Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 62 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeLun 24 Iul 2017, 15:26

Exact, sunt alte IR mult mai proste asa ca 1835 e chiar ok. De pilda mai e si 1843 care la fel e praf sau acum vara 1833/1834 care la fel e groaznic. Mai e si 1540/1541 fara confort.

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeLun 24 Iul 2017, 18:39

1833/1834 e parfum, ai 21-70 și 20-49.0, se putea să ai mult mai rău la atâta amar de drum. 1540/1541 e foarte ok pentru zona prin care trece, acolo nu-s călduri mari și ai geamuri ghilotină, te poți bucura de peisaje și de călătorie...

1843 cu ce e făcut?
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Andrey_tm
Moderator si Regizorul anului
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11655
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeLun 24 Iul 2017, 21:35

1843 are două 20-49.0
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 11:25

E decent, pentru un tren de noapte, având în vedere că Baia Mare - Timișoara de noapte e un desiro și atât. Aia crimă.
Bine, 1843 poate ar fi avut de câștigat de pe urma unei cușete atașate, sau măcar dacă în loc de 2 20-49.0 avea 3 20-55 sau 2 20-49.2
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Andrey_tm
Andrey_tm

Numarul mesajelor : 5864
Reputatie : 11655
Data de inscriere : 08/09/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 11:28

Măcar anul ăsta 1843 are două vagoane de clasa a II-a. Că anul trecut se stătea și în picioare în singurul 20-49 pe care îl avea trenul, iar vagonul 19-55 circula aproape gol.
Sus In jos
Rarau
V.I.P Member
V.I.P Member
Rarau

Numarul mesajelor : 742
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5452
Data de inscriere : 23/01/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 18:31

Adirmvl a scris:
Perechea 1835/6 e printre rusinile CFR-ului. Hai, Cluj - Bucuresti e taxat ca personal, dar in sens opus sa mai dai si o caruta de bani si sa mergi cu o viteza comerciala de vreo 40 km/h e aberant.

eu nu vad asa mari diferente la pret

Cluj - Bucuresti

IR 1836 pret 79.4 lei (taxat ca personal? ) 13.45 ore 621 km tren de zi

IR 1746/1538/1932/1934 pret 90.8 lei 9.55 ore, 500 km

IRN 10642 pret 100.9 lei

singurul avantaj ar fi daca mergi cu VSD (ai 50%) altfel daca nu ai treaba intr-un oras de pe traseu eu nu cred ca se merita.
Mai mult ca sigur are si intarziere la sosire in Bucuresti + opreste si in aproape 10 "centre orasenesti" din Teleorman  Crying or Very sad
Bine ca la dus opreste doar la Videle si Rosiori
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 19:00

...

Ultima editare efectuata de catre Katalyn in Mar 25 Iul 2017, 19:05, editata de 1 ori
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 19:01

1835 circula pe aceeasi ruta ca si 1836 (perechea).
1836 e tarifat Regio. 1835 nu! Ai ignorat fix esenta la care se referea omul.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 19:04

Rarau a scris:

singurul avantaj ar fi daca mergi cu VSD (ai 50%) altfel daca nu ai treaba intr-un oras de pe traseu eu nu cred ca se merita.

50% reducerea la VSD e valabila doar la trenurile Regio. La IR sau IR cu oferta tarif-Regio se aplica doar 35% pentru VSD. Pe site-ul cfrcalatori.ro exista tabel cu tarifele pentru Cartea VSD la IR pe zone kilometrice.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 19:23

Din păcate așa e, se poate și mai rău. De asta am zis că e printre rușini, nu rușinea. Nici cu 1737 nu mi-e rușine, dar măcar e taxat ca Personal.

Cluj - Tg. Jiu 41,3 lei. Tg. Jiu -Cluj 72,6 lei. Pe ruta asta am fost sâmbătă. Dar cu tren plus.
Sus In jos
AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 20:38

La 1737 ăla ca sa fie o compunere mai buna ar trebui macar prelungit la București prin Pitești. Ca durata ar veni tot ca 1835. Ajunge la vreo 11h30m. O legătură directă ar fi necesară pe aici. Trebuie deservite și alte zone. Mai ales acum când numărul călătorilor a mai crescut datorită gratuitatilor și mai multor oferte comerciale.
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 22:52

Am scris mesajul anterior de pe telefon, pe fuga. Acum imi dau seama cum arata. Pentru ca nu mai pot edita mesajul rog un admin sau moderator sa corecteze in "nici cu 1737 nu m-as lauda, dar măcar e taxat ca Personal." si sa stearga aceste doua randuri. Multumesc.

1737 nu e nici tren de zi, nici de noapte. Ceea ce-l face nefrecventabil. Eu l-as pune pe 1736 cu plecare pe la 7:30 dimineata (eventual pusa si sosirea reala a trenurilor de la Sighet/Ilva, Bistrita si Oradea ca sa fie legaturi buna, cum au mai fost) si ambele cuplate cu Pausa. Cu compunere clasica. Da' ne dau in cap posibilitatile CFR-ului: vagoane, locomotive, mecanici autorizati, etc.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeMar 25 Iul 2017, 23:16

Am mers la Mangalia la vagon WLA, pret cam 50 de euro (daca nu peste) dar cu reducerea de 30de zile mai scade ceva.
Totul bine pina la buda unde un factor destul de minor raportat la pretul biletului aduce un minus.
Cosul de gunoi era o cutie metalica mica la care nu i se inchidea capacul de la fund. Se vedeau urmele scociului cu care a fost lipit. PAi toata lumea baga acolo hirtia si avea treaba la chiuveta sau iesea pur si simplu dar cum hirtiile erau deja jos, logic ca toate erau imprastiate de cei care faceau un pas sau cei care intrau si fara sa vrea le imprastiau.Am gasit o sirma si am legat capacul sa nu mai cada hirtiile, cum sa lipesti cu scoci in mediu umed si mai ales cit sa tina si ala la lipit/dezlipit?

La un asa pret al biletelor ar fi greu sa fie pus un cos mai mare(in alte vagoane au pe hol niste cutii de 50 cm sunny ) sau chiar un cos  de plastic de la magazinele mari? pare un lucru neinsemnat, dar deranjul creeat prin calcarea si imprastierea hirtiilor alea ude si folosite  e destul de mare.

Poate ape chiar tendinta sa bagi hirtiile in buda si automat se infunda.

la intors de la Mangalia nu am mai prins bilet in anticipatia de 30de zile decit via Arad cu 1923.

Aici toate bune pina la legatura dintre 1923 si 73-2 pentru Timisoara Nord.Legatura este in ziua 31 deci nu se poate da bilet pentru ca locurile nu sint in sistem.Dar primesc legatura la regio 2604.

partea negativa? pai in asemnea cazuri daca trenul de legatura  este IR si pica dupa ziua 30 a anticipatiei nu ar putea sistemul sa genereze bilete cu loc pe care sa le scada apoi in ziua a 30-a de la alta vinzare in cadrul anticipatiei de 30 de zile?

O sa imi spuneti ca nu se poate insa de ce daca legatura in ziua urmatoare (a XXXI-a zi) deci dupa anticipatia maxima de 30 de zile este regio se poate da bilet? si la regio depasesc cele 30 de zile.

una peste alta am mers in Arad la casa de bilete si am cerut bilete pentru 73-2, dar asta da un pic de lucru casierei si lumea in spate crede ca cine stie ce faci acolo si incpe sa vocifereze.

La intors trenul 1923 avea vagon de dormit rosu tipul vechi( nu i-am nota seria) si insotitorul ne-a spus de la urcare: ,,deschideti geamul ca nu merge clima" ce sa zic am atins nirvana.
lasind geamul deschis pe linga zgomotul de la rulare si de la timoneria de frina, dupa ce au atasat electrica si a crescut viteza au inceput sa vibreze usile  cabinelor din cauza curentului.

Lumea era capiata pe hol daca am dat o groaza de bani ce facem acum, multi au luat WLAb pentru ca aveau copii mici.

Asadar cu niste hirtie indoita sa fie ceva mai groasa am impanat usa de la cabina sa nu mai troncane si aia.
In rest a fost ca odinioara cind nu era clima. Bine ca vagonul asta avea buda tip vechi cu curgerea intre sine.Pasagerii s-au straduit sa o tina curata, dar la un capat(unde e dusul) era prapad, nu stiu daca asa a plecat sau oamenii l-au produs.

Insotitorul a spus calatorilor nemultumiti ca ,,s-au facut mii de reclamatii dar tot nu s-a rezolvat cu clima" sint convins ca nu-l doare gura sa spuna asta de mii de ori in cariera lui, dar s-a desprins intrebarea de ce se plateste atit de mult si de ce nu se face o diferentiere de pret intre vagoanele cu clima si cele fara clima? faza la care nu m-am bagat in discutie dar este totusi un minus la banii incasati pe bilet plus bonusul intirziere zilnica a lui 1923.
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5430
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeSam 29 Iul 2017, 00:32

eu inclin mai degraba sa cred ca s-au facut acele reclamatii (mii poate nu dar sute e posibil) si realitatea sa fie ca ii doare in spate pe cei de la CFR....intr-un timp faceam saptamanal reclamatii la Desiro care circula pe Bucuresti-Targoviste pentru clima, si nasul imi spunea acelasi lucru, si ce e sigur e ca in anul ala nu s-a schimbat nimic, toata vara i-a durut fix in cot de faptul ca se circula fara clima si mai luau si tarife nesimtite de IR
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitimeDum 30 Iul 2017, 11:12

Sunt in trenul 14031 Buc.Nord-Brasov, 2 rame RIO adica 6 vagoane grad de ocupare 90% calatori civilizati si cateva biciclete.

Din Ploiesti Vest am urcat eu cu bicicleta iar in tren mai erau cel putin 13 biciclete. La Campina au coborat 5 biciclete si au urcat 4. La Comarnic au coborat 2 bicicete. Grupul de 4 Urcati din Campina coboara la Azuga, eu la Busteni.

I-am intrebat pe toti cum merg in cu bicicleta in tren la operatorul de stat. Nu am gasit unul care sa zica ceva de bine, unii au povestit ca au mers din Targoviste la Bucuresti cu 2 Regio schimband la Titu si au "platit" la nas iar cica la sageata albastra nu le-a dat bilete de bicicleta. Eu am ton spus de foarte mult timp ca la CFR Calatori unele trenuri cu Desiro au spatiu pentru biciclete altele nu desi sunt acelasi tip de automotor.

"Frate sunt niste retarzi, nu inteleg de ce au scos de la trenul de dimineata" facand referire la R 3001.

Concluzia : In Romania te descurci cum poti, au scos biletele de biciclete de pe ruta NR 1 unde anul trecut chiar stafful CFR Călători se lauda cu 15.000 bilete de bicicleta vandute oficial intr-un an, in lipsa acestui serviciu fiecare se descurca cum poate.

"In toate tarile pe unde am fost se poate numai la noi nu" a fost explicatia unui biciclist bucurestean si au confirmat si ei ca totul tine de casiera daca reusesti sa o pacalesti bine daca nu mai ai o sansa in tren cu nasul unde in 95% se rezolva pe cale amiabila.

Dar nu ma mai mira nimic oricum stiam ce o sa zica lumea buna despre CFR ceea ce stiti cu toti.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 57 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 57 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 30 ... 56, 57, 58 ... 62 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: