|
| Întrebări şi răspunsuri | |
|
+95nelucozac teoiasi neluadi Vlad StefanD_ Norbi Sabik Traveller TonyGFR DB Robert Bobby_TM ALEXCFR florin94 cristi ar alliens mariuscfrbucuresti Ryan Anderson Ghioca Bogdan theblackstigx raulberian celmaifidel LascuB_1980 Spartan1948 rich1974 CristyanC marius_catalin84 get. johnsmoke tzifrea miguel1975 alex_trs ldh80 bubu bobi rizelgeorgel2004 AeroX cardinal riciu Razvan Tudor lapsanszkitamas DAS 2011 Luna AndiCFR TonyCFR KQQ TudorVD Luca tgv Vale razvan - trenuri COSTACHE MIHAIL DPS spiderpc vatmanul Dionis apmatei DUAL marius664 alex.barac.5 92Dragos AndreiSV LanceR Adirmvl enstendhal EA025 Elful mihaitzateo Laur Andrey_tm frank81 Adrian78 @ndrey mureseanu_976 vanchorusebulgaria Jhonyla cfr500 user dezactivat... lifetec daniel_c cristy79 kristi kkk alinutz23 qew00 NicuS florin.lifticariu alex.alexus.tm IonutCFR2009 dan tm didinul Vitosa mielutu zburator Jurnal Feroviar Katalyn Teodor Dr2005 Nesebar 99 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 16 Oct 2015, 08:34 | |
| daca doua vehicule au adaptorul de cupla montat se pot lega cele doua adaptoare?
Eu nu le-am vazut montate dar mi se pare ca se introduce cupla deci pentru a lega doua adaptoare ar fi nevoie de o za intre cele doua. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 16 Oct 2015, 09:36 | |
| Ar trebui să se poată lega cu cuplele UIC. Iată adaptorul de la DH2, se vede mai bine cum se foloseşte: capătul Schaku se prinde de cupla Schaku, iar în celălalt capăt avem cârlig UIC. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13007 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 16 Oct 2015, 10:15 | |
| Kerpeten a intrebat daca DH2 si Desiro au acelasi fel de cupla si daca se pot cupla in caz de defectare.Adica sa se traga unu pe altul.
Doctore ai scris ca daca nu se potrivesc cuplele au adaptoare.
Am intrebat daca adaptoarele se pot lega unul la celalalt, insa dupa cum vad nu cred ca se pot, practic in cirligul ala poti pune cupla UIC, deci daca DH2 ar avea adaptor si Desiro adaptor rezulta doua cirlige. |
| | | DPS
Numarul mesajelor : 2206 Reputatie : 7573 Data de inscriere : 27/04/2010
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 16 Oct 2015, 16:33 | |
| Cu toata stima si fara suparare, ce cauta acea fotografie din alta tara pe post de logo pe Forumul pasionatilor de trenuri din România ? |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11194 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 16 Oct 2015, 16:40 | |
| E pentru cateva zile dar puteau sa aleaga una din castigatoarele primelor 9 luni ale anului. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25567 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 16 Oct 2015, 17:06 | |
| - dan tm a scris:
- Am intrebat daca adaptoarele se pot lega unul la celalalt, insa dupa cum vad nu cred ca se pot, practic in cirligul ala poti pune cupla UIC, deci daca DH2 ar avea adaptor si Desiro adaptor rezulta doua cirlige.
E interesantă situaţia, adaptorul de DH2 nu pare să aibă şi cuplă şi cred că nici cel de Desiro nu are... ,,Dacă VT 642 trebuie tractat de un automotor cu cuplă UIC, sau dacă VT 642 trebuie să tracteze un astfel de automotor, cupla de trecere trebuie montată pe capul de cuplare. Aceasta se află în dulapurile din spaţiul multifuncţional şi se acţionează în felul următor: • Cupla de trecere se ridică şi se agaţă de cârligul (4) automotorului care tractează. • Partea frontală a cuplei (5) trebuie să aibă poziţie verticală. • În cazul tractării unui automotor se vor lega toate semiacuplările de aer (6) respectiv (7) pentru conducta generală respectiv pentru conducta principală (HL şi HBL) • Se va circula încet cu automotorul tractat. Legătura mecanică se închide. • Se controlează legătura mecanică." Sursa: Automotor DESIRO SR 20D - CFR Călători, Manualul mecanicului, Ediţia în L. Română: Ian. 2003, Drept de autor Š Siemens AG 2001. _________________ :TTT:
|
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6453 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 17 Oct 2015, 10:59 | |
| - Dr2005 a scris:
- Hmm... deci dacă pui 2 VT624 nu mai poţi să ataşezi, în stare rece, un Malaxa 700? Că Malaxa 700 are 4 osii, deci teoretic merge pus la semnal, însă dacă iei în calcul şi alea 8 osii nemotoare de la remorcile de VT nu se mai încadrează.
Poti atasa alt automotor la un tren format din 2 sau 3 VT ,cu respectarea celor mentionate ,insa un VT nu il poti atasa la un tren de calatori sau marfa pentru ca depaseste cele 8 osii admise ( automotor( e) simplu fara remorca, sau combinatie de autmotor cu remorca,sau remorci de automotor),asta e ideea,si depinde exclusiv de constructia automotorului,cum e cazul VT , automotorul este considerat din cele 3 parti componente, adica 2 vagoane autopropulsate la capete si un vagon nemotor intercalat,fiecare avand cate 4 osii,adica 12 osii la automotor. |
| | | cfr500
Numarul mesajelor : 2600 Varsta : 24 Reputatie : 7372 Data de inscriere : 18/11/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Sam 17 Oct 2015, 12:21 | |
| Pe Google Maps,in grupa B a triajului Socola inca mai apar sute de vagoane. Mai sunt utilizate? Cine e proprietarul lor? |
| | | COSTACHE MIHAIL
Numarul mesajelor : 7990 Reputatie : 15505 Data de inscriere : 06/03/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Dum 18 Oct 2015, 17:13 | |
| - Luca tgv a scris:
- Pe ce linie e făcută poza?
image hosting site Poza e facuta la iesirea din Jibou pe M400. Pe malul Somesului. Intrebarea a fost pusa la sectiunea ,,Cupa Trenuletz'' mai demult dar banuiesc ca aici la acest topic raspunsul poate fi gasit mai usor de Luca tgv |
| | | razvan - trenuri V.I.P Member
Numarul mesajelor : 3355 Varsta : 42 Localizare : Bucuresti, Romania Reputatie : 8366 Data de inscriere : 26/05/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Lun 19 Oct 2015, 23:55 | |
| Cand oare elevi si persoanele care urmeaza cursurile unei SCOLI POSTLICEALE si cei de la cursurile PROFESIONALE vor avea parte de calatorii reduse la pret? Asa ar fi normal + TRENURILE ar avea de castigat destui pasageri.
As trimite si scrisori (email) la Ministerul Educatiei. |
| | | Vale
Numarul mesajelor : 250 Varsta : 43 Localizare : Tirgu Mures Reputatie : 4989 Data de inscriere : 08/12/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 22 Oct 2015, 12:18 | |
| Vagoanele MAV de pe 406/407 au prize?... ma gandesc sa profit de faptul ca circula prin TgMures si de oferta cu 19 Euro despre care daca nu era forumul habar nu aveam... |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13104 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 22 Oct 2015, 12:29 | |
| Doar la vagonul compartimentat ai 2 sau 3 prize pe culoar. Dar nu odata s-a intamplat sa nu mearga. |
| | | alex.alexus.tm
Numarul mesajelor : 1311 Varsta : 34 Localizare : Doha - Qatar Reputatie : 7106 Data de inscriere : 28/03/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Joi 22 Oct 2015, 16:46 | |
| Daca vrei neaparat prize, poti sa mergi cu IR 366 care are prize, dar vagoanele sunt de tip salon. Pentru mine prizele demult nu mai reprezinta o problema sau neaparat o necesitate. Daca am nevoie sa imi incarc MP3-ul, telefonul sau tableta, am o baterie externa care este destul de puternica si foarte utila, deci ma pot lipsi de prize. Dar daca ai nevoie pentru laptop, atunci da, este necesara o priza. |
| | | mureseanu_976 Moderator
Numarul mesajelor : 2215 Localizare : I eh, no, nooo, no es possible Reputatie : 8093 Data de inscriere : 07/02/2009
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 23 Oct 2015, 01:02 | |
| - Vale a scris:
- Vagoanele MAV de pe 406/407 au prize?... ma gandesc sa profit de faptul ca circula prin TgMures si de oferta cu 19 Euro despre care daca nu era forumul habar nu aveam...
Prize sunt la salonul DWA Bpmz doar la extremitati, unde-s randurile de scaune 11-18 si 101-108. La DWA Bvmz ai prize doar in dreptul compartimentelor 1 si 11, ambele pe hol. La GOSA Bmz ai putea avea norocul sa fie cu 2 prize in fiecare compartiment. Asta daca au trecut prin RR-ul lor unguresc la Dunakeszi. |
| | | Vale
Numarul mesajelor : 250 Varsta : 43 Localizare : Tirgu Mures Reputatie : 4989 Data de inscriere : 08/12/2011
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri Vin 23 Oct 2015, 09:26 | |
| - alex.alexus.tm a scris:
- Daca vrei neaparat prize, poti sa mergi cu IR 366 care are prize, dar vagoanele sunt de tip salon. Pentru mine prizele demult nu mai reprezinta o problema sau neaparat o necesitate. Daca am nevoie sa imi incarc MP3-ul, telefonul sau tableta, am o baterie externa care este destul de puternica si foarte utila, deci ma pot lipsi de prize. Dar daca ai nevoie pentru laptop, atunci da, este necesara o priza.
Nu merg cu 366, vreau sa merg efectiv in plimbare doar, o noapte incolo, o zi in Budapesta, o noapte inapoi. Am baterie externa dar vroiam si poze si inregistrarea traseului cu GPS-ul si harti in Budapesta, toate de pe telefon. O sa imi duc probabil laptopul doar pt a mai incarca telefonul de la el. - Citat :
- Prize sunt la salonul DWA Bpmz doar la extremitati, unde-s randurile de scaune 11-18 si 101-108.
La DWA Bvmz ai prize doar in dreptul compartimentelor 1 si 11, ambele pe hol. La GOSA Bmz ai putea avea norocul sa fie cu 2 prize in fiecare compartiment. Asta daca au trecut prin RR-ul lor unguresc la Dunakeszi. O sa cer atunci locuri in capetele vagonului. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Întrebări şi răspunsuri | |
| |
| | | | Întrebări şi răspunsuri | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |