| 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt | |
|
+93Ionut31 Daniel18 t1972 George CFR cristi_tgv CalinIonMihai riciu Vale_ntin AeroX laurentzu laur 133 ciprian71 ets2oltromânia mihaitzateo florin94 Dionis Michael Norbi florin.lifticariu mielutu zburator marius664 dan tm sibiustation Parazitii DUAL Nycolas Gabriel gtavicecity DB Robert sovidiu vatmanul alex.barac.5 marcelbanu NicuS Rarau cosmin_regiotrans Radu Sergiu rmn Katalin4653 Czirjak Arpad allred Desiro256 halmarius Luna membru exclus Adirmvl cfr500 basa TVlad Kriszti219 Dr2005 Teodor srazvi Andrey_tm ana imfinity AndiCFR Goanga mishu88 Gabry Gabriel kristi kkk didinul razvan - trenuri Adrian78 Mircea Condilescu Silviu Sintea Jhonyla bogdan srl cont dezactivat . lovekomotive ionut_te Vitosa Rabbit ldh80 cristi CFR sorinucu Nesebar ionyx82 mardaryroby Tomi13leu cata ionutzzz dan ciprian Amiralul LascuB_1980 jionutz mariuscfr90 Semafor Vlad loryjonel IonutCFR2009 MariusM COSTACHE MIHAIL tudor_vl myster2008 97 participanți |
|
Autor | Mesaj |
---|
ldh80 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 6889 Varsta : 42 Localizare : Pascani Reputatie : 12288 Data de inscriere : 03/11/2010
| Subiect: Linia 201 Vin Noi 19, 2010 11:58 am | |
| O intrebare: tronsonul Ramnicu Valcea-Bujoreni Valcea este linie dubla sau simpla? Instalatii SCB: -Ramnicu Valcea: macaze mecanice, semnale luminoase, o bariera mecanica si o alta automata (BAT cu semibariere) -Bujoreni Valcea- Cozia HM= linie dubla -Bujoreni Valcea- Calimanesti= linie echipata cu BLA -Statii CED: Bujoreni Valcea, Daesti HM, Calimanesti, Manastirea Turnu (acum transformata in hc), Cozia HM. -Lotru: semnalizare mecanica (cu exceptia semnalelor PR luminoase) |
|
| |
jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5994 Data de inscriere : 28/04/2010
| Subiect: 201 piatra olt podu olt Dum Noi 21, 2010 12:40 pm | |
| dupa cate stiu a fost linie dubla in 1998 cand eram la liceu am mers spre bujoreni si langa linia curenta mai era o linie care avea pus capat de linie dupa iesirea din statie insa linia continua dupa acel opritor dar era inchisa |
|
| |
Rabbit
Numarul mesajelor : 1 Reputatie : 5081 Data de inscriere : 28/12/2010
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Mar Dec 28, 2010 3:18 am | |
| Linia de care vorbesti deservea ceva fabrica din zona, ca era plina candva cu vagoane de petrol. Terasamentul se inalta in timp ce linia traverseaza orasul (spre nord) si nu ar incapea nicicum inca o linie langa cea existenta.
Tronsonul este dublu numai de la ramificatia catre linia 219. Exista un racord la km aprox. 294+500 (cam la 2 km de gara Rm. Valcea), sinele de pe linia 219 fiind scoase/furate. Intr-adevar, e dubla pana la halta Cozia, unde terasamentul se ingusteaza si exista o portiune foarte ingusta intre munte si Olt, unde ar fi fost mult mai greu de construit linie dubla.
tudor_vl, pe vremuri exista moda ca acceleratele sa opreasca in toate orasele. Lotru deservea orasul Brezoi si existau autobuze care te preluau de pe peronul garii (iar altele te duceau din Brezoi mai departe, la Voineasa). La fel, gara Calimanesti (fosta Jiblea, dupa satul in dreptul careia se afla) deservea orasul Calimanesti si te asteptau autobuze in gara, inclusiv pentru Caciulata-Cozia. Acum gara Calimanesti deserveste doar satul in cauza, iar halta Pausa e mult mai convenabila pentru turisti pentru ca se afla chiar peste Olt de Caciulata. In dreptul haltei se afla o pasarela, deci iti ia vreo 10 minute de mers pe jos pentru a ajunge in centrul Caciulatei. |
|
| |
jionutz
Numarul mesajelor : 614 Varsta : 42 Localizare : Sat Calacea judetul Timis Reputatie : 5994 Data de inscriere : 28/04/2010
| Subiect: 201 piatra olt - podu olt Joi Dec 30, 2010 12:22 pm | |
| [img] [/img] |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14504 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re: Linia 201: Piatra Olt-Podu Oll Joi Feb 10, 2011 8:04 pm | |
| Intre Strejesti-Zlatarei si Dragasani-Ramnicu Valcea in livretul central e cu 120 km/h in BAR sunt limitari de viteza? si la cati km/h? |
|
| |
tudor_vl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 447 Varsta : 34 Localizare : Cluj-Napoca Reputatie : 6294 Data de inscriere : 04/05/2009
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Sam Feb 19, 2011 12:28 am | |
| Legat de dublarea tronsonului Cozia Hm. - Podu Olt se spune ca proiectul ar fi deja realizat, ar mai trebui punerea in practica (dar nu stiu cam in ce perioada a fost facut proiectul). Am aflat de la un inginer care a lucrat inclusiv pe Valcele - Valcea. Sincer, nu prea mi se pare plauzibil deoarece unele tuneluri au fost clar sapate pentru linie simpla iar in unele zone terasamentul e atat de ingust incat nu permite construirea unei linii duble (ma refer in special la sectorul cu tuneluri de dupa Raul Vadului). |
|
| |
ionut_te
Numarul mesajelor : 60 Varsta : 43 Localizare : Slatina Reputatie : 5848 Data de inscriere : 26/01/2009
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Lun Feb 21, 2011 6:12 pm | |
| Salut!
Vin şi eu cu ceva... noutăţi?!?... hai să le spunem mai bine completări... Acum 15 min. aveam o discuţie telefonică (în interes de serviciu) cu un client ce trebuie să monteze ceva anume în apropierea căii ferate pe porţiunea dintre Robeşti şi Câineni (mă scuzaţi că nu detaliez ce anume, sper că înţelegeţi motivul!) şi pentru care lucrare desigur că are nevoie de acceptul C.F.R. Ce răspuns credeţi că au primit?!?!? Exact! Aţi ghicit! Nu se pot apropia la mai mult de n metri de calea ferată pentru că în viitorul apropiat aceasta va fi dublată şi... mai mult... ELECTRIFICATĂ! Exact aşa am rămas şi eu când am auzit... fără cuvinte... |
|
| |
lovekomotive V.I.P Member
Numarul mesajelor : 751 Varsta : 36 Localizare : Piatra Neamt Reputatie : 6377 Data de inscriere : 20/08/2009
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Lun Feb 21, 2011 8:41 pm | |
| La CFR viitorul apropiat cred ca inseamna in urmatorii 1000 de ani |
|
| |
cont dezactivat .
Numarul mesajelor : 3034 Reputatie : 8388 Data de inscriere : 03/09/2010
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Lun Feb 21, 2011 8:43 pm | |
| cate milioane are datorie CFR infrastructura? s-au mai taiat din zerouri sau cum? |
|
| |
ionut_te
Numarul mesajelor : 60 Varsta : 43 Localizare : Slatina Reputatie : 5848 Data de inscriere : 26/01/2009
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Mar Feb 22, 2011 8:42 am | |
| Compania ce trebuie să realizeze proiectul de care vorbeam este una din puţinele ce au mai rămas ale statului, iar proiectul pe care îl realizează este unul de importanţă naţională. Acum, dacă C.F.R. s-a hazardat să facă afirmaţii nefondate punând în felul acesta beţe în roţi la proiecte pentru care este necesară doar demararea lucrărilor atunci la fel de nefondate sunt şi cele spuse de mine mai sus. În fine, voiam doar să vă asigur că informaţia nu este una plimbată de vreo 50 de mesageri ci vine direct de acolo... de unde teoretic ar trebui să vină veştile bune. |
|
| |
bogdan srl
Numarul mesajelor : 629 Varsta : 36 Localizare : Brasov Reputatie : 6203 Data de inscriere : 16/11/2009
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Mar Feb 22, 2011 10:22 am | |
| - ionut_te a scris:
- Salut!
Vin şi eu cu ceva... noutăţi?!?... hai să le spunem mai bine completări... Acum 15 min. aveam o discuţie telefonică (în interes de serviciu) cu un client ce trebuie să monteze ceva anume în apropierea căii ferate pe porţiunea dintre Robeşti şi Câineni (mă scuzaţi că nu detaliez ce anume, sper că înţelegeţi motivul!) şi pentru care lucrare desigur că are nevoie de acceptul C.F.R. Ce răspuns credeţi că au primit?!?!? Exact! Aţi ghicit! Nu se pot apropia la mai mult de n metri de calea ferată pentru că în viitorul apropiat aceasta va fi dublată şi... mai mult... ELECTRIFICATĂ! Exact aşa am rămas şi eu când am auzit... fără cuvinte... De acest proiect se stie de ceva vreme.Din cate stiu a aceasta linie ca si Podu Olt-Brasov nu s-a vrut a fi electrificata din cauza numeroase depozite de armament existente in diferite locatii dea lungul liniei.Acum cativa ani s-a facut un proiect de dezvoltarea a turismului in zona Hateg (construirea de hoteluri si cai de comunicatii care sa faciliteze accesul in zona-inclusiv calea ferata), unde exista o rezervatie de zimbrii, insa MAPN a spus nu datorita depozitului de armament aflat sub munte... |
|
| |
Jhonyla
Numarul mesajelor : 1458 Reputatie : 6557 Data de inscriere : 30/01/2011
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Mar Feb 22, 2011 3:38 pm | |
| fac o baza de date cu toate statiile si haltele CFR si localitatile ce le deservesc sunt la 201 Podu Olt stiu ca nu are nicio localitate care so deserveasca am nevoie de ajutor pt urmatoarele statii Valea Marului (pe google maps apare loc Boita) Valea Fratelui (apare ca loc Lazaret) si o alta intrebare Km 355+100 a fost cumva inainte de 1990 gara Valea Fratelui? pt ca asa apare intrun mers mai vechi (1988) va rog sa ma ajutati multumesc din suflet cu stima Ionut |
|
| |
MariusM V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2221 Varsta : 36 Localizare : Bucureşti Reputatie : 8342 Data de inscriere : 27/08/2008
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Joi Feb 24, 2011 10:41 am | |
| - ionutsel a scris:
- fac o baza de date cu toate statiile si haltele CFR si localitatile ce le deservesc
sunt la 201 Podu Olt stiu ca nu are nicio localitate care so deserveasca am nevoie de ajutor pt urmatoarele statii Valea Marului (pe google maps apare loc Boita) Valea Fratelui (apare ca loc Lazaret) si o alta intrebare Km 355+100 a fost cumva inainte de 1990 gara Valea Fratelui? pt ca asa apare intrun mers mai vechi (1988) va rog sa ma ajutati multumesc din suflet cu stima Ionut Km 355+100 n-are a face cu Valea Fratelui. Sunt două opriri diferite. |
|
| |
Vitosa
Numarul mesajelor : 9075 Reputatie : 14504 Data de inscriere : 08/01/2011
| Subiect: Re:201:Piatra Olt- Ramnicu Valcea- Podu Olt Joi Feb 24, 2011 10:38 pm | |
| - ionut_te a scris:
- Salut!
Vin şi eu cu ceva... noutăţi?!?... hai să le spunem mai bine completări... Acum 15 min. aveam o discuţie telefonică (în interes de serviciu) cu un client ce trebuie să monteze ceva anume în apropierea căii ferate pe porţiunea dintre Robeşti şi Câineni (mă scuzaţi că nu detaliez ce anume, sper că înţelegeţi motivul!) şi pentru care lucrare desigur că are nevoie de acceptul C.F.R. Ce răspuns credeţi că au primit?!?!? Exact! Aţi ghicit! Nu se pot apropia la mai mult de n metri de calea ferată pentru că în viitorul apropiat aceasta va fi dublată şi... mai mult... ELECTRIFICATĂ! Exact aşa am rămas şi eu când am auzit... fără cuvinte... Scuza-ma dar...spala-te pe ochi la minus 10 grade cu apa rece |
|
| |
ionut_te
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt Vin Feb 25, 2011 9:06 am | |
| - Citat :
- Scuza-ma dar...spala-te pe ochi la minus 10 grade cu apa rece
Era o informaţie referitoare la linia respectivă, venită din surse oficiale... Asta însă nu obligă pe nimeni să o considere altfel decât este: o simplă informaţie pe care fiecare o percepe aşa cum consideră. Dacă am scris-o aici este pentru că face referire la 201 şi nu pentru că eu o şi văd pusă în aplicare. În fine, nu trebuie să mă justific faţă de nimeni dar ideea este că dacă am mai lăsa dracului pesimismul ăsta deoparte şi în loc să stăm cu mâinile în sân să aşteptăm americanii să ne rezolve problemele am pune mână de la mână fiecare cu ce poate toate proiectele astea ar avea măcar 1% în plus şanse să treacă de stadiul de hârtie... |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt | |
| |
|
| |
| 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt | |
|