|
| Revista presei | |
|
+84ravers75 get. sorinache96 didinul ets2oltromânia spiderpc laur 133 alinx3330 @ndrey baiazid neluadi daniel_c TVlad ttavi aris86 nelucozac kristi kkk AeroX Petre_IFTE TonyGFR Amiralul Goanga cristi ar alinutz23 nenuandrei CristyanC cfr500 florin94 Norbi Teodor cristi CFR Adisoft1991s Balto Mihay lifetec Andrey_tm alliens Semafor tzifrea rich1974 Luna Adirmvl Caspar alex1987 92Dragos DAS 2011 LanceR sp59 DUAL NicuS Bobby_TM vatmanul Vale alex.alexus.tm marius664 bobi alex.barac.5 apmatei yeu1 dexter23 deconectat riciu bubu Re6/6 Ony_x Rarau AndiCFR DPS Jurnal Feroviar Vitosa cristy79 mureseanu_976 Katalyn cardinal razvan - trenuri 19jimmy84 IonutChircu dan tm mielutu zburator Dr2005 IonutCFR2009 ldh80 Adrian78 Nesebar 88 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mar Ian 19, 2016 1:59 pm | |
| Hmm... n-aş zice că avionul nu poate fi un mijloc de transport în comun. Unele oraşe au aeroporturile poziţionate relativ aproape sau chiar în oraş, iar cine merge cu avionul merge, de regulă, în interes de serviciu, deci îşi permite să meargă cu taxiul.
Problema e că transportul aerian nu e deloc reglementat dpdv comercial, nu există tarife minime sau maxime, nu verifică ANAF-ul dacă se face dumping - că plata pe site te duce la servere din Germania, UK, Ungaria, Ucraina etc., deci nici măcar legea protecţie consumatorilor nu ţi se aplică, să nu mai vorbim de comisioanele de plată cu cardul (care sunt ILEGALE în România, de aia WizzAir te duce la un procesator din Germania, unde poţi percepe astfel de comisioane). Dumpingul este ilegal, nu ai voie să vinzi sub costul de producţie/funcţionare al produsului/serviciului. Poţi face asta doar în perioada de reduceri, stabilită prin lege (prin februarie - martie) şi doar cu notificarea autorităţilor şi numai pentru marfa pe care o ai deja în stoc... iar biletele de avion nu prea se încadrează aici. _________________ :TTT:
|
| | | deconectat
Numarul mesajelor : 584 Reputatie : 4118 Data de inscriere : 27/05/2015
| Subiect: Re: Revista presei Mar Ian 19, 2016 3:30 pm | |
| http://bittv.info/locomotiva-in-flacari-in-gara-pascani-galerie-foto/ |
| | | dexter23
Numarul mesajelor : 32 Varsta : 35 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5133 Data de inscriere : 06/12/2010
| Subiect: Re: Revista presei Mar Ian 19, 2016 9:23 pm | |
| Oameni buni, cum puteti sa sustineti asemenea lucruri?
Vedeti putin orarul de zbor Ryanair pe cursele interne din Italia, Polonia etc. si discutati dupa aceea, sau mai bine zis nu mai discutati deloc!
De asemenea, cum puteti sustine ca "nu avem distante de parcurs cu avionul" sau ca "se mai intampla ca sa mearga oamenii dintr-un oras mare in altul"?
Iesiti din bula aia de care sunteti inconjurati si uitati-va in jur sa vedeti ca lumea se misca, business-ul se misca, este nevoie de mobilitate intr-o tara cu o infrastructura rutiera si feroviara deplorabila!
Va rog, ca om care posteaza foarte rar aici, sa va abtineti in a comenta subiecte pe care nu le stapaniti !
De asemenea, va rog sa vizionati si sa intelegeti pe cat posibil videoclipul de mai jos: https://www.youtube.com/watch?v=p4HYSsrlcq8 (din pacate nu are subtitrare pentru cei care au nevoie). |
| | | yeu1
Numarul mesajelor : 59 Localizare : Targoviste Reputatie : 4901 Data de inscriere : 22/08/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mar Ian 19, 2016 10:26 pm | |
| Ne place, nu ne place, avionul a devenit un mijloc de transport tot mai utilizat din cauza preturilor tot mai mici iar aici CFR-ul cel mai probabil nu prea are sanse ca pe distante mari sa le tina piept in conditii de preturi similare. Nu vad cum sa refuzi un zbor de 45 de minute ca sa iei trenul 9 ore, doar daca evident vrei sa mergi cu trenul. Faptul ca poti sa zbori cu costuri mici cred ca e benefic si pentru transportul pe calea ferata si pentru cel rutier deoarece creeaza concurenta. Drept urmare folositi si avionele si trenurile si masina personala in functie de nevoi. Uitati-va in Europa de Vest, trenul a scos avionul de pe Paris - Londra sau Madrid - Barcelona, dar acolo trenul zboara cu 280Km/h.
Ca fapt divers, operatorii din afara tarii care zboara la noi percep comisioane/fac dumping deoarece business-urile lor nu sunt afectate direct de legislatia noastra. Companiile aeriene sunt clientii aeroporturilor, noi suntem clientii companiilor aeriene. Blue Air care e companie romaneasca tarifeaza printr-un SPRL din Belgia. Oare de ce? |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8365 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 1:12 am | |
| In tarile vestice europene si in SUA se merge in "draci" cu avioanele chiar daca POLUEAZA MULT. Si la noi se va merge dar mai putin din cauza putinelor localitati cu multi locuitori.
Daca merg o data pe an cu avionul sunt multumit si este o alta senzatie.
Cea mai scumpa calatorie in Romania este cu autoturismele. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 8:42 am | |
| Stati putin domnilor ca business nu fac toti romani nu merita comparatia cu alte tari. La noi daca vezi pe x pe strada vai ce masina scumpa are ( Bmw, Mercedes, Audi, RangeRover ) nu neaparat face business sa-si permita avionul de la Bucuresti la Cluj. Ala are masina aia scumpa din furcaciuni, fetite pe afara, camatarie etc nu din business desi in lumea hotilor astea sunt tot business. |
| | | apmatei
Numarul mesajelor : 126 Reputatie : 4300 Data de inscriere : 25/06/2013
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 9:32 am | |
| - Citat :
- Producătorul de locomotive electrice Softronic din Craiova vrea să construiască un nou tren ultramodern, care să circule din Craiova la Atena, în Grecia, pe coridorul paneuropean IV, care leagă Londra de Istanbul. Însă, există un mare impediment: calea ferată Craiova-Calafat nu este electrificată.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Linii+vechi+piedica+in+calea+trenurilor+moderne Știrea asta are atât de multe erori de logică încât cred că e publicitate plătită. Altfel nu îmi explic cum să faci un reportaj atât de prost. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 9:55 am | |
| Pe mine ma oftica ca profesionisti de la Digi24 singuri si cei mai in masura in materie de stiri/reportaje din Romania s-au cam dat cu celelalte posturi afone si anonime care pacalesc zi de zi telespectatori cu stiri de 2bani.
Macar Digi24 nu trebuie sa umble la naftalina dupa stiri cum o fac alti. |
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 11:00 am | |
| - yeu1 a scris:
- Nu vad cum sa refuzi un zbor de 45 de minute ca sa iei trenul 9 ore
Nu poti compara in felul asta. Trebuie sa faci comparatia "din usa in usa", si in felul asta iesi sa zicem cu trenu la 10 ore, in timp ce avionu urca de la 45 de minute, cate e zborul, la 45 + 2h prin aeroport + 2h transportul spre si dinspre aeroport, deci undeva la 5 ore +/-. |
| | | bobi
Numarul mesajelor : 733 Localizare : Iasi Reputatie : 4627 Data de inscriere : 06/05/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 11:14 am | |
| Am fost la Bucuresti saptamana trecuta cu avionul.La aeroport am ajuns cu 50 minute inainte ,plus 10 minute drumul pana laaeroport,in total o ora.Zborul la dus a durat 50 minute.De la Aeroportul Otopeni pana in Piata Victoriei am facut 40 minute (autobuzul se ia de la terminalul sosiri). La intoarcere am facut pana la aeroport 35 minute, o ora am asteptat ,45 minute a fost zborul pana la Iasi , iar de la aeroport pana acasa ,inca 10 minute. Total : 300 minute adica 5 ore (dus -intors) fata de 14 ore cu trenul, plus mijloacele de transport=15 ore. In concluzie prefer avionul , decat sa ma opreasca trenul in toate ,,haltele,, pentru a urca navetisti.Mentionez ca avionul a fost plin. Se poarta negocieri pentru o cursa Blue Air :Iasi-Constanta, ca atare se vor pierde cu siguranta calatori pe trenul FANTOMA estival Iasi-Constanta!!!!! Asa sTie CFR-UL sa atraga calatori! |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 11:20 am | |
| Cate locuri are avionul ala cu care ai mers ? Cat a fost pretul pentru dus, intors sau dus-intors ? Cat te-a costat autobuzul pana la aeroportul bucurestean, ca la Iasi zici ca ai mers cu masina.
Numai oameni de afaceri pe forumul asta, daca le ceri o poza ca la doua e deja crima se pitesc cu zilele, nu-i mai gasesti dar ei merg cu avionul pe 100 km in tara. |
| | | bobi
Numarul mesajelor : 733 Localizare : Iasi Reputatie : 4627 Data de inscriere : 06/05/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 11:36 am | |
| 150 locuri dintre care 148 au fost ocupate atat la dus cat si la intors. 89,99 lei la dus si 125 lei la intors. O cartele RATB cu 2 calatorii a fost 8 lei. Pe timpul zborului au fost servite sandvich-uri(cate unul de persoana) plus racoritoare si cafea de cate ori vroiai. Si nu este vorba de ,,oameni de afaceri,, ci pur simplu am avut treaba. Cu trenul la cuseta cu 4 dadem 125 lei, iar la clasa a doua 90 lei;nu mai vorbesc de clasa 1 care costa 165 lei.
La CFR nu mai tine faza ,,lasa ca merge si asa, prostii accepta,,.Daca nu o sa-si schimbe strategia, o sa piarda din ce in ce mai multi calatori.Se negociaza si cursa Blue Air Iasi-Timisoara si Iasi-Cluj. Nu am fost un fac avion( din contra, am fost impotriva) dar nu mai suport fazele de 2 lei marca CFR si ca atare ,pe mine personal o sa ma cam piarda de client , daca nu vor lua masuri. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 11:40 am | |
| Dar ce avion e ala de 150 locuri pe intern ? Nu e cam mare ? In 50 minute nu cred ca puteai sa bagi mai mult de o cafea si o racoritoare de caciula Poze, data viitoare vreau poze. |
| | | bobi
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 11:44 am | |
| Ti- am spus ca fapt divers , nu ca as fi servit eu mai mult decat un pahar de suc!!! Avion Boeing al companiei BLUE AIR. Toate informatiile pe care le-am furnizat sunt reale si pot fi verificate, nu sunt povesti nemuritoare. CFR-ul decat sa se vaite mereu, mai bine s-ar ingriji ca pe rutele care leaga Bucurestiul de orasele importante ale tarii sa se circule NORMAL, mai ales acolo unde exista concurenta aviatica! Daca pe Iasi-Timisoara o sa fie lasate vagoane de 1 leu, iar BLUE Air-ul vine cu o oferta, o sa se piarda si bruma de calatori care inca exista. |
| | | marius664
Numarul mesajelor : 2938 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 6911 Data de inscriere : 23/01/2014
| Subiect: Re: Revista presei Mier Ian 20, 2016 11:55 am | |
| - bobi a scris:
- 150 locuri dintre care 148 au fost ocupate atat la dus cat si la intors.
89,99 lei la dus si 125 lei la intors. O cartele RATB cu 2 calatorii a fost 8 lei. Pe timpul zborului au fost servite sandvich-uri(cate unul de persoana) plus racoritoare si cafea de cate ori vroiai. Si nu este vorba de ,,oameni de afaceri,, ci pur simplu am avut treaba. Cu trenul la cuseta cu 4 dadem 125 lei, iar la clasa a doua 90 lei;nu mai vorbesc de clasa 1 care costa 165 lei.
La CFR nu mai tine faza ,,lasa ca merge si asa, prostii accepta,,.Daca nu o sa-si schimbe strategia, o sa piarda din ce in ce mai multi calatori.Se negociaza si cursa Blue Air Iasi-Timisoara si Iasi-Cluj. Nu am fost un fac avion( din contra, am fost impotriva) dar nu mai suport fazele de 2 lei marca CFR si ca atare ,pe mine personal o sa ma cam piarda de client , daca nu vor lua masuri. Clientii liniilor aeriene sunt cei care-si palnifica din timp calatoria si stiu ca pe data x trebuie sa fie in y loc.Daca ai vreo urgenta si trebuie sa ajungi maine la Timisoara ori Iasi cu greu gasesti loc mai ales la un pret acceptabil.Cum la noi si cei care merg cu trenul sunt comozi si nu-si iau bilete nici macar cu cateva ore mai devreme pentru a numai alerga dupa tren, va mai trece un pic pana transportul cu avionul va ajunge la nivelul din tarile mai mari...si mai dezvoltate... |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Revista presei | |
| |
| | | | Revista presei | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |