| Revista presei | |
|
+27alexmorph3us adytm IonutCFR2009 cfr500 Re6/6 razvan - trenuri Adrian78 ldh80 alinx3330 @ndrey Adirmvl CalinIonMihai ciprian71 TVlad dan tm TER200 bubu Peter Fodor cardinal riciu AeroX Ony_x Amiralul Nesebar DUAL Vitosa Dr2005 31 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Joi Mar 03, 2022 11:25 am | |
| Sunt multi indieni care studiau in diverse orașe și probabil ambasada Indiei le-a pus la dispoziție avioane de la București la Mombai și Delhi.. Nu cred că o să rămână la.noi
A ajutat până acum peste 2300 de studenți care au fugit din calea războiului. Ei au fost cazați în sala de sport a orașului Milișăuți.
Majoritatea studenților sunt indieni, dar și din Africa
Studenții vin spre România și pentru că nu sunt primiți cu deschidere în celelalte țări vecine. Studenții pleacă oricum rapid către țările lor de origine.
|
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Revista presei Joi Mar 03, 2022 12:45 pm | |
| Indonezieni or fi fost? Am vazut aseara pe flightradar24 un Airbus 330 Garuda plecind de pe Otopeni. |
|
| |
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Revista presei Joi Mar 03, 2022 5:59 pm | |
| La noi au fost din Ghana o șarjă si o liberiană. Au plecat cu trenul la Bucuresti unde îi asteptau cei de la ambasadă. Aveau pasapoarte si bani. Si- au luat toti bilet de tren. Aseara la BBC aratau indieni si ghanezi repatriati.
Pe lîngă chestiunea ,,studenților" bronzati mai mult ca sigur Ungaria nu vrea să- i primeasca pe cei ucrainieni probabil pentru ca e cu Rusia.
Intrebarea este dacă Romania se descurca cu ei? Nu au legaturi spre vest nici prin Sîrbia, care oricum e pro rusă.
Niste trenuri CFR, BDZ pîna undeva în Grecia de unde sa treaca cu vapoarele in Italia pare singura solutie. Să plătească UE. |
|
| |
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi Mar 03, 2022 6:56 pm | |
| O sa se intoarca cel mai probabil inapoi. Daca mai au la ce. |
|
| |
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18748 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24324 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Joi Mar 03, 2022 8:14 pm | |
| Actualizare informare 3 martie 2022: Trenul CFR Călatori 12603 cu persoane refugiate a plecat către București la ora 17:50. Toți ocupanții circulă gratuit. --- Peste 1000 de persoane refugiate din Ucraina au sosit în Gara Cristești din județul Iași. Urmează să fie îmbarcate în 11 vagoane cu destinația București. Persoanele refugiate de origine azeră vor fi grupate la Romexpo unde vor fi și cazate. Persoanele refugiate circulă gratuit.
#PersoaneRefugiate #CFRCalatori |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Revista presei Joi Mar 03, 2022 9:53 pm | |
| Ce zice domn parlamentar Bulai pe Facebook
Azi am dus-o pe sora mea la Aeroportul Otopeni. Mă abordează imediat o refugiată din Ucraina.
Ea: Taxi? Eu: Nu, parlamentar!
Poveste lungă pe scurt. 3 femei și Vladimir - un băiețel de trei ani. Vor să ajungă la unchiul din Germania. Ajungem la Gara de nord, le iau bilet până la Viena cu trenul de mâine și zic doamnei că sunt 4 refugiați și că să aplice gratuitate pe teritoriul României. Așa cum a anunțat CFR - gratuitate la CFR pe teritoriul României pentru refugiații din Ucraina. Doamna de la ghișeu: nu se aplică, nu am fost înștiințați, nu am primit nicio telegramă sau înștiințare în acest sens. Nu pot să fac nimic.
PS: am plătit bilet plin pentru cele 3 femei până la Viena. Copilul are gratuitate. Nu asta e ideea totuși: ci că sistemul nu funcționează, sau cel puțin nu funcționează pentru trenurile internaționale care merg pe teritoriul țării.
PPS: Am încercat să sun pe dl Grindeanu direct de la ghișeu. Ministrul avea telefonul închis. Este în Polonia la ședința comună de guvern. Între timp am înștiințat pe consilierul lui personal. Sper să se rezolve.
CFR, vă rog, trimiteți telegrama aia? |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi Mar 03, 2022 10:07 pm | |
| Bravos naţiune, a luat bilet la 3 persoane... da' după poză când a făcut cerere de renunţare şi şi-ai cerut banii îndărăt n-a mai postat pe Facebook. _________________ :TTT:
|
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Revista presei Joi Mar 03, 2022 10:28 pm | |
| Cindva nu era linie de tren chiar pina in Romexpo?
ce renuntare? a luat biletele apoi a renuntat la calatorie? |
|
| |
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Revista presei Vin Mar 04, 2022 6:53 pm | |
| Era linie pina la Romexepo, chiar pina in mijlocul pavilionului central. Inca nu sint obstacole pe drum si ar putea fi reconstruita dar sublima noastra economie nationala nu mai are nevoie de ea ca sa isi etaleze cu mindrie produsele... |
|
| |
dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Revista presei Vin Mar 04, 2022 9:54 pm | |
| Acum ar fi nevoie sa ajunga trenurile cu refugiati acolo, la asta m-am referit.SA nu fie trambalati in autobuze in alea alea. Polonia a reactivat o linie inchisa demult insa trenul cu refugiati a deraiat.
https://kurier-kolejowy.pl/aktualnosci/39756/jaki-pan-taki-kram----nie-udala-sie-reaktywacja-linii-nr-108-od-granicy-w-kroscienku.html |
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Revista presei Sam Mar 05, 2022 12:46 pm | |
| |
|
| |
CalinIonMihai
Numarul mesajelor : 421 Reputatie : 1779 Data de inscriere : 25/03/2021
| Subiect: Re: Revista presei Sam Mar 05, 2022 1:26 pm | |
| https://clubferoviar.ro/geamuri-securizate-pentru-vagoane-2/ |
|
| |
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Sam Mar 05, 2022 1:39 pm | |
| - TVlad a scris:
- Era linie pina la Romexepo, chiar pina in mijlocul pavilionului central. Inca nu sint obstacole pe drum si ar putea fi reconstruita dar sublima noastra economie nationala nu mai are nevoie de ea ca sa isi etaleze cu mindrie produsele...
Nu mai există nimic din linia aia, terenurile aferente sunt deja proprietăţi private şi împrejmuite, zona racordului la M800 e zonă de protecţie sanitară pentru ApaNova... da, să zicem că în ideea unei stări de urgenţă dublată de impunerea legii marţiale se poate reconstrui în câteva zile, dar în condiţii de pace e imposibil, numai exproprierile ar dura luni întregi. Or refugiaţii trebuie transportaţi RAPID, asta înseamnă că lângă gară ai 10 autobuze şi în 15 minute au ajung toţi la Romexpo, faţă de un ipotetic tren care ar trebui dus în Băneasa, apoi manevrat prin împingere până în Romexpo. - CalinIonMihai a scris:
- https://clubferoviar.ro/geamuri-securizate-pentru-vagoane-2/
Geamul securizat e un tip de geam care nu se sparge în bucăţi mari. Nu e antiglonţ/anti-tanc/anti-altceva, are doar avantajul că dacă dă vreun cretin cu piatra în tren, nu pică imediat geamul peste călători, ci fisura se propagă sub forma unei pânze de păianjen, urmând ca apoi, dacă şocul e suficient de mare, geamul să se spargă în bucăţi mici, care nu pot produce răni grave celor din zonă. Genul ăsta de geam e obligatoriu de mult la trenuri şi la vehicule rutiere. _________________ :TTT:
|
|
| |
Adrian78 Administrator
| Subiect: Re: Revista presei Sam Mar 05, 2022 10:55 pm | |
| Acord MAV (Ungaria) privind călătoria gratuită a refugiaților din România în Ungaria 5 martie 2022 În urma discuțiilor dintre CFR Călători și MAV Start, din această seară călătoria refugiaților care pleacă din România spre Ungaria este gratuită. Astfel, CFR Călători va emite biletul gratuit până în frontieră, iar conductorul MAV, mai departe pe teritoriul Ungariei până la Budapesta sau până la următoarea frontieră. De asemenea, ca urmare a cererii ridicate în traficul internațional, CFR Călători a luat măsuri pentru deschiderea a 7 case de bilete in trafic intern si 2 international în Gara de Nord. Biletele acordate cu titlu gratuit vor permite circulația pe teritoriul național pentru persoanele refugiate dar și continuarea călătoriei dincolo de frontieră, după ce vor primi de la operatorul feroviar ungar, în tren, alte bilete cu titlu gratuit. Pentru cetățenii care nu au statut de refugiat și care doresc să achiziționeze bilet pentru cursele feroviare internaționale rămân deschise cele 2 puncte de vânzare dedicate. Pentru deplasările interne, cetățenii care nu beneficiază de gratuitate, pot achiziționa bilete de la toate celelalte ghișee. Cetățenii străini care provin din Ucraina, călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători. Detalii: https://www.cfrcalatori.ro/comunicate/acord-mav-ungaria-privind-calatoria-gratuita-a-refugiatilor-din-romania-in-ungaria/ |
|
| |
DAS 2011
Numarul mesajelor : 385 Reputatie : 5203 Data de inscriere : 18/09/2011
| Subiect: Re: Revista presei Dum Mar 06, 2022 6:00 pm | |
| Mult mai bun ar fi fost un tren zilnic direct Iasi - Suceava - Oradea - Budapesta. Cat mai pot rezista oare oamenii astia plimbati dintr-un tren in altul si stat prin vami zile intregi ??? De fapt cred ca si pe timp de pace ar fi bun un astfel de tren, chiar daca garnitura ar circula o zi tur / o zi retur. |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
|
| |
| Revista presei | |
|