|
| Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism | |
|
+18t1972 Laurentiu Ciobanu TVlad cristi CFR marius664 Peter Fodor Nesebar bogdan.perejuc Vitosa Adrian78 Adirmvl TER200 IonutCFR2009 Dr2005 kristi kkk Vale_ntin dan tm daniel_c 22 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4065 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Lun 19 Aug 2024, 10:49 | |
| - Dr2005 a scris:
- Dacă vrei să vezi unde se fac bani negri, e suficient să verifici cât se încasează cash la hipermarket. Dacă volumul tranzacţiilor cash sare de 25% din total, automat e ceva în neregulă în zona aia...
Nu musai, inca exista oameni care in ziua de salariu/pensie isi scot toti banii de pe card, ca asa s-au obisnuit. Ca sa nu mai vorbim ca, in afara magazinelor mari (Lidl, Auchan, Profi Loco, La 2 pasi), te cam injura lumea la magazinul satesc daca vii sa platesti cu cardul. Eu intotdeauna am 1-300 de lei cash la mine cand merg cu bicicleta, de preferat in bancnote de 50 sau 10 lei, desi salariul imi vine pe card. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Lun 19 Aug 2024, 13:23 | |
| Nu e avziunea la pensiile amarîților care au lucrat la CAP și IAS în zona. Vezi cazul Buzatu, acolo la cei ca el sînt banii despre care spui tu doctore.Si nu doar acolo că uite...
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/dumitru-buzatu-scapa-de-arestul-la-domiciliu-tribunalul-vaslui-a-decis-sa-fie-cercetat-sub-control-judiciar-2833867 |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Lun 19 Aug 2024, 21:32 | |
| - Laurentiu Ciobanu a scris:
- Dr2005 a scris:
- Dacă vrei să vezi unde se fac bani negri, e suficient să verifici cât se încasează cash la hipermarket. Dacă volumul tranzacţiilor cash sare de 25% din total, automat e ceva în neregulă în zona aia...
Nu musai, inca exista oameni care in ziua de salariu/pensie isi scot toti banii de pe card, ca asa s-au obisnuit. Ca sa nu mai vorbim ca, in afara magazinelor mari (Lidl, Auchan, Profi Loco, La 2 pasi), te cam injura lumea la magazinul satesc daca vii sa platesti cu cardul. Eu intotdeauna am 1-300 de lei cash la mine cand merg cu bicicleta, de preferat in bancnote de 50 sau 10 lei, desi salariul imi vine pe card. Cand mai bag curse pe camion, diurna o primesc in euro! Automat schimb o parte din ei! Nu inseamna ca sunt evazionist daca platesc cash! |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Lun 19 Aug 2024, 22:39 | |
| - Dr2005 a scris:
- IonutCFR2009 a scris:
- Cu 2 supermarketuri LIDL in Husi, inseamna ca se fac multi bani negri in zona... Desigur, ei se mai albesc putin, dupa ce iese bonul din LIDL... Ciolacu isi ia TVA-ul pt plata pomenilor CFR si pensiilor speciale
Dacă vrei să vezi unde se fac bani negri, e suficient să verifici cât se încasează cash la hipermarket. Dacă volumul tranzacţiilor cash sare de 25% din total, automat e ceva în neregulă în zona aia... Dar aici nu e vina Lidl-ului, aici e vina Vămii şi a Poliţiei de Frontieră, care lasă orice să treacă prin frontieră (valabil şi pentru zonele adiacente frontierelor cu Ucraina şi Serbia)... ţigări, alcool, carburanţi, tot ce se poate. Pai mai simplu salariile si pensiile platite in Romania sunt 100 de mld de lei dar suma din comert incasata este de 200 mld de lei Diferenta vine din bani negri adica salariile platite la negru si gri si vreo 6 mld de euro vin din diaspora care se mai duc si pe alte domenii nefiscalizate kristi kkk firma te plateste in Romania cu salaiu minim restul vine diurna la care nu se plateste impozit dar banii aia trebuie pusi deoparte ca o sa ai o pensie de 1300-1500 de lei |
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Mar 20 Aug 2024, 23:42 | |
| - Adrian78 a scris:
- Dr2005 a scris:
Dacă vrei să vezi unde se fac bani negri, e suficient să verifici cât se încasează cash la hipermarket. Dacă volumul tranzacţiilor cash sare de 25% din total, automat e ceva în neregulă în zona aia... Dar aici nu e vina Lidl-ului, aici e vina Vămii şi a Poliţiei de Frontieră, care lasă orice să treacă prin frontieră (valabil şi pentru zonele adiacente frontierelor cu Ucraina şi Serbia)... ţigări, alcool, carburanţi, tot ce se poate. Pai mai simplu salariile si pensiile platite in Romania sunt 100 de mld de lei dar suma din comert incasata este de 200 mld de lei Diferenta vine din bani negri adica salariile platite la negru si gri si vreo 6 mld de euro vin din diaspora care se mai duc si pe alte domenii nefiscalizate kristi kkk firma te plateste in Romania cu salaiu minim restul vine diurna la care nu se plateste impozit dar banii aia trebuie pusi deoparte ca o sa ai o pensie de 1300-1500 de lei La ora actuala, la mine contractul de sofer se rezuma doar la "interventii" de maxim cateva zile! Am contract de 2 ore pe zi, salariul minim e fractie, mai am inca 3 contracte de munca! Si in alte ocazii, tot asa am avut contractul de munca de sofer, doar part-time! Doar in vacante scolare, cand eram in concediu, aveam program normal! Asa ca pensia mea nu o sa fie de doar 1300-1500 lei! Lucrez sau nu ca sofer de camion ori autobuz, contractul merge iar angajatorii imi platesc contributiile! Se intampla asta deoarece e penurie de soferi si mai au nevoie cateodata sa recuperez un camion la care soferii au depasit programul si sa nu zaca, fie 9-11 ore, fie 45 de ore, merg dupa ei si preiau eu camionul! La autobuz am contract cu o firma exclusiv pentru weekend cand au prea multe excursii si nu dispun de soferi cu timpi de conducere! Meseria mea de baza e la scoala de 23 de ani! Plus inca un contract de instructor auto si manager al unei scoli de soferi! |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Mier 21 Aug 2024, 16:11 | |
| Haideti totusi sa revenim la subiectul topicului!
Faptul ca s-au facut investitii edilitare importante, ca au fost asfaltate majoritatea strazilor din Husi, ca s-au renovat si restaurat unele cladiri vechi, faptul ca exista spun eu dotari culturale importante este un lucru bun!
Dar fara unitati de productie industriala si firme care sa desfasoare activitate de productie industriala si care sa poata oferi salarii mai mari Husul nu se va putea dezvolta semnificativ!
Sigur ca aici primarul si primaria Husi prea multe lucruri nu poate face- nu poate infiinta primaria fabrici in Husi. Dar primaria ar putea infiinta un parc industrial in Husi (legal UAT-urile pot infiinta parcuri industriale), ca sa atraga investitori in Husi.
Si ar mai trebui umblat un pic la organigrama primariei si a serviciilor si societatilor subordonate primariei sau consiliului local Husi, deoarece, in unele din aceste servicii si societati numarul personalului TESA si administrativ este cred unul prea mare, umflat!
De exemplul exista societatea "SC Parcuri Verzi & Urban Trans Srl Husi", infiintata in anul 2011 (ultima societatea care s-a desprins din fosta regie autonoma Goscomloc) unde majoritatea actiunilor sunt detinute de consiliul local Husi si de alta societate subordonata tot consiliului local Husi si anume "SC Ecosalubrizarea Prest Srl Husi"! Logic ar fi sa se desfiinteze societatea "SC Parcuri Verzi & Urban Trans Srl Husi" , prin unificarea cu societatea "SC Ecosalubrizarea Prest Srl Husi". In acest fel ar disparea automat 4 posturi de conducere (administrator, contabil-sef, sef serviciu si inspector/referent resurse umane) de la actuala societate "SC Parcuri Verzi & Urban Trans Srl Husi", posturi care astfel nu si-ar mai justifica existenta!
La administratia pietei ("centru public de desfacere") organigrama prevede 11 angajati, ceea ce mi se pare cam mult! Inteleg sa ai un administrator (care sa se ocupe de toate spatiile comerciale publice, care apartin primariei- piata agro-alimentara, hala agro-alimentara, cele doua bazar-uri si oborul de animale si acest administrator sa primeasca si sarcina de a incheia si verifica contractele incheiate de primarie cu comerciantii care-si desfasoara activitatea in aceste spatii comerciale care apartin primariei), un casier-incasator si cativa muncitori necalificati pentru asigurarea curateniei, dar nu mai mult.
La politia locala am inteles ca sunt doar vreo 20 de politisti locali in Husi, un numar cu totul insuficient. Aici trebuie regandit complet modul de functionarea a politiei locale si mai ales instruiti mult mai bine politistii locali din Husi, introduse criterii de selectie si de angajare a politistilor locali (macar sa detina diploma de bacalaureat, sa fi facut o scoala de subofiteri de politie, sa treaca anumite teste fizice, etc), sa primeasca sarcini foarte clare si o dotare tehnica mult mai buna (arme de foc letale, bastoane cu electrosocuri, statii radio, doua-3 autoturisme de interventie performante, noi)! Sa fie cat mai putini politisti locali in birou si mai multi pe teren, in special pentru asigurarea ordinii si linistii publice. Concret ar trebui cam 10 politisti locali pentru asigurarea pazei la unele institutii publice subordonate primariei (serviciul de asistenta sociala, evidenta populatiei, finantele publice locale, etc) si vreo 15 politisti locali pentru asigurarea permanenta (non-stop) a unei patrule de ordine publica (patrula compusa din 3 politisti locali, inarmati, cu program de lucru in ture- 12 cu 24 si 12 cu 48). La acestia mai adaugam inca cca 10 politisti locali pentru monitorizarea camerelor de supraveghere video din oras (cate doi pe tura, care sa lucreze tot in ture de 12 cu 24 si 12 cu 48). Asadar pentru Husi un numar de cca 35- 40 de politisti locali ar fi cred suficient, cu conditia sa primeasca sarcini foarte precise, sa fie instruiti si dotati foarte bine!
La unele institutii de cultura subordonate primariei Husi este discutabil daca numarul salariatilor este sau nu prea mare: muzeul municipal cu un doi angajati (desi in prezent muzeul municipal Husi este inchis publicului vizitator, cladirea aflandu-se in curs de renovare si restaurare), biblioteca municipala cu 11 angajati, casa de cultura cu 14 angajati, la cinematograf am vazut ca erau vreo doua-3 femei care vindeau bilete (plus tehnicienii sau tehnicianul care deserveste aparatura de proiectie a filmelor)!
La cresa municipala sunt 14 angajati iar la "clubul sportiv municipal Husi" (subordonat primariei) sunt 7 angajati.
La "serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor" organigrama prevede 12 angajati, ceea ce cred ca se justifica, tinand cont de volumul destul de mare de munca de acolo.
La "serviciul public local de administrare a cimitirelor" (care administreaza numai un singur cimitir, din cele 4 care exista in Husi) organigrama prevede 8 angajati, numar oarecum justificat (in afara de administratorul cimitirului restul sunt cred muncitori necalificati care se ocupa de curatenie).
La "directia de asistenta sociala" (subordonata primariei) apar in organigrama 46 de salariati (numar prea mare cred) plus inca 296 de angajati (dar acesti 296 de angajati sunt cred asistentii maternali care au in ingrijire copii abandonati sau orfani si acesti asistenti maternali au calitate de salariati). |
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Mier 21 Aug 2024, 18:46 | |
| In ritmul asta, urmeaza sa lucreze buna nparte din oras la Primarie iar restul cu ajutoare sociale! |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18747 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24323 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Mier 21 Aug 2024, 19:07 | |
| Nici nu ar trebui sa fie politie locala.Ar trebui ca jandarmeria sa asigure interventiile iar politia locala sa dea doar amenzi pentru parcare si restul Si ne mai miram de ce jumatate din primarii sunt in faliment |
| | | ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12286 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Mier 21 Aug 2024, 19:18 | |
| Conform legii in fiecare oras si municipiu trebuie sa existe institutia politiei locale, in subordinea primariei! asa este legea! Insa modul cum functioneaza politia locala la Husi (si nu numai la Husi) nu este unul eficient!
Actuala politie locala este "urmasa" fostei politii comunitare care era "urmasa" fostilor gardieni publici din anii 90. Imi amintesc si de gardienii publici care erau in Husi in anii 90, dar era parca mai eficienti atunci decat actuala politie locala! Tin minte ca, gardienii publici din anii 90 erau inarmati (aveau clasicul Kalasnikov) si faceau si paza pe la diferite obiective (de exemplul pe la baza de receptie a cerealelor, etc) dar aveau misiuni si pe linie de ordine si liniste publica- seara cand venea trenul de calatori trebuiau sa fie prezenti in gara si cativa de la gardienii publici! |
| | | Laurentiu Ciobanu
Numarul mesajelor : 1418 Varsta : 40 Localizare : Bucuresti Reputatie : 4065 Data de inscriere : 24/08/2017
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Mier 21 Aug 2024, 22:05 | |
| - kristi kkk a scris:
- In ritmul asta, urmeaza sa lucreze buna nparte din oras la Primarie iar restul cu ajutoare sociale!
Pai asta nu e deja in multe orase mici din Ro? Unde cel mai mare angajator e primaria/spitalul municipal? |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Mier 21 Aug 2024, 23:07 | |
| Problema mare pentru Huși este faptul că la nivel național industria alimentara și cea de textile - încălțăminte nu prea merge! La Huși majoritatea fabricilor care erau în 1990 erau din aceste două ramuri industriale (cu doar două excepții - SUC/Petal care mai exista și azi și produce utilaje industriale și de foraj petrolier și SC Cantemir SA care produce piese de mobilier).
In rest toate fabricile din Huși erau din ramura industriei alimentare și de textile- încălțăminte. Acuma de ce in Romania aceste două ramuri industriale se afla într-o situație dificila trebuie discutat și analizat!
Dintre fabricile care mai exista astăzi în Huși și care mai merg sunt: SC Enache Morărit (înființată în 1993; morărit și panificație), SC Prod Cyp Srl (înființată în 1994; produse din carne), Sc Gartek Sa (încălțăminte, înființată în 2000, acționar italian, dar și ăștia au anunțat că fac disponibilizări), SC Domeniile Averesti (vinificație, au modernizat și retehnologizat combinatul de vinificație din Huși), Sc Vincon Sa Vrancea- punct de lucru Huși, Sc Marsemar SA (înființată în 1996), Sc Dogma Impex Srl (încălțăminte), Sc Ciblim Prod Srl (încălțăminte), moara Vasuta, panificația de pe strada Stefan cel Mare (știu că aparținea de firma din Bârlad Sc IRIS Sa).
Însă din păcate au dispărut unele din fabricile care existau în 1990, cu mii de salariați atunci: fabrica de încălțăminte Husana, fabrica de textile Moldotex, fabrica de conserve de legume, filatura de bumbac (singura unitate industrială din Huși care utiliza materia primă din import, din fosta URSS), fostul MAT, fostul ICIL, fostul IRIC, moara Ceahlăul, panificația de pe strada Saca, fosta secție coniac de la Recea.
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Joi 22 Aug 2024, 08:56 | |
| Parcul industrial, în sine, e un soi de modalitate de a acorda facilităţi fiscale unor companii. Beneficiul pentru oraş e doar că se angajează oameni din oraşul ăla, numai că firma plăteşte impozitele pe salarii unde are sediul social, nu unde are punctul de lucru. Impozit pe teren nu plăteşte (sau e simbolic), iar oraşul îi face gratuit racordurile la utilităţi. Chestia asta poate funcţiona într-un oraş mare, dar pentru Huşi mă cam îndoiesc... mai ales că orice firmă mare va căra cu autobuzele (care bănuiesc că nu vor fi de la Autobuzul Huşi - dacă o mai exista) muncitori din tot judeţul şi va avea sediul social la Bucureşti sau la Iaşi, nu la Huşi. Aşa a fost cu Nokia la Jucu, când s-a săturat judeţul să le dea facilităţi, au închis fabrica şi au plecat. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Joi 22 Aug 2024, 09:32 | |
| Mi se pare ca s-a schimbat legea si se platesc impozitele pe salarii acolo unde are sediu punctul de lucru. |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Joi 22 Aug 2024, 10:44 | |
| Impozitele pe salarii, venituri (pentru persoanele fizice) si pe profit (pentru persoane juridice) din cate stiu le incaseaza ANAF-ul (indiferent unde are sediul social sau punctul de lucru firma respectiva) si merg la bugetul central al statului.
Impozitele pe terenuri, cladiri, autovehicule, etc, le incaseaza finantele publice locale (adica primaria), pentru terenurile si cladirile aflate pe raza UAT-ului respectiv (indiferent unde are sediul social firma; daca de exemplul o firma are sediul social sa zicem in Bucuresti dar are terenuri sau cladiri pe raza UAT-ului Husi atunci impozitele pentru acele terenuri si cladiri va fi incasat de finantele publice locale din Husi).
Dar in cazul parcurilor industriale UAT-urile pot acorda anumite facilitati fiscale (scutiri de taxe si impozite locale pe terenuri, cladiri, etc) firmelor care-si desfasoara activitatea in parcul industrial de pe raza UAT-ului respectiv. Parcurile industriale pot fi infiintate de primarii (consilii locale) sau de consilii judetene. |
| | | ldh80 V.I.P Member
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism Vin 13 Sept 2024, 15:53 | |
| Un articol din ziarul "Vremea Noua de Vaslui" scris de Alina Darie, despre noul "teatru de vara" din Husi, finantat din fonduri europene:
Hușenii, la un pas de o mare rușine: înapoierea fondurilor UE, pentru că nu reușesc să construiască noul Teatru de Vară (FOTO)
NECAZ… Se complică tare de tot lucrurile la noul Teatru de Vară de la Huși! Deși, conform planurilor inițiale și a finanțării europene primite, acum, în septembrie 2024, ar fi trebuit ca pe scena modernă să se joace și se cânte într-o veselie cu prilejul Zilelor Orașului, investiția zace în niște scheleți metalici, câteva trepte din ciment nefinisate și, ici-colo, mormane cu moloz. După întârzieri riscante și multe tensiuni, Hușul a primit o prelungire a termenului de finalizare a noului Teatru de Vară pentru 31 decembrie 2024, însă nu mai e mult nici până atunci, iar ieri, de pildă, șantierul stătea în amorțire, după cum se vede în imagini. Chiar dacă unii ar da vina exclusiv pe Primăria Huși, gospodarii orașului au avut și ghinionul de a da peste niște firme nu tocmai serioase. Cel puțin, cu firma care a elaborat documentația și care ar fi depășit termenele, UAT Huși a ajuns să se lupte în instanță. Primăria a dat-o în judecată, cerându-i daune consistente, numai că, cel puțin pe fond, instanța nu a dat dreptate hușenilor, ci firmei Sedony Const SRL. Primăria Huși, supărată, a contraatacat cu Apel la Iași, unde nici măcar nu s-a fixat termenul de judecată. În aceste condiții destul de incerte, ori executivul local se dă de trei ori peste cap ca în povești și duce proiectul la îndeplinire până pe 31 decembrie 2024, ori Hușul va păți rușinea și va da Uniunii Europene banii înapoi, peste 2,3 milioane de lei.
S-au poticnit destul de tare lucrările la Teatrul de Vară cel nou, a cărui construcție s-a decis să fie la Recea, lângă parc și foarte aproape de baza de agrement tradițională a orașului, care, ce-i drept, și ea stă în paragină de ani de zile. În 2023, după mai multe întârzieri, executivul local a anunțat că lucrările la Teatrul de Vară au început și așa era. S-a înregistrat ceva animație în zonă, șantierul părea pe făgașul bun, numai că la un moment dat treaba s-a poticnit și constructorii nu au mai fost de văzut pe acolo. Degeaba scria pe panoul din dreptul lucrării că investiția trebuie să se finalizeze în decurs de 6 luni, de pe 24.04.2023 până pe 24.10.2023, căci nici pomeneală ca această perioadă să fie respectată. În Consiliul Local explicații nu s-au dat, dar executivul, pe un ton supărat, s-a tot plâns, fie că proiectantul de la Teatrul de Vară nu își respectă termenele și împiedică mult efectuarea lucrării, fie că firmele de construcții fac viață grea administrației locale, că nu au nici măcar muncitori destui cu care să lucreze și să respecte termenele. După ce s-a spus că Primăria Huși a mai obținut un termen de la finanțator și a spus că va face lucrarea până în decembrie 2024, firma care construiește Teatrul de Vară – SC Croialy Construct SRL s-a apucat să pună bannere pe la punctele de lucru, spunând că a stopat lucrările pentru că… „lipsă finanțare”. Misterul acestor bannere nu a fost deslușit nici măcar în Consiliul Local, unde unul dintre consilieri a cerut la un moment dat niște explicații, dar fără prea mulți sorți de izbândă.
Primăria Huși a dat proiectantul Teatrului de Vară în judecată, dar a pierdut pe fond
Primarul Ioan Ciupilan a spus doar că proiectantul de la Teatrul de Vară, firma Sedony Cosnt SRL, a fost dată în judecată de către Primăria Huși, întrucât ar fi fost, cu alte cuvinte, capul răutăților în chestiunea întârzierilor și ar fi produs prin nerespectarea unor termene, numai pagubă UAT Huși. Și, într-adevăr, Primăria Huși a acționat în instanță proiectul de la Teatrul de Vară, numai că, deși executivul local părea foarte convins că dreptatea e a municipalității, instanța de judecată a dat dreptate firmei pârâte, respingând pretențiile hușenilor. Partea bună este că nu s-au lăsat și astfel UAT Huși a declarat Apel, însă va dura până când se va vedea a cui este dreptatea. Între timp, Teatrul de Vară este cum se vede în imagini și, conform datelor oficiale, termenul limită până când pot să îl facă numai bun de recepționat este 31 decembrie 2024, adică peste 3 luni și jumătate, dacă o fi și vremea bună.
Inițiativa bună, dar implementarea anevoioasă
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Teatrul de Vară de la Recea va avea o suprafață de 926 mp, cu o capacitate de 436 spectatori. Utilitatea sa va viza îndeosebi organizarea de activități culturale și educaționale. Valoarea totală a proiectului este de 2.605.213,18 lei. Valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului, mai exact UAT Huși, este de 2%, reprezentând 37.600,52 lei, iar valoarea totală neeligibilă este de 725.187,21 lei. Era nevoie, spun localnicii, de un Teatru de Vară, într-un oraș precum Hușul, în care este nevoie de un asemenea spațiu, pentru manifestări artistice așteptate de public. Numai că la cum merg lucrurile, hușenii trebuie să se grăbească serios, ca să nu pățească rușinea de a da banii înapoi Uniunii Europene.
Link articol https://www.vremeanoua.ro/husenii-la-un-pas-de-o-mare-rusine-inapoierea-fondurilor-ue-pentru-ca-nu-reusesc-sa-construiasca-noul-teatru-de-vara-foto/ |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism | |
| |
| | | | Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |