Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU

In jos 
+24
ciprian71
lifetec
M.I.C.I.
cristi CFR
ttavi
DUAL
NB 2009
IonutChircu
spiderpc
intz
LanceR
Shinkasen
Adirmvl
Dr2005
ionutz85
TVlad
ldh80
myster2008
Mircea Condilescu
ruszmircearobert
nokia2010
cata
IonutCFR2009
COSTACHE MIHAIL
28 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
AutorMesaj
Shinkasen

Shinkasen

Numarul mesajelor : 425
Reputatie : 6126
Data de inscriere : 30/04/2009

LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeVin 31 Aug 2012, 20:33

In curtea fostei Titan Mar (acum statie de betoane apartinand probabil de Holcim), a fost scoasa toata linia, iar de pe la McDonalds Rahova, pana pe la Zetari, sina a fost scoasa in mai multe locuri, prcatic nu mai e deloc pe portiuni de sute de metri, cel mai probabil de ciori ca altfel nu imi explic cum de nu au scos si macazul de la Progresul cu Spataru Preda, probabil e prea greu pentru ei(din anumite motive).
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25568
Data de inscriere : 17/08/2011

LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Empty
MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeVin 31 Aug 2012, 20:50

Între Cal. Rahovei şi Str. Veseliei s-a demontat linia de către CFR S.A. prin 2007 (cu utilaje, tractoare, camioane, deci organizat). Macazul probabil nu era pe inventarul lor, aşa că a rămas acolo. Mai la sud s-a construit un garaj de utilaje peste linie.
La intersecţia cu Cal. Rahovei, în 2003 s-a dorit scoaterea trecerii la nivel. RATB a desfiinţat trecerea, apoi au venit cei de la CFR şi au făcut scandal, astfel că RATB a pus-o la loc, dar CFR nu a mai legat-o niciodată de linie; pe terasamentul liniei s-a turnat o fundaţie de beton şi a funcţionat o crâşmă, ulterior demolată şi înlocuită cu chioşcul lui Vanghelie.
Între Cal. Rahovei şi Cal. 13 Septembrie linia există încă în *urţile (fostelor) întreprinderilor.
Linia de Titan mar a dispărut în 2008, odată cu închiderea Titan Mar-ului. Societatea era - şi este - a lui Adriean Videanu, pe atunci primar. Cu câteva luni înainte de alegeri a demolat fabrica, permiţând bunului său prieten Dorin Cocoş să îşi facă parcare peste CF pentru Golden Blitz. Acum terenul respectiv e productiv rău pentru fostul primar, acolo e organizarea de şantier pentru firma Astaldi (tot portocalie sau, mă rog, verde şi ea) care face M5.
Tronsonul între staţia Cotroceni şi Piaţa Danny Huwe (ex-Răzoare) teoretic e funcţional, practic se fură non-stop din el, iar lângă AFI e folosit ca parcare, că e mai uşor să urci maşina pe CF decât să te învârţi prin parcarea subterană GRATUITĂ a mall-ului.

ionutz85
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz85

Numarul mesajelor : 319
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti/Suceava
Reputatie : 5903
Data de inscriere : 27/08/2009

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeVin 31 Aug 2012, 21:01

Dr2005 a scris:

Tronsonul între staţia Cotroceni şi Piaţa Danny Huwe (ex-Răzoare) teoretic e funcţional, practic se fură non-stop din el, iar lângă AFI e folosit ca parcare, că e mai uşor să urci maşina pe CF decât să te învârţi prin parcarea subterană GRATUITĂ a mall-ului.
Aici vorbesti in necunostinta de cauza. Exista parcare pe trotuar spre linia CF si acolo se parcheaza.
Intre trotuar si linia CF, este o diferenta de nivel de minim 20 cm, si nu da nimeni masina in sant ca mai apoi sa urce pe linia CF plina de buruiene.
Singura portiune unde s-ar putea parca, ca e la nivel cu asfaltul este la intrare,maxim 100m pe strada cu parcarea supraterana.
Eu parchez de regula acolo si crede-ma am scapat-o in sant de 2 ori.
Linia exista pe teren,in anumite portiuni e mai inalta cu 5-10 cm fata de nivelul trotuarului folosit tip parcare.
Sus In jos
COSTACHE MIHAIL

COSTACHE MIHAIL

Numarul mesajelor : 7990
Reputatie : 15506
Data de inscriere : 06/03/2009

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeVin 31 Aug 2012, 23:28

Multumesc pentru informatii IonutCFR2009 ! Eu ma intrebam de ce nu exista linie de tramvai spre Basarab, si cand colo nici nu exista sosea! Acum inteleg cum se desprindea linia din Gara de Nord , se indrepta spre Filaret, apoi la Giurgiu! Deci in prima poza se observa Calea Plevnei!

Stiu ca in zona se afla Fabrica de bere Grivita in care intra o linie ferata venita de undeva unde acum se afla acea autogara IDM. Acea linie a fost facuta mai tarziu, sau se incrucisa cu linia ferata ce pleca din Nord spre Filaret?

In cei 50 de ani de cand au fost facute acele poze, totul este de nerecunoscut acum! Cate s-au putut schimba!
Inca odata felicitari pentru postarea acestor poze! Au o valoare foarte mare , cel putin pentru mine! Adevarate documente!!
Sus In jos
nokia2010

Numarul mesajelor : 369
Varsta : 41
Localizare : Bucureşti, Republica Hoţitoare România
Reputatie : 5545
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeSam 01 Sept 2012, 01:27

Clădirea de pe Cal. Giuleşti mai există! E sediul Poliţiei Trafic Feroviar!

Până în 1987 (când s-a dat în folosinţă Pasajul Lujerului) calea ferată traversa la nivel Bulevardul Iuliu Maniu?!!
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12457
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeSam 01 Sept 2012, 19:06

Am gasit o harta din 1911 a Bucurestiului. Se observa ca atunci exista Sos. Basarabilor care trecea prin fata Fabricii de Bere Luter (cea din imediata vecinatate a Garii de Nord). Se mai observa si traseul liniei Filaret - Gara de Nord, care traversa defapt (conform hartii) Sos. Basarabilor, nu Calea Plevnei. Pe atunci, nu exista Calea Giulesti (conform hartii).

http://4.bp.blogspot.com/_yBuaXM1mcZE/SvG3BC5U79I/AAAAAAAAE1A/XNpOWMZaRx4/s1600-h/calauza_beldiman.jpg
Sus In jos
LanceR
V.I.P Member
V.I.P Member
LanceR

Numarul mesajelor : 6378
Varsta : 57
Localizare : NordulBucurestiului
Reputatie : 11401
Data de inscriere : 17/02/2011

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeSam 01 Sept 2012, 20:14

sos Basarabilor era actuala Orhideelor

Sus In jos
Shinkasen

Shinkasen

Numarul mesajelor : 425
Reputatie : 6126
Data de inscriere : 30/04/2009

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeSam 01 Sept 2012, 23:00

nokia2010 a scris:

Până în 1987 (când s-a dat în folosinţă Pasajul Lujerului) calea ferată traversa la nivel Bulevardul Iuliu Maniu?!!

DA sau cel putin asa scrie un utilizator al forumului Transira

http://forum.transira.ro/viewtopic.php?t=2571
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 8415
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeSam 01 Sept 2012, 23:46

E sigur, linia trecea pe linga blocul acela alb-bleu cu 3 etaje iar, vis-a-vis, prin spatele liceului Tudor Vladimirescu.
Sus In jos
nokia2010

Numarul mesajelor : 369
Varsta : 41
Localizare : Bucureşti, Republica Hoţitoare România
Reputatie : 5545
Data de inscriere : 28/10/2010

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeDum 02 Sept 2012, 00:08

Şi treceau şi ziua trenuri pe acolo sau numai noaptea?
Sus In jos
TVlad
V.I.P Member
V.I.P Member
TVlad

Numarul mesajelor : 2818
Reputatie : 8415
Data de inscriere : 16/01/2010

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeDum 02 Sept 2012, 13:39

Asta nu mai stiu, nu locuiesc foarte aproape de ea insa niciodata nu am vazut trenuri traversind-o. E drept ca pina in 1987 nu prea aveam drum pe acolo. Linia nu a fost demontata imediat, s-a mentinut cel putin 10 ani dupa, chiar daca probabil nu mai era circulabila.
Sus In jos
ionutz85
V.I.P Member
V.I.P Member
ionutz85

Numarul mesajelor : 319
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti/Suceava
Reputatie : 5903
Data de inscriere : 27/08/2009

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeMier 05 Sept 2012, 16:19

Astazi am trecut pe la valea cascadelor si am parcat langa linia CF. Am luat-o dealungul liniei si am observat ca e partial lucioasa, semn ca a trecut vreo garnitura.
Nu stiu daca la intersectie cu strada moinesti linia e lucioasa sau in cel mai fericit caz pana la cfr cotroceni.
A mai vazut cineva sau auzit vreo garnitura de marfa pe linia CF din militari?
Sus In jos
intz

Numarul mesajelor : 4
Varsta : 43
Reputatie : 4452
Data de inscriere : 20/09/2012

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeJoi 20 Sept 2012, 19:29

Linia mai este inca circulata, dar cu o frecventa extrem de mica, de aproximativ 2 garnituri pe an. Doar o singura sina este practicabila, pana la rampa de alimentare cu pacura a CET Grozavesti. Din pacate insa eu nu am mai vazut vreo garnitura de prin 2010. Frecventa fiind atat de mica, sansele sa fie vazuta sunt si ele mici.
Sus In jos
spiderpc

spiderpc

Numarul mesajelor : 421
Reputatie : 4862
Data de inscriere : 12/10/2012

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeSam 13 Oct 2012, 00:45

Salut, citesc mereu cu interes acest forum, mereu urmăresc discuții interesante. Cu greu am reușit să fac un cont :roll:

Legat de această linie, am observat ca nu a pus nimeni o harta mai clara a acelor vremuri. Am gasit una mai demult (imi cer scuze, dar nu mai stiu sursa) unde se poate vedea exact traseul de la Gara de Nord pana spre Bucuresti Progresu(l).

http://dl.dropbox.com/u/10337330/harta_bucuresti.jpg (19MB)
Sus In jos
http://2wireless.blogspot.ro
IonutChircu

IonutChircu

Numarul mesajelor : 813
Varsta : 43
Reputatie : 6222
Data de inscriere : 05/05/2010

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitimeSam 13 Oct 2012, 11:05

ionutz85 a scris:
Astazi am trecut pe la valea cascadelor si am parcat langa linia CF. Am luat-o dealungul liniei si am observat ca e partial lucioasa, semn ca a trecut vreo garnitura.
Nu stiu daca la intersectie cu strada moinesti linia e lucioasa sau in cel mai fericit caz pana la cfr cotroceni.
A mai vazut cineva sau auzit vreo garnitura de marfa pe linia CF din militari?

Pe portiunea de linie care merge de la Valea Cascadelor spre iesirea din Bucuresti mai circula trenuri. Linia este folosita de GFR pentru trenurile care se baga in vama Targuri si Expozitii de pe bd. Timisoara. Mai jos doua poze cu aceste garnituri. Aici in curtea vamii sunt tot timpul vagoane H de la GFR. Scuzati calitatea pozelor, sunt facute cu mobilul din masina

LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 IMAG0060

LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 IMAG0049

Uneori acest trenuri mai fac diverse manevre si traveseaza si Valea Cascadelor, insa nu merg prea departe. Eu am prins o singura data un tren care traversa Valea Cascadelor spre Cotroceni dar apoi s-a intors imediat, in nici un caz nu a ajuns pana spre Moinesti.

Edit: Am pus si o poza din Google cu zona. Click pe poza pentru dimensiunea mare.
LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Clipboard02so

Sus In jos
http://trainzpremiumroutes.weebly.com
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU   LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU - Pagina 4 Icon_minitime

Sus In jos

LINIA FERATA BUCURESTI NORD-BUCURESTI COTROCENI-BUCURESTI FILARET-BUCURESTI PROGRESU
Sus 
Pagina 4 din 8Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» O scurta excursie intre Bucuresti Nord si Bucuresti Est cu Regio 13105
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Bucuresti Nord - Bucuresti Obor (29 aprilie 2014)
» BUCURESTI VEST - BUCURESTI COTROCENI
» GARA BUCURESTI-FILARET

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: CFR - FILE DE ISTORIE-
Mergi direct la: