|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
+61marius_catalin84 M.I.C.I. CristyanC Sabik laur 133 ciprian71 cristi CFR neluadi lifetec ets2oltromânia AndreiSV baiazid nokia2010 johnsmoke TonyGFR alliens 92Dragos Spartan1948 impuls Rarau kristi kkk marius664 mihaitzateo cristi ar alex.barac.5 rizelgeorgel2004 cardinal Dionis @ndrey Nk11 KQQ alex.alexus.tm florin.lifticariu bobi didinul dan tm TVlad mureseanu_976 Dr2005 COSTACHE MIHAIL Luna Adrian78 NicuS DPS AeroX mielutu zburator Nesebar alex1987 cristy79 Andrey_tm DB Robert Adirmvl Katalyn kuepall Vitosa ATM ldh80 IonutCFR2009 Teodor Jurnal Feroviar DUAL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
AeroX V.I.P Member
Numarul mesajelor : 2161 Localizare : Bucuresti Reputatie : 6763 Data de inscriere : 25/05/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Lun 31 Iul 2017, 12:43 | |
| Initial salutam si eu demersul CFR Calatori privind emiterea biletelor pentru studenti, impunand noi constrangeri, din motive lesne de inteles. Dar pare ca noul sistem e actualizat pe genunchi, ori lucruri dubioase se intampla printre casierele care isi dau sfaturi peste paravane. Am un amic student care n-a putut ieri sa-si ia bilet din Bucuresti Nord pentru Mangalia - Constanta la IR 1982. Chiar vreo 3 casiere l-au refuzat din varii motive si scuze (ca le da eroare sistemul sau ca nu sunt locuri, dar una i-a zis pur si simplu ca nu vrea sa-i dea, l-a luat la bani marunti cu ce ajunge pana acolo mai intai, daca are bilet pentru dus, insa mergea cu Astra). S-a dus la Basarab si acolo i-a dat fara nicio problema. Eu ce sa inteleg din asta? Ca sunt si bandite casierele din Nord? Mai inteleg cum e cu suprapunerile, dar nu se suprapunea nimic, in afara de faptul ca poate vor sa limiteze si statiile de emitere bilete daca statia de plecare e diferita fata de cea in care cumperi biletul, dar asta chiar nu e normal. Inteleg ca poate unii isi cumpara din Tecuci pentru poimarti bilet pe Constanta - Mangalia si poate nu vor mai efectua calatoria si tin locul ocupat, dar e diabolic sa ai intentia clara de a limita studentul sa ia bilet numai din statia din care pleaca (astfel sa riste sa ramana pe afara). Si de ce? Ca asa vrea casiera Ileana? La fel de bine poate sa nu le mai dea bilete deloc studentilor indiferent de relatie sau perioada. E logic de ce tovarasul meu a vrut sa ia biletul din Nord de dimineata. Ca sa prinda loc la retur. Adica e normal sa fii prudent la un asemenea aspect. Deci casierele ii spuneau sa ia bilet direct din Mangalia. De ce? De ce asa aberatie? Oricum trenurile sunt pline de pomeni acum, nu rezolva nimic. |
| | | Vale_ntin
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 44 Localizare : Galati Reputatie : 4668 Data de inscriere : 11/08/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 01 Aug 2017, 03:34 | |
| În primul rând, biletele cu anticipație trebuiesc date numai online, ori niciodată cu 15 minute înaintea plecării unui tren CFR. Și un sistem electronic ceva, care să urmărescă dacă studenții chiar merg cu acel tren. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 01 Aug 2017, 07:51 | |
| IR 1921 Sibiu-Mangalia 4 etajate la sosire în GDN grad de ocupare 100% apoi la București au mai pus 3 etajate, s-a mers în picioare, s-a mers 2 inși cu bilete pe același loc și pe jos.
Bonus student cu studenta 4 bilete de la Sibiu la Mangalia. 2 bilete pe relația SB-București cu loc și 2 bilete pe relația SB-Mangalia. Întreb e normal ca aceste bilete sa se suprapună? Nu era mai OK dacă le dădea fără loc doar pe relația Buc-Mangalia?
Cum se decontează biletele pe călător sau pe kilometri ? |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 01 Aug 2017, 21:03 | |
| - Katalyn a scris:
- Bonus student cu studenta 4 bilete de la Sibiu la Mangalia. 2 bilete pe relația SB-București cu loc și 2 bilete pe relația SB-Mangalia. Întreb e normal ca aceste bilete sa se suprapună? Nu era mai OK dacă le dădea fără loc doar pe relația Buc-Mangalia?
Cum se decontează biletele pe călător sau pe kilometri ? În mod sigur aveau 2 bilete Sibiu-Mangalia şi 2 rezervări de loc Sibiu-Bucureşti, date în legătură cu biletele Sibiu-Mangalia. Să dai 2 bilete la acelaşi tren pe acelaşi CNP nu te lasă xSell-ul, dar să dai rezervări de loc separat poţi. _________________ :TTT:
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 01 Aug 2017, 23:47 | |
| |
| | | Vale_ntin
Numarul mesajelor : 178 Varsta : 44 Localizare : Galati Reputatie : 4668 Data de inscriere : 11/08/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 01:21 | |
| Loc rezervat doar până în București, iar doua bilete fără rezervare pe toată distanța. Cred. Nu-i rău nici așa. |
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 01:32 | |
| Exact aşa le-au avut. Dar e mult mai ,,senzaţional" să spui că 2 studenţi au luat câte 2 bilete în acelaşi timp, în plină campanie on-line de discreditare a studenţilor şi de promovare a oamenilor muncii care muncesc şi nu gândesc. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 07:34 | |
| Eu nu am auzit pana acum de combinația asta. De asta e bine când cineva vine cu ceva nou exact cu informația pe care am postat-o eu.
De ce a trebuit sa le dea și fara loc pe Sibiu-Mangalia, nu putea sa le dea doar pe Bucuresti-Mangalia ? Idioții aia habar nu aveau ce bilete primise el cică îmi cedase mie locul, eu ii spuneam ca vreau sa fac poza la bilet ca sa pot face reclamație el ca nu vrea sa faca reclamație, ce vorbeam eu și ce înțelegea el, stătea cu sticla de bere la bot. A fost haos în vagonul 8 am și pus pe net 2 clipuri unde o studenta se găsise ea sa facă pe desteapta.
Eu am mai întrebat și ieri dar experții și avocați din oficiu au alta treaba în loc sa răspundă la întrebare. Cum se face decontarea biletelor pe nr de kilometri sau pe cap de călător ? De ce Sibiu-Mangalia și Sibiu-București când putea Sibiu-București și București-Mangalia?? |
| | | alex.barac.5
Numarul mesajelor : 324 Varsta : 36 Localizare : Sibiu Reputatie : 4527 Data de inscriere : 21/05/2013
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 09:29 | |
| Daca le-ar fi luat separat, ar fi platit mai mult ma gandesc. Am vazut oricum ca asa se practica, iei bilet de la statia X la statia Z fara loc, dar primesti loc de la X la Y, iar de la Y la Z ramai fara loc. Am patit ceva similar acum un an pe Buc. Nord - Sibiu, fara loc pana la Ploiesti. Iti dai seama ca daca luam Buc. Nord - Ploiesti fara loc si apoi Ploiesti - Sibiu cu loc, ieseam mai scump. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 09:51 | |
| Alex cine sa plătescă? Erau bilete de studenți plătește statul și toți contribuabili pentru ei.
Uite al doilea episod petrecut ieri dimineață tot lângă mine în vagonul 8 în cel care am călătorit pana la Medgidia.
Deci în vagonul 8 au fost vreo 30 călători fără loc, nici în celelalte vagoane nu era mai roz. Ma oftic ca nu am reușit sa fac poza dîn zona ușilor cu 2 tinere care dormeau direct pe jos lângă uși pana am scos telefonul deja trenul începuse sa frâneze iar prietenii lor se uitau la mine ca sa nu le fac vreo poza.
Dar tot nu am coborât cu mana goală, am 2 filmări cu o studentă fara loc care vroia sa dea jos de pe un scaun un geamantan al unei doamne ce avea locul acolo dar nu avea unde sa pună bagajul ca sa nu încurce călători, oricum culoarul era 75% blocat de bagaje. A venit doamna si i-a explicat ca a pus bagajul pe locul ei pentru care avea bilet ca sa nu încurce lumea și prefera sa stea în picioare la uși.
Uite filmările aia mai lunga în care nu i se vede fața studentei e a mea iar vocea care spune ca nu e obligata sa arate biletul sunt eu. Cealaltă filmare în care i se vede față e a unui pasionat din Ploiești.
https://youtu.be/hTo9pSvgHcw
https://youtu.be/DB6GL7bMzvg |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 14:24 | |
| - Katalyn a scris:
- Eu nu am auzit pana acum de combinația asta. De asta e bine când cineva vine cu ceva nou exact cu informația pe care am postat-o eu.
De ce a trebuit sa le dea și fara loc pe Sibiu-Mangalia, nu putea sa le dea doar pe Bucuresti-Mangalia ? Idioții aia habar nu aveau ce bilete primise el cică îmi cedase mie locul, eu ii spuneam ca vreau sa fac poza la bilet ca sa pot face reclamație el ca nu vrea sa faca reclamație, ce vorbeam eu și ce înțelegea el, stătea cu sticla de bere la bot. A fost haos în vagonul 8 am și pus pe net 2 clipuri unde o studenta se găsise ea sa facă pe desteapta.
Eu am mai întrebat și ieri dar experții și avocați din oficiu au alta treaba în loc sa răspundă la întrebare. Cum se face decontarea biletelor pe nr de kilometri sau pe cap de călător ? De ce Sibiu-Mangalia și Sibiu-București când putea Sibiu-București și București-Mangalia?? Vorbeşti ca să te afli în treabă... ,,Combinaţia" asta se face de mult, că dacă nu sunt locuri pe toată distanţa nu poţi să scrii pe bilet că e locul doar pentru jumate de traseu, dai un bilet fără loc pe toată distanţa şi un tichet de loc pe o anumită bucată. Am avut şi eu bilet Bucureşti - Bârnova şi tichet Buzău - Bârnova, că până la Buzău nu mai erau locuri. Am avut şi Bucureşti - Cluj cu loc Predeal - Cluj, Bucureşti - Mediaş cu loc Predeal - Mediaş. Dar tu pe vremea aia te lăudai cum mergeai cu naşul, nu aveai de unde să ştii treburile astea. La decont decontezi un bilet şi un loc, că decontul e diferenţa între biletul întreg şi cel redus (elevi)/gratuit (studenţi), adică dacă e biletul 100 lei, CFR Călători vine cu borderoul de bilete şi încasează diferenţa între cât a plătit călătorul şi preţul întreg al biletului. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 17:50 | |
| Boss am mers cu nașul ca asa erau vremurile, crede-mă ca și acum as merge cu nașul dacă s-ar putea. Intre timp s-a schimbat mersul trenurilor în bine adică R, IR cu oferte plus ca am descoperit oferta VSD în ultimii ani doar la IR am mers cu nasul undeva de 2-3 ori pe an. La ce sistem infect e la CFR crede-mă ca as merge zilnic pe blat problema nu e la mine ci la CFR care se tot lauda pe Facebook printr-un fost IDM de pe 901 ca la CFR e numai miere. La orice ora și pe orice tren pot demonstra ca pot merge cu nașul, chiar vrei sa vezi testul asta ??
Eu de bilete am zis clar ca nu știam am spus ce am văzut în tren și am intrebat de ce practica asa și nu varianta cealaltă prezentata de mine. Eu aveam bilet Ploiesti-Sinaia la 3001 iar cu 20 minute înainte de 3001 m-am prezentat la casa de bilete și am cerut bilet Busteni-Brașov la 3001, casiera ca nu poate cum ajung eu acolo ma teleportez apoi i-am arătat biletul.
De exemplu azi am aflat la ca la noua prostie Bilet dus-Întors dacă ai întoarcerea la 3010 și scapi trenul din varii motive nu e valabil la următorul chiar dacă te urci din aceeași stație dar in schimb nașii ne-au spus o șmecherie: "Ia bilet la ultimul tren ( 3024 ) și poți sa vi cu oricare mai înainte 3012, 3010 dar mai târziu nu"
Și probabil ca mai sunt multe șmecherii legale de care încă lumea nu știe.
Apropo dimineață am discutat cu casiera despre prostia asta noua cu dus-întors i-am spus ca pentru noi călătorii e aiurea și ea a spus ca și pentru ei e o munca în plus.
Fosta IDM se lauda cu 3 lucruri bune făcute la CFR dar în același timp strica 10 deci în ritmul asta CFR se va duce acolo unde ii e locul.
Zilele trecute am prins un nas tupeist se credea în tren ca la masa acasă vroia atenție ( șpagă ) am intrat în el s-a dat la mine i-am spus sa cheme poliția sau sa plece după capul meu ca il dau jos din tren la prima stație, râdeau toți călătorii de el, 40 km nu a mai venit sa verifice biletele o ardea cu telefonul la ureche. De de-ăștia luați de la sapa și băgați cu japca în CFR sunt sătul.
Voi din birourile cun aer condiționat și 4G habar nu aveți ce se întâmplă prin trenuri când vine cate unul și va povesteste i săriți în cap.
Habar nu ai tu ce s-a întâmplat ieri în R 8024 CTA-Obor ce a pățit partida trenului intre Ciulnița și Lehliu de la o familie soț soție cu 2 copii și nu erau țigani pentru eliberarea unor bilete. Mie de fel îmi plac scandalurile i-am liniștit imediat pe toți iar cei 4 agenți de la OSS cu 2 maimuțoi de la supracontrol urcați din Lehliu au fost doar de formă. Eu stau și ma întreb de ce nu vine supracontrol unde sunt blatisti ca vorba aia am avut câțiva certați cu educația urcați din Cernavodă, de prima data a mirosit ca nu suntem de acolo le-am închis gura la 2 negri cu "suntem sub acoperire, am de gând sa va la fără trenuri dacă nu va luați bilete"
Mai am vreo 5 zile de mers prin tara cu trenul încă mai ma rog sa găsesc scandaluri, studenți care stau cu picioarele pe scaune etc...ați văzut ca pe aia de ieri dimineață am filmato, filmez tot ce prind nu sunt ca alți pasionați sa urmăresc nași când ia șpagă.
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 20:58 | |
| - Katalyn a scris:
- De exemplu azi am aflat la ca la noua prostie Bilet dus-Întors dacă ai întoarcerea la 3010 și scapi trenul din varii motive nu e valabil la următorul chiar dacă te urci din aceeași stație dar in schimb nașii ne-au spus o șmecherie: "Ia bilet la ultimul tren ( 3024 ) și poți sa vi cu oricare mai înainte 3012, 3010 dar mai târziu nu"
Pui viză de anticipare sau de amânare a călătoriei... altfel nu poţi să mergi decât cu trenul de pe bilet, fie el mai devreme sau mai târziu. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 21:16 | |
| Dacă urci pe munte și scapi trenul cum era sa o pățim noi azi la Timișul de Jos unde e halta cum procedezi ? Eram gata gata sa opresc prima mașină sa ne ducă pana la Timișul de Sus și sa prindem trenul de acolo, pana la urma am ajuns cu 8 minute înainte la halta Timișului de Jos iar trenul a avut și bonus de 5 minute.
Hai sa îți mai zic vreo 2, tu ști ca ieri am asistat la ceva ce nu credeam ca o sa vad vreodată??
IR 1921 are plecarea din Medgidia la 05:16 ști la cat a plecat ieri?? 05:13 !!! Atât arătau cele 4 telefoane scumpe, atât arata și ceasul din gara dar nu am mai postat pe FB ca sa fac rău la nimeni. Îmi venea sa ma duc sa ma iau de IDM dar aveam de stat în Medgidia aproximativ 75 minute și nu aveam chef sa ma legitimeze miliția.
DACĂ eram cârcotaș as fi spus ca i-a dat drumul mai devreme ca sa ajungă timpuriu la CTA sa aibă timp EA 806 sa se bage la R 8022 CTA-Buc.OBOR plecat din CTA cu 30 minute întârziere din lipsa de locomotivă. Dar eu întreb altceva dacă se știa cu cel puțin 30-40 minute înainte de ora plecări lui 8022 și se strica EA 806 la IR 1921 intre Medgidia și CTA ce locomotiva pleca cu 8022 la OBOR și ce locomotiva pleca după 1921 ?? Hai ca după 1921 trimiteau GM-ul dar la 8022 ce băgau??
Încă una povestita de un nas scârbit și el de sistemul în care lucrează.
A avut un bilet dus-întors la un Regio care l-a verificat, dusul era pe 31.07, biletul a fost cumpărat tot pe 31.07 dar întoarcerea era pe 29.07 cum e posibil asa ceva ?? Călătorea respectiva nici nu se uitase la bilet, nasul i-a spus ca este o eroare și nici el nu își explica cum a dat softul un astfel de bilet. A mers liniștită, nasul doar i-a spus ca e o greșeală și pe viitor sa verifice biletul ca la CFR orice e posibil. Trenul era corect pe bilet însă data era cu 2 zile în urma lucru teoretic imposibil dar practic orice e posibil.
Tot azi 2 tinere nu știu dacă erau studente sau nu au venit la nasul de la 3010 aveau bilete la 1635 dar se saturase de stat în gara și au vrut sa meargă cu 3010, nasul le-a spus ca mai bine sta la IR ca ajunge înaintea lui 3010 noroc cu mine ca le-am cerut biletul fetele mergeau la Ploiești nu la București.
Apropo de ce spuneai mai sus tu dacă erai nas și aveam întoarcerea la 3024 și te prindeam la 3010 și îți arătăm bietul ma lăsai sa merg cu 3010 ?? Tu nu, dar 99% din nași ar fi spus ca nu e nicio problemă. Doar nu ma duceam cu 3010 la Ploiești apoi ma întorceam la Timișul de Jos ca la. final sa cu merg iar pe Timișul de jos-Ploiești cu 3024 cu un bilet deja găurit??
|
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mier 02 Aug 2017, 22:50 | |
| De ce au schimbat astia procedura cu biletele dus intors?
au pus si afise prin gara ca nu se pot viza in tren sau in PO fara vinzator de bilete. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |