Daca urmareai forumul aflai raspunsul la intrebarea ta... A fost trenul cu pelerinii maghiari care circula in fiecare an de Rusalii...la catolici
laurentzu
Numarul mesajelor : 424 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 3520 Data de inscriere : 08/06/2016
Subiect: Iasi - Brasov Vin 17 Iun 2016, 11:11
c2016 a scris:
Karpaty a scris:
Corect, e un tren bun ca pret si ca ajunge la 1 noaptea in Iasi nu e mare problema pentru cei ce vor sa mearga mai departe, de exemplu la 4:42 ai legatura spre Vaslui/Barlad/Tecuci deci stai putin in gara sau spre Suceava la 5 si mai departe la Cacica, deci trasee bune se pot face cu 1540.
Ar ca IR 1540/1541 sa aibe grupa de Suceava.
Ai perfecta dreptate. Ar trebui ca acest tren sa aibe si vagoane de Suceava, eventual si de Botosani. Oricum la Adjud se schimba sensul de mers si locomotiva si acolo s-ar putea face si transferul spre Suceava. Am mers cu acest tren anul trecut prin August si desi avea doar 2 vagoane unul de clasa 1 si unul de clasa a 2 a nu cred ca am fost mai mult de 20 de calatori in tot trenul. In rest au mai fost ceva navetisti care au inceput sa se adune pe relatia Siculeni - BV sau retur. Anul trecut acest tren dupa Siculeni spre Bv oprea aproape in fiecare halta, anul acesta am vazut ca nu mai opreste chiar in asa de multe halti sau gari mici. O alta ciudatenie pe care am remarcat-o a fost la intoarcere , dupa Onesti trenul merge fara oprire pana la Adjud , circa o ora, si am ajns la Adjud cu 20 de minute mai devreme si in loc de 20 de minute am stat 40 de minute. Daca in acea zona se poate merge mai repede, de ce pe foaie se merge mai greu ? Sau credeti ca mecanicul s-a grabit sa ajunga mai repede la Adjud, punand in pericol siguranta calatorilor? Cat despre orele la care e pus trenul, cred ca e pus perfect, cel putin daca vrei sa vizitezi Bv in scop turistic, ajungi la bv la pranz cand numai bine te poti caza si pleci dupa amiaza, cand numai bine te decazezi. De pilda celalat tren direct spre Bv de la Regiotrans e pus invers ca timp.
marius_catalin84 V.I.P Member
Numarul mesajelor : 579 Reputatie : 6198 Data de inscriere : 23/08/2009
Ai perfecta dreptate. Ar trebui ca acest tren sa aibe si vagoane de Suceava, eventual si de Botosani. Oricum la Adjud se schimba sensul de mers si locomotiva si acolo s-ar putea face si transferul spre Suceava. Am mers cu acest tren anul trecut prin August si desi avea doar 2 vagoane unul de clasa 1 si unul de clasa a 2 a nu cred ca am fost mai mult de 20 de calatori in tot trenul. In rest au mai fost ceva navetisti care au inceput sa se adune pe relatia Siculeni - BV sau retur. Anul trecut acest tren dupa Siculeni spre Bv oprea aproape in fiecare halta, anul acesta am vazut ca nu mai opreste chiar in asa de multe halti sau gari mici. O alta ciudatenie pe care am remarcat-o a fost la intoarcere , dupa Onesti trenul merge fara oprire pana la Adjud , circa o ora, si am ajns la Adjud cu 20 de minute mai devreme si in loc de 20 de minute am stat 40 de minute. Daca in acea zona se poate merge mai repede, de ce pe foaie se merge mai greu ? Sau credeti ca mecanicul s-a grabit sa ajunga mai repede la Adjud, punand in pericol siguranta calatorilor?
Cat despre orele la care e pus trenul, cred ca e pus perfect, cel putin daca vrei sa vizitezi Bv in scop turistic, ajungi la bv la pranz cand numai bine te poti caza si pleci dupa amiaza, cand numai bine te decazezi. De pilda celalat tren direct spre Bv de la Regiotrans e pus invers ca timp.
Acest tren merge mai repede intre Onesti si Adjud fiindca e linie dubla,iar unul dintre fire are VS= 100 km\k,iar celalalt VS=30 km\h
laurentzu
Numarul mesajelor : 424 Varsta : 39 Localizare : Iasi Reputatie : 3520 Data de inscriere : 08/06/2016
Sa stii ca ai perfecta dreptate. Pe site apare asa acum: Pleacare Adjud 08:21 - Sosire Onesti 08:59. Exact 40 de minute. Probabil mersul de anul trecut nu era adaptat la conditiile actuale, ca eu asa tin minte ca ar fi trebuit sa fac undeva la 60 de minute si am facut 40 de minute , de asta am si stat 40 de minute in Adjud. Multumesc pentru clarificare
laurentzu
Și-așa plimbă 2 vagoane și alea 50% ocupate. Orele de mers sunt foarte incomode, pleacă prea târziu și ajunge la o oră la care nici taxiuri nu găsești întotdeauna. +, știm toți cum arată o gară din Moldova noaptea. Dacă-l expediau din Brașov la 12-13, era o treabă. PS: concurență are din partea RT cu 14069.
Se pare ca te-au auzit cei din CFR. 1540 pleaca acum la 14.15 din Brasov si ajunge la Iasi la ora 22.49.
Kapпaтй a scris:
roger a scris:
Nu trebuie uitat nici faptul ca 1540/1541 beneficiaza de o reducere de 35%, pentru tot traseul si indiferent de statiile pentru care se solicita bilet la acest tren.
Corect, e un tren bun ca pret si ca ajunge la 1 noaptea in Iasi nu e mare problema pentru cei ce vor sa mearga mai departe, de exemplu la 4:42 ai legatura spre Vaslui/Barlad/Tecuci deci stai putin in gara sau spre Suceava la 5 si mai departe la Cacica, deci trasee bune se pot face cu 1540.
Acuma ai legatura spre Vaslui/Barlad si mai buna la doar 25 de minute distanta cu IRN 1668.
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11660 Data de inscriere : 08/09/2011
Subiect: Re: 501 : Adjud - Comăneşti - Ghimeş - Siculeni Mar 16 Aug 2016, 11:17
Majoritatea trenurilor de pe această linie sunt formate dintr-un 26-16 și un 20-55. Câteva compuneri din 14.8.2016 pentru cei interesați:
De mult timp voiam să merg cu trenul pe această linie. Luna această am reușit să fac acest lucru. Am avut noroc că trenul cu care am călătorit, Regio 5207, a avut în compunere și un vagon 20-55 și am putut deschide geamul.
Timpii de mers sunt foarte largi pentru acest tren. În fiecare stație a ajuns cu 1-3 minute mai repede, iar demarajele și frânările au fost destul de lente.
Călători sunt pe această rută. În unele gări s-au urcat și câte 30-40 de călători. În Siculeni era aproape plin vagonul 20-55. Unii, din Miercurea Ciuc, și-au continuat drumul spre Brașov.
Acum pozele. Partea 1/8.
De la Adjud până la Onești nu este nimic interesant.
În Onești traversăm râul Trotuș.
Apoi încep să apară câteva dealuri.
Ajungem în halta Saline (Tg. Ocna), o haltă cu o clădire frumoasă și îngrijită.
Orașul Târgu Ocna.
Pe partea stângă se vede râul Trotuș.
Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11660 Data de inscriere : 08/09/2011