|
| Revista presei | |
|
+34Tony Ist 92Dragos CalinIonMihai Dr2005 @ndrey Adrian78 Peter Fodor TVlad cristi ar bubu AeroX IonutCFR2009 Re6/6 DUAL mtk DAS 2011 razvan - trenuri riciu MariusM florin94 Nesebar Cipri Andrei Neculai Norbi Adirmvl ldh80 cfr500 marius664 Amiralul Vitosa ciprian71 alinx3330 alexmorph3us Luna dan tm 38 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Ian 2021, 20:03 | |
| UE a luat-o demult razna. Deja seamana mai degraba cu o uniune sovietica decit cu occidentul ala normal la cap la care visam noi in anii comunismului si putin dupa. |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Ian 2021, 20:25 | |
| Așa e. Din păcate când tu ca țară (România) ai economie zero și trăiești numai din împrumuturi externe n-ai încotro și trebuie să aplici idioțeniile lor. Ne merităm soarta cu vârf și îndesat pentru ceea ce votăm de 30 de ani încoace. Și nici în prezent nu suntem pe drumul cel bun.
|
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Ian 2021, 20:26 | |
| Ca si prostia cu impunerea la autoturisme a unor normelor de poluare cu niste valori imposibil de obtinut si probabil cu niste costuri de sute de miliarde de euro si au ajuns drujbele cu motoare de 1.0 1.2l sa consume cat unele aspirate de 1.8 2.0l si gaselnita cu certificatele verzi |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Ian 2021, 21:07 | |
| Eu am citit undeva ca e doar un studiu a lu unu cafre n-are ce face?
cum sa interzica centralele de apartament? dimpotriva or sa fie mai sofisticate.
O sa mearga cu hidrogen ca e ecofrendli si in urma lui ramine apa care poate fi stocata si te poti spala pe miini dupa ce tragi apa la buda si apa aia ( cu care te speli) o sa intre in rezervoru de la buda si o sa o folosesti urmatoarea data.
Dar n-o sa zica nimeni cum se obtine hidrogenu.
Zic de poluare.
Si o sa ne amintim de Iugoslavia si Uniunea Sovietica. Daca o sa mai fim.DAr aerul va fi fara pic de poluare pentru ca o sa fie un sistem centralizat de incalzire. SA nu darime aia cosul ala marele de la Baia Mare. O fi bun. si conductele de linga linia ferata din oras pein Timisoara si Arad. |
| | | TVlad V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2818 Localizare : Bucuresti Reputatie : 8413 Data de inscriere : 16/01/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Ian 2021, 21:32 | |
| Porcaria cu masinile a inceput mai demult cind toate in afara de camioane si utilaje erau pe benzina. S-au gindit unii sa puna niste taxe pe poluare, vizind autoturismele. Vazind asta, producatorii au inceput sa se reprofileze pe autoturisme diesel, mai complicate dar devenite brusc mai rentabile pentru ca motorina era mai ieftina. Treptat, lumea a inceput sa prefere diesel-urile si a crescut pretul proportional la motorina. Intre timp s-a sesizat "organu" ca astea polueaza mai mult decit alea pe benzina, taxate initial. Nici o problema, au extins taxa. Pe urma au inceput cu normele Euro X, devenite tot mai stricte de parca poti creste prin lege eficienta unui proces fizic. Motoarele Diesel, in consecinta, au ajuns atit de complicate incit, vorba unuia de la sevice, mai bine nici ne le mai produci.
Mareata UE a hotarit tot asa prin lege ca aspiratoarele trebuie sa devina mai eficiente si sa consume cit mai putin. Eu am apucat sa imi cumpar intimplator in 2008 un Philips de 2100W care pur si simplu ridica covorul, e superaspirator, nu lasa un fir de praf in urma. Ei bine, in 2016 am vrut sa mai cumpar unul si surpriza, aflu ca nu se mai vind in spatiul UE. Acum trebuie sa te multumesti cu o caricatura de 700W sau sa treci la matura. Multumim UE.
De asemenea, porcaria cu becurile. Trebuie sa devenim niste popoare de chiori intoxicati cu mercur. In loc de un bec clasic Osram ce in 2011 costa 1 leu, a trebuit sa cumparam unele de 15 ori mai scumpe care tineau in cel mai bun caz de 3 ori mai mult si trebuia sa le arunci in locuri speciale sa nu poluezi cu mercur. In schimb au interzis termometrele. Sint acum becuri cu led, ceva mai acceptabile dar unul de calitate costa.
Toata povestea asta cu ecologia este doar un pretext ca sa ne taxeze in plus. Pe vremuri era sperietoarea cu rusii si razboiul nuclear ca sa justifice jaful. Acum ne sperie cu "catastrofele climatice", distrug iresponsabil formele de energie securitara (termo - nucleara/pe baza de petrol, gaze sau carbune) si ne prostesc cu povesti cu hidrogen, acumulatoare minune si alte bazaconii. Sa ii vad eu pe eco-activistii astia ramasi blocati in zapada vreo doua zile intr-o masina electrica, sa vad cu ce se incalzesc. O sa le scoata gerul prostia din cap daca nu ii vindeca de tot...
Am auzit zvonuri ca ne-ar obliga sa punem si "repartitoare de costuri", cica "contorizare individuala". Nu vreau sa va spun cit am patimit timp de 10 ani cu mizeriile alea. Tremuram in casa la 19 grade si plateam cit unii mai destepti care nu s-au grabit sa "plateasca cit consuma" si care aveau 25-25 grade in casa. Tineam in spate si firma de paraziti Ista care le citea si facea niste calcule in excel. Abia am scapat de astea iar apartamentul unde stau acum l-am cumparat special pentru ca nu era "dotat" cu asemenea porcarii. Consider ca aceasta UE isi depaseste cu mult atributiile si nu e cazul sa ne dicteze ce sa facem cu casele si vietile noastre. Au mai incercat si altii si li s-a terminat drumul la Tirgoviste. Nu e bine sa te joci cu simturile de baza ale omului, memoria frigului si foametei e foarte puternica si naste actiuni pe masura. |
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Ian 2021, 23:11 | |
| Bine ei vor sa trecem incalzirea pe curent cum e pe la ei dar la ei la nemtia in weekend cand nu merge industria aia da surplusul de energie verde la populatie pe cand la noi trece prin x intermediari si apoi umpluta cu tot felul de ecotaxe si energii reactive |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Ian 2021, 23:17 | |
| Centrale ca centrale, dar sunt ele pana si gari destule ce inca au incalzire cu sobe pe lemne/carbuni. Sa nu zic de apartamente/case. In rest si eu sunt pentru incalzire electrica |
| Subiect: Re: Revista presei Mier 27 Ian 2021, 23:42 | |
| Sa revenim la cai ferate..Trimestrul 3 e ala cu sezoniere si inseamna ca in celelalte doua au călătorit 24 de mil.. Eu ma asteptam sa fie mai rau tinand cont ca din martie pana in iunie a fost cam jale Terifiant cat de multi calatoresc cu autocare microbuze dar asa e cand ii lasi la om 3 trenuri pe zi si autocare din ora in ora
În trimestrul al treilea din anul 2020 au călătorit cu trenurile 14.058.000 de pasageri, fiind în scădere cu 26% în raport cu T. III din anul 2019. În perioada ianuarie-septembrie 2020 au călătorit 38.653.000 persoane, în scădere față de 2019. Cu trenurile CFR Călători plus cele private. --------------- Cu transportul rutier (doar autocare și microbuze) au călătorit în trimestrul al treilea 71.239.000 persoane, iar în perioada ianuarie-septembrie 2020 un total de 210.245.000 persoane. O scădere accentuată anul trecut, dar mai mică în raport cu transportul feroviar. Transportul aerian a scăzut foarte mult.
Sursa: buletinul statistic lunar nr.11/2020 de la INSSE, la pag. 71. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Ian 2021, 00:14 | |
| - Adrian78 a scris:
- Terifiant cat de multi calatoresc cu autocare microbuze dar asa e cand ii lasi la om 3 trenuri pe zi si autocare din ora in ora.
Hai sa luam R. Valcea Sibiu (infofer.ro si autogari.ro). Trenuri: trei Personale si trei Accelerate. Auto: sa fie vreo 15 perechi pe zi (in majoritate clara autocare). Sigur, nu e la fel peste tot. Pe Brasov - Bucuresti, de exemplu, clar ai mai multe trenuri, si cu o capacitate totala mai mare. Timisoara - Arad, tot maine, tot infofer.ro si autogari.ro Trenuri: 15 - 8 Personale si 7 Accelerate. Auto: 15. Hai, ca 201 e batuta de soarta, da' 310 intre Timisoara si Arad? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Ian 2021, 00:20 | |
| Nu ştiu cât e temperatura la intrarea în bloc, dar la mine în cameră (sufragerie, 8/10, fără să fie pe colţ) sunt 24 grade C acum, cu geamul între-deschis. Şi mi se pare al naibii de cald, aş prefera alea 19 grade ,,recomandate". - TVlad a scris:
- Temperatura pe tur la intrarea in bloc este de 37,7 grade, retur 33,6 grade adica e frig. In zilele reci temperatura aerului din casa coboara pina pe la 19-20 grade. Unii (nemtii, neam de calici) proclama temperatura asta drept ideala insa eu le-as transmite ceva ce nu poate fi publicat. Temperatura ideala e o notiune foarte subiectiva iar eu ma simt bine de la 23 grade in sus.
Alea 19 grade C nu sunt deloc o invenţie a nemţilor sau a altor. Mulţi recomandă temperatura aia, care se pare că chiar ar fi ideală. https://www.viessmann.co.uk/heating-advice/what-is-the-ideal-room-temperature https://www.sleepadvisor.org/best-temperature-for-sleep/ https://www.onlyradiators.co.uk/blog/heating-essentials/how-warm-should-your-house-be Am colegi la serviciu care dau la maxim tot ce poate produce căldură (aer condiţionat, aeroterme ş.a.). Într-adevăr, au fost zile când era în birouri la fel ca afară (că era ordin să nu se dea căldură la instituţii publice), dar acum nu mai e cazul... şi se fac 26 - 27 grade în birou şi ăia tot stau pe ei cu sacoul şi vesta. E pur şi simplu înnăbuşitor, dar trebuie să suport 9 ore pe zi. Dacă mă nimeresc eu singur în birou... stă geamul deschis non-stop dacă afară sunt mai mult de 5 grade C Şi pentru călătoria cu trenul, cărţile de confort recomandă minim 19, maxim 23 grade C. Dar şi aici 23 mi se pare exagerat de cald pentru un tren, mai ales dacă vii de la -10 de afară. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Ian 2021, 00:32 | |
| - Adrian78 a scris:
- Bine ei vor sa trecem incalzirea pe curent cum e pe la ei dar la ei la nemtia in weekend cand nu merge industria aia da surplusul de energie verde la populatie pe cand la noi trece prin x intermediari si apoi umpluta cu tot felul de ecotaxe si energii reactive
Nu ştiu unde ai văzut tu încălzire pe curent la nemţi, că oraşele mari sunt toate cu termoficare, iar alea mai mici sunt cu centrale de bloc sau de cvartal, nu e nimic electric acolo. - TVlad a scris:
- UE a luat-o demult razna. Deja seamana mai degraba cu o uniune sovietica decit cu occidentul ala normal la cap la care visam noi in anii comunismului si putin dupa.
Şi, totuşi, UE e motivul pentru care acum ai în casă alea 19 grade C non-stop, nu doar 2 ore pe zi, ai internet, cablu, poţi să mergi fără viză prin 3/4 de Glob şi doar cu buletinul prin toată Europa, ai posibilitatea să munceşti unde vrei (inclusiv în străinătate), ai pe şosele nişte maşini la care nu mai zbori prin parbriz la o frână mai puternică şi care merg cu o benzină a cărei ardere nu o mai miroşi de la 1 km şi care nu te mai intoxică cu plumb. De fapt, UE e şi motivul pentru care poţi să scrii pe forumul ăsta. Altfel, pentru comunism recomand studierea Coreei de Nord, care-i era model şi Tovarăşului nostru prin anii '80. - TVlad a scris:
- Toata povestea asta cu ecologia este doar un pretext ca sa ne taxeze in plus. Pe vremuri era sperietoarea cu rusii si razboiul nuclear ca sa justifice jaful. Acum ne sperie cu "catastrofele climatice", distrug iresponsabil formele de energie securitara (termo - nucleara/pe baza de petrol, gaze sau carbune) si ne prostesc cu povesti cu hidrogen, acumulatoare minune si alte bazaconii. Sa ii vad eu pe eco-activistii astia ramasi blocati in zapada vreo doua zile intr-o masina electrica, sa vad cu ce se incalzesc. O sa le scoata gerul prostia din cap daca nu ii vindeca de tot...
Distrugerea mediului e reală şi se vede cu ochiul liber. Dar pentru a schimba ceva, e nevoie ca toate ţările să procedeze la fel. Altfel, degeaba ai norme stricte de mediu în UE, dacă însăşi UE importă produse din afara UE fix pentru că statele alea nu au norme de mediu stricte şi îşi permit să producă la preţ mai mic. Repartitoarele deja sunt obligatorii. De anul ăsta nu se mai permite decât montarea repartitoarelor care să poată fi citite de la distanţă, iar până în 2027 trebuie modificate/înlocuite şi cele existente. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Ian 2021, 00:33 | |
| - Adirmvl a scris:
- Adrian78 a scris:
- Terifiant cat de multi calatoresc cu autocare microbuze dar asa e cand ii lasi la om 3 trenuri pe zi si autocare din ora in ora.
Hai sa luam R. Valcea Sibiu (infofer.ro si autogari.ro).
Trenuri: trei Personale si trei Accelerate.
Auto: sa fie vreo 15 perechi pe zi (in majoritate clara autocare).
Sigur, nu e la fel peste tot. Pe Brasov - Bucuresti, de exemplu, clar ai mai multe trenuri, si cu o capacitate totala mai mare.
Timisoara - Arad, tot maine, tot infofer.ro si autogari.ro
Trenuri: 15 - 8 Personale si 7 Accelerate.
Auto: 15.
Hai, ca 201 e batuta de soarta, da' 310 intre Timisoara si Arad? Calculează şi capacitatea de transport. Alea 15 curse auto Timişoara - Arad, dacă se fac, au capacitatea cât vreo 2 trenuri. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Ian 2021, 02:44 | |
| Da nu incalzirea ma gandeam la masini de gatit electrice..
Dr2005 si daca is numai autobuze de 50 de locuri de unde iasa 300 de mil de călători? Mai ales ca nici pe auto situatia nu este prea roza inainte de pandemie erau autocarele pline Petrosani Timisoara si Cluj acum macim 15 - 20 de calatori. Tot faci comparatie tren auto dar si la tren intrun vagon nu is mai multi de 25-30 de calatori pe unele trenuri |
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Ian 2021, 02:48 | |
| TVlad si eu am auzit la radio ca unele tari gen Belgia recomanda mai ales noaptea pentru copii temperatura de 19 grade Da la tren ca sa ai 23 este setata temperatura pe 30 plus ca acolo mai e si frecarea cu aerul mai ales iarna |
| | | Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14502 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi 28 Ian 2021, 08:10 | |
| În București încă mai sunt blocuri în care NU s-au montat repartitoare. În București știu blocuri care ulterior au renunțat la repartitoare pe motiv că locatarii plăteau căldura la fel ca cei de la paușal, dar că nici nu prea beneficiau de agentul termic. Chiar blocul în care locuiește soacră-mea au renunțat la ele din vara lui 2019. Și căldură tot nu e pentru că nu bagă nemernicii ăștia de teamă să nu li se spargă țevile de sub pământ că-s vechi. Dar bine că primăria dă bani pe panseluțe și borduri !
https://www.puterea.ro/miza-scandalului-de-la-metrorex-milioanele-de-euro-pe-care-le-ar-putea-pierde-sindicatul/ |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |