Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Revista presei

In jos 
+84
ravers75
get.
sorinache96
didinul
ets2oltromânia
spiderpc
laur 133
alinx3330
@ndrey
baiazid
neluadi
daniel_c
TVlad
ttavi
aris86
nelucozac
kristi kkk
AeroX
Petre_IFTE
TonyGFR
Amiralul
Goanga
cristi ar
alinutz23
nenuandrei
CristyanC
cfr500
florin94
Norbi
Teodor
cristi CFR
Adisoft1991s
Balto
Mihay
lifetec
Andrey_tm
alliens
Semafor
tzifrea
rich1974
Luna
Adirmvl
Caspar
alex1987
92Dragos
DAS 2011
LanceR
sp59
DUAL
NicuS
Bobby_TM
vatmanul
Vale
alex.alexus.tm
marius664
bobi
alex.barac.5
apmatei
yeu1
dexter23
deconectat
riciu
bubu
Re6/6
Ony_x
Rarau
AndiCFR
DPS
Jurnal Feroviar
Vitosa
cristy79
mureseanu_976
Katalyn
cardinal
razvan - trenuri
19jimmy84
IonutChircu
dan tm
mielutu zburator
Dr2005
IonutCFR2009
ldh80
Adrian78
Nesebar
88 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
bobi

bobi

Numarul mesajelor : 733
Localizare : Iasi
Reputatie : 4628
Data de inscriere : 06/05/2014

Revista presei - Pagina 6 Empty
MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 11:59

Am avut treaba vineri 15.01 si am cumparat bilet dus-intors miercuri 13.01.

http://www.diacaf.com/stiri/local/timis/o-noua-companie-aeriana-va-opera-pe-aeroportul-international_37337267.html

acest este doar un articol; pe pagina de facebook a Aeroportului Iasi si a directorului acestuia Marius Bodea , sunt precizari referitoare la cursele noi care se negociaza pentru a fi operate  de la Iasi ,printre care Cluj ,Timisoara si Constanta.
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 34
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7106
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 12:16

Karpaty a scris:
Trenul de Beograd.

CFR vrea sa il introduca dar se pare ca ZS nu il vrea si din cauza ca se lucreaza la gara Beograd Center.

Shocked  Ce motiv e asta? Cred ca isi bat joc de romani What a Face  Beograd Centar nu a avut niciodata legatura cu trenul asta, fiind o gara care nu este in centrul orasului (este spre est-ul orasului) si care este tranzitata de catre trenurile care merg spre sudul tarii. Niciodata trenurile romanesti cu au avut ca punct terminus Beograd Centar (nu cred ca se folosea ca si gara pentru rebrusare) , ci ``Beograd``
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 12:32

Trenul Bucuresti-Beograd trecea prin statia Beograd Centar, si eu am trecut prin ea dar nu oprea, lucrarile erau abandonate la vremea respectiva. Pentru a ajunge in gara principala de la Pancevo trebuie sa treci prin Beograd Centar si sa rebrusezi in Novi Beograd. Eu asa am mers cand era trenul direct.

http://www.bueker.net/trainspotting/map.php?file=maps/beograd/beograd.gif

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 12:43

Nu reusesc sa imi dau seama prea multe din harta ta, dar stiam ca poti merge direct Beograd Dunav sau Beograd in Novi Beograd si sa rebruseze acolo. Din ce spui tu inseamna ca in trecut mergea prin Pancevo-Beograd Dunav-Beograd Centar unde facea un fel de inel ca sa ajunga in Novi Beograd unde rebrusa si de acolo venea inapoi spre Beograd. Intreb pt. ca eu nu am fost fix pana la Beograd cu fostul Rapid.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22394
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 12:49

Deci trenul direct nu intra in Dunav, a intrat in Dunav in anii '90, cand a fost razboiul, atat. Cum trecea Dunarea, acum se face imediat dreapta spre Dunav, e, Rapidul "Bucuresti" continua inainte, si apoi facea dreapta, trecea prin Beograd Centar, care era in constructie dar atunci lucrarile erau abandonate, dupa care pe pod de linie dubla trecea raul Sava si ajungea in Novi Beograd. Aici locomotiva rebrusa si pe linie simpla trecea iar Sava si prin curba la stanga intra in Beograd. Asa era, asa am mers.

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 13:06

Da, gata, acum am inteles What a Face . Oricum, e ciudat motivul invocat de ei. Intr-adevar statia e in curs de modernizare, nu mai opreste nici un tren insa se poate traversa fara oprire fara nici o problema (am vazut cu ochii mei acum 2 saptamani), se poate ajunge direct in Novi Beograd unde se poate face rebrusarea. Ar fii bine daca motivul invocat de catre ei e singurul impediment in reaparitia trenului. Din cate am citit, la vara termina lucrarile, asa ca o sa vedem ce va fii incepand cu noul Mers.
Sus In jos
Re6/6

Re6/6

Numarul mesajelor : 493
Reputatie : 5527
Data de inscriere : 11/02/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 14:37

Dr2005 a scris:
Hmm... n-aş zice că avionul nu poate fi un mijloc de transport în comun. Unele oraşe au aeroporturile poziţionate relativ aproape sau chiar în oraş, iar cine merge cu avionul merge, de regulă, în interes de serviciu, deci îşi permite să meargă cu taxiul.

...vorbesti pe langa,  biletul de avion si costul taxiului de obicei se deconteaza cand mergi in interes de serviciu.

nimeni nu merge la serviciu cu...avionu`(poate la cap..), ca sa fie  transport in comun, transport care are cu totul alte conotatii.(are abonamente, poti sta in piciare, exista un contract  pentru transport public de persoane,are facilitati, etc).
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13007
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 15:38

Karpaty a scris:
Deci trenul direct nu intra in Dunav, a intrat in Dunav in anii '90, cand a fost razboiul, atat. Cum trecea Dunarea, acum se face imediat dreapta spre Dunav, e, Rapidul "Bucuresti" continua inainte, si apoi facea dreapta, trecea prin Beograd Centar, care era in constructie dar atunci lucrarile erau abandonate, dupa care pe pod de linie dubla trecea raul Sava si ajungea in Novi Beograd. Aici locomotiva rebrusa si pe linie simpla trecea iar Sava si prin curba la stanga intra in Beograd. Asa era, asa am mers.

Din ce vad pe wikimapia Beograd Dunav e foarte aproape de podul peste Dunare, practic din ce spui tu trenul trecea prin Pancevski Most - intra intr-un tunel pina in gara noua care e in lucru- trece podul nou peste Sava pina in Novi Beograd - rebrusa si trecea podul vechi peste Sava pina in gara Beograd care e infundata.

Interesanta miscare, ca au linie si din Dunav spre Beograd pe linga Dunare. Cu rebrusment ar intra.
Sus In jos
riciu

riciu

Numarul mesajelor : 1376
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6664
Data de inscriere : 27/06/2010

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 16:38

Sa ma scuzati, ca insist dar parca o vad pe mamaie cu doua tagarte cu cartofi ducandu-se la avion spre Cluj, si uitandu-se la duty-free-ul din Otopeni. Parca vad o familie cu 2 copii mici ducandu-se cu taxiul nu stiu cati km spre aeroportul Kogalniceanu si luptandu-se cu securitatea aeroportului pentru laptele din biberon din bagajul de mana, cu destinatia Bucuresti. Parca vad un nene cu 5 canistre de vin luand avionul de la Iasi la Bucuresti. Omul de clasa medie NU alege avionul. Restrictiile de bagaje sunt iarasi un mare impediment.

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2014-09-3-18025954-0-transport-aerian-2014-sem.pdf

Ultima editare efectuata de catre riciu in Mier 20 Ian 2016, 16:51, editata de 1 ori
Sus In jos
bobi

bobi

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 16:45

Cu o astfel de gandire ...o sa evoluam mai din parti!
Sus In jos
riciu

riciu

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 16:54

Depinde ce intelegi prin evolutie...
Sus In jos
bobi

bobi

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:02

In nici un caz nu inteleg sa ne multumim cu putin si ca merge si asa!
In nici un caz trenuri mizerabile, orare si trase aiurea!!!
Sus In jos
Vale

Numarul mesajelor : 250
Varsta : 43
Localizare : Tirgu Mures
Reputatie : 4989
Data de inscriere : 08/12/2011

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:03

riciu a scris:
Sa ma scuzati, ca insist dar parca o vad pe mamaie cu doua tagarte cu cartofi ducandu-se la avion spre Cluj, si uitandu-se la duty-free-ul din Otopeni. Parca vad o familie cu 2 copii mici ducandu-se cu taxiul nu stiu cati km spre aeroportul Kogalniceanu si luptandu-se cu securitatea aeroportului pentru laptele din biberon din bagajul de mana, cu destinatia Bucuresti. Parca vad un nene cu 5 canistre de vin luand avionul de la Iasi la Bucuresti. Omul de clasa medie NU alege avionul. Restrictiile de bagaje sunt iarasi un mare impediment.

http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2014-09-3-18025954-0-transport-aerian-2014-sem.pdf

Circula un filmulet cu o mamaie la imbarcare la Wizzair in Cluj pentru Madrid. Avea bagajul prea greu si trebuia sa renunte la ceva. A renuntat la vreo 10 stiuleti de porumb pentru fiert. Asa ca poti fi uimit de cum se adapteaza romanul, chiar si la mersul cu avionul, daca are un pret rezonabil...
Sus In jos
riciu

riciu

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:08

Da, dar era extern si distanta era mare. Pe intern vrei transporti tot ce ai, nu x kg, ca asa zice in stas-ul de la avion.

In plus am vorbit de clasa medie (deci de majoritatea cu mult peste 50%+1) nu de calatorii in scop de afaceri si inca cativa rataciti, care iau avionul intern (gen pasionati, super presati de timp ori care schimba apoi catre o ruta externa sau alte situatii speciale).
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitimeMier 20 Ian 2016, 17:20

riciu a scris:
Da, dar era extern si distanta era mare. Pe intern vrei transporti tot ce ai, nu x kg, ca asa zice in stas-ul de la avion.

Eu sper ca am depasit perioada aia de tiganie in care se transporta cu trenul inclusiv dulapul, patul si mai stiu eu ce obiecte de mobilier. Chiar daca nu se respecta si pentru transportul feroviar de calatori exista niste conditii bine stipulate in ceea ce priveste transportul bagajelor, in asa fel incat sa nu deranjezi ceilalti calatori. Amintesc doar una dintre ele, celelalte se pot gasi in cartea Mersul Trenurilor:

``Fiecare calator dispune, pentru bagajele sale de mana, DOAR de spatiul situat deasupra locului pe care il ocupa sau de un spatiu echivalent in boxa pentru bagaje a vagoanelor. Masa totala a bagajelor de mana admisa pentru fiecare loc ocupat este de 30 kg

Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Revista presei   Revista presei - Pagina 6 Icon_minitime

Sus In jos

Revista presei
Sus 
Pagina 6 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5, 6, 7 ... 36 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Revista presei
» Revista presei (partea II)