Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Compunerea trenurilor din România - 2016

In jos 
+57
matei vulcan
allred
madalin98
get.
Katalin4653
marius664
riciu
Spartan1948
Sabik
miguel1975
alex.barac.5
ets2oltromânia
Livius0202
Cris_Cr
laur 133
bobi
Vitosa
ciprian71
ECata
Luna
didinul
theblackstigx
CristianSM
Andrei Andras
DUAL
laurentzu
Norbi
AndiCFR
Ikarus99
92Dragos
IonutCFR2009
AndreiSV
Ovidiu Andrei
neluadi
Rarau
cristy79
cardinal
Simo1971
Nesebar
billy752-istu
razvan - trenuri
cfr500
AeroX
mielutu zburator
dan tm
Adrian78
Florin-ICE
CristyanC
florin94
Dr2005
cristi ar
Katalyn
qew00
Adirmvl
Andrey_tm
ALEXCFR
mariuscfrbucuresti
61 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 41  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11197
Data de inscriere : 09/10/2014

Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Empty
MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 12:13

Vreau sa vad ceva oficial legat de acele procentaje de 86-90% handicapati dar pana atunci poate imi spui si mie ce trenuri private sunt la concurenta cu 1823/1599/1836 de merita RailJet la tarif de personal in loc de etajate ca din cate stiu pe M900 Regiotrans nu mai e demult timp.

Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5872
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 12:32

Nu am spus 86% handicapati, era o statistica legata de procentul celor ce beneficiaza de tot felul de facilitati. Unele sunt legale, dar altele sunt pur si simplu niste magarii, era vorba si de insotitorii pentru veterani - si aici se fac multe ilegalitati, se circula moca si cu aceste foi, foarte multi si-au tras certificate de revolutionar etc etc care le confera o multime de gratuitati si avantaje, sa nu ne mai prefacem ca nu stim despre ce e vorba... 

Am si eu o intrebare: ce ti-a casunat pe acele trenuri de vrei sa le pui vagoane proaste, mergi tu cu ele, mergi cu IR-ul de Tg Jiu in etajat, nu inteleg care este problema si de ce te-ai suparat asa ca exista cateva trenuri amarate in tara asta care au vagoane mai bune. Este vorba de atragerea si fidelizarea publicului, daca omului ii place mai vine si a doua si a treia oara. Daca il jupoi de bani si ii oferi zero conditii se va duce si se va plange si iti va face reclama proasta peste tot. Si asa trenul e prost vazut de multa lume, de ce sa nu sustinem cand se face ceva pt modificarea acestei perceptii. 

Azi e duminica si chiar nu vreau sa ma cert cu nimeni, nu inteleg de ce cand se face ceva pentru calatori se produce atata suparare si deranj...Am inteles OK cei de acum sunt incompetenti - dar mai exact ce nu se face bine, ce trebuie facut, cum trebuie facut altfel? Sa stii ca nu sunt multe solutii cand statul nu sprijina cu nimik transportul feroviar Sad Poti avea o mutime de idei - daca nu ai si bani raman doar la stadiul de vise frumoase.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20628
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25572
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 12:39

mielutu zburator a scris:
Nu m-a tras niciun curent și am mers cu DWA vai de viața lui când afară erau -20 de grade. Asta că te trage curentul la geamuri e o imbecilitate de babă votantă PSD, numai așa un specimen ar putea debita o prostie așa mare.

O, da, şi zăpada se teleporta pe partea din interior a geamului şi îngheţa la căldură pe el şi pe grilajul de bagaje. Mai mare plăcerea să călătoreşti iarna aşa.

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13013
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 12:47

Cei care si-au tras certificat de revolutionari sint niste afaceristi deci nu o sa ii vezzi vreodata cu trenul.Pe ai ii intereseaza indemnizatia, hectarul de pamint, spatiul comercial, scutirea de impozite la care au dreptul. Nici macar nu ii intereseaza biletele de tren. Cind ai mers ultima data cu trenul impreuna cu membrii ai Academiei sau cu parlamentari care deasemenea au dreptul ca calatorii gratuite.

Partea cu veteranii de razboi e alta poveste, haioasa si trista in acelasi timp despre care s-a mai vorbit pe aici.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 12:51

Nu te certi cu mine problema e ca nu ai deloc dreptate din aberatile si tampenile pe care le postezi. Ce te doare pe tine de elevi si studenti ca si astia intra la categoria mentionata de tine, atata timp cat reducerea o acorda statul iar CFR incaseaza Pretul Intreg ?? Ce te tot nemultumeste atat de astia cu facilitati, tu nu ai fost elev si student ??

Si vezi ca nu e nicio afacere cu 1825/6 etajatele alea nu fac decat sa alunge putini calatori care mai merg cu trenul ala. Sti ce compunere avea acest tren acum 4 ani ?? Ai auzit de 7-8 etajate ?? Azi merge cu 3 si nici alea pline si nici macar serie mare nu sunt sa aibe prize sa mai aline putin calatoria de 6 ore.

Ti se pare ok sa pierzi aici si sa castigi foarte putin dincolo ?? Ti se pare normal sa mergi cu IR cu vagoane cu toate conditile la tarif de personal si mers de RE cand ai putea sa mergi in etajate 3h30 la pret de personal si sa mergi cu 1825 cu RailJet ?? Nu inteleg de ce esti pe invers zici ca faci naveta zilnic asa ce sari in sus si nu vrei sa vezi nedreptatea si discriminarea care se face.

Daca ar fi dupa tine ai baga lux la R si IR cu oferte iar la IR cu tarif de IR ai baga ce e mai prost ce castigi la Personal niciodata nu o sa echilibreze balanta cu ce pierzi de la IR din cauza conditilor.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 13:10

cristy79 a scris:
Am avut carte VSD am mers o luna doar cu IR-urile si stiu bine ce am vazut. S-au facut si statistici care arata ca aproape 90% din cei ce merg au diverse "facilitati", sunt date oficiale, din cate stiu procentul este intre 86 si 88%, in orice caz peste 80%. 

Date oficiale din burta ta. Acum câţiva ani, cei de la CFR Călători au publicat în raportul de activitate structura categoriilor de călători. Erau vreo 40% cu diverse facilităţi, intrând aici şi elevii şi studenţii, dar şi veteranii şi alte categorii.

Revoluţionarii, veteranii şi persoanele cu handicap au 6 călătorii pe an... care oricum sunt decontate.

cristy79

cristy79

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 13:26

@Dr2005

Situatia din 2014 aici:

http://www.romanialibera.ro/economie/finante-personale/75--dintre-pasagerii-cfr-circula-cu-tarif-redus-338232

Deci in 2014 procentul era de 75%. Nu e prima oara cand dezinformezi pe aici.

@katalyn:

Nu stiu cine ti-a bagat in cap teoriile astea dar daca tot veni vorba de discriminare: da, ca platitor de pret intreg ma simt discriminat fata de toti pomanagiii mai ales fata de cei care merg moca facand tot felul de manarii si magarii. Atat timp cat eram singurul cu bilet intreg in acel vagon inseamna ca nu e normal ce se intampla, dar asta nu o mai vezi, ca ti-a bagat in cap X sau Y toate teoriile lui si vii si ne faci capul patrat cu ele. 

Vezi ca te contrazici singur: inteleg ca celebrul IR de Tg Jiu care brusc a devenit un capat de tara avea si in trecut tot etajate. Atunci care este problema? Aceeasi compunere a avut-o si inainte, nu i s-au luat vagoanele de lux si s-au pus pe vreun IR tarifat R. Deci, repet: care este problema? Ce e ieftin trebuie sa fie si prost - asta e o alta teorie care denota o gandire saraca si gresita. 

Nu am de gand sa imi petrec toata ziua discutand pe tema IR-ului de Tg Jiu, cui nu ii convine sa nu mearga cu el si basta, nu cred ca CFR Calatori urca pe cineva cu forta in etajat. 

Nu ne-ai spus totusi ce propui sa se faca, daca ce se face acum nu iti convine.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18760
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24340
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 13:49

cristy79 a scris:
Situatia din 2014 aici:

http://www.romanialibera.ro/economie/finante-personale/75--dintre-pasagerii-cfr-circula-cu-tarif-redus-338232

e un articol scris pe genunchi odata zice ca circula 170000 pe zi odata 130000 din aia 40 000 cu abonamente 20000 studenti si alti 60000 cu alte reduceri
Cristi la aia cu reduceri sunt cuprinsi si aia care circula cu bilet dus intors sau cu fidelitate sau anticipatie mai nou si card tren plus sau mai nou trenurile IR cu tarif special da astia nu poti sa ii numesti pomanagi

Ultima editare efectuata de catre Adrian78 in Dum 23 Oct 2016, 13:55, editata de 1 ori
Sus In jos
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11659
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 13:50

cristy79 a scris:

Situatia din 2014 aici:

Citat din articol:

„Adică peste 170 de mii de persoane, în medie, în fiecare zi. Dintre acestea, peste 44 de mii de persoane circulă cu abonamente și puțin peste 21 de mii de călători beneficiază de reduceri pentru elevi sau veterani. Restul, de puțin peste 60 de mii de călători apelează la alte peste 10 variante de reduceri tarifare.”

Depinde și la ce reduceri te referi. Ei consideră beneficiari de reduceri și cei care primesc reducere de fidelitate, anticipație, etc.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 14:09

Eu nu te inteleg ce treaba ai tu cu elevii si studenti ?? Cu handicapati e o treaba dar nu atat de exagerata precum spui tu iar cu revolutionari cunosc destul de bine situatia am tot stat de vorba cu liderul revolutionarilor din Ploiesti in anii 2006-2010 si crede-ma ca faceau sedinte exact unde lucram eu, odata la 3 luni de zile cu maxim 15 revolutionari, asa ca unul singur odata la 3 luni sa vina de la Bucuresti la PLoiesti nu mi se pare paguba deloc.

Iar cu veteranii se termina cat de curand, bunicul a prins ambele razboaie a murit in noiembrie 2012 la 101 ani si 4 luni dar nu a mai mers cu trenul de pe la 85 ani.

Tu ai gura mare pentru ca trenurile pe care TU le folosesti nu au etajate de aia iti permiti sa comentezi mult si fara rost.

Daca pui botul la toate statisticile facute pe repede-inainte din lipsa de reportaje nu faci decat sa te pacalesti singur. Totusi nu mi-ai zis de unde ai stiut tu ca intr-un vagon ai fost singurul cu Pret Intreg in rest toti cu pomeni si reduceri, ai stat la curul nasului ??

De cat timp se tot discuta pe aici ca principali clienti de la tren sunt primi cei cu reduceri pentru ca la dube/autocare nu ai reducere e si normal ca omul sa foloseasca ce e mai ieftin intr-o tara cu salarii mici si servici scumpe.

P.S pe mine nu ma poate pacali nimeni cu nicio teorie eu vorbesc mereu din ce stiu eu, din ce vad eu cu ochii mei, nu ma poate pacali nimeni, in schimb vad ca pe tine te-au pacalit multi de ai ajuns sa vorbesti numai pe invers.

In plus sa mergi 3h30 cu IR cu tarif de Personal de la Buc la Craiova in etajat nu mi se pare deloc crima in schimb sa ai RailJet pe ruta asta si etajate la pret de IR cu 6 ore cum suna ?
Sus In jos
cristy79

cristy79

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 14:17

Nu discut de reducerile legale, am atras atenția ca se fac numeroase abuzuri pe care in final le plătim tot noi din buzunarul nostru, banii aceia nu pica din cer...

Iar daca s -ar face o statistica numai pe trenurile IR procentul ar fi chiar mai mare de atat. Acelea sunt trenurile sociale nu cele Regio cum ar fi normal - si oricat de jigniti s-ar simți unii, pur si simplu nu e OK asa ceva.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 17:25

Andrey_tm a scris:
cristy79 a scris:

Situatia din 2014 aici:

Citat din articol:

„Adică peste 170 de mii de persoane, în medie, în fiecare zi. Dintre acestea, peste 44 de mii de persoane circulă cu abonamente și puțin peste 21 de mii de călători beneficiază de reduceri pentru elevi sau veterani. Restul, de puțin peste 60 de mii de călători apelează la alte peste 10 variante de reduceri tarifare.”

Depinde și la ce reduceri te referi. Ei consideră beneficiari de reduceri și cei care primesc reducere de fidelitate, anticipație, etc.

21.000 din 170.000, adică 12,35% au reduceri de elev, student, pensionar, veteran, autorizaţii. Restul sunt oferte comerciale, disponibile pentru toţi călătorii, inclusiv pentru cristy79. Deci doisprezece virgulă treizeci şi cinci la sută, nu 75%!

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeDum 23 Oct 2016, 19:58

Lasa-l doctore ca el e as in cifre si noi suntem prosti. I-am atras atentia de prima data ca nu are cum sa fie 90% cu reduceri, credeam ca a stat la cu*** nasului sa vada personal ce bilete au fiecare.

Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeLun 24 Oct 2016, 10:04

De astazi 1636/1635 Constanta-Buc.Nord-Brasov si retur a revenit la compunerea de baza cu 5 vagoane RailJet : 19-83, 20-83, 20-83, 20-83, 20-83.

La inceputul luni septembrie s-a defectat vagonul de clasa 1-a 19-83 005 dupa care trenul a mers 3 saptamani fara vagon de clasa 1-a iar de la 1 octombrie pana ieri a avut un 19-70 002. De azi a revenit RailJet-ul, atat dureaza reparatia unui vagon la CFR Calatori fix o luna si jumatate.

Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9104
Reputatie : 13013
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitimeMar 25 Oct 2016, 10:51

cristy79 a scris:
Nu e nicio enigma - daca trenul are calatori, inseamna ca le place etajatul si basta, deci daca treaba merge de ce ar schimba ceva?

Asta cu tarifele mari e relativa, cati dintre calatorii acestui tren IR (sau ale altora) chiar platesc acest tarif? 90% din calatori platesc jumate sau nimic, fiind handicapati, revolutionari etc etc - deci strict pt banii dati etajatul nu e deloc scandalos asa cum poate parea. Am mai spus cred ca intr-un IR de pe Brasov-Bucuresti eram singurul fraier cu bilet intreg din vagon, in rest numai pomeni de toate felurile. Deci si cu pomeni si cu vagoane de lux cum vine treaba asta? Nu mai zic de lipsa de cultura feroviara din Romania, unii si acum se inchina in fata tramvaiului Desiro ca e nemaivazut si nemaipomenit - deci nu e de mirare ca merg in etajat 6 ore si le mai si place. Asa ca - sa le fie de bine din punctul meu de vedere. 

Am mai spus motivul pt care trenurile IR tarifate R sau cu oferta -35-40-50% au compuneri foarte bune: rostul acestora este sa fie "carlige" de atras lumea inapoi la tren - deci ca sa atragi omul ii pui ceva frumos si ieftin sa ii iei ochii si el va reveni si data vitoare. Plus ca unele sunt la concurenta directa cu trenuri private deci nu isi pot permite sa puna orice jafuri daca vor ca lumea sa mearga cu ei.  Altele nu sunt la concurenta cu privatii dar sunt pe rute cu mare potential unde si-au propus sa atraga calatori de la dube. 

Privitor la DWA-uri: niciodata nu m-a tras curentul sau sa vad gandaci sau mai stiu eu ce. E drept ca unele (de pe Targoviste in general) sunt mai uzate, dar pentru iarna asa cum spunea si colegul la -20 de grade nu ai treaba in ele. Confortul dintr-un 19-80 chiar si mai uzat nu se compara cu cel din etajat - care este fix 0.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/elevii-studentii-moldoveni-romania-putea-calatori-gratuit-prezidentiale-1_580ef7445ab6550cb8e1f926/index.html

Astia vor sa voteze si Romania le plateste drumul, proasta tara mai avem, nu a fostin stare sa faca pentru proprii cetatenii sectii de votare in strainatate dar le plateste celor din Rmoldova drumul sa voteze.
Mai bine le platea romanilor sa vina din strainatate aici sa voteze in 4 decembrie. Poate da un cod portocaliu de zapada in decembrie ca halosii astia atita imping alegerile ca pina la urma o sa ajunga in ianuarie.

Dar de ce nu platesc un drum gratis cu autobuzele? aaa firmele de autobuz nu sint de Stat si spun: banii jos si urcati in autobuz.
Asa cu trenul le trecem la pierderi.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Compunerea trenurilor din România - 2016   Compunerea trenurilor din România - 2016 - Pagina 22 Icon_minitime

Sus In jos

Compunerea trenurilor din România - 2016
Sus 
Pagina 22 din 41Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 41  Urmatorul
 Subiecte similare
-
»  Compunerea trenurilor din România -2013
» Compunerea trenurilor din România - 2016
» Compunerea trenurilor din Romania - 2015 II
» Compunerea trenurilor din Romania - 2014
» Compunerea trenurilor din Romania 2017

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: TRENURILE DIN ROMANIA :: MERSUL SI COMPUNEREA TRENURILOR-
Mergi direct la: