|
| Discutii generale despre transport II | |
|
+48apmatei AndreiCFRbv IonutCFR2009 kristi kkk Sabik cristi ar mtk laurentzu Rarau bubu alex.alexus.tm bobi Capsuneanu 92Dragos George CFR alliens AeroX laur 133 riciu Luna Daniel Trifu ets2oltromânia TVlad Tony-PH marius664 marius_catalin84 cardinal alex.barac.5 COSTACHE MIHAIL aris86 neluadi Vitosa NicuS DAS 2011 @ndrey mielutu zburator IonutChircu cristy79 razvan - trenuri Katalyn LanceR Adirmvl Dr2005 Warrington Nesebar Adrian78 ciprian71 dan tm 52 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 13:17 | |
| - Adirmvl a scris:
- E lent autobuzul ala si cand e singur pe drum.
BINGO !! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25579 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 13:45 | |
| Tarom practică preţul real, cel pentru care să fie pe zero (deci nici măcar pe profit).
Ryanair e înregistrat în Irlanda. Plăteşte impozit pe venit pentru angajaţi 11% (la noi e 32,5% + ce mai e la angajator) şi impozit pe cifra de afaceri de 12,5%. Atât. Pe când Tarom-ul nostru... _________________ :TTT:
|
| | | neluadi
Numarul mesajelor : 369 Localizare : Timisoara Reputatie : 3519 Data de inscriere : 12/04/2016
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 14:06 | |
| - Katalyn a scris:
- Adirmvl a scris:
- E lent autobuzul ala si cand e singur pe drum.
BINGO !! Așa este!! Lent, aglomerat și mic. Lume înghesuită, cu valize și sacoșe. De parcă nimeni de la RATB nu știe că e rută de aeroport. Amândouă liniile arată la fel, dar cu precădere Piața Unirii este mai încărcată cu oameni și bagaje. Noroc că mai pune Nea Șoferu câte o frănă zdravănă la urcarea pe podul din intrarea în Otopeni, că ne mai adună și compacteză om cu persoană și face loc la urmă. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 14:16 | |
| - Dr2005 a scris:
- Tarom practică preţul real, cel pentru care să fie pe zero (deci nici măcar pe profit).
Ryanair e înregistrat în Irlanda. Plăteşte impozit pe venit pentru angajaţi 11% (la noi e 32,5% + ce mai e la angajator) şi impozit pe cifra de afaceri de 12,5%. Atât. Pe când Tarom-ul nostru... Sa ramana ei cu pretul lor real, bine ca exista variante ieftine si este fericit si calatorul si ofertantul. Trebuie sa nu ai ce face cu banii sa mergi cu Tarom cand ai variante mult mai ieftine si la urma urmei de ce sa sustin gasca de trantori unde se angajaeaza doar pe nepotisme si sa nu merg cu o firma care imi ofera conditii bune la pret mic. |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 14:17 | |
| Aglomeratia din autobuz are o alta caracteristica, tipic damboviteana.Plateste doar care vrea.Eu am circulat un timp cu acest autobuz pe la orele 22.Asa este, era aglomerat, cu mine a mai urcat inca 5 persoane.Din pacate eu eram singurul care am validat cardul.Si probabil multi din acel autobuz circula fraudulos ca doar nu sunt prosti sa plateasca sau sa foloseasca preorasaneasca 449 + linie normala de la Aeroport Baneasa.Daca urcarea s-ar fi facut doar pe la usa 1,o taxatoare cu ocamera video pe ea, sa se vada in dispecerat, sa vedeti voi ce bine v-ati fi simtit in 783.Ati fi avut si loc pe scaun daca imi voi forta imaginatia. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22397 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 14:47 | |
| Doar in tarile excomuniste mai exista masuri de ingreunare a accesului in mijloacele de transport in comun, la metrou turnichetii cu bare, in autobuze urcarea prin fata si validarea biletului altfel esti aruncat in strada. In tarile civilizate gen Germania si Austria nici la metrou nu exista bare la turnichetii de la metrou, treci liber ca pasarea cerului, daca validezi bine, daca nu iar bine, se fac controale prin sondaje, esti prins ca nu ai platit platesti amenda, scurt si la obiect si mi se pare mult mai simplu si mai ok ca doar avem pretentia de lume civilizata. Desigur la noi daca se scot turnichetii cu bare de la metrou trebuie pusa paza serioasa in fiecare statie ca intra astia ca la maifestatie la metrou fara sa plateasca, aici intervine si educatia care in Romania lipseste cu desavarsire. |
Numarul mesajelor : 20635 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25579 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 14:56 | |
| Preţuri ca Ryanair nu poate oferi nicio companie din România. Ar însemna să facă dumping. Dar, na, Uniunea Europeană a permis operarea unor companii din diverse paradisuri fiscale mai mici sau mai mari (Luxemburg, Irlanda, Olanda, Belgia). Dacă Tarom s-o duce pe urmele Malev-ului om trăi şi om vedea. Dar serviciile de la bord sunt mult peste orice low-cost. Mâncare, băutură, bagaj de cală, factură fiscală la cerere, fără comision la plată, la check-in îţi alegi ce loc vrei tu şi ai scaune în avion pe care chiar ai loc, atât lateral, cât şi la picioare. Urcare doar pe uşa din faţă la 783 a fost până acum câţiva ani. Dar dura foarte mult, aşa că se întâmpla să urce oamenii şi pe la celelalte uşi. Poate unii aveau abonament? ---- În Bruxelles, Belgia sunt turnicheţi/porţi la metrou, ba chiar şi la tramvai, nu mai zic că sunt staţii dinc are nu mai poţi să ieşi fără să mai validezi o dată cardul (gen Rogier). În schimb, în Austria se anunţă pe internet liniile pe care se controlează ) Dar la autobuze, în schimb, în 99% din cazuri urcarea e doar prin faţă şi doar cu validare obligatorie sau prezentare a abonamentului la şofer. Excepţie fac doar liniile foarte aglomerate, cu autobuze articulate. _________________ :TTT:
|
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1683 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4754 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 15:21 | |
| Nu exista abonament valabil pe 783.E vorba de meltenism.Doar o privire mai atenta la fetele pasagerilor si iti dai eama ca nu e om sa plateasca 3.50 lei pe calatorie.Nu avem educatie, asta este adevarul. |
| | | ciprian71
| Subiect: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 15:26 | |
| Ca sa devina rentabil RATB-ul ar trebuii sa se investeasca intr-un sistem extrem de riguros.Ceva pe baza de senzori si care sa contorizeze numarul pasagerilor care urca.In timp real sa contorizeze numarul validarilor si doar asa vehicolul sa poata fi pus in miscare.Sa existe avertisment: DIN CONSTRUCTIE AUTOVEHICOLUL NU CIRCULA FARA VALIDARE.Bun la inceput o sa cam stea autobuzul sau tramvaiul prin statii dar cu maxima intelegere pasagerii isi vor da seama ca nu se poate pune in miscare vehicolul.Nu ramane decat sa se dea jos de buna voie acei pasageri clandestini ori dati cu forta de catre pasageri. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11197 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 16:05 | |
| Cine vreti sa valideze noaptea ? La Ploiesti controlori lucreaza in 2 schimburi 6-14 si 13-21 de L-V iar in week-end 2 echipe la schimbul 1 si o echipa la schimbul 2 pe tot orasul. Dupa ora 21:00 si pana la 00:20 gratis pe tot orasul. Sunt acasa de pe 25 octombrie nu mai lucrez, mi-au ramas 6 bilete bune. Am fost de vreo 4 ori din 25.10 pana in 4.12 nu am facut niciun bilet, ieri am traversat tot orasul la fel liniste si pace. In Bucuresti sunt oameni care folosesc zilnic RATB-ul dar nu stiu ce inseamna bilet sau abonament.
783 si 780 opresc in toate statile RATB ? Nu stiu de ce am inteles eu gresit ca fiind Express parca nu opreau peste tot ori am inteles eu gresit si asa am trait cu impresia.
|
| | | ciprian71
| Subiect: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 16:30 | |
| Liniile express a aparut prin anii 90 din dorinta de a facilita un transport rapid de la periferie catre centru.O alternativa a metroului.Asa s-au infiintat liniile 781, 782,783,784.Erau asigurate de autobuza SAVIEM, second-hand din Franta.Avand si un confort sporit la vremea respectiva, in comparatie cu DAC si IKARUS.Eu fiind in Berceni aveam cat de cat acces la 781. Cu tarif special avea succes.Nu oprea in toate statiile RATB si ajungeai ceva mai repede pana la Piata Romana. In prezent 781 a devenit 381 cu tarif normal si cu oprire in toate statiile.782 era cat de cat linie comuna cu 313 pana la Piata Unirii asa ca s-a desfintat.784 se suprapunea cu grupa de linii 168,268,368, 668.Asa ca a ramas 783 si noua infiintata linie 780 din dorinta de aunii OTP de GDN.Dupa mine o prostie intr-un oras sufocat de masini.Sincer ar fi trebuit transformate in 380 si respectiv 383 cu tarif normal si sa nu duca in eroare pasagerii in transzit ca cine stie ce express sunt aceste linii. |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 17:18 | |
| - ciprian71 a scris:
- Nu exista abonament valabil pe 783.
http://www.ratb.ro/abonamente.php Abonament lunar Expres Incărcat pe card Activ nominal 80 lei - Katalyn a scris:
- 783 si 780 opresc in toate statile RATB ? Nu stiu de ce am inteles eu gresit ca fiind Express parca nu opreau peste tot ori am inteles eu gresit si asa am trait cu impresia.
783 opreşte cam în toate, sare doar Gara Băneasa. Nu mai zic că, până nu de mult, 783 oprea la Piaţa Sf. Gheorghe şi Spitalul Colţea, dar 381 nu ) Iniţial era o cursă rapidă, dar după ce, în 2002, RATB a pierdut liniile preorăşeneşti, au speculat momentul şi au făcut 783 să oprească în aproape toate staţiile din Otopeni. În schimb, 780 opreşte mult mai rar. - ciprian71 a scris:
- n prezent 781 a devenit 381 cu tarif normal si cu oprire in toate statiile.782 era cat de cat linie comuna cu 313 pana la Piata Unirii asa ca s-a desfintat.784 se suprapunea cu grupa de linii 168,268,368, 668.Asa ca a ramas 783 si noua infiintata linie 780 din dorinta de aunii OTP de GDN.Dupa mine o prostie intr-un oras sufocat de masini.Sincer ar fi trebuit transformate in 380 si respectiv 383 cu tarif normal si sa nu duca in eroare pasagerii in transzit ca cine stie ce express sunt aceste linii.
Mai era şi 785, care mergea de la Master S.A. la Cal. Moşilor, ăsta a dispărut primul, apoi 784, 782, 781. 381 a apărut la câteva luni după dispariţia lui 781... şi dacă 781 căra aer, 381 - având tarif normal - a fost full din prima zi, mai ales că era făcut de Autobaza Floreasca cu Rocar de Simon, în vreme ce 312 şi 312 aveau Ikarusuri şi Dacuri de la Autobaza Ferentari (Autobaza Obregia a apărut mai târziu şi a preluat de la Floreasca ultimele 35 de Rocar de Simon livrate, #1251-#1285). Mai degrabă s-ar putea redenumi 480 şi 483, totuşi sunt linii preorăşeneşti. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 18:15 | |
| Voi care ati mers cu 780 si 783 macar toti cei care urca coboara la Aeroport sau merg 2-3 stati in Capitala ca in cazul asta numai linie Express nu mai e iar tariful de 3,5 lei nu-si merita statutul. Macar atata lucru sa fie la RATB pe partea de autobuze linii Express spre Aeroport care sa opreasca in cele mai importante stati nu in toate haltele.
La Timisoara mai sunt lini express ? Tot asa circula cu oprire peste tot ? |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9108 Reputatie : 13017 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 19:03 | |
| Liniile expres din Timisoara nu au oprire chiar peste tot raportat la faptul ca expresurile au alte trasee care te fac sa scutesti schimbarea a doua trei MTC. Sint tronsoane pe unde circula doar expresul deci nu prea ai ce sa compari.
E chiar fain cu expresurile astea.
traseele suburbane se numesc aici M de la metropolitan, doua dintre ele sint de troleibuz care merg in comunele alaturate.Cred ca in capitala M de aici ar veni preorasenesti.
http://ratt.ro/ |
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II Mar 06 Dec 2016, 19:35 | |
| - Katalyn a scris:
- Voi care ati mers cu 780 si 783 macar toti cei care urca coboara la Aeroport sau merg 2-3 stati in Capitala ca in cazul asta numai linie Express nu mai e iar tariful de 3,5 lei nu-si merita statutul. Macar atata lucru sa fie la RATB pe partea de autobuze linii Express spre Aeroport care sa opreasca in cele mai importante stati nu in toate haltele.
Se numeşte taxă de fraier. Dacă eram o ţară civilizată, 783 nu oprea până la Aeroportul Băneasa, iar 449 trecea pe la Aeroport. La noi liniile preorăşeneşti au numere de forma 4xx. Din păcate, ca şi la Timişoara, biletul urban nu e valabil pe liniile preorăşeneşti, chiar dacă au traseu comun. În schimb, am înţeles că la Cluj poţi folosi biletele şi abonamentele urbane şi pe M-uri pe raza oraşului. _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Discutii generale despre transport II | |
| |
| | | | Discutii generale despre transport II | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |