Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!
 
AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

 

  Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism

In jos 
+18
t1972
Laurentiu Ciobanu
TVlad
cristi CFR
marius664
Peter Fodor
Nesebar
bogdan.perejuc
Vitosa
Adrian78
Adirmvl
TER200
IonutCFR2009
Dr2005
kristi kkk
Vale_ntin
dan tm
daniel_c
22 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 56 ... 64  Urmatorul
AutorMesaj
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 16 Feb 2023, 11:29

Au fost publicate pe SEAP cateva licitatii, de primaria Husi, pentru achizitia de:

-Executie lucrari reabilitare "Dispensar Casa Ralea" si infiintarea unui centru de recuperare si reabilitare;

-Lucrari de executie pentru construirea unui "teatru de vara" in zona Recea;

-Lucrari pentru infiintarea unui "Club al seniorilor"

-Executie lucrari pentru reabilitarea cladire "baia populara" si infiintarea unui centru social de urgenta si pentru persoane fara adapost

-Executie lucrari pentru constructia unui centru multifunctional in ZUM-3, Dric

-Executie lucrari de constructie si instalatii pentru modernizarea infrastructurii in cadrul proiectului "regenerarea cartierului Corni" (este vorba de terminarea constructiei noii gradinite din Corni si de asfaltarea a 4 sau 5 strazi, din cartierele Corni si Cotroceni)

Prin PNRR se vor asfalta si cele cca 30- 35 de strazi, care sunt inca neasfaltate.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeLun 20 Feb 2023, 14:10

Un articol din ziarul "Vremea Noua de Vaslui", scris de Flavius Gheorghies

Primarul municipiului Huși a pus gând rău garajelor transformate în magazii pentru murături, îi vor urma și ceilalți edili exemplul?

SOLUȚIE… Municipiile din județul Vaslui se confruntă cu lipsă a locurilor de parcare, iar cu fiecare an ce trece, această criză devine tot mai acută. În Bacău, Galați, Cluj-Napoca, Constanța, Alba Iulia și multe alte orașe din țară, primarii au luat taurul de coarne și chiar dacă au pierdut 2-3 procente din punct de vedere electoral, au demolat toate garajele construite în comunism, creând astfel mii de locuri de parcare, de care să se poată folosi toți cetățenii. În județul Vaslui, aceste constructii găzduiesc azi orice, de la borcane cu murături, butoaie cu vin, ateliere auto, mici depozite și chiar magazine, în timp ce proprietarii lor își parchează, în continuare, mașinile pe trotuar. Primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, a declarat că în perioada următoare se va face o inventariere a acestor garaje, iar cele care nu respectă autorizația pentru care au fost construite, vor fi demolate.

Pentru orașele care vor să capete un aer european, garajele nu mai sunt, de mult, o soluție. O recunosc și oficialii din administrația locală, care se feresc însă să ia măsuri, de teamă să nu fie sancționați la urne. Aceste construcții au fost o soluție înainte de Revoluție, când parcul auto era mic, pentru că mulți dintre cetățeni nu-și permiteau o mașină. Situația s-a schimbat însă în ultimii ani. Autoturismul nu mai este un lux și a devenit un bun pe care și-l permit din ce în ce mai mulți vasluieni. Așa se face că astăzi, în municipiul reședință de județ, se înghesuie aproape o treime din parcul auto al județului! Vorbim de circa 25.000 de mașini care zilnic „vânează” un loc de parcare. La „vânătoare” participă însă și mașinile ai căror proprietari dețin un garaj. Statistici neoficiale arată faptul că aproape 70% dintre posesorii de garaje nu folosesc aceste spații în scopul pentru care ele au fost amenajate. Unii și-au transformat garajul în debara și depozitează acolo murăturile, vinul sau lucrurile vechi care nu mai au loc în apartamente. Alții, cu spirit de întreprinzători, și-au amenajat în garaj un atelier auto sau un mic magazin, derulând acolo tot felul de afaceri. Și primii, și ultimii, în afară de faptul că ocupă cu autoturismul lor locul de parcare al unui vecin care nu are garaj, beneficiază practic de o cameră în plus față de cele din apartament sau de un mic spatiu de producție.

Garajele transformate în magazii sunt un fenomen extins în toate cele trei municipii din județ, iar demolarea lor ar putea fi o parte din soluția la problema locurilor de parcare. Primarul municipiului Huși, Ioan Ciupilan, a declarat că toate aceste construcții care nu respectă autorizația pentru care au fost ridicate, vor fi demolate. “Facem o inventariere a tuturor garajelor care sunt construite cu autorizație de construcție, dar să vedem dacă sunt folosite, într-adevăr, ca garaje. Cele care nu sunt respectă autorizația pentru care au fost construite, le vom demola, chiar dacă vom supăra pe mulți. Știm cu toții cum au fost construite blocurile în perioada comunistă, când erau 5-6 locuri de parcare la un bloc. Astăzi avem 2-3 mașini de familie, la un apartament. Acele garaje ocupă un spațiu pentru că mulți dintre proprietarii lor țin mașinile tot în parcare. Am lărgit aleile dintre blocuri, străzile, dar mai am și un indice de spațiu verde pe care trebuie să îl realizez la nivel de municipiu, mă mai gândesc și la sănătatea noastră” a declarat primarul Hușului. Nu ar fi rău ca primarii orașelor din județul Vaslui să se uite la vecinii de peste gard. De exemplu, anul trecut, în municipiul Bacău, au fost demolate peste 430 de de garaje. Mii de astfel de construcții au fost puse la pământ și la Galați, dar și în alte orașe din țară, precum Tulcea, Oradea, Timișoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Constanța.

Este un lucru bun, dar care trebuia facut mai demult! Dupa 1990 foarte multi cetateni (in special in cartierul "Stadion", dar nu numai) si-au "construit", pe langa blocuri, pe domeniul public, diverse "magazii", "garaje" sau alte "anexe gospodaresti", care, pe langa faptul ca, constituie adevarate focare de infectie, strica si aspectul estetic al zonei!

Concret, ma refer in special la "magaziile" de pe langa gardul stadionului, de pe langa gardul spitalului (mai sus de terasa "Cina") sau de "magaziile" de pe langa cosurile de fum a fostelor centrale termice de cartier nr. 1 si nr. 3 (in spatele cladirii "Prodivex")- ultimile se pot vedea si cu ajutorul "Google Maps" (Aleea Stadion, vis-a-vis de stadion)!

Toate acestea trebuie de urgenta demolate!

Si poate se vor gasi fonduri si pentru un proiect anuntat mai demult: demolarea cladirilor fostelor centrale termice de cartier nr. 1 si nr. 3 (astazi adevarate ruine) si realizarea , in locul lor, a unei parcari subterane si supraterane!
Cand au fost construite aceste doua foste centrale termice de cartier nr. 1 si nr. 3, vis-a-vis de stadion (la sfarsitul anilor 60 si inceputul anilor 70) ele au fost construite in mare parte in subteran, prin saparea unei "gropi", montarea cazanelor si altor echipamente si apoi s-a turnat acoperisul!
Problema este ca aceste doua foste centrale termice de cartier au fost construite foarte aproape (practic "lipite") de unele blocuri si astazi ca sa le demolezi si sa faci parcare etajata in locul lor (lucru care ar presupune si turnarea de stalpi, grinzi si planseu din beton, foarte aproape de fundatia unor blocuri) ar presupune o lucrare destul de dificila, dpdv tehnic!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeMier 22 Feb 2023, 17:43

Cateva fotografii facute astazi in cartierului "Stadion", in zona fostelor centrale termice de cartier nr. 1 si nr. 3, ajunse astazi adevarate ruine! Sper ca se vor gasi pana la urma bani in bugetul local pentru realizarea proiectului de demolare a lor si de constructie, in locul lor, a unei parcari etajate!

-Locul unde a fost spart acoperisul fostei centrale termice, prin 2006, cand au fost schimbate doua cazane, pentru montarea acestora in interiorul centralei

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Poza_111

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Poza_213

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Poza_313

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Poza_411

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Poza_512

-"Magazii" si alte "anexe gospodaresti" "construite" langa cosurile de fum a fostelor centrale termice (in spatele cladirii "Prodivex")! Asemenea maghernite ar trebui urgent demolate!

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Poza_611

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Poza_710

-Si fostul centru de butelii apartinand firmei "SC Dac Petrol Srl" (inainte de 1990 acolo era un centru de colectare a ambalajelor din sticla). Dupa inaugurarea aductiunii de gaze naturale in Husi, in 2004, acest "centru de butelii" nu a mai functionat, astazi locul respectiv fiind un adevarat focar de infectie! Din pacate am inteles ca terenul respectiv a fost concesionat de primarie, pe o perioada de 49 de ani, firmei "SC Dac Petrol Srl"!
Daca acest fost "centru de butelii" ar putea fi demolat s-ar putea construi o noua strada (sau cel putin o alee pietonala mai larga) care sa faca o noua legatura intre strada 1 Decembrie si Aleea Stadion!

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Dac10

-Si fostul CET Vaslui, astazi o adevarata ruina!
A fost proiectat initial sa functioneze pe baza de carbuni (lignit), fiind racordat , printr-o cale ferata industriala, la HM Munteni.
Intre 1996- 1998 este trecut pe baza de pacura si apoi pe baza de gaze naturale (dupa ce municipiul Vaslui a fost racordat la reteaua de gaze naturale, in 1998).
In 2009 este inchis.
Mai demult primarul Vasile Paval se lauda ca vrea sa demoleze ruina fostului CET Vaslui si sa faca acolo un parc industrial!

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Fostul35
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member



Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeMier 22 Feb 2023, 19:03

Concesiunea se poate anula.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeMier 22 Feb 2023, 20:01

Nu stiu daca se poate anula asa simplu- daca contractul de concesionare (intre primarie si firma care a concesionat terenul de pe domeniul public) a fost incheiat pe o perioada indelungata (zeci de ani) si daca cel care a concesionat isi plateste la timp taxele si contravaloarea concesionarii catre primarie, nu cred ca primaria are o baza legala sa anuleze, in mod unilateral, contractul de concesionare a terenului!

In schimb se poate utiliza o alta metoda: primaria sa incerce sa ajunga la intelegere amiabila cu patronul firmei "SC Dac Petrol Srl" (care si asa nu mai utilizeaza terenul respectiv), pentru ca aceasta firma sa renunte, de bunavoie, la contractul de concesionare, inainte de expirarea acestuia, in schimbul unei despagubiri juste, pe care sa o primeasca din partea primariei!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 23 Feb 2023, 15:44

-Noile statii de transport urban in comun din Husi (montate in 2022). Din pacate unele din ele au inceput deja sa fie vandalizate si din pacate se gasesc diversi cetateni care lipesc tot felul de afise (de cumparare, vanzare, inchiriere, etc) pe aceste statii! Bun ar fi de montat cel putin cate o camera video din cadrul sistemului de supraveghere video a municipiului Husi, in fiecare statie!
De asemenea, pentru informarea publicului calator, ar fi bun de montat in fiecare statie, indicatoare care sa contina: denumirea statiei ("Posta", "Centru", "Cina", etc), numarul traseelor de transport urban in comun care deservesc statia respectiva si o schita cu aceste trasee.

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Noiile10

-Microbuz "Mercedes-Sprinter" modificat (lungit si cu usa automate la spate), apartinand firmei "SC Anta 95 Srl Husi", utilizat in prezent pe 3 trasee de transport urban in comun din Husi (Gara- Fosta statie meteo, Cartier/Pensiunea Dobrina- Fosta statie meteo si Blocuri ANL Podgoria- Cartierul Nou "Recea")

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Microb10

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Microb11

-Pe traseul de transport urban in comun Cartier Corni- Zona industriala (de fapt Fosta statie meteo) se utilizeaza , de catre firma "SC Izvorasul Srl Iasi", microbuze "Mercedes-Sprinter" obisnuite, nemodificate.

Frecventa de circulatie este de 30 de minute (pe cele 3 trasee operate de firma "SC Anta 95 Srl") si de o ora (pe traseul operat de firma "SC Izvorasul Srl Iasi").
Pretul unui bilet de transport urban in comun in Husi este de 3 ron.
Sus In jos
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009


Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12455
Data de inscriere : 09/07/2009

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 23 Feb 2023, 16:00

La banii astia puteau sa cumpere niste minibusuri Karsan, mult mai eficiente. Very Happy

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 6
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 23 Feb 2023, 17:38

Microbuzul din imagine este cred "Karsan Jest"! Am avut ocazia sa merg cu asa ceva la Roman si pot spune ca sunt mult mai nasoale si mai inghesuite (ca si spatiu interior) decat microbuzele "Mercedes-Sprinter" (ca cele postate cu care astazi se face transportul in comun urban in Husi)!

Transportul urban in comun din Husi a fost concesionat firmei "SC Anta 95 Srl Husi" in primavara anului 2005 si atunci aceasta firma a adus microbuze "Mercedes-Sprinter" (erau noi atunci si aratau un pic diferit- nu erau modificate si lungite), pentru aceasta activitate! Probabil la aceea vreme- in primavara anului 2005- nici nu existau aceste microbuze "Karsan-Jest"!

Conform informatiilor de pe forumul "Metrou usor" singurul ofertant pentru licitatia organizata de primarie pentru achizitia celor 10 "autobuze" electrice (cu care se va face transportul urban in comun in Husi) este firma "BMC". Tinand cont ca, in caietul de sarcini, aceste "autobuze" electrice vor aveea o lungime cuprinsa intre 8,5 m si 9 m si verificand site-ul oficial al firmei "BMC", reiese ca cel mai probabil aceste 10 "autobuze" electrice pentru Husi vor fi de aceste tip:

-"BMC Neocity Electric", de 8,5 m

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 8_5m-e10

Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeDum 26 Feb 2023, 15:13

Minibuz "Otokar-Navigo-T", utilizat de firma "SC Dogma Impex Srl Husi", pe traseul Husi- Albita- Raducaneni- Iasi.

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Minibu10

Fotografie facuta recent in autogara Husi, autogara data in exploatare (actuala cladire) in anul 1981 si care in prezent apartine firmei "SC Dogma Impex Srl Husi". Din fericire aceasta autogara nu a fost demolata (cum s-a intamplat cu multe autogari construite inainte de 1989 si care, mai ales dupa 2000, au fost demolate- cum s-a intamplat din pacate si la Vaslui mai recent)!

Astfel Husul beneficiaza inca de o autogara moderna, in adevarul sens al cuvantului.

In plus, dupa 2005, a mai fost construita inca o asa-zisa "autogara", de catre firma "SC Anta 95 Srl Husi", langa gara.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeVin 03 Mar 2023, 16:38

Din informatiile postate pe facebook pe forumul "Husi- orasul dintre vii" au inceput lucrarile efective de constructie a celor 3 obiective edilitare importante din zona "Dric-2/3": garajul pentru viitoarele "autobuze" electrice urbane (cu statie de incarcare electrica), noua cresa (cu capacitate de 110 locuri) si noua baza sportiva!

O fotografie postata pe forumul "Husi- orasul dintre vii", cu o vedere aeriana asupra locului unde a inceput constructia noii baze sportive si a garajului pentru "autobuze" electrice:

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Dric10
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 13 Apr 2023, 12:46

Un articol din ziarul "Vremea Noua de Vaslui" scris de Alina Darie:

"Primăria Huși dă o groază de bani pe pubele și containere noi

CHELTUIALĂ… Primăria Huși vrea să cumpere pubele și containere noi în oraș, cu o sumă deloc de neglijat, peste 1,2 milioane de lei. Unul dintre consilieri a întrebat în mod pertinent de ce societatea Urbana, cea care se ocupă cu gestionarea gunoiului din oraș, nu își cumpără singură recipientele de colectare a deșeurilor, însă primarul a explicat că, în contract, firma nu are această obligație. Și, drept urmare, cheltuiala rămâne în seama Primăriei.

„Avem un excedent bugetar. Și am zis să reînnoim anumite pubele, containere”, le-a spus primarul Ioan Ciupilan consilierilor, în cadrul celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local Huși. „Deci, este un excedent de 1.281.073 lei, cu care v-ați gândit – și sper să fie de bun augur, să luați niște pubele. Cum a fost stabilit numărul de 172 de containere și 500 de pubele, nu știu, dar vă întreb: nu era obligația SC Urbana să aibă aceste pubele și containere?”, a întrebat consilierul Radu Bobârnat. „Păi, asta este o problemă, pe care am pus-o și eu. Din păcate, așa e contractul, Urbana are o singură obligație, să preia și să prelucreze (deșeurile, n.r.), atât. Mai departe, toate obligațiile sunt ale noastre”, a explicat primarul Ioan Ciupilan. Dacă unii aleși au cerut ca viitoarele pubele și containere să aibă o estetică mai frumoasă decât „cele galbene” de până acum, alții au considerat că, indiferent de culoare sau aspect, aceste bunuri trebuie păstrate de cetățeni. De nenumărate ori s-a întâmplat ca, coșurile stradale sau containerele să fie stricate, rupte și răsturnate, de persoane teribiliste și fără pic de simț civic. „E important să avem grijă de tot ceea ce este pe domeniul public, pentru că e al nostru, din banii comunității. Noi trebuie să menținem în bună stare mobilierul stradal, coșurile de gunoi etc, pentru că numai așa vom avea un oraș frumos, curat, civilizat”, au spus consilierii.

Ma bucur sa aud ca bugetul local al municipiului Husi are excedent bugetar!

Insa, pentru o colectare selectiva a deseurilor menajere, ar trebui luata si alte masura: montarea de camere video de supraveghere la toate punctele de colectare a deseurilor menajere din oras si aplicarea de amenzi mari celor care nu respecta colectarea selectiva si arunca gunoiul la intamplare!

Si organizata mai bine si activitatea de colectare a deseurilor menajere cu volum mare (piese de mobilier, vegetatie uscata, obiecte electrocasnice, materiale de constructii, etc)!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeMar 25 Apr 2023, 21:25

Conform celor mentionate pe site-ul oficial de achizitii publice SAEP-E licitatie, au fost atribuite contractele pentru:

-achizitia de "lucrari pentru constructia unui teatru de vara in zona Recea" (pe 6 aprilie 2023- link SEAP http://www.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100220955/) ,

-achizitia de "executie lucrari pentru reabilitarea cladire baie populara si infiintarea unui centru social de urgenta" (pe 4 aprilie 2023- link SEAP http://www.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100220319/) si pentru

-"lucrari reabilitare cladire Casa Moruzi si infiintarea unui centru cultural-educational" (pe 20 aprilie 2023- link SEAP http://www.e-licitatie.ro/pub/procedure/view/100221581/).

Sper ca lucrarile, la aceste3 obiective edilitare importante pentru Husi, sa inceapa cat mai repede!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeMar 23 Mai 2023, 14:11

Stadiul unor lucrari si investitii edilitare din Husi:

1. Lucrarile la cinematograful "Dacia" au fost finalizate, insa, din pacate, conform unui articol publicat in ziarul "Vremea Noua de Vaslui" (articol scris de Alina Darie) exista deficiente serioase in legatura cu modul cum au fost executate aceste lucrari!

Redau mai jos articolul respectiv:

"Dorel si-a lãsat semnãtura si pe cinematograful proaspãt renovat din Husi: panta acoperisului nu permite apelor pluviale sã se scurgã

POCINOG… Primarul Ioan Ciupilan a spus, la ultima sedintã de Consiliu Local, cã cinematograful „Dacia” este gata, doar cã se asteaptã ca cei de la Compania Nationalã de Investitii sã organizeze receptia lucrãrilor. Husenii care stau în proximitatea obiectivului proaspãt renovat însã, tot uitându-se admirativ la clãdirea refãcutã, ce-i drept, frumos si reprezentativ pentru centrul urbei, au zãrit locul în care „Dorel” si-a lãsat semnãtura. Este vorba despre acoperisul fãcut în asa fel încât apa pluvialã nu are unde sã se scurgã si deja urmãrile încep sã se vadã.

„Asa aratã dupã fiecare ploaie noul acoperis de la Cinema”, a atras atentia Iulia. Huseanca le-a arãtat si câteva imagini concitadinilor, nu în ideea de criticã, ci pentru a sesiza cum, iatã, un obiectiv proaspãt modernizat pe baza unei investitii consistente, riscã sã se strice pânã sã ajungã localnicii sã vadã filme sau teatru în el. „O sã fie ca la hala agro-alimentarã, plouã în ea”, a reactionat o localnicã mai pesimistã. Când un internaut a avut un comentariu critic la adresa celor care, în loc sã vadã faptul cã s-a realizat ceva bun în oras, un obiectiv mult dorit de localnici, se gãseste câte unul care se „împiedicã” de panta ineficientã a acoperisului, rãspunsul nu a întârziat sã vinã. „Lasã sã arate, au bãgat bani grei acolo, sã facã treaba cum trebuie cei responsabili. Sã fie chemati (constructorii, n.r.) sã facã cum trebuie, nu e normal sã stea apa acolo”, a fost o altã pãrere.

Cu sau fãrã „panta lui Dorel”, cinematograful Dacia e gata de receptionarea lucrãrilor!

Despre situatia cinematografului, primarul Ciupilan a dat câteva lãmuriri la cea mai recentã sedintã CL. Acesta a sustinut cã obiectivul a fost realizat integral, numai cã acum s-ar astepta receptia lucrãrilor, care va avea loc la o datã stabilitã de reprezentantii Companiei Nationale de Investitii (CNI). Cea care a cerut lãmuriri despre cinematograf a fost consiliera Cãtãlina Popa. „La cinematograf, la ora actualã, asteptãm receptia finalã. Lucrãrile sunt terminate în totalitate, deci asteptãm receptia finalã pe care nu o fac eu. O convoacã constructorul care este la Bucuresti, mai exact Compania Nationalã de Investitii. Vom avea o discutie cât mai urgent, cred cã în 10 zile, pe seama faptului cã va trebui sã preluãm cinematograful acesta si va fi nevoie de anumite persoane, cu anumite specializãri”, a spus primarul. De reamintit cã în ceea ce privește cinematograful, modernizarea acestuia a însemnat o investitie consistentã realizatã prin CNI. Atât interiorul, cât si exteriorul au fost aduse, spun edilii, la standarde actuale, iar noutatea ar fi cã una din cele douã sãli a fost conceputã cu toate cele necesare activitãtilor de teatru. Oricum, la nivelul Consiliului Local, regizorul Claudiu Romila, în calitate de membru al CL, chiar a propus înființarea unei trupe de teatru a orasului, primind un aviz de principiu în acest sens. Tot regizorul Claudiu Romila a propus ca viitoarea trupã de teatru a Husului sã poartã numele marelui actor nãscut la Husi, Constantin Codrescu.

Linkul articolului https://www.vremeanoua.ro/dorel-si-a-lasat-semnatura-si-pe-cinematograful-proaspat-renovat-din-husi-panta-acoperisului-nu-permite-apelor-pluviale-sa-se-scurga/

Sper ca, "Compania Nationala de Investitii" sa nu receptioneze lucrarea pana cand aceste deficiente de constructie nu vor fi remediate si sper ca primaria Husi sa nu preia cinematograful de la CNI, pana cand aceste deficiente nu vor fi remediate de firma constructoare! Chiar daca asta ar insemna amanarea redeschiderii cinematografului "Dacia" cu cateva luni! Pentru ca altfel exista riscul ca ulterior (dupa ce-l va prelua de la CNI) primaria Husi sa fie obligata sa aloce fonduri din bugetul local pentru eventuale lucrari de reparatii la cinematograf!

2. La "Casa Adam Mitache"- azi Muzeul Municipal Husi, in afara de montarea unor schele , nu am vazut sa fi inceput lucrarile efective de renovare si restaurare a cladirii!

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Muzeul13

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Muzeul14

3. Au inceput lucrarile de renovare si restaurare a "Casei Moruzi", in vederea infiintarii acolo a unui centru cultural-educational

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Casa_m13

4. Au inceput lucrarile de renovare a cladirii fostei "bai populare" in vederea infiintarii acolo a unui centru social, pentru persoane fara adapost

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Baia_p10

5. O alta cladire veche, de patrimoniu, din Husi, care ar trebui renovata si restaurata, este "Casa Armatei". Cladirea se afla intr-un stadiu de degradare , in unele locuri a inceput sa cada tencuiala de pe pereti!
Ministerul Apararii Nationale (in administrarea caruia se afla cladirea) ar trebui sa aloce fonduri, pentru renovarea si restaurarea cladirii!
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 25 Mai 2023, 17:38

Bebe a scris:
Ce oras deprimant.....tocmai bun pt sinucigasi.Un fel de Bahmut romanesc

De unde ati tras aceasta concluzie ?! Nu este deloc asa; ca si cadrul natural Husul este un oras destul de frumos, inconjurat de dealuri si plantatii de vita de vie, iar, in partea de vest, de padurea Dobrina! De pe dealurile Dobrina si Motoc se poate vedea chiar o frumoasa panorama asupra orasului!

Insa dpdv economic intradevar, prea multe posibilitati de locuri de munca si servicii bine platite nu prea exista in Husi! Cele mai mari salarii le au cei care lucreaza in structuri de stat precum: politie, politie de frontiera, jandarmerie, unitatea militara, judecatorie, spital.

In rest cele cateva firme cu activitate de productie industriala care mai exista in Husi (SC Gartek SA- incaltaminte, SC Petal SA- utilaje industriale si tehnologice, petroliere, SC Husana SA- incaltaminte, SC Cantemir SA- piese de mobilier, SC Enache Morarit, SC Prod Cyp Impex- prelucrarea carnii, SC Domeniile Averesti- vinificatie, SC Vincon- vinificatie, SC Ciblim Prod- incaltaminte, etc) nu ofera salarii foarte mari!

Multi lucreaza in comert (la supermarketurile "Lidl", "Kaufland", "Profi", "Carrefour", "Altex", "Flanco", etc), diverse servicii, constructii, ca soferi ("SC Dogma Impex Srl" si "SC Anta 95 Srl"- cele mai importante firme de transport auto interurban de calatori din Husi).

Din pacate lipsa cailor de comunicatii moderne si rapide ca sa lege Husul de partea de vest a Romaniei este principalul motiv pentru care nu vin investitori puternici in Husi in special si in judetul Vaslui in general.
Sus In jos
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80


Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12286
Data de inscriere : 03/11/2010

 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitimeJoi 25 Mai 2023, 18:43

La unele din cladirile din poze se executa lucrari de renovare si restaurare- deci fiind in constructie (in santier) este normal sa arate asa deocamdata!
Sus In jos
Continut sponsorizat





 Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Empty
MesajSubiect: Re: Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism    Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism - Pagina 49 Icon_minitime

Sus In jos
 
Cate ceva despre situatia economica si sociala din Husi in comunism
Sus 
Pagina 49 din 64Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 26 ... 48, 49, 50 ... 56 ... 64  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Locomotive clasa 66/67, 70/71 SI 64.
» Despre comunism
» Cate ceva de pe linia Dangeni - Saveni - Darabani
» Cateva date despre situatia actuala din nodul feroviar Pascani
» Locatii trainspotting in Bucuresti pentru cineva cu anxietate sociala?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DIVERSE :: DISCUTII LIBERE-
Mergi direct la: