|
| LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU | |
|
+24ciprian71 lifetec M.I.C.I. cristi CFR ttavi DUAL NB 2009 IonutChircu spiderpc intz LanceR Shinkasen Adirmvl Dr2005 ionutz85 TVlad ldh80 myster2008 Mircea Condilescu ruszmircearobert nokia2010 cata IonutCFR2009 COSTACHE MIHAIL 28 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20599 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25527 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Lun 16 Iul 2012, 10:19 | |
| Poarta aia nu are nicio legătură cu RATB... a fost pusă de primărie odată cu gardul, pentru că dimineaţa intrau foarte mulţi şoferi pe contrasens, iar pe la Apaca tot săreau pietoni. În dreptul CF a fost pusă poartă pentru a puta permite trecerea trenului, fără ca bizonii să întoarcă pentru a intra la mall (adică pentru a parca pe CF, ce dacă au o parcare acoperită şi moka la 2 paşi). Până la urmă un tir a rezolvat problema (n-a avut loc să intre în curte la Apaca şi a luat şi poarta cu el), aşa că poarta a fost sudată în grabă, rămânând loc în gard lângă ea, pe unde întorc toţi acum _________________ :TTT:
|
| | | nokia2010
Numarul mesajelor : 369 Varsta : 41 Localizare : Bucureşti, Republica Hoţitoare România Reputatie : 5531 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Lun 16 Iul 2012, 12:57 | |
| Totuşi, acum 1 an jumate a fost filmat un cisternar mergând la Gara Cotroceni. C.E.T. Grozăveşti nu poate fi alimentat decât pe calea ferată. Iar cei de la AFI Palace Cotroceni sunt nişte nesimţiţi. Au demolat tot U.M.E.B.-ul şi acum nu mai vor nici calea ferată. Poate ar trebui să facă cunoştiinţă cu dinamita. Eu dacă aş fi propietar de mall, mi-ar conveni să am tren pt. clienţi. Iar legătura Gara Controceni - Gara Progresul ar trebui refăcută prin oraş, pt. interes strategic. Că în caz de nevoie, de evacuare a oraşului... |
| | | ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 38 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5889 Data de inscriere : 27/08/2009
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Lun 16 Iul 2012, 13:49 | |
| - nokia2010 a scris:
- Totuşi, acum 1 an jumate a fost filmat un cisternar mergând la Gara Cotroceni. C.E.T. Grozăveşti nu poate fi alimentat decât pe calea ferată.
Iar cei de la AFI Palace Cotroceni sunt nişte nesimţiţi. Au demolat tot U.M.E.B.-ul şi acum nu mai vor nici calea ferată. Poate ar trebui să facă cunoştiinţă cu dinamita. Eu dacă aş fi propietar de mall, mi-ar conveni să am tren pt. clienţi. Iar legătura Gara Controceni - Gara Progresul ar trebui refăcută prin oraş, pt. interes strategic. Că în caz de nevoie, de evacuare a oraşului... Ai dreptate,chiar ma gandeam ca un tren urban, ceva gen: AFI-Plaza/Cora- Carrefour Militari/Domnesti tare bun ar fi, ar mai scuti din nebunia de pe iuliu maniu. Dar cand nu ai cu cine, nu ai. Legatura Gara Cotroceni- Gara Progresul, doar pe subteran si sa circule trenuri, nu asa doar sa fie pe teren, dar ma rog visez cam mult. |
| | | nokia2010
Numarul mesajelor : 369 Varsta : 41 Localizare : Bucureşti, Republica Hoţitoare România Reputatie : 5531 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Lun 16 Iul 2012, 14:51 | |
| La o cale ferată subterană cam între Gara Cotroceni şi Gara Progresul mă gândeam şi eu. Nu ar încurca traficul auto şi pietonal şi nu ar fi încurcată de traficul auto şi pietonal. Iar între Răzoare şi Veseliei/Industria Iutei ar putea fi linie dublă. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20599 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25527 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Lun 16 Iul 2012, 20:07 | |
| N-are treabă AFI cu calea ferată (sincer şi eu dacă vroiam să fac un mall pe locul unei fabrici, o demolam pe toată, că doar aia nu era monument istoric; iar dacă era puneam foc de câteva ori şi se rezolva, după modelul pe care-l poţi vedea la vreo 3 staţii de tramvai de tine). Ultimul client al acelui tronson de linie (Cotroceni - Şos. Progresului) a fost TitanMar, societatea lui Adriean Videanu, care s-a mutat de acolo de câţiva ani. Evident, Golden Shlitz a tras o parcare betonată cu barieră (!) peste CF. Afi-ul a apărut după aia... oricât aş vrea să-i acuz pentru asta, nu am cum (da, pot să îi acuz pentru f. traficului în zonă, pentru tăierea copacilor plantaţi de primărie cu o lună înainte, pentru jegul din timpul şantierului, dar la CF nu am ce acuzaţie să le aduc).
Linie în tunel?! Uite-te ce harababură a ieşit în Drumul Taberei cu metroul... Oarecum paralelă cu CF e linia de tramvai 25, care îşi face foarte bine treaba, singura soluţie ar fi amenajarea unuor PO-uri la Piaţa Danny Huwe, Afi, Lujerului şi Valea Cascadelor şi prelungirea trenurilor de la Giurgiu până în Bucureşti Vest, evident după finalizarea podului de la Grădiştea (adică în mileniul următor). _________________ :TTT:
|
| | | nokia2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 02 Aug 2012, 23:25 | |
| Azi am luat-o paralel cu calea fearată (atât de mult cât am putut), între Moineşti şi Lujerului. Din linie nu pare a fi dispărut ceva. Dar totuşi am 6 curiozităţi: 1) La intersecţia căii ferate cu Str. Moineşti nu exista o barieră? :roll: ; 2) De ce una dintre linii este în zona Str. Cupolei mai sus decât cealaltă linie; 3) Linia "de jos" este parţial scoasă sau a fost îngropată sub pământ? 4) Semaforul mecanic de la intersecţia căii ferate cu Str. Cupolei mai foloseşte la ceva? (m-am şi jucat cu el); 5) Între Gara Cotroceni şi Gara Progresul exista vreun fel de semnalizare? 6) La ce folosea macazul de la Ind. Iutei? Ca fapt divers: 1) De ce au trebuit să desfiinţeze linia între Titan Mar şi Gara Progresul. Se putea plimba un L.D.H. la o săpt- 2 ca să vadă lumea că nu e linia abandonată; 2) De ce nu fac o stradă cu o bandă pe sens paralelă cu calea ferată; 3) Pe Str. Fabricii nu mai poate fi folosită deloc linia... că un deştept şi-a tras bloc chiar deasupra fostei c.f. ... putea să-l facă la 5 m mai încolo, dărâma-i-aş blocul. |
| | | nokia2010
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Mar 21 Aug 2012, 12:34 | |
| Nici până la Bd. Geniului nu se mai poate ajunge. Cineva a tăiat şi scos o bucată de şină la intersecţia căii ferate cu Bd. G-ral Vasile Milea (bulevard fost Str. Vătafului, Binţinţi, Ho şi Min) |
| | | IonutCFR2009 Administrator
Numarul mesajelor : 6578 Reputatie : 12437 Data de inscriere : 09/07/2009
| | | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13091 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 30 Aug 2012, 21:58 | |
| Pe centura Bucurestiului au circulat trenuri? Ma refer doar pe centura. |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15492 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 30 Aug 2012, 23:02 | |
| Ionut, m-ai lasat fara cuvinte cu aceste poze! Cat de frumos era Bucurestiul in trecut!!! Si ce liber! Din cauza aglomeratiei s-au desfiintat atatea linii feroviare!! |
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 30 Aug 2012, 23:07 | |
| Erau primii ani de dupa razboi, inca nu intrasera in forta buldozerele, cartierul Uranus exista in toata splendoarea lui... |
| | | ionutz85 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 319 Varsta : 38 Localizare : Bucuresti/Suceava Reputatie : 5889 Data de inscriere : 27/08/2009
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 30 Aug 2012, 23:36 | |
| In ultima poza, e chiar intrarea de pe Calea Giulesti. Cladirea din dreapta inalta e sediul actual al Politiei transporturi feroviare. Pfff poza e chiar in intersectia Calea Giulesti-orhideelor-calea plevnei. vis a vis de bricostore. Ce poze superbe !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
| | | Dr2005 Administrator
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Joi 30 Aug 2012, 23:57 | |
| - COSTACHE MIHAIL a scris:
- Si ce liber! Din cauza aglomeratiei s-au desfiintat atatea linii feroviare!!
Mai mult din cauza ,,sistematizării". Străzile cu case erau, în general, curbate, pe când cele cu blocuri sunt drepte. Cum unele linii CF le stăteau în drum, s-au desfiinţat. Bine, adevărul e că bariere în centrul oraşului nu vezi pe nicăieri, iar trecerea lor în subteran nu renta nici în epoca canalului Dunăre - Marea Neagră (care mai are vreo 200 de ani până se amortizează) şi a celui de la Dunăre la Bucureşti (care s-ar amortiza în vreo 2000 de ani la traficul naval de acum), d'apoi acum. _________________ :TTT:
|
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15492 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Vin 31 Aug 2012, 17:00 | |
| In prima poza se vede strada catre Gara Basarab? Daca da, nu exista linie de tramvai atunci? Se vede in poza 3 ca linia de tramvai vine direct dinspre Grozavesti. |
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU Vin 31 Aug 2012, 17:41 | |
| In prima poza apare actuala str. Calea Plevnei. Aceasta nu avea linie de tramvai. Strada catre Gara Basarab nu exista atunci, fiind terasamentul liniei Filaret - Bucuresti Nord cu ramificatie spre Bucuresti Marfuri. Dupa desfiintarea liniiei Bucuresti - Filaret, probabil ca pe vechiul terasament s-a construit actuala strada catre Gara Basarab, fiind prelungita astfel Sos. Orhideelor pana la Gara Basarab. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU | |
| |
| | | | LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |