|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
+61marius_catalin84 M.I.C.I. CristyanC Sabik laur 133 ciprian71 cristi CFR neluadi lifetec ets2oltromânia AndreiSV baiazid nokia2010 johnsmoke TonyGFR alliens 92Dragos Spartan1948 impuls Rarau kristi kkk marius664 mihaitzateo cristi ar alex.barac.5 rizelgeorgel2004 cardinal Dionis @ndrey Nk11 KQQ alex.alexus.tm florin.lifticariu bobi didinul dan tm TVlad mureseanu_976 Dr2005 COSTACHE MIHAIL Luna Adrian78 NicuS DPS AeroX mielutu zburator Nesebar alex1987 cristy79 Andrey_tm DB Robert Adirmvl Katalyn kuepall Vitosa ATM ldh80 IonutCFR2009 Teodor Jurnal Feroviar DUAL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 09:26 | |
| Au facut fel si fel de limitari aberante la casele de bilete, majoritatea acestor limitari existand decat in gurile casierelor. Dar cica se permite in continuare daca vine unul cu 5 legitimatii sa-si ia Bucuresti - Sighetu Marmatiei, dar merge doar el, nu si restul de colegi. Eu ii inteleg ca se face abuz si vor sa faca limite, dar au ajuns studenti care nu pot nici macar sa ajunga acasa - da, da, sa faca un banal drum acasa fiindca "nu le da calculatorul". Am o cunostinta (student) care a venit de la Ploiesti la Bucuresti Nord, apoi a vrut sa-si ia pentru Leordeni (Arges - tren Regio), n-a mers sa-i dea ca trebuie sa ia legatura din Bucuresti Nord, nu din Basarab, ca a facut inainte un drum de undeva pana la Nord. Deci tot felul de lucruri absurde, facute pe genunchi.
Si am mai avut un amic tot student care avea bilete dus-intors la ATC pentru Bucuresti - Constanta, dar lua bilet de dus-intors din Buc. Nord pentru Constanta - Mangalia. A fost refuzat de toate casierele din Nord si i-a dat la Basarab. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 10:06 | |
| @cristy69 & Katalyn Eu am propus niste variante/solutii pentru a nu fi deranjati calatorii platitori de studenti si nici studentii de pensionari la trenurile mai aglomerate. Dar DR2005 mi-a zis nu si nu ca nu se poate, e discriminare domnule. Da, stiu ca pot fi si trenuri ocupate 150%, chiar am nimerit vreo 2 pe litoral cu oameni in picioare destui dar nu pot da vina pe studenti. Cu privire la conditii am zis de atatea ori foarte clar ca vreau conditii pentru oamenii ca si mine, adica platitori de bilete nu pentru studenti. La studenti trebuie asigurate dupa mine doar conditii minime: sa nu fie vagoane care sa le puna in pericol viata si/sau sanatatea, adica sa fie ok partea de rulare, sa nu cazi prin podea din tren si cam atat, fara pretentii de incalzire/aer conditionat, viteza, prize sau scaune nerupte la vagoanele pentru studenti. Apropo, cel mai aiurea la cfr pe litoral mi s-au parut casierele care cel putin in Eforie Nord dar si una din Costinesti se miscau extrem de incet, ca sa dea 5 bilete le lua 30 de minute. E un lucru foarte negativ dupa mine, mai ales ca nu exista nici automate de bilete. |
| | | AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 10:24 | |
| Pai pentru ce sa puna automat in statiuni pentru 3 luni pe an? In Constanta e arhisuficient. Si asa aproape nimeni nu-l foloseste pe acela. Mereu vad cozi sufocante la casa de bilete.
Acum casierele trebuie intelese ca la avalansa de studenti din ultimele luni se descurca cum pot! Ce nu inteleg eu e modul aberant in care s-au facut limitari in soft, ori li s-or fi dat ceva instructiuni sa nu emita bilete in nu stiu ce conditii (stupide de multe ori).
Cat despre vagoane, asta e situatia, CFR Calatori n-a fost pregatit de asa ceva. Ati crezut ca daca vin studentii in masa la tren fiindca e gratis o sa curga lapte si miere, iar realitatea a fost evident una cat se poate de proasta, cea mai proasta posibila de fapt. Ce sa faca cu banii? Aia pe care-i primesc cu intarzieri si apoi se zbat prin licitatii? Abia daca o sa mai repare niste Desiro si alte cateva vagoane si locomotive. La inceputul anului ati fabulat pe aici ca studentii sunt salvarea caii ferate. Pe naiba. Ca n-am vazut decat distrugere pana acum. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 10:43 | |
| Dar nici automate de bilete nu sunt, poate ar trebui introduse niște oferte mai bune la online sau și la automate, în UK îți iei biletul de pe net te duci la gara sunt o grămadă de automate bagi codul de referință și îți dă biletul toată procedura durează maxim 1 minut din momentul în care atingi automatul pana pleci cu biletul. La mine la gara sunt vreo 7 automate de bilete și 3 ghișee niciodată nu am văzut coada mai mare de 2 persoane la automate. Dar la noi cine sa cumpere bilete de la automate când cel de la Ploiești Sud e defect/revizie dracii sa-l ia 200 de zile din 365 cat are un an.
În București Nord sunt câteva automate dar mereu am văzut coada la ghișee iar la automate maxim 5 persoane deși toată lumea deține un card de salariu/cumpărături.
5% la online e apa de ploaie e ca sa fie acest serviciu sa nu zică CFR ca nu sunt și ei în rand cu tarile civilizate.
E o totala nepăsare la CFR Călători dar scuzele sunt pregătite tot timpul anului, de exemplu ce mai fac șefii de tren pe trenurile Desiro în week-end care vin de la Câmpulung și Curtea de Argeș tot asa sta sa scrie de mana zeci de bilete ?? În 2018 tot asa vor face vor scrie bilete timp de 3 ore în mișcare și în picioare ??
CFR trebuie sa găsească soluții deja vin dispoziți noi aproape in fiecare zi, munca suplimentara dar la salariu nimic noroc ca le-au dat mana libera cu biletele de bicicleta sa-și mai rotunjească puțin veniturile. Te uiți la trenurile frecventate de bicicliști numai șefii de tren cu dedicație prind acele trenuri dar la sfârșitul zilei dacă ii întrebi cate bilete de bicicleta au tăiat da din umeri de unde bicicliști ca au fost 2 cu pliabile 😂😂😂 |
| | | cristy79
Numarul mesajelor : 1539 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5868 Data de inscriere : 27/02/2013
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 11:18 | |
| Da, e aceeași situație pe trenurile de Câmpulung, se emit zeci de bilete de mana. A stat odată nashul chiar lângă mine, a scris săracul pana a făcut scurtă la mână. Nici măcar un automat de bilete nu există în Gară Câmpulung.
Azi la ghișeu in Gara de Nord cerea lumea bilete spre Constanta, nu mai erau locuri cică încă de ieri si nu se mai emiteau bilete nici măcar în picioare fără loc. O multime de oameni au plecat la dube (cel puțin 10 văzuți de mine personal). Banii de la acești oameni în loc să se ducă la CFR CĂLĂTORI s-au dus la dubari. Câțiva au plecat la Hyperion care și ala era peste capacitate. Si asta pe 16 Septembrie.
Deci CFR refuza clienți plătitori si cară pomanagii plini de ifose, pentru care vor primi banii la Sf Așteaptă. Buna treaba - doar e tara lucrului bine făcut, nu? |
| | | ciprian71
Numarul mesajelor : 1682 Varsta : 53 Localizare : BUCURESTI Reputatie : 4749 Data de inscriere : 19/07/2016
| Subiect: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 11:24 | |
| Daca se cheltuie bani pe prostii, e simplu sa spui ca nu sunt bani pentru aparate de emis bilete pe loc.In Ucraina vad ca se poate si e tara mai mare, trenuri la fel de multe si nici macar nu sunt in UE.Asta dovedeste cat de inapoiati suntem fata de multe tari si companii feroviare. |
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 11:45 | |
| Mai e si reticenta romanului de a plati cu cardul, chiar suntem prea inapoiati. Majoritatea acestora nu se descurca, sunt momai, mai ales ca nu se pricep absolut deloc la trenuri, nu stiu de trenul in care se urca macar, ce relatie, le e frica sa umble cu aparate, sa urmeze niste instructiuni. Card sigur poseda aproape toata lumea de la oras macar. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 11:46 | |
| Cunosc si eu un grupulet care vor sa plece la mare cu trenul dar nu e tren direct si nici locuri la astea cu schimbare nu mai sunt. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 11:53 | |
| Pai da, daca nu mai sunt trenuri sezoniere normal ca acum se aglomereaza cele ramase catre Constanta. Sper sa se pregateasca cfr si restul operatorilor pe viitor sa serveasca cererea acolo unde exista. Si daca tot sunt asa multi calatori de ce sa nu se redeschida si cateva sectii secundare? Ca in noile conditii dupa voi ar trebui sa nici nu aiba destule vagoane, nu sa duva lipsa de calatori. - AeroX a scris:
- Pai pentru ce sa puna automat in statiuni pentru 3 luni pe an? In Constanta e arhisuficient. Si asa aproape nimeni nu-l foloseste pe acela. Mereu vad cozi sufocante la casa de bilete.
Acum casierele trebuie intelese ca la avalansa de studenti din ultimele luni se descurca cum pot! Ce nu inteleg eu e modul aberant in care s-au facut limitari in soft, ori li s-or fi dat ceva instructiuni sa nu emita bilete in nu stiu ce conditii (stupide de multe ori).
Cat despre vagoane, asta e situatia, CFR Calatori n-a fost pregatit de asa ceva. Ati crezut ca daca vin studentii in masa la tren fiindca e gratis o sa curga lapte si miere, iar realitatea a fost evident una cat se poate de proasta, cea mai proasta posibila de fapt. Ce sa faca cu banii? Aia pe care-i primesc cu intarzieri si apoi se zbat prin licitatii? Abia daca o sa mai repare niste Desiro si alte cateva vagoane si locomotive. La inceputul anului ati fabulat pe aici ca studentii sunt salvarea caii ferate. Pe naiba. Ca n-am vazut decat distrugere pana acum. Puteau aduce unul din alta statie. Sau sa detaseze casiere/sa le puna sa faca ore suplimentare vara si sa le compenseze cu multe zile libere iarna cand bate vantul pe litoral. Solutii sunt. In cazul meu in fata doar odata am vazut vreo 3 studenti, dar chiar si asa e aberant sa stea un om cate 5-7 minute pentru 1-2 bilete. Automatele erau foarte bune, oamenii platitori sa cumpere de la automat si astfel sa evite cozile, studentii de la casierie si toata lumea ar fi impacata. Sau daca nu sa fie macar 2-3 casierii in statiuni pe litoral vara, sunt oricum destule alte casierii ce daca vand cateva bilete pe zi iar la mare unde e cerere sunt prea putine. Si anul trecut la Eforie am stat mult la casierie, nu e de ieri/de azi problema. |
| | | AeroX V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 12:12 | |
| Nu. Sunt statii care nu au nici case de bilete. A zis si Katalyn. Acolo chiar ar fi utile. La mare se descurca si asa din moment ce in Constanta nu se îngrămădesc. Deci cozile tot le vedeai. Ideal ar fi insa tablete cu imprimante portabile ca la privat. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 13:15 | |
| Cică a început școala și nu mai merge nimeni la mare dar în week-end-uri ce face lumea sta acasă când sunt 33 grade la jumătatea lunii septembrie??
S-au oprit sezonierele dar vagoane tot nu sunt, peste 2 săptămâni începe naveta tuturor studenților vinerea și sâmbăta dimineață dinspre București și duminica tot ce vine la București, unde sunt vagoanele de pe sezoniere ?? 😂😂
@Aerox chiar suntem înapoiați inclusiv eu am fost în tara când intra salariul îl scoteam tot și foloseam cash, acum aici în civilizație țin banii pe card și plătesc peste tot cu el am intrat în rand cu lumea.
Cu automatele trebuia făcută o situație acolo unde nu se vind mai mult de 30 bilete pe zi sa le mute unde ar crede ca au mai mult succes. Sau făcută o companie sa vadă călătorii cozile de la casele de bilete și cat de liber și simplu e sa iei de la automat și neapărat sa înștiințeze lumea ca nu sunt comisioane sau tentative de fraude cu cardul ca multi de aia prefera sa plătească cu cash. Verii mei de la Londra au fost înștiințați de banca ca li se schimba cardurile după ce au depistat o tentativa de frauda pe internet cineva nu știu cum a reușit si vroia sa cumpere cu cardurile lor deși ei nu au arătat și dat la nimeni cardurile.
În trenurile de pe Curtea de Argeș și Câmpulung duminica e jale cu emiterea biletelor in tren, epoca de lemn e puțin spus, măcar sa le dea cate un ajutor sa fie 2 nași la un Desiro de 124 locuri e prea mult de scris, dat rest, trebuie sa îți ți echilibrul și sa ieși la ușă la fiecare stație dacă mai e și aglomerație ca în pozele distribuite pe FB atunci e belea mare. |
| | | Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3789 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 14:00 | |
| - Katalyn a scris:
- acum aici în civilizație țin banii pe card și plătesc peste tot cu el am intrat în rand cu lumea.
Aici nu-ți blochează nimeni contul ”când vrea mușchii lui”, băncile comerciale din UK nu sunt la dispoziția Majestății Sale. Dar și aici mai sunt probleme dacă ai Direct Debit pentru diverși furnizori. Te poți trezi că ți-au luat din cont o sumă mult mai mare decât trebuia (chiar și de 10-20 de ori mai mare) și ajungi în situația să nu poți face plăți presante, deși ar fi trebuit să ai bani. Așa că nu trebuie să ai prea mulți bani în contul curent, o parte trebuie să îi ții în contul de economii. De unde nu-i poate lua nimeni, dar nici tu nu poți face plăți de-acolo deci tot e util să ai o rezervă de cash. În România, cei de la ANAF blocheză conturi ”când vrea mușchii lor”, te poți trezi cu mai multe conturi blocate pentru aceeași sumă, care e de fapt minoră în raport cu soldul contului. Și umbli câte o lună întreagă după hârtii ca să le vezi deblocate. În România, prima dată când descoperi că nu ai acces la banii din cont și nu poți plăti nimic cu cardul, te dezveți să te mai bazezi pe card. Știu persoane care lucrează ca la ANAF (și nu la ghișee, în birourile de la etajele superioare) care au renunțat la cardul de salariu, preferă să-l primească numerar. Tot în România, poți ajunge să te cerți cu funcționara de la bancă atunci când banii nu intră în cont, ea îți explică senin ”e din vina băncii de la care vin”, iar când tu îi explici ”doamnă, tot din banca asta vin, de la ghișeul de-alături”, ea îți explică la fel de senin: ”nu contează, tot prin București vin, e posibil să intre abia mâine”. Asta în timp ce în UK banii par să intre instantaneu dintr-o bancă în alta. În realitate nu intră instantaneu, transferul bancar tot 1-3 zile durează, însă banca destinatară știe că o să intre și te creditează automat cu suma respectivă, ca și cum banii ar fi intrat deja. Asta ca să nu mai vorbim de vremurile când la BRD puneai banii pe card azi, iar până mâine seară la 18:30 erau pierduți în spațiu, nu apăreau nicăieri și nu puteai face nicio plată din ei. Plus bani din Germania care nu apăreau intrați în contul (în euro) din România nici peste o săptămână, trebuia să faci 2-3 ore investigații cu câte un șefuleț până dădeai de urma lor și descopereai cu ocazia asta că știi mai multe decât funcționara de la ghișeu despre ”circuitul banilor în natură” de la o bancă europeană la alta În concluzie, e foarte comod să faci plăți cu cardul, dar e bine să ai întotdeauna și cash. Măcar ca să-i poți da unui prieten, să facă el plata cu cardul lui, dacă al tău are vreo problemă. Chiar și la Tesco mi s-a întâmplat să nu meargă cardul, am plătit cash, dar alții se duceau la ATM-ul din fața magazinului, scoteau bani de pe aceleași carduri și se întorceau să plătească. Am descoperit mai târziu că Tesco avea întotdeauna probleme în jur de ora 7:20 dimineața cu cardurile de la banca respectivă, deși cardurile de la alte bănci mergeau fără nicio problemă. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 14:36 | |
| Ceea ce spui este foarte adevărat mai ales la cumpărăturile de pe Amazon. Am luat o servieta aveam bani pe card dar suma pentru servieta era separat, aseară mi-a venit servieta după ce am semnat au luat bani de pe card.
Am rămas șocat când am aflat ca aici în UK în doar câteva secunde de pe telefon poți transfera chiar și 1Ł pe contul altcuiva chiar dacă are cardul la alta bancă. În concluzie a început sa îmi placa tara asta pe care majoritatea o vad monotona și plictisitoare. Acum sunt în autobuz și postez de pe internet-ul de la Stagecoach. |
| | | Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3789 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 14:51 | |
| - Katalyn a scris:
- Acum sunt în autobuz și postez de pe internet-ul de la Stagecoach.
Spune-i și lui @Dr2005 chestia asta, să vezi ce se bucură Stagecoach (”Diligența”) aparține lui Brian Souter, care e miliardar și care a început activitatea conducând el însuși autocarul din Scoția la Londra, în timp ce soră-sa vindea bilete și făcea sandwich-uri pentru pasageri. Stagecoach deține 90% din Virgin Trains East Coast, în timp ce Virgin Group deține doar 10%. Dar Virgin are un renume atât de bun câștigat pe West Coast Main Line, încât Brian Souter a pus el majoritatea banilor, dar a preferat numele Virgin, care a venit doar cu 10% din bani. @Dr2005 scria disprețuitor despre ”privații ăștia” (Brian Souter și Richard Branson) deși amândoi sunt miliardari și erau deja miliardari înainte de a se apuca de trenuri. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 18:31 | |
| Nu am ce sa-i spun căci o sa dea exemplul de la RAT Brașov pe care are boala de ceva vreme și se chinuie sa-i găsească minusuri. Poate ar trebui anunțat ca la Brașov e criza de șoferi, multi au plecat în Anglia ca șoferi de autobuz alți pe alte domenii în vreme în România salariul unui șofer de autobuz nu e nici la limita sărăciei dar nici prea bine nu poți spune ca e.
Dar în România ce nevoie mai ai de net în autobuz când cu 5-6€ pe cartela sau abonament ai internet de nu ai timp sa îl consumi, pe când aici e alta treabă. Avem în România cel mai bun internet din Europa o spun multi acum eu nu știu dacă suntem chiar pe primul loc dar în top 3 sigur suntem.
Noi tocmai ce am reziliat contractul cu Sky de săptămâna viitoare avem cablu TV si internet de la Virgin.
Revenind la trenuri data viitoare o sa ma conectez în tren la internetul de la London Midland dar o sa vina Dr2005 cu varianta lui ca și la CFR e wifi. Era wifi din primăvară lui 2016 pe doar 5 vagoane nu știu dacă intre timp au mai extins și la alte vagoane, nu s-a mai auzit nimic pe tema asta. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |