condimentat?
Razz
Mai era nu stiu ce stire la PROTV ca abandonul universitar era aproape la 50%.
Pai trebuie sa ne hotaram, unde sa-i tinem, la facultati sau in trenuri.
Eu le-as fi facilitat camerele de camin, acolo ii doare cel mai tare dpdv costuri si conditii de trai.
Acolo unde raman in pana de curent si de apa calda si misuna gandacii.
Dar nu...dam la CFR, marim tarifele an de an...ca sa se plimbe unii abuziv si apoi tot ramaneti fara bani. Superb.

Aparent s-au plimbat micutii mai mult decat ati estimat. Pai cine v-a pus sa le lasati in vigoare si pe perioada verii?
Eu am tot zis ca stateau si faceau balamuc in trenuri si vapau de dimineata pana seara tarziu.
Uitati aici si un TikTok recent cand niste cimpanzei minori calareau si rupeau o masa dintr-un vagon AVA200 21-76.
Oricum cand e moca li se cuvine tot trenul. Si cand sunt in gasca prind si mai mult tupeu.
https://www.tiktok.com/@davidtibelea/video/7429369592004218144?lang=en

Ah, dar ruta Sighetului e cam nerentabila, nici nu merita reparata (dar de ce), s-o inchida ca nu e o tragedie.
In timp ce salariile din CFR-uri si din minister au crescut atat de mult si preturile biletelor pe masura - ca sa poata sustine salariile alea si totodata si aceste facilitati decontate.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8366
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeSam 26 Oct 2024, 14:25

În plus față de gările existente ar mai fi necesare noi puncte de oprire la căile ferate, dar și linii noi spre localitățile din Ilfov unde nu sunt linii:

https://m.ziare.com/bucuresti/nicusor-dan-tren-metropolitan-nord-bucuresti-1902378
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeSam 26 Oct 2024, 14:55

Apoi nu zicea Dr2005 că CFR câștigă mai bine la.studenti că li se decontează 100% decât să dea oferte comerciale la fraieri unde nu câștigă CFRul
E an electoral o sa de-a guvernul tot ce cere Grindeanusi de la.anul.o sa ne acopere cu taxe si impozite mărite sa vedem câți o sa mai reziste in Tzara dar de aveziune și cheltuieli bugetare nu se ating
Sus In jos
razvan - trenuri
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 3355
Varsta : 42
Localizare : Bucuresti, Romania
Reputatie : 8366
Data de inscriere : 26/05/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeDum 27 Oct 2024, 19:09

https://hotnews.ro/controversele-unui-proiect-european-mamut-cel-mai-lung-tunel-feroviar-din-lume-se-construieste-pe-sub-alpi-si-e-lung-ca-de-la-bucuresti-la-ploiesti-in-romania-cel-mai-lung-tunel-in-constructie-are-1819574?fbclid=IwY2xjawGLUSxleHRuA2FlbQIxMQABHY6dhSr9me4pBiT-AMM1tPcZOIp-Rqz85xxC1yC8gfvcHHOeR9gXywBw_Q_aem_u2_Li4mQr8VKgn7tpi6N8Q
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeDum 27 Oct 2024, 19:39

AeroX a scris:
https://clubferoviar.ro/reducerile-la-transportul-feroviar/

Aoleu, Dr2005, pai inainte de alegeri deja au inceput vaicarelile pe acest subiect condimentat?
Razz
Mai era nu stiu ce stire la PROTV ca abandonul universitar era aproape la 50%.
"311.969 mii lei pentru toate categoriile de beneficiari de facilități de călătorie pe calea ferată, cu metroul, în transportul rutier și naval, respectiv beneficiarii Legii nr. 448/2006"
Vezi că Legea 448/2006 e cu altceva.

Citat :
Dar nu...dam la CFR, marim tarifele an de an...ca sa se plimbe unii abuziv si apoi tot ramaneti fara bani. Superb.
Vezi că tocmai am primit un e-mail de la DB, la care am avut 2 luni de Deutschland Ticket pentru o săptămână, că nu m-au lăsat să îl anulez pe motiv că l-am făcut pe 23 septembrie (deci, ce zici, asta nu ţi se mai apre abuziv?) că se scumpeţte Deutschland Ticket cu 20% (douăzeci la sută) de la noul mers. Probabil va fi ceva similar şi la biletele normale. Dar, na, doar la noi o scumpire de 5% e "abuzivă".

Citat :
salariile din CFR-uri si din minister au crescut atat de mult si preturile biletelor pe masura - ca sa poata sustine salariile alea si totodata si aceste facilitati decontate.
O, da, au crescut enorm, cu 5% anul ăsta.

Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeDum 27 Oct 2024, 19:56

Adrian78 a scris:
Apoi nu zicea Dr2005 că CFR câștigă mai bine la.studenti că li se decontează 100% decât să dea oferte comerciale la fraieri unde nu câștigă CFRul
Vă provoc pe toţi să îmi găsiţi măcar o ofertă comercială făcută în sistem de serviciu public pe undeva prin UE! Singurele "oferte" la serviciu public sunt abonamentele, care de la o ţară la alta pot fi inclusiv pe toată ţara, gen Deutschland Ticket.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitimeMar 29 Oct 2024, 10:53

Oare cine câștigă Gruia Anchidin sau Mitică?

https://mobilitate.eu/cfr-calatori-chirie-automotoare/?fbclid=IwY2xjawGNgQ9leHRuA2FlbQIxMQABHft78ratSnBGwD2NERiJRMDF08sjpmgY4dFSDav8LkH7LuRNrDnUfXrwFA_aem_aYSFxpA-b-DXuptQa6U-qg
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 44 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 44 din 48Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 23 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Revista presei (partea I)
» Revista presei (partea III)
» Revista presei
» Revista presei (partea II)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: