|
| Mersul trenurilor 2023-2024 | |
|
+46marius_catalin84 Alerus92 vlad237 bobi kristi kkk tudorstr44 cristi ar Cipri Andrei Neculai ciprian71 ets2oltromânia buzibumi t1972 mihai_tm @ndrey miguel1975 ldh80 MariusM g.popovici Maddox TER200 Adirmvl IDM69MDI aris86 Luna TVlad dan tm myhnea07 cardinal Whyse1 Bebe AeroX Laurentiu Ciobanu vanchorusebulgaria IonutCFR2009 riciu Dr2005 cristi_tgv billy752-istu SMDS 92Dragos cfr500 Saruman Vitosa Adrian78 razvan - trenuri ALEXCFR 50 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6584 Reputatie : 12455 Data de inscriere : 09/07/2009
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mier 11 Oct 2023, 19:18 | |
| - TER200 a scris:
- Au disparut toate trenurile Regiotrans de pe Infofer. Ceilalti privati apar in continuare, ăștia nu mai sunt. O fi o eroare temporară sau rămânem doar cu trenurile CFR pe raportările in timp real?
Probabil din cauza ca nu vor sa-si puna tarifele de transport. Nici trenurile operatorului Softrans nu mai apar. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mier 11 Oct 2023, 22:37 | |
| Tarifele sunt aceleaşi la toţi OTF. În mod sigur e o eroare cauzată de un update de soft pe undeva, dovadă că apar trenurile OTF care folosesc diferite versiuni de xSell (CFR C., Astra, TFC)... o să o rezolve Informatica Feroviară cumva, dar mâine în timpul programului. _________________ :TTT:
|
| | | IonutCFR2009 Administrator
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mier 11 Oct 2023, 22:56 | |
| RC si softrans nu si-au pus niciodata tarifele la vedere pe infofer |
| | | Maddox
Numarul mesajelor : 43 Varsta : 46 Localizare : Iași, Brașov Reputatie : 3663 Data de inscriere : 25/12/2014
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Mier 11 Oct 2023, 23:12 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Oare o merge la OPC sa reclam ca Trenplus nu e valabil la IC?
Eu o vad ca o discriminare. Poți să încerci, dar i-au mai reclamat și alții la protecția consumatorului (ANPC) și răspunsul probabil că va fi la fel: - CFR Călători are libertatea să pună ce oferte vrea mușchii lor fără să dea explicații.
- În caz că reclami faptul că, atunci când ai cumpărat cardul TrenPlus, reducerea promisă era la trenuri de orice rang și, când a intrat în vigoare noul mers și s-a reintrodus IC-ul, ai descoperit că n-ai reducere la IC, o să-ți spună că nu ți s-a luat nimic, ai în continuare reducerile pe care le aveai în momentul când ai cumpărat cardul. Apoi te trimit la punctul 1.
Pam-pam |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 12 Oct 2023, 01:54 | |
| Indiferent dacă au pus sau nu tarifele pe Infofer, ele sunt la fel. Iar motivul pentru care nu le-au pus a fost cel tehnic, Infofer, xSell şi ruSell au acelaşi format de bază de date, pe când softul folosit de Softronic, RC şi IRC foloseşte alt format. De aia nici bilete.infofer.ro nu îţi dă încă opţiunea de cumpărat bilete la aceşti 3 OTF.
Cât despre TrenPlus, răspunsul îl găseşti în CSP-ul CFR Călători, unde sunt declarate ofertele comerciale şi scrie negru pe alb că e valabil doar la tren R şi IR. De altfel, oferetele comerciale nu se mai pot schimba după muşchiul OTF-ului, ci doar la modificarea CSP. Şi, ca s-o zicem pe aia dreaptă, cum poate exista o ofertă comercială la un transport subvenţionat masiv de stat? Practic oferta ţi-o decontează tot statul... nicăieri în Europa nu există oferte comerciale la servicii publice. _________________ :TTT:
|
| | | Maddox
Numarul mesajelor : 43 Varsta : 46 Localizare : Iași, Brașov Reputatie : 3663 Data de inscriere : 25/12/2014
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 12 Oct 2023, 12:37 | |
| Eu știu că transportul de călători pe calea ferată este în continuare subvenționat masiv, într-o formă sau alta, cam peste tot în Europa. Sau consideri că SNCF sau DB nu sunt companii „de stat” care prestează un „serviciu public”?
Am mai observat mentalitatea asta care echivalează cardul TrenPlus (și alte reduceri) cu o „pomană”.
Nu e o pomană. Ar trebui considerat un „incentive”, o metodă de fidelizare, un stimulent menit să încurajeze călătoria cu trenul. Trenurile sunt regulate, deci circulă oricum, goale sau pline. Cred că e în interesul operatorului (și al „Statului”) să circule mai mult pline decât goale. |
| | | IonutCFR2009 Administrator
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 12 Oct 2023, 14:24 | |
| - Maddox a scris:
- Eu știu că transportul de călători pe calea ferată este în continuare subvenționat masiv, într-o formă sau alta, cam peste tot în Europa. Sau consideri că SNCF sau DB nu sunt companii „de stat” care prestează un „serviciu public”?
Am mai observat mentalitatea asta care echivalează cardul TrenPlus (și alte reduceri) cu o „pomană”.
Nu e o pomană. Ar trebui considerat un „incentive”, o metodă de fidelizare, un stimulent menit să încurajeze călătoria cu trenul. Trenurile sunt regulate, deci circulă oricum, goale sau pline. Cred că e în interesul operatorului (și al „Statului”) să circule mai mult pline decât goale. Pai aia e, ca de cand au inceput sa circule pline de elevi si studenti nu prea ii mai intereseaza restul populatiei... Dar noi vorbim de mobilitate pt cetateni asigurata... discriminare pe fata... pe banii statului care subventioneaza... Subventioneaza ce ? Sa circule doar anumite categorii de cetateni... Si mai vrem in Shengen... Pai uite de asta nu ne accepta Europa... Ca nu sunt respectate in niciun fel drepturile cetatenesti. Ca s-au cocotat acolo in turnul de fildes niste unii care din frustrare personala emit tot felul de ordine care nu fac decat sa ingradeasca atat buna functionare a operatorilor feroviari cat si accesul liber al tuturor cetatenilor la transport social (ca-i transport social nu? Din moment ce primeste subventie de la stat). si apropos Dr2005, IC Bucuresti-Galati, nu este prevazut in contractul de 10 ani al ARF cu CFR... In ce conditii primeste subventie... daca pt CTP nu se pot face modificari... |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 12 Oct 2023, 14:30 | |
| Au tăiat aproape toate reducerile sau au ajuns derizorii probabil era prea complicate calculele și mai bine au dat 90% la.studenti și gata că de acolo vin 90% banii înapoi d ela.buget pe când la.reduceri comerciale.nu se întorc banii d ela buget |
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 12 Oct 2023, 17:21 | |
| - Maddox a scris:
- Eu știu că transportul de călători pe calea ferată este în continuare subvenționat masiv, într-o formă sau alta, cam peste tot în Europa. Sau consideri că SNCF sau DB nu sunt companii „de stat” care prestează un „serviciu public”?
Trenurile IC şi ICE din Germania nu sunt subvenţionate. Nici TGV INOUI şi o parte din TGV nu sunt subvenţionate. La tren subvenţionat nu vei vedea nicio ofertă comercială dată de vreun operator european. Ori autoritatea competentă (adică statul sau regiunea/landul) dă ceva cu caracter general - cum a fost Deutschland Ticket - ori nu dă nimeni nimic. - IonutCFR2009 a scris:
- si apropos Dr2005, IC Bucuresti-Galati, nu este prevazut in contractul de 10 ani al ARF cu CFR... In ce conditii primeste subventie... daca pt CTP nu se pot face modificari...
Păi şi circulă dacă nu e în CSP? Că eu nu îl văd circulând acum. Evident că un CSP se poate modifica, de fapt chiar legea spune că trebuie modificat de minimum 3 ori pe an, o dată după aprobarea Legii Bugetului şi câte o dată la fiecare rectificare. Asta înseamnă că anul ăsta mai sunt de făcut 2 modificări, din care una cu siguranţă va fi înainte de noul mers, că rectificarea bugetară probabil va fi în vreo 2 săptămâni. - IonutCFR2009 a scris:
- Ca nu sunt respectate in niciun fel drepturile cetatenesti.
Da, ştiu că România are nişte decizii CJUE pe anumite aspecte referitoare la drepturile omului, de exemplu la căsătoria persoanelor de acelaşi sex. Dar astea nu au treabă cu trenurile, pot să garantez că OTF de la noi transportă pe oricine deţine o legitimaţie de călătorie, indiferent de vârstă, sex, religie sau orientare sexuală. Sau, oare, nu intrăm în Schengen pentru că avem nişte frontiere ca şvaiţărul prin care intră fără număr migranţi şi ţigări şi un port Constanţa care n-a identificat niciun gram de droguri în ultimii 5 ani? _________________ :TTT:
|
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4065 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 12 Oct 2023, 22:39 | |
| - Dr2005 a scris:
- Şi, ca s-o zicem pe aia dreaptă, cum poate exista o ofertă comercială la un transport subvenţionat masiv de stat? Practic oferta ţi-o decontează tot statul... nicăieri în Europa nu există oferte comerciale la servicii publice.
Prin alte tari ai reduceri comerciale substantiale la achizitia biletelor cu anticipatie, ai reduceri comerciale ca si calator frecvent, etc. Si, pana la urma nu e problema mea ca CFR e atat de prost condusa incat are nevoie de subventii. Ca nu poti spune ca ai un management bun cand preferi sa tii Desiro la gard ca e scumpa revizia, dar in loc sa arda motorina un GM care sa taraie un vagon; in cat timp s-ar achita revizia la Desiro cu motorina aia arsa aiurea? Asadar hai sa o lasam mai moale cu transportul subventionat masiv, ca nu eu am luat decizia sa pun trenuri aiurea ca sa nu mai renteze sa mergi cu ele. |
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Joi 12 Oct 2023, 22:49 | |
| Probabil IC ICE și TGV sa nu aibă oferte comerciale dar beneficiază de oferta de loialitate daca cumperi in avans biletul plus ca poți cumula.mai.multe.oferte la.DB |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4065 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 13 Oct 2023, 09:11 | |
| Pai da, pe acolo ai reduceri de pret la anticipatie, la luat online, la calator frecvent, la etc.
La noi iti dau 10% la anticipatie de 30 de zile, praf in ochi. Si sa ma mai scuteasca cu "subventionat de catre stat"; statul e format din taxele pe care le platim noi. Inca sa zicem mersi, ca la sistemul feroviar contribuie si oameni care nu s-au suit niciodata intr-un tren in viata lor. |
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 13 Oct 2023, 09:22 | |
| Am văzut că au băgat acuma abonamente reîncărcabile și abonament cu reducere de 90% și la IR In rest chiar vedeam zilele trecute pe.la.alt operator mai spre Vest care promova ceva promoție cu 40% reducere Ăștia la.noi de la stat s-au învățat să adune de la.aia care plătesc și la taxe pe.munca la fel si acuma și la.CFR Călători adică de ce sa calculezi tot felul de reduceri când dai 90% la studenți și aia îți vin sigur de la bugetul.de stat. Restul fara reduceri s-a plateasca și când întârzie trenul.te piși pe el nu ii dai nici măcar un card de reducere pentru următoare calatorie |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 13 Oct 2023, 10:02 | |
| Pai este la putere PSD + PNL, si sa ramana in vigoare subventiile si reducerile, gratuitatile, sa fie trenurile IR, IC, R-E aglomerate. |
| | | Maddox
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 Vin 13 Oct 2023, 10:12 | |
| - Dr2005 a scris:
Trenurile IC şi ICE din Germania nu sunt subvenţionate. Nici TGV INOUI şi o parte din TGV nu sunt subvenţionate. La tren subvenţionat nu vei vedea nicio ofertă comercială dată de vreun operator european. Ori autoritatea competentă (adică statul sau regiunea/landul) dă ceva cu caracter general - cum a fost Deutschland Ticket - ori nu dă nimeni nimic. Recunosc că chestia asta nu mi-e clară la noi (deși s-a tot discutat): ce trenuri sunt subvenționate și ce trenuri nu sunt subvenționate în România? Din ce spui tu, înțeleg că IC nu este subvenționat. Probabil că nici IR? Doar R și RE? Dacă e așa, cu atât mai mult cardul TrenPlus ar trebui să se aplice la IC! Și la IR. Dar nu și la R și RE... Și chiar ar fi mai logic așa, că eu nu mi l-am luat să fac naveta (pt. asta există abonamente), ci să călătoresc ocazional (dar mai des decât de două ori pe an) pe distanțe lungi. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Mersul trenurilor 2023-2024 | |
| |
| | | | Mersul trenurilor 2023-2024 | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |