Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+34
Tony Ist
92Dragos
CalinIonMihai
Dr2005
@ndrey
Adrian78
Peter Fodor
TVlad
cristi ar
bubu
AeroX
IonutCFR2009
Re6/6
DUAL
mtk
DAS 2011
razvan - trenuri
riciu
MariusM
florin94
Nesebar
Cipri Andrei Neculai
Norbi
Adirmvl
ldh80
cfr500
marius664
Amiralul
Vitosa
ciprian71
alinx3330
alexmorph3us
Luna
dan tm
38 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 51 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

Revista presei - Pagina 35 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeSam 20 Feb 2021, 00:19

Dr2005 a scris:
Nesebar a scris:
La Sighet mergeam inca din clasa a 9-a si plateam bilet, apoi in fiecare an mergeam la Sighet de 2-3 ori pe an doar sa vad acea ruta ca e foarte frumoasa deci plateam bilet 50% reducere, in liceu din saracia mea puneam bani separat pentru plimbari si nu ma mai plangeam ca vreau gratuit.
Fii fericit că ai tăi îşi permiteau să îţi susţină ,,viciile" astea.

Citat :
Fara sa aibe treaba ei se urcau in tren si plecau la mare, stateau acolo la o bere, un suc si dupamasa veneau inapoi, de multe ori cei ce ii vedeam dimineata la 1581 seara veneau inapoi, ca ce chestie trebuie statul sa suporte aceste plimbari inutile? Scopul pentru care trebuie tinuti in spate trantorii?
,,Trântorii" ăia ţineau în spate şi CFR Călători şi magazinele din gări şi pe patronul crâşmei de pe litoral de unde îşi luau berea şi sucul.

Ai mei nu aveau bani sa imi sustina plimbarile, astfel ca banii mei erau alocatia lunara, aia era a mea si din aia strangeam sa am de plimbari.
Cat am fost in liceu in vacanta de vara munceam o luna si cat castigam in acea luna ma plimbam o saptamana, doua prin tara cu trenu, deci nu imi sustinea nimeni plimbarile, a trebuit sa muncesc sa am de plimbari si plateam 50% la personal, asa era atunci, diferenta personal-accelerat se platea intreg, asa ca foloseam personalele, asa am vazut toata tara, pe munca si pe bani.
Nu am urlat sa imi sustina statul plimbarile gratuite!

Tot prin munca am ajuns si unde am ajuns, ca doar prin munca ajungi undeva, sa mai zic ca am facut si scoala si munca in acelasi timp? Nu stiu daca e cazul sa spun aici pas cu pas tot dar am avut o perioada in care mergeam la munca 7 ore apoi la cursuri si asa m-am chinuit o perioada ca am vrut sa fac ceva pentru mine, nu am facut pentru altcineva.

Cine vrea sa avanseze se chinuie nu asteapta mocangeala si pomana, iar in ziua de azi facultatea se face mult mai usor ca pe vremuri, hai sa nu ne c... pe noi ca pute, se stie foarte bine ce scoala se face in ziua de azi, atat ca tinarul din ziua de azi e comod, vrea sa aibe facilitati si sa nu se chinuie prea mult, sa se trezeasca la 30 de ani cu 7 diplome si sa nu aibe nici un an de munca, plus trezit la 10, fara efort prea mare si plimbari moca la munte si mare cand are chef. Nu se poate, esti tinar, pune mana la munca nu la intins mana, vrei evolutie, vrei sa arate tara altfel, munceste!

Toti fug de munca bruta, sa se duca sa puna osul la treaba, in constructii, toti vor autostrazi, toti vor cai ferate de mare viteza dar nu merge nimeni pe santiere, astea nus e fac asa ca pica din cer, fara munca nu se face nimic.

Iar magazinele din gara si de pe litoral oricum au clienti, au fost si inainte sa aibe studentul mocangeala si vor ramane si dupa, nu e asa tragedie ca Ion si Gheorghe vor merge cu trenul doar daca au nevoie nu aiurea ca in acesti ani de mocangeala. "Ba Ioane, ce facem zilele astea, pai suntem liberi, hai sa ne plimbam cu trenu ca oricum e moca" nu e chiar asa.

Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18746
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24322
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeSam 20 Feb 2021, 09:58

https://republica.ro/am-28-de-ani-si-o-firma-de-consultanta-in-acelasi-timp-sunt-studenta-si-beneficiez-de-gratuitate-la-cfr
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeSam 20 Feb 2021, 10:33

Adrian78 a scris:
https://republica.ro/am-28-de-ani-si-o-firma-de-consultanta-in-acelasi-timp-sunt-studenta-si-beneficiez-de-gratuitate-la-cfr

"Problema reală, în acest subiect, nu este bugetul. Gratuitățile acestea sunt complet nesemnificative comparativ cu 10.000 de euro pe o băncuță, spre exemplu. Problema este formarea unei mentalități."

Puncteaza bine duduia. Si asta se aplica si pentru alte categorii, cum ar fi asistatii social. Nu, nu saraceste bugetul din cauza sumelor alea, dar cand a facut ordine un primar de comuna in dosarele alea, din 4 baruri a ramas doar 1 (unu) in localitate.

Si atunci de ce sa nu oferi anumite beneficii celor care chiar au nevoie? Din aceeasi alocare bugetara, doar ca fiind mult mai putini, ar primi niste sume mai consistente. Asta e doar un exemplu, nu am pretentia ca ar fi solutia ideala.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeSam 20 Feb 2021, 13:36

Vitosa a scris:
https://www.national.ro/social/ministrul-drula-da-liber-la-inchiderea-liniilor-ferate-712113.html?fbclid=IwAR1vJAdvF3dlQBWrqozZRGl-5v3G47bNl10xb9f2zfqdwBbKYfOOLP66mlA
Tot aşa era şi până acum cu închiderea liniilor, îţi trebuia HG şi aviz de la MApN. După care venea alt HG de trecere a mijloacelor fixe din domeniul public al statului în cel privat al CFR S.A. şi abia apoi se puteau casa şi valorifica. De regulă după primul HG se opreau lucrurile, că era prea complicat să continui, iar localnicii de lângă linie oricum furau tot (vezi Nisipitu).
În rest, eu am îndoieli că acespt proiect de OUG va fi aprobat în forma asta.

---
Alocaţia şcolară pe vremea mea era 210.000 lei vechi pe lună (când am terminat liceul ajunsese 24). Într-adevăr, un bilet de personal până la Ploieşti, redus 50%, era vreo 20.000 lei (ajuns şi ăla 3 lei până la urmă), dar dacă voiam să mă duc la drum mai lung, nu era deloc fezabil să schimb o sută de personale (m-am dus odată la Timişoara cu personale şi m-am întors odată de la Cluj aşa şi mi-a ajuns).
Facultatea, dacă o faci pe bune, numai uşoară nu e. La mine din 90 câţi am intrat în anul I, am terminat vreo 25. Cei cu un an mai mici au început 75 şi au terminat 15.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9098
Reputatie : 13003
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeSam 20 Feb 2021, 15:52

Care linii ar fi propuse sa se inchida ? sa vad pe care trebuie sa merg degraba.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeSam 20 Feb 2021, 16:12

Adirmvl a scris:
Adrian78 a scris:

"Problema reală, în acest subiect, nu este bugetul. Gratuitățile acestea sunt complet nesemnificative comparativ cu 10.000 de euro pe o băncuță, spre exemplu. Problema este formarea unei mentalități."

Puncteaza bine duduia. Si asta se aplica si pentru alte categorii, cum ar fi asistatii social. Nu, nu saraceste bugetul din cauza sumelor alea, dar cand a facut ordine un primar de comuna in dosarele alea, din 4 baruri a ramas doar 1 (unu) in localitate.

Si atunci de ce sa nu oferi anumite beneficii celor care chiar au nevoie? Din aceeasi alocare bugetara, doar ca fiind mult mai putini, ar primi niste sume mai consistente. Asta e doar un exemplu, nu am pretentia ca ar fi solutia ideala.

Problema este ca banii astia ar trebui sa ajungă la elevii aia izolati care nu au cu ce ajunge la scoala si in alte parti decat sa se plimbe unii la mare si la munte la fel ca si rahaturile alea de vouchere au adus numa scumpiri intrun domeniu unde si asa serviciile erau proaste si vai mama lor si cazariile la negru au ramas le fel
Auzeam la radio ca asa ca incasari la buget stam bine la TVA Taxe dar la impozitele pe proprietati adunam vreo 2. 6% din buget pe langa alte tari care aduna pe la 9%
Aici statul ar trebui sa vina cu scutiri de impozite la sfarsit de an daca ma duc undeva cumpar ceva si aduc factura sa imi dea undeva la 10% inapoi daca eu ii aduca factura cu TVA de 19%
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeSam 20 Feb 2021, 18:47

dan tm a scris:
Care linii ar fi propuse sa se inchida ? sa vad pe care trebuie sa merg degraba.
Nu există nicio propunere de închidere în plus faţă de HG 632/2011 - http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/129769 .

Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeSam 20 Feb 2021, 20:10

https://m.adevarul.ro/news/politica/reorganizare-ministerul-transporturilor-infrastructurii-post-dispare-directii-vor-infiintate-1_603108f25163ec42712ec7d0/index.html

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/87991-concedieri-masive-la-stat-cfr-ramane-fara-3-000-de-angajati-#sthash.U0QOTbnE.dpbs
Sus In jos
Vitosa

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeDum 21 Feb 2021, 10:56

https://www.edupedu.ro/premierul-citu-justifica-eliminarea-transportului-gratuit-pentru-studenti-nu-exista-nimic-gratuit-pe-lumea-asta-legea-96-2006-prevede-ca-parlamentarii-au-transportul-gratuit-si-nel/
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeDum 21 Feb 2021, 12:03

Adevarul e ca e absolut normal sa pui egal intre un student si un parlamentar. Prezenta la cursuri/in plen e similara, utilitatea, si a unora, si a celorlalti, pentru societate e asemanatoare (multe cursuri sunt de pomana, multi parlamentari nu au zis nici pas in plen, ca banutu' oricum intra in cont).

Acum serios vorbind, considerand o populatie a Romaniei de 19 milioane, fiecare din cei 329 de deputati reprezinta ~57.750 cetateni. Fiecare din cei 136 de senatori reprezinta ~139.700 de cetateni. Un student cati oameni reprezinta?

Mai e o faza. 1736/7 Cluj - Valcea - Cluj au aparut cand eu eram in anul I de master, deci mai bine de 3 ani am mers cu Dacosul de la Cluj la Valcea si retur. Cu reducerea de 50% pentru tren si cu reducerea comerciala pentru studenti a Dacosului, intre 2008 si 2011 costa mai putin sa merg de la Cluj la Bucuresti cu Acceleratul decat de la Cluj la Valcea cu Dacosul. Aia nu era o problema, a? Ce faci cu cei care provin din localitati pe unde nu circula trenurile de calatori? Dar mizeriile din organizatia rabdarilor prajite umbla cu discriminarea in gura, ma...

Sus In jos
Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8300
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeDum 21 Feb 2021, 14:36

dan tm a scris:
Cum adica e scump? parca am dat 86 de lei Timisoara Nord-Viseu de Jos. Mergi o data în viata poate, cît vrei sa economisesti?
De la mine e cam 70-90 de lei un drum doar dus cu IR pana la Viseul de jos sa zicem ca as iesi pe la jumate de pret cu regio, dar mai e si biletul la mocanita cel putin 50 lei, mai e si transportul Viseul de Jos - Viseul de Sus si retur, 35 de lei/noapte cazarea cu cortu la camping in Viseu - se aduna destui bani. Mai ieftin am mers la Chisinau.

Nesebar a scris:
Acum la 4000 de lei pe luna nu e asa extraordinar sa platesti niste bilete la tren mai ales cu reducere.
Sa aiba intai venit de 4000 de lei/luna studentii si total de acord atunci sa nu aiba nici macar reducere, dar asta e doar o utopie.
Sa nu mai zic ca daca toata lumea ar avea venit de 4000 de lei in afara de cateva magistrale nu ai vedea nici 20 de calatori in trenuri ca majoritatea si-ar lua masini.

dan tm a scris:
Ce vicii domle? sa te duci pina la Viseul de Sus la mocanita?
Mare viciu, doar nu iti trebuie naibii o avere.
Cati bani estimezi tu ca iti trebuie pentru a merge pana la mocanita? Sa aud sume in lei.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeDum 21 Feb 2021, 18:51

https://clubferoviar.ro/trenul-metropolitan-cluj/

Am. Fost cu TFCul acum 3 luni si nu a urcat nimeni la Garbau pana la Huedin nu au fist navetisti la trenul care a plecat la 8.55 din Cluj Napoca..
Sus In jos
Vitosa

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeLun 22 Feb 2021, 08:03

"Gaurile negre" de la Ministerul Transporturilor. Companiile din infrastructura au raportat pierderi de peste doua miliarde de lei in anul pandemic
https://m.ziare.com/economie/pierderile-de-la-ministerul-transporturilor-metrorex-cfr-tarom-cnab-1662794
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeLun 22 Feb 2021, 12:46

Luna a scris:
Sa nu mai zic ca daca toata lumea ar avea venit de 4000 de lei in afara de cateva magistrale nu ai vedea nici 20 de calatori in trenuri ca majoritatea si-ar lua masini.
Prin Bucureşti deja şi-a adus aminte primăria că are o HCGMB din 2018 cu nişte tarife astronomice la parcare, deja toate locurile gratuite de pe Mircea Vulcănescu şi Str. Gării de Nord au acum tarif 10 lei pe oră primele 2 ore şi 20 lei pe oră mai departe, probabil se pregătesc cele de pe Dinicu Golescu şi de sub Podul Basarab. Dacă ar fi aşa prin toată ţara, n-ar mai merge nici dracu' cu maşina la navetă.
Eu sigur n-o să o mai fac (mai mergeam şi eu o dată pe lună cu maşina la serviciu), nu merită 9 ore de parcare suma de 160 lei, dau cam tot salariul pe o zi pe parcare şi decât să parchez la 2km şi să iau troleibuzul, mai bine vin direct cu troleibuzul, nu? Costă mai puţin şi durează la fel.

Citat :
Cati bani estimezi tu ca iti trebuie pentru a merge pana la mocanita? Sa aud sume in lei.
Nu ştiu cât costă să mergi de la Timişoara. Dar de la Bucureşti, presupunând că nu te duci să faci un concediu în zona aia (eu aşa am făcut, nu m-am dus special pentru mocăniţă):
- tren Bucureşti - Vişeu de Jos: 92,95 lei (la clasa a doua, să presupunem că suntem hardcore ca la 20 de ani)
- Vişeu de Jos - Vişeu de Sus: 7,1 km, 2 ore pe jos, că iar suntem hardcore ca la 20 de ani
- cca. 150 lei o noapte de cazare, că mocăniţa are cursă doar la 9 (în plin sezon turistic mai are şi la 8 şi la 10, dar ambele sunt imposibil de prins când trenul CFR-ului soseşte la 8:14 + eventuala întârziere)
- vreo 50 lei mâncare, că iar suntem hardcore şi mâncăm puţin
- 65 lei la mocăniţă
- vreo 30 lei mâncare la pachet, că, din nou, suntem hardcore şi venim cu pachet ca să nu dăm bani
- cum mocăniţa e înapoi pe la 15 - 15:30, cu puţin efort la 17:59 suntem la Vişeu de Sus. Repede 15 - 20 lei pe ceva pentru drum
- iar 92,95 lei la clasa a doua
Total: 500,9 lei pentru 2 zile. Cam mult pentru un non-student, de fapt e cam mult şi pentru un salariat. Şi dacă mai pui o cuşetă, o mâncare mai de soi, o beuturică (na, mergi în Maramu', e păcat să nu tragi o horincuţă), un taxi sau un ia-mă nene între cele două Vişeuri, un mititel la Paltin, ceva suveniruri... dacă mai ai şi vicii (la 25 lei un pachet şi fumezi unul pe zi)... iese cam prea mult.

Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitimeLun 22 Feb 2021, 14:47

Eu m-am dus la Oravita la Semering dar m-am dus si la Bigar apoi pe Cheile Nerei doua zile la Moldova Noua si m-am intors pe clisura.. Pacat ca cineva nu se gandeste ca daca vi cu trenul sa ofere masini de inchiriat la preturi rezonabile si asa ar rezolva si problema turismului facut cu trenul
Da parca in Romania numai unii vor sa castige restul sa moara de foame
Bine zic aia de la Kmkaze ca nu plang operatorii dupa vouchere dar trebuie sa scada preturile înapoi la 80-100 de lei pe camera de la 250 ca deh vine prostul cu voucherul
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 35 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 35 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 19 ... 34, 35, 36 ... 51 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei
» Revista presei

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: INFORMATII GENERALE-
Mergi direct la: