|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
+61marius_catalin84 M.I.C.I. CristyanC Sabik laur 133 ciprian71 cristi CFR neluadi lifetec ets2oltromânia AndreiSV baiazid nokia2010 johnsmoke TonyGFR alliens 92Dragos Spartan1948 impuls Rarau kristi kkk marius664 mihaitzateo cristi ar alex.barac.5 rizelgeorgel2004 cardinal Dionis @ndrey Nk11 KQQ alex.alexus.tm florin.lifticariu bobi didinul dan tm TVlad mureseanu_976 Dr2005 COSTACHE MIHAIL Luna Adrian78 NicuS DPS AeroX mielutu zburator Nesebar alex1987 cristy79 Andrey_tm DB Robert Adirmvl Katalyn kuepall Vitosa ATM ldh80 IonutCFR2009 Teodor Jurnal Feroviar DUAL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 20:40 | |
| - Rarau a scris:
- Dr2005 a scris:
Desigur, în tren, personalul de control face exces de zel, se dă cocoş cu studenţii şi cu bicicliştii, da' alte categorii scapă cu 5 - 10 lei sau se ascund în budă şi merg gratis. Parcă v-am mai spus că un prieten a plătit 38,5 lei pentru că a îndrăznit să meargă cu un IR la de la Bucureşti la Târgu-Jiu şi şi-a luat şi bicicleta cu el. În schimb, doi ,,cetăţeni respectabili" de la Videle şi Olteni au plătit 10, respectiv 14 lei ,,că n-au de unde", când tariful de tren era cel puţin dublu, naşul scriindu-le bilete cu nişte staţii indescifrabile. bravo Doctore eu cand spuneam de "cetatenii respectabili" de la Videle tu sareai in sus ca spun minciuni pe aici ca ai fost tu si erau toti corecti. Totuşi, erau 4 - 5 fără bilet la 84 de oameni cu bilet într-un vagon. Adică proporţia oricum e mică... supracontrolorul având, probabil, doar câteva clase în plus faţă de tren a fost mai atras să îl ardă pe studentul cu bicicleta decât pe oamenii ,,din popor" care ,,n-au bani". Păi ăla scos din budă (eu l-am scos) a venit să îmi facă morală că de ce l-am dat în gât, după care mi-a arătat un teanc de bancnote de 100 lei (îi dăduse ,,organului" 13,80 lei în loc de 14 lei), culminând cu ,,vezi că pe aici sunt oameni răi şi până la Craiova s-ar putea să pici din tren". Ăştia sunt oamenii ,,săraci" pe care îi apără organele de supracontrol. _________________ :TTT:
|
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 20:58 | |
| - Katalyn a scris:
- Aia cu scoaterea bicicletelor e bătaia de joc a secolului din partea CFR Călători pe langa alte prostii care sunt de ani de zile și la care s-a adăugat acum și chestia asta cu pomanagii. E clar ca trebuie schimbat ceva urgent în privința limitării plimbărilor studenților, vagoane cu 8 locuri pentru ei, trenuri la care sa nu se vândă astfel de bilete, abonamente doar pe ruta dintre domiciliu și facultate iar extra gratis doar 30 bilete pe an nu știu ce sa mai zic...
Azi la 3001 nu s-a dat niciun bilet de bicicletă, iar personalul de supracontrol a avut grijă să îi taxeze pe toţi cu 15 lei, inclusiv pe cei din vagonul 84-16... Ce treabă au studenţii aici? Că era loc berechet în tren. - AeroX a scris:
- Acum casierele trebuie intelese ca la avalansa de studenti din ultimele luni se descurca cum pot! Ce nu inteleg eu e modul aberant in care s-au facut limitari in soft, ori li s-or fi dat ceva instructiuni sa nu emita bilete in nu stiu ce conditii (stupide de multe ori).
După cum am mai zis, casierele nu vor/nu ştiu să dea bilete... la Braşov am luat bilet de student pentru cineva în fix 30 secunde de când am dat legitimaţia şi până am primit biletul. La Bucureşti rar durează sub 2 minute. - AeroX a scris:
- Ati crezut ca daca vin studentii in masa la tren fiindca e gratis o sa curga lapte si miere, iar realitatea a fost evident una cat se poate de proasta, cea mai proasta posibila de fapt.
Creşterea numărului de călători datorită studenţilor e undeva între 3 şi 4%. Da, patru la sută, vă aşteptaţi la mai mult? Dacă ai cu 4% mai mulţi călători, ai încasările tot cu vreo 4% mai mari, deci nu te îmbogăţeşti din asta. - Katalyn a scris:
- În București Nord sunt câteva automate dar mereu am văzut coada la ghișee iar la automate maxim 5 persoane deși toată lumea deține un card de salariu/cumpărături.
Să-ţi zic câţi colegi fac coadă la bancomat în ziua de salariu? Cred că e mai simplu să îi număr pe ăia care NU fac asta. - Katalyn a scris:
- CFR trebuie sa găsească soluții deja vin dispoziți noi aproape in fiecare zi, munca suplimentara dar la salariu nimic noroc ca le-au dat mana libera cu biletele de bicicleta sa-și mai rotunjească puțin veniturile. Te uiți la trenurile frecventate de bicicliști numai șefii de tren cu dedicație prind acele trenuri dar la sfârșitul zilei dacă ii întrebi cate bilete de bicicleta au tăiat da din umeri de unde bicicliști ca au fost 2 cu pliabile
Dedicaţie pe dracu', au adus nişte scârbe de la Galaţi şi de pe alte regionale, care taxează exclusiv bicicliştii, pentru ceilalţi fac diverse concesii că ,,sunt săraci şi nu au de unde". Dacă nici măcar la 3001 nu se mai dau bilete de bicicletă... - cristy79 a scris:
- Deci CFR refuza clienți plătitori si cară pomanagii plini de ifose, pentru care vor primi banii la Sf Așteaptă. Buna treaba - doar e tara lucrului bine făcut, nu?
Tu înţelegi româneşte că plăţile sunt la zi? CFR Călători şi-a încasat toţi banii până la ultimul bănuţ, la fel şi ceilalţi operatori. Nu înţeleg de ce dau cu piciorul bicicliştilor, erau şi ei o sursă bună de bani. În rest, trenuri pline au fost şi anii trecuţi, în 2014 după multe telefoane am reuşit să primesc un loc la 1931, de exemplu. Şi au mai fost cazuri când am luat bilet după ce casiera a sunat Oficiului Central de Exploatare Sisteme Electronice de Emitere (OCESEE). La sezoniere e frecventă problema asta, la fel şi pe Valea Prahovei. Am colegi care au trebuit să îşi mai plătească o noapte de cazare la Buşteni, că la 1622, 1646, 3012 şi 1538 nu se mai dădea niciun bilet. - cristian71 a scris:
- Daca se cheltuie bani pe prostii, e simplu sa spui ca nu sunt bani pentru aparate de emis bilete pe loc.In Ucraina vad ca se poate si e tara mai mare, trenuri la fel de multe si nici macar nu sunt in UE.Asta dovedeste cat de inapoiati suntem fata de multe tari si companii feroviare.
Povesteau colegii pe aici că în Ucraina biletul de tren îl iei cu o săptămână înainte... ba parcă chiar tu ai veni cu o istorisire din asta. Ţi se pare normal ce se întâmplă acolo? - Luna a scris:
- utomatele erau foarte bune, oamenii platitori sa cumpere de la automat si astfel sa evite cozile, studentii de la casierie si toata lumea ar fi impacata.
Mai bine ar fi să poată studenţii să cumpere bilete on-line şi de la automate. Că ei se pricep mai bine la tehnologii... să fie ceva ca la TFC, te duci o dată şi te înregistrezi la casierie, apoi tot anul universitar poţi lua bilete de pe net şi de la automat. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 21:10 | |
| - Katalyn a scris:
- În trenurile de pe Curtea de Argeș și Câmpulung duminica e jale cu emiterea biletelor in tren, epoca de lemn e puțin spus, măcar sa le dea cate un ajutor sa fie 2 nași la un Desiro de 124 locuri e prea mult de scris, dat rest, trebuie sa îți ți echilibrul și sa ieși la ușă la fiecare stație dacă mai e și aglomerație ca în pozele distribuite pe FB atunci e belea mare.
CFR Călători are câteva tablete cu imprimante portabile, ca cele de la TFC. Nu înţeleg de ce nu le folosesc pe acolo... bine, aici e altă problemă, că trenurile alea pleacă cu câţi oameni încap, pe când xSell-ul o să îl lase pe naş să vândă bilete doar pentru câte locuri are în diagramă (probabil numărul de scaune + 10 sau 20%), iar dacă trenul ajunge la Goleşti s-ar putea ca xSell-ul mobil să nu mai vrea să dea bilete la preţ de casă. - Katalyn a scris:
- Am rămas șocat când am aflat ca aici în UK în doar câteva secunde de pe telefon poți transfera chiar și 1Ł pe contul altcuiva chiar dacă are cardul la alta bancă. În concluzie a început sa îmi placa tara asta pe care majoritatea o vad monotona și plictisitoare. Acum sunt în autobuz și postez de pe internet-ul de la Stagecoach.
Păi şi în Românai, din internet banking poţi să faci transferuri instant, dar doar la aceeaşi bancă (mă rog, aşa e la ING, nu ştiu cum e la alte bănci). Dar de la o bancă la alta durează o zi, pentru că aşa e cutuma în România, transferurile interbancare se fac doar la o anumită oră (un moment în intervalul 14:30 - 15:00), o dată pe zi. Citez de pe site-ul ING: ,, Cand ajung banii la beneficiar? Imediat pentru transferuri catre conturi proprii sau catre conturile altor clienti ING Romania In aceeasi zi lucratoare pentru transferul catre un cont deschis la alta banca: - suma < 50.000 lei, efectuat intr-o zi lucratoare inainte de ora 14:30. Altfel, in urmatoarea zi lucratoare. - suma >= 50.000 lei, efectuat intr-o zi lucratoare inainte de ora 15:00. Altfel, in urmatoarea zi lucratoare." Apropo, să nu foloseşti internet banking-ul prin reţele de internet publice (gen cea din autobuz). Conexiunea e nesecurizată, ţi-o poate intercepta oricine şi îţi poate pune mâna pe datele de logare. Mai bine foloseşti conexiunea ta de date de pe telefon (probabil UK nu are 70 GB de net la abonament de 5 euro, dar, na, voi aveţi salariile mai mari, vă permiteţi abonamente mai scumpe). Apropo de RAT Braşov, s-a renunţat la netul din autobuze, RDS la tăiat pe motiv de neplată ) Routerele au rămas, mă gândesc că RATBv nu o fi fost atât de dusă cu capul cât să le cumpere (sau, mai ştii?). - Katalyn a scris:
- Revenind la trenuri data viitoare o sa ma conectez în tren la internetul de la London Midland dar o sa vina Dr2005 cu varianta lui ca și la CFR e wifi.
Am zis eu vreodată asta? Am zis doar că vagoanele noi (fabricate după 2006) sunt toate (sau au fost, nu ştiu câte mai au inventarul complet) dotate cu router şi că se poate, teoretic, pune Wi-Fi pe toate. Desigur că nu s-a pus, că asta înseamnă bani, chiar şi la cel mai ieftin abonament tot dai 10 euro pe lună de vagon (2 routere - un abonament pe fiecare). Ce s-a făcut a fost promoţional, cu Orange şi nu ştiu dacă mai e valabilă înţelegerea (probabil că nu). Bine, eu am Digi Mobil, nu mă interesează Wi-Fi-ul CFR-urilor. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 21:20 | |
| @Dr2005 eu te întreb ca ești băiat bun, câteodată, cine și de ce a făcut prostia asta cu biletele de biciclete? Tocmai ei se lăudau cu 15.000 de bilete de biciclete vândute anul trecut în doar câteva luni, de ce au făcut tâmpenia asta cu ce scop și care sa fie interesele ??
Eu îți spun că sunt nașii care nu se complica dacă știu ca nu au control și încasează în buzunarul lor cei 5 lei echivalentul biletului de bicicleta de la casa.
Ce le-au făcut biciclisti în afara de a le baga bani frumoși în conturi, de au desființat aproape în totalitate treaba cu biletele de bicicleta ? Cine naiva e cel care si-a băgat coada și de ce are atâta boala pe biciclisti??
Ne meritam soarta și locul în care aflam adică epoca de lemn, în alte tari poți lua bicicleta în orice tren chiar și gratis în altele plătești și chiar ai locuri speciale la noi de ce si-au bătut joc ? Mai dacă nu aveam vagoane mai ziceam dar în ultimii ani au fost aceleași vagoane ba mai mult a mai apărut un Bar-Bistro-Bike și un 84-83 a fost mărit spațiul pentru biciclete.
Numai tărâțe în capul lor dacă au sughițuri în week-end-uri sau pe timpul verii cineva din tren are grija sa le umple frigiderul.
La bulgari e ok, la unguri am văzut ca e parfum, aici în UK am mers cu bicla gratis și se poate lua bicicleta la orice tren nu îți trebuie bilet pentru ea sau vagon special pentru biciclete, toate ramele de la London Midland ( doar cu ăștia am mers pana acum ) au spațiu pentru handicap 5 strapontine pe o parte și 3 pe cealaltă parte in vagonul 2 al fiecarei rame acolo se poate baga și biciclete numai la noi nu se poate, dar cum s-a putut atâția ani și brusc dintr-o data au desființat o treaba care mergea bine.
In 2015 1745/6, 1631/1634, 1636/1635, 1621/1622, 1645/1646, 1633/1632, 1527/1526, 1581/2/7/8, 1599/1836 sunt doar câteva trenuri care aveau acest vagon de biciclete acum doar 1621/1622 mai este restul la naiba.
Sa fie pe capul lor le doresc linie libera cu 160 km/h spre pierderea posturilor celor ca au făcut asta în privința bicicliștilor. 3 maimuțoi ajunși nemeritat în funcții bine platite au ajuns sa își bata joc de bicicliști din toată țara.
Când vad ce postează Warrington despre adevăratele trenuri care circula în regat de atatea ori le umplu frigiderul celor de la CFR care se fac vinovați de treaba cu biletele de bicicleta.
Cine știe poate își face cineva curaj sa sune la ProTv sa facă un reportaj în 3001 sâmbătă viitoare sa vedem ce mai spun deștepți pe urma. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 21:33 | |
| @Dr2005 nu ma bag pe banking decât de acasă și de pe netul meu de la cartelă iar cu cardul nu platesc la magazine de indieni, pakistanezi sau polonezii la primii oricum nu intru si nu fac transferuri decât odată pe luna fix bani de chirie partea mea iar aici e jale cu internetul. Am Lebara cu 10Ł nelimitat în lebara, 500 min/sms în orice rețea din UK și 500 minute către România plus 1 GB. Când îmi expira opțiunea o sa bag cu 15Ł aceeasi opțiune doar ca am 3 GB în loc de 1. Acasă am net bun iar la munca nu îmi iau telefonul aici nu e ca în România sa vorbești la telefon zi de zi. Cu cei din România vorbesc pe messenger sau Watsap iar cele 500 min către România le consum pe când cele din UK îmi rămân mereu 200-250.
Sunt abonamente de 50-60Ł cu tot cu telefon S8 la care ai și 20GB dar mie nu îmi trebuie. 1GB nu îmi ajunge dar 3 o sa îmi ajungă, acasă am net bun iar la munca nu avem timp de telefon în pauze mănânci și te uiți la TV în cantina.
Aici e ceva de genul banii nu aduc fericirea adică poți sa ai salariu mare dar la ce folos dacă opțiunile costa și ai puțin net nu ca în România cu 5€ sa ai net de nu ai timp sa îl consumi. La munca as putea intra pe net de pe laptop dar nu este timp bag decât muzica pe Youtube și atât nu vreau sa ma vadă manageri ca stau pe net iar muzica nu deranjează pe nimeni. De luna viitoare ne baga radio în fabrica la boxe nu o sa mai avem nevoie de muzica de pe laptop.
Frate-meu ala mic are 25GB și minute doar în UK la 20Ł mie îmi trebuie și internaționale ca asa mi-as fi luat și eu 25GB. |
| | | Adrian78 Administrator
Numarul mesajelor : 18746 Localizare : Hunedoara Reputatie : 24322 Data de inscriere : 05/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 23:03 | |
| - Dr2005 a scris:
- Katalyn a scris:
- În trenurile de pe Curtea de Argeș și Câmpulung duminica e jale cu emiterea biletelor in tren, epoca de lemn e puțin spus, măcar sa le dea cate un ajutor sa fie 2 nași la un Desiro de 124 locuri e prea mult de scris, dat rest, trebuie sa îți ți echilibrul și sa ieși la ușă la fiecare stație dacă mai e și aglomerație ca în pozele distribuite pe FB atunci e belea mare.
CFR Călători are câteva tablete cu imprimante portabile, ca cele de la TFC. Nu înţeleg de ce nu le folosesc pe acolo... bine, aici e altă problemă, că trenurile alea pleacă cu câţi oameni încap, pe când xSell-ul o să îl lase pe naş să vândă bilete doar pentru câte locuri are în diagramă (probabil numărul de scaune + 10 sau 20%), iar dacă trenul ajunge la Goleşti s-ar putea ca xSell-ul mobil să nu mai vrea să dea bilete la preţ de casă.
- Katalyn a scris:
- Am rămas șocat când am aflat ca aici în UK în doar câteva secunde de pe telefon poți transfera chiar și 1Ł pe contul altcuiva chiar dacă are cardul la alta bancă. În concluzie a început sa îmi placa tara asta pe care majoritatea o vad monotona și plictisitoare. Acum sunt în autobuz și postez de pe internet-ul de la Stagecoach.
Păi şi în Românai, din internet banking poţi să faci transferuri instant, dar doar la aceeaşi bancă (mă rog, aşa e la ING, nu ştiu cum e la alte bănci). Dar de la o bancă la alta durează o zi, pentru că aşa e cutuma în România, transferurile interbancare se fac doar la o anumită oră (un moment în intervalul 14:30 - 15:00), o dată pe zi. Citez de pe site-ul ING: ,, Cand ajung banii la beneficiar? Imediat pentru transferuri catre conturi proprii sau catre conturile altor clienti ING Romania In aceeasi zi lucratoare pentru transferul catre un cont deschis la alta banca: - suma < 50.000 lei, efectuat intr-o zi lucratoare inainte de ora 14:30. Altfel, in urmatoarea zi lucratoare. - suma >= 50.000 lei, efectuat intr-o zi lucratoare inainte de ora 15:00. Altfel, in urmatoarea zi lucratoare." Apropo, să nu foloseşti internet banking-ul prin reţele de internet publice (gen cea din autobuz). Conexiunea e nesecurizată, ţi-o poate intercepta oricine şi îţi poate pune mâna pe datele de logare. Mai bine foloseşti conexiunea ta de date de pe telefon (probabil UK nu are 70 GB de net la abonament de 5 euro, dar, na, voi aveţi salariile mai mari, vă permiteţi abonamente mai scumpe). Apropo de RAT Braşov, s-a renunţat la netul din autobuze, RDS la tăiat pe motiv de neplată ) Routerele au rămas, mă gândesc că RATBv nu o fi fost atât de dusă cu capul cât să le cumpere (sau, mai ştii?).
- Katalyn a scris:
- Revenind la trenuri data viitoare o sa ma conectez în tren la internetul de la London Midland dar o sa vina Dr2005 cu varianta lui ca și la CFR e wifi.
Am zis eu vreodată asta? Am zis doar că vagoanele noi (fabricate după 2006) sunt toate (sau au fost, nu ştiu câte mai au inventarul complet) dotate cu router şi că se poate, teoretic, pune Wi-Fi pe toate. Desigur că nu s-a pus, că asta înseamnă bani, chiar şi la cel mai ieftin abonament tot dai 10 euro pe lună de vagon (2 routere - un abonament pe fiecare). Ce s-a făcut a fost promoţional, cu Orange şi nu ştiu dacă mai e valabilă înţelegerea (probabil că nu). Bine, eu am Digi Mobil, nu mă interesează Wi-Fi-ul CFR-urilor. In 2010 cand fost deviat IC59x pe M201 aveau nasii un fel de POS .Unde sunt acele dispozitive? |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 23:32 | |
| Am văzut și eu asa ceva tot cam în aceeași perioada sau mai bine zis pe vremea când circula Desiro ca IC pe ruta București-Adjud-Bicaz/Comănești. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 16 Sept 2017, 23:38 | |
| - Dr2005 a scris:
- Rarau a scris:
bravo Doctore eu cand spuneam de "cetatenii respectabili" de la Videle tu sareai in sus ca spun minciuni pe aici ca ai fost tu si erau toti corecti. Totuşi, erau 4 - 5 fără bilet la 84 de oameni cu bilet într-un vagon. Adică proporţia oricum e mică... supracontrolorul având, probabil, doar câteva clase în plus faţă de tren a fost mai atras să îl ardă pe studentul cu bicicleta decât pe oamenii ,,din popor" care ,,n-au bani". Păi ăla scos din budă (eu l-am scos) a venit să îmi facă morală că de ce l-am dat în gât, după care mi-a arătat un teanc de bancnote de 100 lei (îi dăduse ,,organului" 13,80 lei în loc de 14 lei), culminând cu ,,vezi că pe aici sunt oameni răi şi până la Craiova s-ar putea să pici din tren". Ăştia sunt oamenii ,,săraci" pe care îi apără organele de supracontrol. erai in tren ca pasager sau in echipa de supracontrol? |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Dum 17 Sept 2017, 00:05 | |
| - Katalyn a scris:
- @Dr2005 eu te întreb ca ești băiat bun, câteodată, cine și de ce a făcut prostia asta cu biletele de biciclete? Tocmai ei se lăudau cu 15.000 de bilete de biciclete vândute anul trecut în doar câteva luni, de ce au făcut tâmpenia asta cu ce scop și care sa fie interesele ??
Nu ştiu, uneori am senzaţia că n-am cu cine vorbi. O să întreb când oi mai avea ocazia să mă întâlnesc cu cine trebuie. - danTm a scris:
- erai in tren ca pasager sau in echipa de supracontrol?
Supracontrolul se face cu angajaţi CFR Călători, eu nu lucrez la CFR Călători _________________ :TTT:
|
| | | Warrington
Numarul mesajelor : 787 Reputatie : 3789 Data de inscriere : 03/09/2016
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Dum 17 Sept 2017, 02:40 | |
| - Dr2005 a scris:
- să nu foloseşti internet banking-ul prin reţele de internet publice (gen cea din autobuz). Conexiunea e nesecurizată, ţi-o poate intercepta oricine şi îţi poate pune mâna pe datele de logare.
Asta e valabil pentru parola de la mail, nu pentru conexiunea cu banca. Internet banking-ul de pe telefon se poate face în două moduri: a) intri pe site-ul băncii, caz în care îți trebuie un cod generat de un mic device, iar cel care îți interceptează datele de logare nu are și device-ul tău ca să poată genera coduri cu el. La HSBC device-ul e personalizat, îl înregistrează o tanti ca fiind al tău când ți-l dă sau îl înregistrezi singur înainte de prima utilizare. La Barclays device-ul e diferit, dar trebuie să introduci în el unul din cardurile băncii ca să generezi coduri. Carduri care iarăși sunt nominale, deci nu poate folosi altcineva datele tale de logare decât dacă ar avea și cardurile tale. b) folosești aplicația dedicată de pe telefon, care e și ea personalizată înainte de prima utilizare. Banca va accepta conexiuni numai de pe acel telefon, va cere într-adevăr și niște date de logare (diferite de cele de pe site) pe care cineva care le interceptează nu le va putea folosi de pe telefonul lui. Iar operațiunile online sunt oricum limitate la 10.000 de lire pe zi și pe fiecare destinatar. Plățile adevărate se fac de la bancă, iar hackerii adevărați încearcă să penetreze rețelele de comunicații folosite între bănci, nu conexiunile telefoanelor mobile. Singurele probleme reale despre care am auzit (dar nu mi s-au întâmplat) au fost cu diverși comercianți necinstiți care au încasat în mod corect una sau mai multe plăți de la un anumit client, după care au mai adăugat și alte plăți în decursul timpului, deși clientul respectiv nu mai cumpărase altceva. Dar în cazuri din astea banca rezolvă instantaneu, îți restituie suma revendicată și o recuperează de la comerciant. În urmă cu vreo 15 ani, în Germania, nu exista banking online de pe smartphone, dar îmi trimitea banca prin poștă o listă de 50 de coduri și autentificam fiecare operațiune online făcută de pe desktop cu unul din acele coduri. După ce foloseam cel puțin 35 din ele, banca îmi trimitea prin poștă o nouă listă de 50 de coduri. Cam complicat, dar cât se poate de sigur. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Dum 17 Sept 2017, 10:02 | |
| - Dr2005 a scris:
- danTm a scris:
- erai in tren ca pasager sau in echipa de supracontrol?
Supracontrolul se face cu angajaţi CFR Călători, eu nu lucrez la CFR Călători Era în tren ca pasager și sigur a luat atitudine și le-a spus ceva partidei și supracontrolului, și eu as fi făcut la fel și mai mult pana la filmare cu telefonul dacă era cazul. Este inuman ce se întâmplă în trenuri dar în tot acest timp purtătoarea de cuvânt ne asigura ca situația e sub control, e pe naiba cine e prost sa zică adevărul și realitatea când e în joc scaunele lor și numele companiei?? @Dr2005 o sa caut sa îmi iau un MTB pliabil pentru turele la care voi folosi trenul, m-am saturat de prostia de la CFR Călători. |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Dum 17 Sept 2017, 12:11 | |
| Din statia Lunca Jiului hc. nu se mai pot cumpara bilete la trenuri cu legatura, spre exemplu la Bucuresti Basarab. Acum sunt nevoit sa merg sa iau bilet din Craiova pana la Basarab, noroc ca nu are intarziere 2082, sper sa fie functionale automatele de bilete. |
| | | alex1987
Numarul mesajelor : 283 Reputatie : 4850 Data de inscriere : 28/05/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Dum 17 Sept 2017, 20:13 | |
| Unde sunt vagoanele de pe sezoniere? Am asteptat sa treaca vara, sperand ca o sa bage pe Valea Prahovei macar cateva vagoane in plus fata de obisnuit.De unde...1646 azi a venit cu 3 de la Tg Mures si a mai primit 2 la Brasov.cata zgarcenie... exact cat sa enerveze calatorii, si pe cei cu loc si pe cei fara... |
| | | Luna
Numarul mesajelor : 3274 Reputatie : 8300 Data de inscriere : 18/03/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Lun 18 Sept 2017, 15:54 | |
| Aglomeratie imensa la casierii in gara de nord azi, s-au stat 30-60 de minute la rand. Am avut de schimbat biletele nemaiputand pleca azi la 12:15 am avut ce sta nu gluma. Ba chiar nici nu s-a mai putut restitui contravaloarea primului bilet din ruta ca s-a indeplinit ora de la plecarea trenului pentru ca am stat 45-50 de minute la rand. Chiar nu stie cfr sa gaseasca solutii sa nu mai fie aglomeratie la casierii? Privatii cam pot.
Azi au fost mii de persoane la pranz in gara de nord la casierii, din care trebuie sa recunosc foarte multi erau studenti sa zic 60-70 la suta. Dar pentru studenti ar fi trebuit sa existe posibilitatea de a lua bilete la automate sau online, nu sa faca aglomeratie la case. Practic cred ca la casierii aproape toti erau ori pensionari ori studenti ori alte categorii ce nu pot lua bilete de la automate sau online. |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 19 Sept 2017, 00:05 | |
| Pai casierele trebuie sa treaca o gramada de chestii pe bilet, de exemplu am Card Tren Plus. Pe card e trecut CNP -ul meu (nu stiu cit de corect/legal e sa fie asa) dar mai este si un cod. casiera trece CNP ul in calculator casa vada daca e valid cardul sau de ce , pe cind cu un cititor de coduri banal cum e la intrare la Metro(adica fix nu sa il penduleze ea) ar putea rezolva toata treaba. Scrie ruta, scaneaza cardul si pot pleca.
Dar de ce sa avansam daca acum 10 ani s-a facut un program informatic nu? |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |