Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Discutii generale despre transport II

In jos 
+48
daniel_c
laurentzu
Caspar
aris86
NicuS
gvd
AndreiCFRbv
Cipri Andrei Neculai
DAS 2011
cristi ar
sorinache96
TER200
razvan - trenuri
bobi
IonutCFR2009
Rarau
neluadi
Ciprian
Vale_ntin
DUAL
didinul
Vale
Vitosa
alex.barac.5
kristi kkk
Amiralul
92Dragos
ldh80
cristy79
dan tm
ets2oltromânia
Katalyn
AeroX
cardinal
alliens
riciu
mielutu zburator
Nesebar
alex.alexus.tm
TVlad
LanceR
Adirmvl
Adrian78
Luna
Warrington
Dr2005
marius664
ciprian71
52 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 35 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 35
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7108
Data de inscriere : 28/03/2009

Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Empty
MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 03:04

Dr2005 a scris:
În schimb, low-cost-urile au băgat multe curse de dimineaţă... curse pe care nu le poţi folosi în interes de serviciu, pentru că nu eliberează facturi şi nu sunt în sistemul de rezervări, aşa că nu ai cum să le decontezi.

Nu stiu despre celelalte companii sigur, dar WizzAir iti trimite factura pentru bilet. Am primit-o pe e-mail de fiecare data cand am zburat cu ei, fara sa fac vreo cerere speciala.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 03:06

LanceR a scris:
inca nu stiu exact,dar se pare ca va fi tehnica americana

Probabil inchiriaza avioane de la altii, ca de noi avioane capabile sa opereze rute precum China sau USA nu am auzit sa se fi dat comanda. Cu Airbus A318/319/320 nu poti opera asa ceva.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22396
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 04:21

alex.alexus.tm a scris:
Dr2005 a scris:
În schimb, low-cost-urile au băgat multe curse de dimineaţă... curse pe care nu le poţi folosi în interes de serviciu, pentru că nu eliberează facturi şi nu sunt în sistemul de rezervări, aşa că nu ai cum să le decontezi.

Nu stiu despre celelalte companii sigur, dar WizzAir iti trimite factura pentru bilet. Am primit-o pe e-mail de fiecare data cand am zburat cu ei, fara sa fac vreo cerere speciala.

Si la Ryan nu primesti pe e-mail?

Si low-cost-urile sunt la ore din timpul zilei chiar foarte bune, ca nu se potriveste pentru toata lumea e alta treaba, unu vrea dimineata la 6 altu la 10 altu la pranz la 12 sau la 14 ori dupamasa si tot asa, nu pti satsface pe toata lumea, cert e ca ai posibilitatea calatoriei ieftine!

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 04:30

Sincer nu stiu, pt ca de multe ori folosesc biletele pentru staff, dar daca nu primesti pe e-mail, exista posibilitatea de a cere factura. Sunt ele companii low-cost, dar chestiile elementare sunt prezente. Sunt multi care calatoresc in interes de afaceri cu aceste companii si clar primesc toate cele necesare decontarii zborului, consumatiei etc.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 04:33

Corect.

Nu stiu de ce trebuie injurata o firma care ofera transport ieftin, acelasi lucru si pentru auto sau feroviar, cum apare ceva ieftin cum x si y tipa ca nu e bine ca doar firma de stat e ok. Nu nu e chiar asa, e bine si concurenta, din toate astea calatorul are de castigat ca merge ieftin.

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 04:39

Eu, ca si pasager chiar nu am motive sa injur companiile astea. Nu pentru ca lucrez pt una din ele, din contra, ca si angajat am 100 de motive ca sa o injur, dar ca si pasager sunt foarte multumit pt ca pot calatori ieftin, spre destinatii diverse etc.

Spre exemplu de cand m-am mutat in Germania am folosit DB doar ca sa merg la munca si atat. In rest, traiasca FlixBus ! Oricat de mult mi-ar placea trenurile, daca e de 2 ori mai ieftin sau chiar mai mult, e normal sa ma reorientez. Ce daca e autocar atata timp cat am Wi-Fi, prize, scaune rabatabile si conditii bune de confort?! Ok, e ceva mai lent decat trenul, dar de obicei nu sunt presat de timp.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25569
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 16:32

Eu dacă merg în interesul serviciului, nu am ce să fac cu o factură pe e-mail. Îmi trebuie hârtia ştampilată. Şi mai îmi trebuie termen de plată 30 zile la factură, nu pe loc, că banii statului nu poţi să îi scoţi din bancă când vrei şi cum vrei.

Luna

Numarul mesajelor : 3274
Reputatie : 8303
Data de inscriere : 18/03/2011

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 21:22

Regulamente/legi tampite.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 22:59

Agentia x ofera factura la biletul unui zbor low-cost. Deci nu exista nu se poate, exista nu se vrea.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 23:03

Agenţia X nu lucrează cu WizzAir şi nici cu RyanAir. Doar la BluAir se pot lua bilete prin agenţie şi bilete cu escală, pentru că BluAir e membru IATA şi apare în sistemul electronic de rezervări.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 23:08

Las-o balta, mergi prin oras si cauta agentiile care iti vand bilete de avion sa vezi ca se lucreaza si cu Wizz si cu Ryan!!! Inca nu suntem asa prosti sa ne duci cu vorba aiurea.
E o agentie chiar pe Magheru care vinde bilete de avion si iti da si factura si tot ce vrei la Wizz si la Ryan, toate companiile aeriene din lume sau aproape toate dar astea de la noi sunt toate.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 23:15

Păi şi dacă nu a venit la procedura de achiziţie conform Legii Achiziţiilor Publice ce să îi fac? Nu am voie să iau bilet decât prin agenţiile care au participat la licitaţie şi faţă de care se face cerere de ofertă. Şi, din câte ştiu, niciuna nu vinde bilete de Wizz sau Ryan, toate sunt legate la sistemul IATA.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 23:24

Cred ca doar in Romania se gasesc scuze peste scuze de 2 bani.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 23:30

Dacă nu respecţi legea, vine Curtea de Conturi peste tine. Sau, mai rău, DIICOT şi DNA, iar cu ăia nu e de joacă.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitimeSam 13 Mai 2017, 23:33

Esti mai catolic ca si Papa!

MesajSubiect: Re: Discutii generale despre transport II   Discutii generale despre transport II - Pagina 3 Icon_minitime

Sus In jos

Discutii generale despre transport II
Sus 
Pagina 3 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4 ... 35 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Discutii generale despre transport
» Discutii generale despre transport III
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport II
» Discutii generale despre transport III

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum