|
| Revista presei | |
|
+42MariusM alex.alexus.tm cristi ar ets2oltromânia Peter Fodor jabels cardinal DAS 2011 get. Semafor cristi CFR mtk Amiralul IonutCFR2009 TER200 92Dragos Mihay ravers75 TVlad Adrian78 bobi @ndrey dandel ldh80 crystynyca ciprian71 cfr500 sp59 alinx3330 razvan - trenuri riciu Luna Katalyn DUAL alexmorph3us marius664 dan tm Dr2005 Nesebar AeroX Vitosa Adirmvl 46 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
alexmorph3us
Numarul mesajelor : 459 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5714 Data de inscriere : 13/07/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 15, 2020 7:41 pm | |
| In orice caz eu as fi mers pe ceva mai putin futuristic. Mai degraba cu ceva asemanator cu ce folosesc ungurii la trenurile lor suburbane gen ramele acelea Flirt. Mi se par mult mai adecvate si de bun-simt cu ce avem noi in peisajul nostru autohton. |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 15, 2020 8:11 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- Curăţenia - sau lipsa ei - e o consecinţă a ,,calităţii" celor care le folosesc... am văzut pe destui care se plâng de lipsa curăţenie, dar stau în tren cu ţigara-n colţu' gurii şi punga de seminţe. Şi la Malaxe e diferenţă, acum ceva ani când se circula la Dornişoara şi Moldoviţa erau ca noi automotoarele alea, pe când acum la Dep. Piteşti au ajuns ca dracu'...
Doar calatorii sint de vina, a? Trenurile pleaca farmacie la drum, da' jegosii... Doctore, cum fac sa laud un coleg de forum care ma ia de prost cu replicile lui, da' sa scap fara avertisment sau suspendare? Si poate raspunzi la intrebarea legata de contrabanda. Ce mai interzicem in afara de trenuri? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 12:06 am | |
| - alexmorph3us a scris:
- Dr2005 a scris:
- Unde e bătaia de joc? Asamblarea se va face la Astra Arad, service-ul tot acolo... nu urlau unii că firmele româneşti nu prind contracte? Uite că acum au prins.
Dar nu chinezarille alea! Iti dai seama ca numai probleme o sa aiba. Acolo mai spune ca trenul oferit de chinezi există doar pe hârtie şi că este nevoie de 40 de luni pentru ca acesta să fie omologat în UE şi să fie aprobat conform Standardelor Tehnice de Interoperabilitate si ca nu poate fi realizat intr-o perioada de 18 luni. Pe langa asta din cauza preturilor mici calitatea produselor livrate ar avea de suferit.
De ce oare nu s-a putut merge cu un producator european consacrat in conditiile in care noi facem parte din UE si de ce suntem nevoiti sa facem la fel ca si cu autobuzele acelea din Turcia? Eu cel putin la asta m-am referit cand am spus asta.
N-aş zice că nu există... probabil va fi vorba de ceva asemănător cu ce a luat Leo Express: https://www.railjournal.com/fleet/first-crrc-sirius-train-for-leo-express-arrives-in-europe/ Or dacă modelul ăla primeşte certificat de interoperabilitate, se va putea certifica uşor şi al nostru. - Adirmvl a scris:
- Doar calatorii sint de vina, a? Trenurile pleaca farmacie la drum, da' jegosii...
Am văzut cum se face ,,curăţenia" la cap de secţie la DB, de unde trenurile pleacă imediat înapoi: vine un angajat cu un sac şi colectează gunoaiele din coşuri şi deşeurile mari vizibile - gen sticle, cutii. Şi cam atât. La belgieni e şi mai simplu, nici măcar coşurile de gunoi nu sunt golite decât seara când intră vagonul în revizia de vagoane. Or la noi după 5 - 6 ore de drum trebuie să freci o oră la vagon ca să fie cât de cât OK pentru încă o cursă. Oricât de ,,farmacie" dai drumul la tren, pe cele mai multe rute în 2 ore ajunge cocină pe roţi. _________________ :TTT:
|
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 12:11 am | |
| - Adirmvl a scris:
- Si poate raspunzi la intrebarea legata de contrabanda. Ce mai interzicem in afara de trenuri?
Eu aş interzice orice cursă regulată terestră spre state non-UE. Toate să se facă cu schimb de vehicul în PTF, unde fiecare călător să se mute cu bagaj cu tot în alt vehicul după ce trece prin controlul de frontieră şi cel vamal, eventual cu bagaj scanat ca la aeroport. N-ar mai trece nicio ţigară şi niciun ml de benzină sau alcool dosit în autocare şi trenuri. Iar la transportul personal şi la camioane neapărat radiografiat tot vehiculul, tehnologia există, exemplu - https://www.wi-ltd.com/product/occupied-vehicle-scanner/#prettyPhoto Dar are cineva interes să oprească contrabanda? _________________ :TTT:
|
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6911 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 12:27 am | |
| - Dr2005 a scris:
- Adirmvl a scris:
- Si poate raspunzi la intrebarea legata de contrabanda. Ce mai interzicem in afara de trenuri?
Eu aş interzice orice cursă regulată terestră spre state non-UE. Si daca maine poimaine iesim din UE(din n sau x motive) tot la fel o sa gandesti??? |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 7:56 am | |
| Și cu magazinele de colțul blocului ce facem? Că și acolo e un risc crescut de a fi evitată plata taxelor. Sper că realizezi că lista de potențiali evazioniști e uriașă. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 9:51 am | |
| - Adirmvl a scris:
- Și cu magazinele de colțul blocului ce facem? Că și acolo e un risc crescut de a fi evitată plata taxelor.
Sper că realizezi că lista de potențiali evazioniști e uriașă. Sa ne uitam în port sa vedem ce este.acolo apoi mii de firme care fac facturi fictive pentru servicii inexistente ca să nu mai plătească tva-ul sau țiganii care. au firme de care se ocupa.cu colectarea Pet-urilor și am auzit luna trecuta de agenție imobiliara la un contract de 200000 debea a tăiat chitanță la 4000 de lei la un comision de 10000 de lei |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18745 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24321 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 10:04 am | |
| https://evz.ro/urmeaza-decapitari-la-companiile-feroviare-ministrul-prieten-cu-sindicatele.html |
| | | riciu
Numarul mesajelor : 1376 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6663 Data de inscriere : 27/06/2010
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 10:45 am | |
| - Adirmvl a scris:
- Și cu magazinele de colțul blocului ce facem? Că și acolo e un risc crescut de a fi evitată plata taxelor.
Sper că realizezi că lista de potențiali evazioniști e uriașă. :D Si cand ma gandesc ca sunt state care la care notiunea de bon fiscal e total necunoscuta... si colectarea taxelor e mai buna ca la noi... |
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 12:10 pm | |
| Tot ce nu emite bon fiscal ar trebui închis şi ras cu tancu'. Mă rog, suntem în UE, nu mai putem intra cu armata peste infractori, dar închiderea şi radierea din oficiu a oricărei societăţi comerciale care face evaziune ar putea fi aplicată. Am văzut şi state care nu eliberează bon fiscal decât la cerere, gen Belgia sau Olanda, dar acolo sumele sunt bătute pe casă, care comunică cu serverul autorităţii fiscale. E drept, mi se pare că se acordă prea multă încredere comercianţilor doar de dragul ecologiei (reducerea consumului de hârtie), dar e decizia lor. - Adrian78 a scris:
- https://evz.ro/urmeaza-decapitari-la-companiile-feroviare-ministrul-prieten-cu-sindicatele.html
Orice schimbare de guvern a dus la mazilirea directorilor societăţilor de stat. Nu e o noutate. Şi când nu poţi să mazileşti doar din pix pe cineva (că e angajat cu concurs) îi faci viaţa un iad sau îi restructurezi postul ca să scapi de el. _________________ :TTT:
|
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 12:35 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- Adirmvl a scris:
Eu aş interzice orice cursă regulată terestră spre state non-UE. Toate să se facă cu schimb de vehicul în PTF, unde fiecare călător să se mute cu bagaj cu tot în alt vehicul după ce trece prin controlul de frontieră şi cel vamal, eventual cu bagaj scanat ca la aeroport. N-ar mai trece nicio ţigară şi niciun ml de benzină sau alcool dosit în autocare şi trenuri. Iar la transportul personal şi la camioane neapărat radiografiat tot vehiculul, tehnologia există, exemplu - https://www.wi-ltd.com/product/occupied-vehicle-scanner/#prettyPhoto Dar are cineva interes să oprească contrabanda? Nu cred ca este o idee buna sa interzici cursele directe (si feroviare si rutiere) spre Republica Moldova si Ucraina! Pe feroviar apare intradevar problema diferentei de ecartament, dar cel putin doua trenuri directe Bucuresti- Chisinau (eventual vara cu vagoane directe Chisinau- Mangalia) si Bucuresti- Kiev (nu doar un vagon cum este acuma, ci un tren direct format din vagoane UZ Bucuresti- Kiev, care sa circule zilnic) tot ar trebui sa fie! Pe rutier din autogara Iasi pleaca foarte multe curse auto spre Republica Moldova- nu numai spre Chisinau, ci spre Balti, Soroca, Orhei, Edinet, etc. In privinta scanarii autocamionelor la granita cu republica Moldova va spun ce am vazut cu ochii mei, cat lucram la schimb valutar in vama Albita: aveau acolo un utilaj special ("rapiscan") pentru scanarea tir-urilor! Dar "curat ghinion", din cand in cand, utilajul se mai defecta! Sau cine cumparara tigari si bauturi de la "shop-urile" din vama (unde tigarile si bauturile erau scutite de taxe vamale si accize, fiind astfel mult mai ieftine. Teoretic de la acele shopuri puteau cumpara numai de cei care ieseau din tara, fiind "interzisa" introducerea de produse din shop pe teritoriul Romaniei, dar in realitate nu se intampla asa). In bazar si in piata la Husi , in urma cu mai multi ani (tata fuma) puteai gasi comercianti din RM cu tigari. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 10:08 pm | |
| - ldh80 a scris:
- Dr2005 a scris:
Eu aş interzice orice cursă regulată terestră spre state non-UE. Toate să se facă cu schimb de vehicul în PTF, unde fiecare călător să se mute cu bagaj cu tot în alt vehicul după ce trece prin controlul de frontieră şi cel vamal, eventual cu bagaj scanat ca la aeroport. N-ar mai trece nicio ţigară şi niciun ml de benzină sau alcool dosit în autocare şi trenuri. Iar la transportul personal şi la camioane neapărat radiografiat tot vehiculul, tehnologia există, exemplu - https://www.wi-ltd.com/product/occupied-vehicle-scanner/#prettyPhoto Dar are cineva interes să oprească contrabanda?
Bucuresti- Kiev (nu doar un vagon cum este acuma, ci un tren direct format din vagoane UZ Bucuresti- Kiev, care sa circule zilnic) tot ar trebui sa fie!. M-ai facut sa rad.Te-as invita sa vezi cam cati calatori sunt in vagonul ala de dormit, sa nu zic cati sunt in cele doua vagoane clasa pana la Vadul Siret. Daca dadea pe afara, fi sigur ca puneau ei mai multe vagoane. Vagonul dormitor se ataseaza din Cernauti la un tren intreg compus din 15 vagoane cu grad de ocupare 100% si cu bilete vandute cu o saptamana inainte. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 10:08 pm | |
| - ldh80 a scris:
- Dr2005 a scris:
Eu aş interzice orice cursă regulată terestră spre state non-UE. Toate să se facă cu schimb de vehicul în PTF, unde fiecare călător să se mute cu bagaj cu tot în alt vehicul după ce trece prin controlul de frontieră şi cel vamal, eventual cu bagaj scanat ca la aeroport. N-ar mai trece nicio ţigară şi niciun ml de benzină sau alcool dosit în autocare şi trenuri. Iar la transportul personal şi la camioane neapărat radiografiat tot vehiculul, tehnologia există, exemplu - https://www.wi-ltd.com/product/occupied-vehicle-scanner/#prettyPhoto Dar are cineva interes să oprească contrabanda?
Bucuresti- Kiev (nu doar un vagon cum este acuma, ci un tren direct format din vagoane UZ Bucuresti- Kiev, care sa circule zilnic) tot ar trebui sa fie!. M-ai facut sa rad.Te-as invita sa vezi cam cati calatori sunt in vagonul ala de dormit, sa nu zic cati sunt in cele doua vagoane clasa pana la Vadul Siret. Daca dadea pe afara, fi sigur ca puneau ei mai multe vagoane. Vagonul dormitor se ataseaza din Cernauti la un tren intreg compus din 15 vagoane cu grad de ocupare 100% si cu bilete vandute cu o saptamana inainte. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 10:10 pm | |
| - Dr2005 a scris:
- Adirmvl a scris:
Eu aş interzice orice cursă regulată terestră spre state non-UE. Toate să se facă cu schimb de vehicul în PTF, unde fiecare călător să se mute cu bagaj cu tot în alt vehicul după ce trece prin controlul de frontieră şi cel vamal, eventual cu bagaj scanat ca la aeroport. N-ar mai trece nicio ţigară şi niciun ml de benzină sau alcool dosit în autocare şi trenuri. Iar la transportul personal şi la camioane neapărat radiografiat tot vehiculul, tehnologia există, exemplu - https://www.wi-ltd.com/product/occupied-vehicle-scanner/#prettyPhoto Dar are cineva interes să oprească contrabanda? Tu ai probleme grave, aia e problema. Daca nu e UE nu trebuie nimic in mintea ta odihnita! Aia din afara UE nu sunt oameni.......dupa capul tau. Lasa-ma doamne iarta-ma cu contrabanda ta ca esti obsedat, a saracit tara ca aduce Ion 10 pachete de tigari din afara UE nu ca fura aia de sus si nu fac nimic pentru populatie. |
| Subiect: Re: Revista presei Joi Ian 16, 2020 10:44 pm | |
| Sunt mii de Ioni care aduc câte 10 pachete... la fiecare pachet de ţigări statul pierde 7 lei numai din accize şi TVA, nu mai vorbes de taxa vamală. De-aia e ţara asta cum e, pentru că idealul tuturor e să i-o tragă Statului, prin orice mod posibil. Fiecare o face după posibilităţi... de la mers fără bilet cu autobuzul şi aruncat gunoaie la întâmplare până la tunuri de sute de milioane de euro stil Becali sau Voiculescu.
Apropo, ţinând cu dinţii de metehnele astea, n-o să intrăm în veci în Schengen, probabil or să intre bulgarii înaintea noastră. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |