Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt

In jos 
+93
Ionut31
Daniel18
t1972
George CFR
cristi_tgv
CalinIonMihai
riciu
Vale_ntin
AeroX
laurentzu
laur 133
ciprian71
ets2oltromânia
mihaitzateo
florin94
Dionis
Michael
Norbi
florin.lifticariu
mielutu zburator
marius664
dan tm
sibiustation
Parazitii
DUAL
Nycolas Gabriel
gtavicecity
DB Robert
sovidiu
vatmanul
alex.barac.5
marcelbanu
NicuS
Rarau
cosmin_regiotrans
Radu
Sergiu rmn
Katalin4653
Czirjak Arpad
allred
Desiro256
halmarius
Luna
membru exclus
Adirmvl
cfr500
basa
TVlad
Kriszti219
Dr2005
Teodor
srazvi
Andrey_tm
ana imfinity
AndiCFR
Goanga
mishu88
Gabry Gabriel
kristi kkk
didinul
razvan - trenuri
Adrian78
Mircea Condilescu
Silviu Sintea
Jhonyla
bogdan srl
cont dezactivat .
lovekomotive
ionut_te
Vitosa
Rabbit
ldh80
cristi CFR
sorinucu
Nesebar
ionyx82
mardaryroby
Tomi13leu
cata
ionutzzz
dan ciprian
Amiralul
LascuB_1980
jionutz
mariuscfr90
Semafor
Vlad
loryjonel
IonutCFR2009
MariusM
COSTACHE MIHAIL
tudor_vl
myster2008
97 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 28 ... 52  Urmatorul
AutorMesaj
ldh80
V.I.P Member
V.I.P Member
ldh80

Numarul mesajelor : 6889
Varsta : 42
Localizare : Pascani
Reputatie : 12288
Data de inscriere : 03/11/2010

201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Empty
MesajSubiect: Linia 201   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeVin Noi 19, 2010 11:58 am

O intrebare: tronsonul Ramnicu Valcea-Bujoreni Valcea este linie dubla sau simpla?
Instalatii SCB:
-Ramnicu Valcea: macaze mecanice, semnale luminoase, o bariera mecanica si o alta automata (BAT cu semibariere)
-Bujoreni Valcea- Cozia HM= linie dubla
-Bujoreni Valcea- Calimanesti= linie echipata cu BLA
-Statii CED: Bujoreni Valcea, Daesti HM, Calimanesti, Manastirea Turnu (acum transformata in hc), Cozia HM.
-Lotru: semnalizare mecanica (cu exceptia semnalelor PR luminoase)
Sus In jos
jionutz

jionutz

Numarul mesajelor : 614
Localizare : Sat Calacea judetul Timis
Reputatie : 5994
Data de inscriere : 28/04/2010

MesajSubiect: 201 piatra olt podu olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeDum Noi 21, 2010 12:40 pm

dupa cate stiu a fost linie dubla
in 1998 cand eram la liceu am mers spre bujoreni si langa linia curenta mai era o linie care avea pus capat de linie dupa iesirea din statie
insa linia continua dupa acel opritor dar era inchisa
Sus In jos
Rabbit

Numarul mesajelor : 1
Reputatie : 5081
Data de inscriere : 28/12/2010

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeMar Dec 28, 2010 3:18 am

Linia de care vorbesti deservea ceva fabrica din zona, ca era plina candva cu vagoane de petrol. Terasamentul se inalta in timp ce linia traverseaza orasul (spre nord) si nu ar incapea nicicum inca o linie langa cea existenta.

Tronsonul este dublu numai de la ramificatia catre linia 219. Exista un racord la km aprox. 294+500 (cam la 2 km de gara Rm. Valcea), sinele de pe linia 219 fiind scoase/furate. Intr-adevar, e dubla pana la halta Cozia, unde terasamentul se ingusteaza si exista o portiune foarte ingusta intre munte si Olt, unde ar fi fost mult mai greu de construit linie dubla.

tudor_vl, pe vremuri exista moda ca acceleratele sa opreasca in toate orasele. Lotru deservea orasul Brezoi si existau autobuze care te preluau de pe peronul garii (iar altele te duceau din Brezoi mai departe, la Voineasa). La fel, gara Calimanesti (fosta Jiblea, dupa satul in dreptul careia se afla) deservea orasul Calimanesti si te asteptau autobuze in gara, inclusiv pentru Caciulata-Cozia. Acum gara Calimanesti deserveste doar satul in cauza, iar halta Pausa e mult mai convenabila pentru turisti pentru ca se afla chiar peste Olt de Caciulata. In dreptul haltei se afla o pasarela, deci iti ia vreo 10 minute de mers pe jos pentru a ajunge in centrul Caciulatei.
Sus In jos
jionutz

jionutz

Numarul mesajelor : 614
Localizare : Sat Calacea judetul Timis
Reputatie : 5994
Data de inscriere : 28/04/2010

MesajSubiect: 201 piatra olt - podu olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeJoi Dec 30, 2010 12:22 pm

[img]201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 201partea1-001[/img]
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14504
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Linia 201: Piatra Olt-Podu Oll   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeJoi Feb 10, 2011 8:04 pm

Intre Strejesti-Zlatarei si Dragasani-Ramnicu Valcea in livretul central e cu 120 km/h in BAR sunt limitari de viteza? si la cati km/h?
Sus In jos
tudor_vl
V.I.P Member
V.I.P Member
tudor_vl

Numarul mesajelor : 447
Varsta : 34
Localizare : Cluj-Napoca
Reputatie : 6294
Data de inscriere : 04/05/2009

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeSam Feb 19, 2011 12:28 am

Legat de dublarea tronsonului Cozia Hm. - Podu Olt se spune ca proiectul ar fi deja realizat, ar mai trebui punerea in practica (dar nu stiu cam in ce perioada a fost facut proiectul). Am aflat de la un inginer care a lucrat inclusiv pe Valcele - Valcea. Sincer, nu prea mi se pare plauzibil deoarece unele tuneluri au fost clar sapate pentru linie simpla iar in unele zone terasamentul e atat de ingust incat nu permite construirea unei linii duble (ma refer in special la sectorul cu tuneluri de dupa Raul Vadului).
Sus In jos
http://www.infrastructura-cfr.myfreeforum.ro
ionut_te

ionut_te

Numarul mesajelor : 60
Varsta : 43
Localizare : Slatina
Reputatie : 5848
Data de inscriere : 26/01/2009

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeLun Feb 21, 2011 6:12 pm

Salut!

Vin şi eu cu ceva... noutăţi?!?... hai să le spunem mai bine completări...
Acum 15 min. aveam o discuţie telefonică (în interes de serviciu) cu un client ce trebuie să monteze ceva anume în apropierea căii ferate pe porţiunea dintre Robeşti şi Câineni (mă scuzaţi că nu detaliez ce anume, sper că înţelegeţi motivul!) şi pentru care lucrare desigur că are nevoie de acceptul C.F.R.
Ce răspuns credeţi că au primit?!?!?
Exact! Aţi ghicit! Nu se pot apropia la mai mult de n metri de calea ferată pentru că în viitorul apropiat aceasta va fi dublată şi... mai mult... ELECTRIFICATĂ!
Exact aşa am rămas şi eu când am auzit... fără cuvinte...
Sus In jos
lovekomotive
V.I.P Member
V.I.P Member
lovekomotive

Numarul mesajelor : 751
Varsta : 36
Localizare : Piatra Neamt
Reputatie : 6377
Data de inscriere : 20/08/2009

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeLun Feb 21, 2011 8:41 pm

La CFR viitorul apropiat cred ca inseamna in urmatorii 1000 de ani Very Happy
Sus In jos
cont dezactivat .

Numarul mesajelor : 3034
Reputatie : 8388
Data de inscriere : 03/09/2010

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeLun Feb 21, 2011 8:43 pm

cate milioane are datorie CFR infrastructura?
s-au mai taiat din zerouri sau cum?
Sus In jos
ionut_te

ionut_te

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeMar Feb 22, 2011 8:42 am

Compania ce trebuie să realizeze proiectul de care vorbeam este una din puţinele ce au mai rămas ale statului, iar proiectul pe care îl realizează este unul de importanţă naţională. Acum, dacă C.F.R. s-a hazardat să facă afirmaţii nefondate punând în felul acesta beţe în roţi la proiecte pentru care este necesară doar demararea lucrărilor atunci la fel de nefondate sunt şi cele spuse de mine mai sus.
În fine, voiam doar să vă asigur că informaţia nu este una plimbată de vreo 50 de mesageri ci vine direct de acolo... de unde teoretic ar trebui să vină veştile bune.
Sus In jos
bogdan srl

bogdan srl

Numarul mesajelor : 629
Localizare : Brasov
Reputatie : 6203
Data de inscriere : 16/11/2009

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeMar Feb 22, 2011 10:22 am

ionut_te a scris:
Salut!

Acum 15 min. aveam o discuţie telefonică (în interes de serviciu) cu un client ce trebuie să monteze ceva anume în apropierea căii ferate pe porţiunea dintre Robeşti şi Câineni (mă scuzaţi că nu detaliez ce anume, sper că înţelegeţi motivul!) şi pentru care lucrare desigur că are nevoie de acceptul C.F.R.
Exact! Aţi ghicit! Nu se pot apropia la mai mult de n metri de calea ferată pentru că în viitorul apropiat aceasta va fi dublată şi... mai mult... ELECTRIFICATĂ!
De acest proiect se stie de ceva vreme.Din cate stiu a aceasta linie ca si Podu Olt-Brasov nu s-a vrut a fi electrificata din cauza numeroase depozite de armament existente in diferite locatii dea lungul liniei.Acum cativa ani s-a facut un proiect de dezvoltarea a turismului in zona Hateg (construirea de hoteluri si cai de comunicatii care sa faciliteze accesul in zona-inclusiv calea ferata), unde exista o rezervatie de zimbrii, insa MAPN a spus nu datorita depozitului de armament aflat sub munte...
Sus In jos
Jhonyla

Jhonyla

Numarul mesajelor : 1458
Reputatie : 6557
Data de inscriere : 30/01/2011

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeMar Feb 22, 2011 3:38 pm

fac o baza de date cu toate statiile si haltele CFR si localitatile ce le deservesc
sunt la 201
Podu Olt stiu ca nu are nicio localitate care so deserveasca
am nevoie de ajutor pt urmatoarele statii
Valea Marului (pe google maps apare loc Boita)
Valea Fratelui (apare ca loc Lazaret)
si o alta intrebare
Km 355+100 a fost cumva inainte de 1990 gara Valea Fratelui? pt ca asa apare intrun mers mai vechi (1988)
va rog sa ma ajutati
multumesc din suflet cu stima Ionut
Sus In jos
MariusM
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 2221
Localizare : Bucureşti
Reputatie : 8342
Data de inscriere : 27/08/2008

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeJoi Feb 24, 2011 10:41 am

ionutsel a scris:
fac o baza de date cu toate statiile si haltele CFR si localitatile ce le deservesc
sunt la 201
Podu Olt stiu ca nu are nicio localitate care so deserveasca
am nevoie de ajutor pt urmatoarele statii
Valea Marului (pe google maps apare loc Boita)
Valea Fratelui (apare ca loc Lazaret)
si o alta intrebare
Km 355+100 a fost cumva inainte de 1990 gara Valea Fratelui? pt ca asa apare intrun mers mai vechi (1988)
va rog sa ma ajutati
multumesc din suflet cu stima Ionut

Km 355+100 n-are a face cu Valea Fratelui. Sunt două opriri diferite.
Sus In jos
http://mionulescu.blogspot.com
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14504
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re:201:Piatra Olt- Ramnicu Valcea- Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeJoi Feb 24, 2011 10:38 pm

ionut_te a scris:
Salut!

Scuza-ma dar...spala-te pe ochi la minus 10 grade cu apa rece
Sus In jos
ionut_te

ionut_te

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitimeVin Feb 25, 2011 9:06 am

Citat :
Scuza-ma dar...spala-te pe ochi la minus 10 grade cu apa rece

Era o informaţie referitoare la linia respectivă, venită din surse oficiale... Asta însă nu obligă pe nimeni să o considere altfel decât este: o simplă informaţie pe care fiecare o percepe aşa cum consideră. Dacă am scris-o aici este pentru că face referire la 201 şi nu pentru că eu o şi văd pusă în aplicare.
În fine, nu trebuie să mă justific faţă de nimeni dar ideea este că dacă am mai lăsa dracului pesimismul ăsta deoparte şi în loc să stăm cu mâinile în sân să aşteptăm americanii să ne rezolve problemele am pune mână de la mână fiecare cu ce poate toate proiectele astea ar avea măcar 1% în plus şanse să treacă de stadiul de hârtie...
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: 201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt   201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt - Pagina 5 Icon_minitime

Sus In jos

201 : Piatra Olt - Ramnicu Valcea - Podu Olt
Sus 
Pagina 5 din 52Mergi la pagina : Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 28 ... 52  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» 219 : Valcele - Ramnicu Valcea
» Excursie Ramnicu Valcea - Blidari (pe calea ferata Valcea - Valcele)
» Utilizarea vehiculelor pe linia 201 Piatra Olt–Băbeni–Podu Olt
» Ramnicu Valcea - Sibiu 12.08.2009
» Plecari/sosiri Ramnicu Valcea

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: MAGISTRALELE DIN ROMANIA :: M 200-
Mergi direct la: