| LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU | |
|
+24ciprian71 lifetec M.I.C.I. cristi CFR ttavi DUAL NB 2009 IonutChircu spiderpc intz LanceR Shinkasen Adirmvl Dr2005 ionutz85 TVlad ldh80 myster2008 Mircea Condilescu ruszmircearobert nokia2010 cata IonutCFR2009 COSTACHE MIHAIL 28 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
NB 2009
Numarul mesajelor : 133 Reputatie : 5331 Data de inscriere : 06/09/2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Dum 28 Oct 2012, 22:15 | |
| IonutCFR2009 a scris: - Citat :
- 3 cadre din filmul documentar „Reconstituire” (1960) Regia: Virgil Calotescu. Conform descrierii imaginilor de catre vocea comentatorului, masina Getax din imagine venea dinspre centrul Capitalei, traverseaza bariera si in continuare se inscrie pe str. Giulesti catre punctul terminus Podul Ciurel
În legătură cu cadrele din filmul "Reconstituire" (1960), postate de IonutCFR2009: locul acelei bariere ar veni cam pe aici (se zăreşte clădirea aceea mai masivă, de pe Giuleşti, unde, după cum a mai remarcat cineva, e acum Poliţia transporturilor feroviare): http://showmystreet.com/0qgoav_fim74_g-9u_11 |
|
| |
intz
Numarul mesajelor : 4 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4452 Data de inscriere : 20/09/2012
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Mier 19 Dec 2012, 00:49 | |
| - ionutz85 a scris:
- Astazi am trecut pe la valea cascadelor si am parcat langa linia CF. Am luat-o dealungul liniei si am observat ca e partial lucioasa, semn ca a trecut vreo garnitura.
Nu stiu daca la intersectie cu strada moinesti linia e lucioasa sau in cel mai fericit caz pana la cfr cotroceni. A mai vazut cineva sau auzit vreo garnitura de marfa pe linia CF din militari? Intorcandu-ma de la serviciu, am trecut astazi pe straduta din spatele AFI Cotroceni si...surpriza: o garnitura GFR cu vagoane de pacura era pe linie. Garnitura a avansat pana aproape de Vasile Milea apoi a rebursat. Pozele sunt facute in jurul orelor 17. https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/818/18122012639.jpg https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/577/18122012636.jpg https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/9/18122012637.jpg |
|
| |
nokia2010
Numarul mesajelor : 369 Varsta : 41 Localizare : Bucureşti, Republica Hoţitoare România Reputatie : 5545 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Mier 19 Dec 2012, 01:30 | |
| Probabil a alimentat C.E.T. Grozăveşti. Dar unde-s pozele?!! |
|
| |
Shinkasen
Numarul mesajelor : 425 Reputatie : 6126 Data de inscriere : 30/04/2009
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Mier 19 Dec 2012, 02:06 | |
| - nokia2010 a scris:
Dar unde-s pozele?!! Daca ai Chrome, click dreapta "open image in a new tab" (deschideti imaginea intr-o fila noua), oricum incearca cu click dreapta, dar de pe IE nu merge. |
|
| |
nokia2010
Numarul mesajelor : 369 Varsta : 41 Localizare : Bucureşti, Republica Hoţitoare România Reputatie : 5545 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Mier 19 Dec 2012, 12:19 | |
| |
|
| |
COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15506 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Mier 19 Dec 2012, 15:47 | |
| - intz a scris:
- ionutz85 a scris:
- Astazi am trecut pe la valea cascadelor si am parcat langa linia CF. Am luat-o dealungul liniei si am observat ca e partial lucioasa, semn ca a trecut vreo garnitura.
Nu stiu daca la intersectie cu strada moinesti linia e lucioasa sau in cel mai fericit caz pana la cfr cotroceni. A mai vazut cineva sau auzit vreo garnitura de marfa pe linia CF din militari? Intorcandu-ma de la serviciu, am trecut astazi pe straduta din spatele AFI Cotroceni si...surpriza: o garnitura GFR cu vagoane de pacura era pe linie. Garnitura a avansat pana aproape de Vasile Milea apoi a rebursat. Pozele sunt facute in jurul orelor 17. https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/818/18122012639.jpg https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/577/18122012636.jpg https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/9/18122012637.jpg Superb! Ai fost la locul potrivit in momentul potrivit! Din nou poze cu garnitura printre masini! Nu au fost probleme cu masinile parcate atat de aproape de linie?? |
|
| |
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12288 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia Bucuresti Nord- Bucuresti Cotroceni-Bucuresti Filaret Mar 21 Mai 2013, 13:02 | |
| Din informatiile obtinute, portiunea de linie dintre Bucuresti Nord- Panduri h. (locul unde se unea cu linia ce vine din Militari)- Ram. Rahova- locul unde se unea cu linia ce venea de la Filaret (era un triunghi acolo) a fost inaugurata in decembrie 1872, pentru a face legatura intre cele doua gari bucurestene. Insa celelalte linii industriale, ce se desprindeau din ea, poate cineva din Bucuresti poate spune cand au fost construite, pana cand au fost folosite si daca mai sunt pe teren: -Din locul unde linia traversa Calea Giulesti/Soseaua Orhideelor/Calea plevnei, pe wikimapia apare o linie ce se ramifica si merge paralel cu Bdul. Regiei, pentru a deservi ""Tutunul romanesc"" si se termina in zona Editurii Niculescu! -Apoi se mai ramifica o linie, ce ocoleste locatia actualului ""Carefoor orhideea"" , trece prin zona ""Caminului D Grozavesti"", face o curba larga, apoi s-ar intersecta cu linia principala ce trecea prin drept prin parcarea Carefoor, si se termina la fabrica de paine ""Spicul"" -Din aceasta linie s-ar fi ramificat inca doua: una pentru fabrica de paine ""Plevnei"", dar cealalta extrem de "dubioasa"": daca e asa cum apare pe wikimapia, ar fi trebuit sa treaca exact prin locul unde sunt acum ""Caminele A, B, C"" si sa se opreasca la fostul ICECHIM! |
|
| |
ruszmircearobert
Numarul mesajelor : 10 Varsta : 32 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5201 Data de inscriere : 08/09/2010
| Subiect: Aproape neverosimil Joi 01 Aug 2013, 14:12 | |
| Locuiesc în zona Militari, vis-a-vis de Cora și Plaza România. De la an la an privesc cu melancolie la calea ferată ce leagă C.E.T Grozăvești - București Cotroceni de ieșirea spre București Vest ( zona industrială Preciziei) și mai departe spre ieșirea la linia de centură. An de an mă întreb cu disperare, oare va mai trece vreodată vreun tren pe linia asta ? De fiecare dată tranzitând zona căii ferate o privesc cu o oarecare milă - vegetația ca în junglă peste ea, aproape impracticabilă. Și, totuși, ieri 31.07.2013 și azi 01.08.2013 pe această linia, nu știu cum se mai poate țin să vă anunț că a trecut de 4 ori o drezină galbenă ( nu cunosc cu exactitate modelul ) și niște muncitori de la CFR, care au tranzitat zona până la vechile platforme de lângă gara Cotroceni, în spatele Cora. Mi se pare incredibil. Să fie acesta semnul că în *urând se va cirucla iar pe această secție ? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 01 Aug 2013, 14:18 | |
| Poate anul ăsta se va face aprovizionarea cu pă*ură la CET Progresu mai din vară... şi se pregăteşte linia pentru cisternele GFR. _________________ :TTT:
|
|
| |
ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 39 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5903 Data de inscriere : 27/08/2009
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 01 Aug 2013, 14:35 | |
| - Dr2005 a scris:
- Poate anul ăsta se va face aprovizionarea cu pă*ură la CET Progresu mai din vară... şi se pregăteşte linia pentru cisternele GFR.
CET grozavesti. Tranzit pe aceasta linie, doar GFR cand aduce cisternele cu pacura pt CET grozavesti. adica 1 cursa pe an. Probabil drezina se mai plimba pe linie sa vada daca este intreaga. Oricum la ce vegetatie este pe acolo, o drujba si un topor fi bune antemergator al drezinei. |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 01 Aug 2013, 14:58 | |
| Scuze, CET Grozăveşti, că CET Progresu are linie proprie (ar fi interesat de luat la picior), ca şi CET Sud şi CET Vest. _________________ :TTT:
|
|
| |
ruszmircearobert
Numarul mesajelor : 10 Varsta : 32 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5201 Data de inscriere : 08/09/2010
| Subiect: amintiri Joi 01 Aug 2013, 23:11 | |
| Doamne, ce frumoasă a fost copilăria mea. Existau cantoane, bariere, trenuri zi și noapte de marfă.... visam să prind și trenuri de călători... în naivitatea mea gândeam că s-ar putea racorda de la București Cotroceni spre București Progresu ( nu pe la trafic greu ), ci pe la linia de centură și apoi mai departe la Giurgiu... cum poate a fost odată... Acum... rămâne vegetația asta de junglă... și speranțe deșarte. :AA10: :TRT: :TRT: :TRT: :TRT: :TRT: |
|
| |
spiderpc
Numarul mesajelor : 421 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4862 Data de inscriere : 12/10/2012
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Mier 12 Feb 2014, 20:08 | |
| Dupa ce acum 1 saptamana si ceva au carat zeci de camioane cu zapada, formand un munte peste calea ferata care duce spre Gara Cotroceni (dinspre Lujerului), saptamana trecuta s-au apucat sa dea zapada la o parte de pe linie. 2.02.2014 Inca se mai vad urmele muntelui de zapada care a acoperit linia. Totusi nu am inteles de ce au deszapezit-o, trenuri n-am vazut. :roll: 12.02.2014 |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8415 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Mier 12 Feb 2014, 20:50 | |
| Probabil e nevoie sa fie deschisa pentru alimentarea cu pacura a centralei Grozavesti care, printre altele, alimenteaza Casa Poporului si Cotroceniul |
|
| |
IonutChircu
Numarul mesajelor : 813 Varsta : 43 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6222 Data de inscriere : 05/05/2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 13 Feb 2014, 20:42 | |
| Pe linie nici nu cred ca au aruncat zapada. Eu stau exact in intersectia de la Lujerului si n-am mai vazut trenuri trecand pe linia aia de ani buni. Linia e si taiata in anumite locuri, nici nu cred ca ar mai avea cum trece un tren... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU | |
| |
|
| |
| LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU | |
|