Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13011 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 08 Sept 2023, 13:38
In postarea mea este vorba de linia Cahul -Giurgiulesti, pentru ce se discuta de alta linie?
plus ca Moldova ar trebui sa isi construiasca niste linii care sa elimine sectiunile aflate in Ucraina.
la Basarabeasca si Bolgrad.
Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4067 Data de inscriere : 24/08/2017
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 08 Sept 2023, 15:17
Asta ar implica ceva tunele, linia actuala e asa ocolita deoarece ocoleste dealuri. Plus ca momentan ai doar marfa pe acolo, se circula pe baza de acorduri bilaterale si nu ai nici un control vamal, cel mult la sosire la Reni sau la Basarabeasca, nu e nici un post de frontiera CF acolo in pustietate.
Nici la calatori nu e nevoie de control de frontiera (cum nu e la trenul Chisinau Odesa daca nu te dai jos la Tiraspol) daca te asiguri ca nu sare nimeni din tren. Practic pe aici ar fi posibil un viitor tren de noapte Galati-Odesa.
Linia care ocoleste sectiunile ucrainiene e fix Cahul-Giurgiulesti, insa am dubii ca reparatiile vor fi prea durabile, prevad un Arad-Deva pe acolo.
Ultima editare efectuata de catre Laurentiu Ciobanu in Vin 08 Sept 2023, 15:25, editata de 1 ori
Veaceslav_MD
Numarul mesajelor : 240 Localizare : CFM Reputatie : 3636 Data de inscriere : 09/08/2015
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 08 Sept 2023, 15:23
Laurentiu Ciobanu a scris:
Asta ar implica ceva tunele, linia actuala e asa ocolita deoarece ocoleste dealuri.
Linia care ocoleste sectiunile ucrainiene e fix Cahul-Giurgiulesti, insa am dubii ca reparatiile vor fi prea durabile, prevad un Arad-Deva pe acolo.
"Vrabia malai visează " ... La CFM nu se dau salariile cu lunile, pentru că CFM se întreține pe contr propriu, din volumul de lucru prestat... Care nu este așa de mare încât să acopere toate cheltuielile.
Proiectele de reabilitare a liniilor , sunt trimise la BERD pentru creditate, ..pentru a repara calea ferată macar la parametri normali ,.. și a elimina restricțiile de viteza... Nu merge vorba de o modernizare mai amplă cu tunele, sau indreptarea curbelor.
Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4067 Data de inscriere : 24/08/2017
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 08 Sept 2023, 15:27
La asta ma gandeam si eu, nu vom vedea un traseu mai drept pe acolo in viitorul apropiat.
Cu masina faci acum Galati-Chisinau in 4 ore fara controlul vamal (care mai dureaza 1-2 ore functie de noroc), ar fi nevoie de un trafic considerabil de calatori ca sa se justifice investitii de cresterea vitezei. La marfa se transporta doar minereu si acum cereale ucrainiene, care merg binemersi cu vitezele actuale, e plin la Galati de vagoane ucrainiene de cale larga.
Veaceslav_MD
Numarul mesajelor : 240 Localizare : CFM Reputatie : 3636 Data de inscriere : 09/08/2015
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 08 Sept 2023, 15:29
, e plin la Galati de vagoane ucrainiene de cale larga.
Cunoașteți cumva dacă e voie sa faci poze in Galati-Larga ? Așa vrea sa prind acolo locomotive 1520mm CFM sau UZ...
Laurentiu Ciobanu
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 08 Sept 2023, 16:12
Da, ca peste tot. Nu iti inchipui ca la Galati e mare diferenta de oameni fata de rep. Moldova.
Daca se trezeste vreun paznic de pe acolo sa-ti zica ceva ca nu e voie, o dai pe rusa si te faci ca nu intelegi.
Pana sa faci tu poze pe acolo, a facut Google Earth destule si nu i-a mai intrebat nimeni.
Cred ca am pus pe undeva pe aici poze in 10 septembrie 2022 cand am fost de la Galati la Reni cu bicicleta, am pozat vagoanele ucrainiene care asteptau sa intre in portul Galati, un tren care se intorcea in Moldova si a carei locomotiva scotea fum in dreptul vamii de ziceai ca a luat foc, etc, doar ca nu le gasesc momentan (s-ar putea sa fie pe topicul de UZ). Idem si cateva poze cu gara din Reni si linia cum se duce mai departe catre Etulia. Nu stiu daca vei prinde locomotive UZ, stiu ca sectia este administrata de CFM, orice tren vine la Galati de la Giurgiulesti, vine de la Basarabeasca, banuiesc ca de acolo sunt loco-urile, nu cred ca vine vreo loco UZ dinspre Izmail-Tarutine, nici nu mai stiu daca mai circula trenuri prin sudul Basarabiei de cand a fost bombardat podul de la Zatoka.
Veaceslav_MD
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 08 Sept 2023, 17:44
, nici nu mai stiu daca mai circula trenuri prin sudul Basarabiei de cand a fost bombardat podul de la Zatoka.
Circulă pe linia redeschisă Berezino (UA) - Basarabeanca (MD) locomotivele UZ
Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18755 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24333 Data de inscriere : 05/10/2010
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8367 Data de inscriere : 26/05/2011
Subiect: Re: CFM-Moldova Vin 20 Oct 2023, 19:15
Iată încă o dovadă că marile puteri ale lumii iau în considerare foarte serios unirea celor două țări. Chiar dacă sistemele feroviare încă sunt diferite.
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25568 Data de inscriere : 17/08/2011
Subiect: Re: CFM-Moldova Dum 22 Oct 2023, 00:55
Scrisoarea aia nu are nicio legătură cu o ipotetică unire, ci doar cu caşcavalul... adică mitropolitul pus de Biserica Rusă se plânge şefilor că Biserica Românească plăteşte mai bine (da, exact asta - BOR dă salarii mai mari şi plăteşte mai mult pentru întreţinerea proprietăţilor - decât Biserica Ortodoxă Rusă), prin urmare preoţii se mută la BOR... şi, la un moment dat, or să plece toţi, inclusiv mitropolitul Vladimir. Evident, enoriaşii migrează şi ei spre BOR, deci ruşii rămân şi fără donaţii, fără încasări pe vândut obiecte bisericeşti şi fără controbuţii ,,benevole" pe nunţi, botezuri şi înmormântări. Practic, scrisoarea e o ameninţare către stăpânire ,,nu ne dai bani, plecăm la ăilalţi", care vine doar pe fondul faptului că se consideră că Rusia nu are în plan să invadeze Moldova la momentul ăsta, plus că o eventuală concediere, pardon, excomunicare a popilor angajaţi de Moscova nu i-ar lăsa pe aceştia şomeri, câtă vreme BOR i-ar angaja imediat.
_________________ :TTT:
razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8367 Data de inscriere : 26/05/2011
Subiect: Re: CFM-Moldova Dum 22 Oct 2023, 10:53
Dr2005 a scris:
Scrisoarea aia nu are nicio legătură cu o ipotetică unire, ci doar cu caşcavalul... adică mitropolitul pus de Biserica Rusă se plânge şefilor că Biserica Românească plăteşte mai bine (da, exact asta - BOR dă salarii mai mari şi plăteşte mai mult pentru întreţinerea proprietăţilor - decât Biserica Ortodoxă Rusă), prin urmare preoţii se mută la BOR... şi, la un moment dat, or să plece toţi, inclusiv mitropolitul Vladimir. Evident, enoriaşii migrează şi ei spre BOR, deci ruşii rămân şi fără donaţii, fără încasări pe vândut obiecte bisericeşti şi fără controbuţii ,,benevole" pe nunţi, botezuri şi înmormântări. Practic, scrisoarea e o ameninţare către stăpânire ,,nu ne dai bani, plecăm la ăilalţi", care vine doar pe fondul faptului că se consideră că Rusia nu are în plan să invadeze Moldova la momentul ăsta, plus că o eventuală concediere, pardon, excomunicare a popilor angajaţi de Moscova nu i-ar lăsa pe aceştia şomeri, câtă vreme BOR i-ar angaja imediat.
Unirea celor două țări se va face mai ușor dacă cel puțin 50% dintre cetățenii din Republica Moldova vor aparține de Patriarhia Română, vor fi ortodocși de rit nou, nu vor mai fi cu Patriarhia din Rusia. Credința este foarte importantă și acolo, nu doar în România.
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9104 Reputatie : 13011 Data de inscriere : 16/07/2014
Subiect: Re: CFM-Moldova Dum 22 Oct 2023, 13:15
Pentru ce sa se faca unirea?
sa se vorbeasca rusa in tara?
ei de cind sint independenti nu au scos limba rusa nici din scoala nici din vorbirewa curenta. Cind se intilnesc doi moldoveni in Romania daca vor sa nu fie intelesi sau sa vorbeascca despre noi imediat vorbesc rusa.
razvan - trenuri V.I.P Member
Subiect: Re: CFM-Moldova Dum 22 Oct 2023, 14:37
dan tm a scris:
Pentru ce sa se faca unirea?
sa se vorbeasca rusa in tara?
ei de cind sint independenti nu au scos limba rusa nici din scoala nici din vorbirewa curenta. Cind se intilnesc doi moldoveni in Romania daca vor sa nu fie intelesi sau sa vorbeascca despre noi imediat vorbesc rusa.
Nu sunt toți așa. Ei au fost aproape 200 de ani sub influența negativă a rușilor. Mai este vorba și de fostul teritoriu al Moldovei mari.
Laurentiu Ciobanu
Subiect: Re: CFM-Moldova Dum 22 Oct 2023, 16:35
Cea mai buna unire e sa ajungem si noi si ei in Schengen. Si s-a rezolvat.