|
| Mersul trenurilor 2023-2024 | |
|
+46marius_catalin84 Alerus92 vlad237 bobi kristi kkk tudorstr44 cristi ar Cipri Andrei Neculai ciprian71 ets2oltromânia buzibumi t1972 mihai_tm @ndrey miguel1975 ldh80 MariusM g.popovici Maddox TER200 Adirmvl IDM69MDI aris86 Luna TVlad dan tm myhnea07 cardinal Whyse1 Bebe AeroX Laurentiu Ciobanu vanchorusebulgaria IonutCFR2009 riciu Dr2005 cristi_tgv billy752-istu SMDS 92Dragos cfr500 Saruman Vitosa Adrian78 razvan - trenuri ALEXCFR 50 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 01 Mar 2024, 13:11 | |
| - Dr2005 a scris:
- riciu a scris:
- Adevarat, dar nici nu se suie in IC la ce preturi are. Mai bine merge cu auto.
E benzina 7,18 lei/l şi motorina 7,57 lei/l la benzinăria pe lângă care am trecut de dimineaţă...
Până la Galaţi faci 3 ore 40 min dacă îi dai blană (aşa zice Google pentru plecare în momentul ăsta) La un consum urban în Bucureşti de 15 litri/100 km (%), un consum de autostradă de 12% (că noi e români şi mergem cu 170 dacă nu e radar) şi un consum extraurban de 7,5%, avem: 10 km cu 15% = 1,5 * 7,18 = 10,77 lei 100 km cu 12% = 12 * 7,18 = 86,16 lei 137 km cu 7,5% = 10,275 * 7,18 = 73,77 lei Rovinietă: 139,16/366 = 0,38 lei Impozit: 47 lei/366 = 0,13 lei RCA: 950 lei/366 = 2,60 lei Total: 173,81 lei un drum Bucureşti - Galaţi cu maşina. La IC e 99 lei + 2 bilete de tramvai (la Bucureşti 3 lei, la Galaţi 2,5 lei) = 104,5 lei.
Mda, nu-i mare diferenţa, pe de altă parte în tren stai fără griji pe scaun, poate mai iei o bere pe drum sau lucrezi. Mai scade putin la pretul benzinei pe acest drum, Bucureşti - Galaţi: 240 Km, 3h. si 4min cine conduce cu 78km/h in medie si 140 de lei, conform site distanta.ro. In autoturism pot calatori si cateva persoane cu 140 lei/sens. Cei care au multi bani sau au delegatii circula singuri uneori. Si cu microbuzele pe aceasta ruta circula destule persoane. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 01 Mar 2024, 14:48 | |
| Maica dar pentru ce cere CFR Călători 99 de lei ? Acuma vreo câțiva ani ajungeai de la Simeria la Iași cu banii ăștia Locomotive praf, vagoane praf,condiții vai și amar de servicii nu mai zic iar diferența de 50% la.cls1a pentru ce? Pentru 10 cm de spatiu că nu tu scaune de piele.reglabile nu tu o cafea sau un cico Altceva de scumpit mai știu unii?Cum de CD or ajuns să primească premiul pentru cele.mai bune servicii și CFR se scaldă în mediocritate?
|
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 01 Mar 2024, 15:02 | |
| https://arf.gov.ro/web/contracte-de-servicii-publice-transport-feroviar-public-de-calatori/?fbclid=IwAR3m8kljuW62mOndnXlnGzQKEPZob8XKQ6EWWZldGvB8bhEC4m5HZqp-uac |
| | | Vitosa
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 01 Mar 2024, 15:29 | |
| https://clubferoviar.ro/trenuri-anulate-de-cfr-calatori-lista/?fbclid=IwAR2DA9Ei90TgEQdtan0yqvcs_LhJ6cexQaO7161HpOnfXSszitWmqCewr4Y
M200 |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 01 Mar 2024, 16:06 | |
| - Dr2005 a scris:
Mda, nu-i mare diferenţa, pe de altă parte în tren stai fără griji pe scaun, poate mai iei o bere pe drum sau lucrezi. Da da, in tren stai fara griji pana crapa EA 731 sau loveste vreo turma de oi, iar la final constati ca la sosire in Bucuresti Nord ai 146 minute intarziere si ai pierdut intalnirea de afaceri... Nu-i asa ? IC era si ne place sa credem ca se adresa oamenilor de business... Care nu se uita la 99 lei... Dar tu CFR-ule ii amesteci cu pomanagii de 90 % reducere sau elevii plecati cu clasa la muzee... Uite de asta, oamenii aleg masina, chit ca are un consum mai mare de benzine... |
| | | cristi_tgv
Numarul mesajelor : 210 Varsta : 43 Localizare : Banie Reputatie : 4274 Data de inscriere : 07/10/2013
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 03:31 | |
| romanii aleg masina in primul rand de snobi, dupa care de prosti, dupa care ca nu suntem ecologisti deloc, in Belgia si Olanda sau alte tari daca ploua se urca pe biciclete sau trotinete, romanii care suntem o natie de prosti si am descoperit masina dupa revolutie, tata are masina la scara din 77 cred, da deci am avut tot timpul o masina, romanii au impresia ca merg cu OZN ul, in Craiova de exemplu , un oras sarac insa plin de infatuati, unde nimeni nu se vede ca e sarac,e plin de masini pe calea bucuresti pana la ora 02/03 pt ca o labaresc de la un capat la altul in masina, asta e idee, au masini de 50.000 de euro insa stau cu ma sa in garsoniera, toti vor sa para ceea ce nu sunt si asta e dramatic. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 08:56 | |
| Sint cei ramasi in Craiova?
restul fac la fel dar pe aici. Nu doar DJ ci si GJ, MH si OT.
N-au educatie, cultura, bun simt, vocabular. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 09:08 | |
| Evident ca trenul + bicicleta reprezinta un combo ecologic, dar noi mai asteptam inca 20 de ani sa fim ca altii. E alta cultura acolo, posibilitatile au fost altele. Infrastructura in oras, infrastructura feroviara in restul tarii. Da, confirm si eu. Am vazut si la danezi, la temperaturi negative si in ploaie ei tot calare pe bicicleta. Ma rog, nu sunt in numar masiv pe vremea aia, dar se incumeta destui. N-as concepe vreodata asa ceva in Romania. Bine, exista si la noi livratorii Tazz/Glovo. Dar e un job, nu se pune. Cu totul alta cultura la noi, mai ales lipsa ei. De fapt, tot incultura asta ne-a tinut si la pamant cu trenurile. Atat timp cat la noi sunt concepute doar pentru romi, sarantoci, navetisti sau fraieri care n-au masina, milogi cu arfe academice, etc. n-avem cum sa evoluam. Pentru ca "lumea buna" (fauna politica atat de parvenita) nu merge cu trenul. In Romania daca n-ai masina nu esti om, la modul general, in societate. Atat de crunt e. E ca atunci cand fumatorii se integreaza mai usor cu alti fumatori. O fi si snobism, dar prefer sa vad partea mai neutra din toata situatia. Daca trenurile ar fi fost mai intretinute, gestionate dupa nevoile cetatenilor, daca n-ar mai fi atatea defectari sau intarzieri, poate ca n-ar mai merge doar navetisti si studenti. Tocmai ca au ajuns prea respingatoare. Exista destui pasionati de trenuri care nu merg cu trenul (in Romania, cel putin). Si nu ma refer la adulti, avand o varsta, familie si alte necesitati. Ma refer la copiii garii care stau si le pozeaza si se limiteaza doar la atat. Au si gratuitate si tot nu ii intereseaza, dar stiu sa cante in cor cu ceferistii ca sunt numai calatorii de vina pentru conditiile din trenuri. Dar ei sunt interesati doar sa pupe mecanici sa-i ia in cabina locomotivei. Asta e nivelul extrem de redus. Pana si pasionatii de trenuri 90% sunt numai de locomotive (electrice), toti se viseaza numai mecanici, alte meserii nu mai sunt la calea ferata. Tarile vestice & nordice au tot interesul sa faca lumea sa renunte la masini. Pentru ca au investit si promovat corespunzator. Bineinteles, la noi se face propaganda ca aia sunt civilizati si de aia au trenuri ca lumea. E o minciuna si o frustrare. Si in trenurile alora se face mizerie, sunt intarzieri si defectari. Si la ei se face greva. Oricat de civilizati sunt ei considerati. Doar ca la noi sunt mai vizibile aceste probleme pentru ca am investit prea putin in acest sector, plus ca n-au lipsit nici multa coruptie si incompetenta. Ziceti-mi si mie cate lucruri se fac prost chiar cu intentie si directie...doar suntem la topicul Mersul trenurilor - cate lucruri se fac atat de prost aici? Si lucruri care n-au o justificare reala, alta decat sabotajul mascat prin "n-avem aia, n-avem ailalta, nu sunt calatori". |
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 09:23 | |
| Pai in alte tari mersul se face și după cerințele călătorilor nu după.plac al.unora care fac mersul doar sa împerecheze niste locomotive și pentru că să facă turnusul.la.mecanici și în funcție de cât primesc de la.depouri Ce sa mai zici când un mecanic de la Călători a luat 28000 de lei și ias ala.pensie cu peste 10000 de lei cât doua salarii câștigate la o companie privată îți dai seama ce debandada și jungla.e la compania aia când dincolo mecanicul e interesat doar sa lucreze cat mai puțin și în condiții cât mai bune.. Tara asta a ajuns într-un hal.fara de hal cu un stat nefunctional |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 13:05 | |
| - cristi_tgv a scris:
- romanii aleg masina in primul rand de snobi, dupa care de prosti, dupa care ca nu suntem ecologisti deloc, in Belgia si Olanda sau alte tari daca ploua se urca pe biciclete sau trotinete, romanii care suntem o natie de prosti si am descoperit masina dupa revolutie, tata are masina la scara din 77 cred, da deci am avut tot timpul o masina, romanii au impresia ca merg cu OZN ul, in Craiova de exemplu , un oras sarac insa plin de infatuati, unde nimeni nu se vede ca e sarac,e plin de masini pe calea bucuresti pana la ora 02/03 pt ca o labaresc de la un capat la altul in masina, asta e idee, au masini de 50.000 de euro insa stau cu ma sa in garsoniera, toti vor sa para ceea ce nu sunt si asta e dramatic.
Românii aleg maşina pentru că e ieftină deţinerea şi utilizarea ei. Şi pentru că transportul în comun, mai ales ăla local, e praf şi pulbere. Impozitul e mic, benzina e cea mai ieftină din Europa, asigurările sunt ieftine, rovinieta e aproape moka, parcarea e moka. Iar măsurile pe care le dispun primarii (că de aici pleacă totul) sunt făcute ca să nu îi supere pe cei care votează... şi sunt făcute cu fundul. Inclusiv în Bucureşti, unde râca dintre Nicuşor şi cei de la sectoare a dus la situaţii care ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns. De exempu, ND a pus taxă 30 lei/zi pe locurile de parcare din zona centrală ŞI zona Gării de Nord. Ca să se dea el mai cu moţ, primarul de la 6, dl. Ciucu, s-a apucat să desfiinţeze locurile de parcare de pe bulevarde, pe motiv că nu-i apar lui în cadastru. Au rezultat vreo 1000 de locuri de parcare în minus şi câteva echipe de cerberi de la locală care merg printre blocuri şi pun amendă în parbriz la tot ce prind. Deci în loc să descurajezi mersul cu maşina în centru, tu ca oraş (chit că ai 7 primari), practit îi încurajezi pe ăia cu treabă în centru să meargă cu maşina (şi-i taxezi cu 30 lei pe zi pentru asta), iar în cartiere vii şi-i arzi pe ăia care merg o dată pe lună cu maşina (că pe locurile rămase e interzisă parcarea marţi, dacă te prinde cu maşina marţea în parcare, ţi-o saltă). - AeroX a scris:
- Daca trenurile ar fi fost mai intretinute, gestionate dupa nevoile cetatenilor, daca n-ar mai fi atatea defectari sau intarzieri, poate ca n-ar mai merge doar navetisti si studenti.
Tot sistemul feroviar european se bazează pe navetişti. DB are 89% din călători numai la Regio şi S-Bahn, OeBB are 92%. Noi avem vreo 60% la regio, în care intră şi turismul făcut cu Regio (de ex. pe Valea Prahovei), lucru care la nemţi sau austrieci ar fi de neconceput (nu faci turism pierzând o zi pe drum cu oprire în toate haltele). La noi încă visează unii la cai verzi pe pereţi şi mers cu trenul de la Satu Mare la Mangalia. Poate o să mă înjuraţi, dar dacă mâine ar dispărea toate trenurile de lung parcurs (să zicem peste 350 km) de zi, nu ar plânge multă lume. Pe când dacă ar dispărea cursele Bucureşti - Roşiori s-ar lăsa cu manifestaţie în Piaţa Victoriei. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 13:14 | |
| Vezi că și când au anulat 1837/1838 s-au lăsat cu petiții pe la parlamentarii de Hunedoara dar nu s-a rezolvat nimic că nu au influență că alții din Moldova sau din Sud cărora li se.fac trenuri IC și opriri in cătune pentru IR Pai eu am zis demult că trenurile Regio ar trebui limitate la Campina și să circule doar trenuri REX și IR până la.Brasov că nu merge nimeni la.Timisul.de.Sus pentru turism Aia au navetiști dar au și trenuri suburbane care îi aduc că în Germania nu vine ăla de la 50 de km de oraș cu AMX de 50 de ani și să facă 2 ore |
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 13:47 | |
| - Dr2005 a scris:
La noi încă visează unii la cai verzi pe pereţi şi mers cu trenul de la Satu Mare la Mangalia. Poate o să mă înjuraţi, dar dacă mâine ar dispărea toate trenurile de lung parcurs (să zicem peste 350 km) de zi, nu ar plânge multă lume. Pe când dacă ar dispărea cursele Bucureşti - Roşiori s-ar lăsa cu manifestaţie în Piaţa Victoriei. Daca militia si-ar face datoria si ar amenda zilnic cersetoria, golaneala si vagabondeala din capitala... ca nu mai poti merge linistit pe strada fara sa fi abordat cu „Aveti un leu si pt mine...” ori riscand sa ramai cu portofelul gol in mijloace de transport in comun... n-ar mai fi manifestatie in Piata Victoriei, ca dispar cursele Bucuresti - Rosiori sau Pitesti - Bucuresti Basarab Uite inca un motiv pt care romanii merg masiv cu masina personala... Lipsa sigurantei in mijloacele de transport in comun... Zicea o doamna pe facebook ca in trenul de noapte Bucuresti - Satu Mare, la vagonul clasa 2a, e plin de diversi bruneti care se masturbeaza de fata cu calatorii... Poate mai fac si altele... De ce nasii tolereaza? Unde-i politia TF care trebuie sa vegheze la siguranta calatorilor... De asta vrei Dr2005 sa anulezi trenurile de lung parcurs ? E o problema la care nu-i puteti gasi rezolvare ? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 15:10 | |
| - IonutCFR2009 a scris:
- Dr2005 a scris:
La noi încă visează unii la cai verzi pe pereţi şi mers cu trenul de la Satu Mare la Mangalia. Poate o să mă înjuraţi, dar dacă mâine ar dispărea toate trenurile de lung parcurs (să zicem peste 350 km) de zi, nu ar plânge multă lume. Pe când dacă ar dispărea cursele Bucureşti - Roşiori s-ar lăsa cu manifestaţie în Piaţa Victoriei. Daca militia si-ar face datoria si ar amenda zilnic cersetoria, golaneala si vagabondeala din capitala... ca nu mai poti merge linistit pe strada fara sa fi abordat cu „Aveti un leu si pt mine...” ori riscand sa ramai cu portofelul gol in mijloace de transport in comun... n-ar mai fi manifestatie in Piata Victoriei, ca dispar cursele Bucuresti - Rosiori sau Pitesti - Bucuresti Basarab N-am mai văzut cerşetori în Bucureşti de vreo 15 ani, evident cu excepţia celor de pe la semafoare (mulţi de o anumită etnie, de regulă fete/femei cu copii mici). Cerşetorii români "profesionişti" sunt pe la Roma, Viena, Bruxelles, Berlin ş.a. şi s-au cam reprofilat pe "Chef, un euro s'il vous plaît" I-am zis unuia pe româneşte "N-avem", aşa că omul a plusat "Păi şefule, o ţigară nu dai şi tu atunci?". Cum n-am fumat în viaţa mea, n-am avut cu ce să-l ajut... dar, na, ştiu că pe Rue du Progress din Bruxelles, de la Piaţa Rogier şi până la Bursă sunt numai cerşetori români. De la Rogier şi până la Gara de Nord in Bruxelles sunt de alte naţii (cu pielea mai închisă la culoare), pe la Gara de Sud sunt alţii (nu ştiu, ceva arabi după cum arată). Aşa că te rog să mă crezi când îţi spun că Bucureştiul e chiar parfum pe lângă ce vezi prin alte capitale europene. Dar, na, dacă n-ai mai fost în Bucureşti de 25 de ani... - Citat :
- Uite inca un motiv pt care romanii merg masiv cu masina personala... Lipsa sigurantei in mijloacele de transport in comun... Zicea o doamna pe facebook ca in trenul de noapte Bucuresti - Satu Mare, la vagonul clasa 2a, e plin de diversi bruneti care se masturbeaza de fata cu calatorii... Poate mai fac si altele... De ce nasii tolereaza? Unde-i politia TF care trebuie sa vegheze la siguranta calatorilor... De asta vrei Dr2005 sa anulezi trenurile de lung parcurs ? E o problema la care nu-i puteti gasi rezolvare ?
Ai vreo statistică pe tema asta? Sau presupui că dacă cineva scrie undeva (că acum oricine poate să îşi facă blog sau să scrie pe Facebook) că l-a văzut pe unul dus cu capul într-un tren, atunci toate trenurile sunt aşa? Eşti tu convins că, statistic, ai şansa mai mare să dai de un onanist în tren decât de un cazan luat la mâna a 4a din Germania care să îţi iasă în faţă cu farurile stinse noaptea pe vreun DJ? Am văzut poliţia TF dând jos beţivi recalcitranţi din trenuri (chiar dacă unul avea şi bilet valabil), chiar dacă nu la orice tren. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 15:21 | |
| - Dr2005 a scris:
Am văzut poliţia TF dând jos beţivi recalcitranţi din trenuri (chiar dacă unul avea şi bilet valabil), chiar dacă nu la orice tren. Eu n-am vazut politia TF dand jos din trenuri calatorii recalcitranti, dar am vazut sef de tren curajos care se lupta sa dea jos din trenul 1730 o cersetoare profesionista la statia Ploiesti Sud, care l-a mai si scuipat la final... (individa circula fara bilet de la Brasov, ocupase un intreg compartiment la vagonul 84-83 si lasase in urma ei o mizerie crunta... doze de bere, pungi de chipsuri, o cutie de pizza rasturnata pe scaunul tapitat... fapt ce l-a infuriat pe seful de tren si s-a hotarat s-o debarce urgent la Ploiesti Sud asumandu-si toate riscurile). Politia TF era absenta atat in tren cat si la peron, desi anuntase din timp... Sa nu-mi spui ca pe valea Prahovei nu exista politie TF de la Brasov pana la Ploiesti Sud, ca nu cred... |
| | | Vitosa
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Dum 03 Mar 2024, 18:40 | |
| Bree am citit și eu pe feisbuc faza cu Curtea de Argeș cu călători care au rămas pe peron, cum bre să trimiți în week-end o biată malaxă neîncăpătoare pentru puhoiul ăla de studenți? Cum bre nu are sntfc automotoare desiro când în week-end nu circulă trenurile 9203/9206/9208/9209, 8121/8124, 7031/Rg8122 ? Unde sunt că nu le văd suplimentare pe nici un alt tren. În planul de mers 2023/2024 și-au bătut joc de ruta Piteștiului și împrejurimi, ciuntind capacitatea trenurilor. Vorbim și de trenurile compuse cu vagoane (9205, 9211) de unde au luat ca să pună pe alte rute. Sau sunt iar în criză de vagoane ? Păi să mai anuleze din trenurile R/RE că prea sunt dese pe București - Ploiești Sud/Vest. Sau nu mai poate anula trenuri că și-au primit subvenția în avans ? Și noroc cu implicarea politicului că altfel și Câmpulungul ar fi avut parte tot de un biet malaxor. Să ai tu clienți și să le dai cu piciorul e dea dreptul revoltător ce se întâmplă la compania asta. Mergeți sâmbăta și duminica în jurul orei 14 pe pasarela de la halta Basarab să vedeți cârdul de vagoane cum stau în Basarab, vagoane normale, acvile și etajate. Așa bun de manager e Preoteasa ăsta? Sau, el o ști subalternii lui cum fac tot posibilul să se ducă la vale compania asta? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 | |
| |
| | | | Mersul trenurilor 2023-2024 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |