Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 60 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 22 Mai 2017, 18:33

Asta cu ce încasări făcea malaxa pe Ploiesti-Urziceni e creația mea și am mai folosit-o pe forum de câteva ori. Eu am mers cap-coada cu trenul pana la Urziceni și am văzut ce călători au avut și te asigur ca 2 malaxe strângeau 1.000 lei la 2 drumuri dus-întors asta asa ca sa fiu băiat bun și sa nu va mint.

Ce naiba am plecat odată cu trenul de 8 spre Urziceni maxim 100 călători erau în 3 vagoane după Ciorani deja eram singur în vagon. Dacă tu crezi ca 2 malaxe pana la Urziceni și înapoi de 2 ori strângeau 1.000 lei din bilete eu ma fac popa. Exclus abonați ca la aia nu ai cum sa calculezi.

E mult e puțin oameni s-au descurcat nu au stat în baza lui CFR. Vad ca și DPD e cam supărat pe CFR Călători tot pe motivul transportului bicicletelor cu trenul. Ciudat ce se întâmplă căci anul trecut CFR Călători s-a lăudat cu 15.000 de bilete de biciclete.
Sus In jos
alliens

Numarul mesajelor : 530
Reputatie : 5430
Data de inscriere : 27/06/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 22 Mai 2017, 22:47

AeroX a scris:
Laughing Laughing Laughing
Si cine vine sa-si faca card TrenPlus la Basarab? Plus ca acel formular il poti aduce si tu de acasa deja completat (https://www.cfrcalatori.ro/images/pdf/oferte/CerereCardTrenPlus_01feb2017.pdf) !
Stai sa vezi si la Gara de Nord cum se agita toate pe acolo dupa formulare si o cauta pe sefa de tura. La Pitesti la fel, am invatat-o eu pe casiera cum sa-l emita.
Man, intelege, cardul asta se emite prea rar, sunt prea putini posesori, multe casiere uita ce si cum. Gandeste-te ca ele sunt setate zi de zi sa dea bilete intregi, de pensionar si cu gratuitate pentru studenti, cele mai comune.
Pana si la un controlor lunea trecuta pe 1782, deci i-am dat biletul si imi cerea legitimatia de student. Eram ... WTF. Apoi uitandu-se nelamurit si-a cerut scuze, ce-i drept inca as arata ca unul, dar era si de dimineata pentru el.

Iar data viitoare du-te in Nord, mi se pare aiurea sa ceri card TrenPlus la Basarab sau orice alta chestie care necesita si nu stiu ce formular. Degeaba de la o vreme nu vezi decat incompetenta in ei, dar realitatea e ca si ei indura zi de zi multe. Nu le-as lua apararea daca n-as sti ce e pe capul lor.
Si acum o saptamana tot asa mult praf pe aici ca nu iti asigura suficiente Desiro, ca nu fac nimic cu siguranta in nicio privinta. Prea ii vezi praf si pulbere, dar daca realitatea e de fapt alta?

Am avut vouchere de la targurile de turism si am nimerit odata intr-o vineri dimineata cu multi studenti la cozi, deci erau multe case deschise si degeaba, tot erau cozi, iar cand iti cumperi bilet cu voucher din ala dureaza cam mult procedura, cel putin vreo 10 minute. M-am mirat de cat de calme am prins vreo doua casiere, de regula din cele care mai cunosteau procedura, celelalte refuzau din start si ne rugau sa mergem la colega.
Ce e inadmisibil si acum, CFR Calatori tot se incapataneaza sa astepte dupa un registru cu studentii, in loc sa-i inregistreze manual pe fiecare si sa le emita un ID ca la carduri TrenPlus. Astfel si-ar putea lua online si de la automate. Mie chiar mi-e mila de casierele alea. Chiar sunt femei chinuite multe din ele, chiar foarte de treaba la cate au de indurat. Foarte rar am prins din alea mai necioplite, iar pe una am tinut-o minte: casa 1 de la Busteni, ii stiu si numele (l-am notat undeva). Femeia aia chiar era cam psihopata, la toata lumea raspundea urat si parca chiar o deranjai cand ii cereai bilet.

bati campii...gara Basarab e o statie deschisa oficial traficuluid e calatori si in care nu se specifica ca nu se emit astfeld e legitimatii....astfeld e atitudine , de a da vina pe client pentru incompetenta/indolenta angajatilor de la stat nu poate apartine decat tot unuia care probabil lucreaza tot la stat....oricum, CFR calatori ar fi bucuroasa sa aiba doar calatori din astia, care sa se simta vinvoati ca au indraznit sa ceara un lucru normal...mai ramanea sa ma pui sa le cer scuze ca i-am deranjat
Sus In jos
alex1987

Numarul mesajelor : 283
Reputatie : 4850
Data de inscriere : 28/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 22 Mai 2017, 22:54

Legat de cumpararea cardurilor tren plus
Gara de nord, acum vreo luna.
Am vrut 2 crduri tren plus patite cu card bancar..
m-am dus la casa de vagoane de dormit ca le stiam mai destupate, din anii trecuti, si ma serveau si acum daca nu vroiam sa platesc cu cardul.. se schimba tura s-a inchis pos ul cu juma de ora inainte.
bun, ma mut la casa vecina, mai stau 3 min.. dar nu se poate plati impreuna..trebe separat.ii zic ca se poate ca am mai luat si anii trecuti asa, ma rog, ea ca nu si nu, nu stia saraca pe ce lume e.
Am zis ok, platim separat nu mi-e greu sa bag pinul de 2 ori.
Cand colo a reusit sa imi ia banii dar nu i se tiparea cardul ca nu stiu ce a gresit cand a selectat.
I-am zis sa imi dea cardul sau sa anuleze tranzactia si sa am bon de anulare
a inceput distractia au venit ca la urs toate cucoanele ca nu stiau ce sa faca.pana la urma a reusit dupa juma de ora sa anuleze tranzactia, timp nu mai aveam si mi-am luat bilete fara card pana la brasov.
LA brasov am cerut aceeasi chestie 2 carduri plata cu cardul. in 3 minute le aveam in buzunar.I-am zis ca la Bucuresti nu au stiut sa imi vanda asa ceva, a inceput sa rada cu pofta..
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 22 Mai 2017, 23:46

La plata cu cardul, casiera înscrie pe exemplarul chitanţei care rămâne la ea seria biletului achitat. Cum probabil face un borderou la sfârşitul turei, îi e mai simplu să dea un bilet pe fiecare chitanţă. De ce trebuie să facă asta...

AeroX
V.I.P Member
V.I.P Member
AeroX

Numarul mesajelor : 2161
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 6763
Data de inscriere : 25/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeMar 23 Mai 2017, 06:55

Așa mi se pare și mie normal, dar deh...cine are fițe și chef de scandal e bine că primește ce merită Laughing
Sus In jos
https://www.youtube.com/c/AdiMNET
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeMar 23 Mai 2017, 09:51

În sine, modul în care se vând biletele cu cardul e o tâmpenie... în momentul în care emiţi biletul, automat trebuie să selectezi în xSell modalitatea de plată. Singura explicaţie logică pe care o văd e că POS-ul nu e conectat la xSell, aşa că suma bătută de casieră pe POS trebuie să corespundă cu preţul biletului. Dar, ca orice acţiune făcută manual, e supusă erorii, aşa că CFR Călători şi-a luat o măasură de siguranţă cerând scrierea seriei biletului pe chitanţa de card, ca să poată verifica ulterior dacă suma de pe chitanţă e aceeaşi cu cea de pe bilet.

Am mai văzut pe la magazinele mici POS-uri la care se introduce manual suma, dar acolo nu am văzut să ceară patronii ca vânzătorul să scrie numărul bonului fiscal pe sptaele chitanţei Very Happy

dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9099
Reputatie : 13004
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeMar 23 Mai 2017, 11:35

Dar asa cum scrie pe bilet ca e emis la ATM nu ar putea sa scrie sau sa fie introdus in sistem ca e platit cu cardul?

Acuma si CFR asta cam ramine inapoiat si bagat doar in hirtii, pai acuma s-a inventat cardul contactless, pentru un caca maca de bilet nu poti sa platesti cu cardul.

Sus In jos
alex1987

Numarul mesajelor : 283
Reputatie : 4850
Data de inscriere : 28/05/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeMar 23 Mai 2017, 23:22

Retineti ca la Brasov s-a putut, in 3 minute.E clar vorba de incompetenta alora din Bucuresti, si sictirul ca erau inainte de predarea turei.
Si daca nu s-a tiparit cardul, din diverse motive, trebuia sa fie instruita sa faca anularea mai repede de juma de ora
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18747
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24323
Data de inscriere : 05/10/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 12:15

Anchete Reportaje
Nici nu a venit bine vara, și au început probleme la CFR CĂLĂTORI! Ieri, pasageri trenului IR 73, au trecut prin clipe de coșmar!"simțeam ca nu am aer,Ac, nu funcționa în toate vagoanele, iar unde funcționa nu făcea fata! trenul era format din 7 vagoane, toate locurile erau ocupate, erau și câteva persoane în picioare!personalul trenului, luat la întrebări de pasageri, au răspuns ca"asai în România ", a declarat pentru Anchete-Reportaje, doamna Alina V., pasager în IR 73!
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 16:29

Asta cu anchete si reportaje mai baga si de la el nu e prima data cand pluseaza ca sa faca Senzational.

De cand naiba circula 73-2 cu toate locurile ocupate pe langa oferta mokka a studentilor s-a redus cumva tarifele la 50% si pentru celelalte categorii de calatori ? Altfel eu nu cred ca trenul ala, despre care toata lumea spune ca nu l-a vazut cu grad mai mare de 50% peste noapte si fix in ziua x a circulat cu toate locurile ocupate.

Iar NASA zice ca a avut 8 vagoane nu 7... scratch
Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 16:55

Când am mers cu el erau 20 de oameni în vagon la sosirea în București, asta pentru că până la Craiova am fost eu, prietena mea, 2 bețivi, un cerșetor, 4 inspectori/angajați CFR Călători, și băiatul cu suculețe și chipsuri. Atât. În schimb, că nu merge clima la 21-76 sau că dă rateuri, că bagă aer împuțit, că nu face față nu e nicio noutate. La fel și la 20-83.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeJoi 01 Iun 2017, 17:25

Deci cine si de ce minte si pentru cine si cu ce scopuri, ce naiba are de castigat x ca a zis ca trenul ala a fost plin sau pasionati care vin pe Facebook sau pe forum si lauda trenurile preferate sau sectile favorite de frica sa nu ramana fara trenuri. Cand le ceri probe video sau foto i-ai de unde nu-s. Mi-E asa o scarba de tot ce a ajuns lumea asta a domeniului feroviar unde toata lumea e experta...in prostie si minciuna.

Ca sa nu mai zic cat de teapa poate fi Jurnal Feroviar pe Facebook care merge intr-o singura directie se debiteaza extraordinar de mult, se scoate sau se adauga o adevarata matematica ce e acolo nici la scoala nu am vazut atat de multe calcule iar cand cineva mai pregatit isi face timp sa posteze pe acolo se sterg comentariile intr-o veselie. Rusine...Cat se poate minti acolo si cu toate astea are destui fani care pun botul si inca mai cred ca porcii zboara. Ce or avea de castigat de pe urma asta numai ei stiu, mincinosi feroviari.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeDum 04 Iun 2017, 19:20

De pe Facebook de la niște călători plătitori de bilete întregi + bilete de biciclete.

"Cam acestea sunt condițiile în care am călătorit azi cu trenul Regio R2102 de la CFR între Făgăraș și Brașov. Venind de la Sibiu, în Făgăraș au fost decuplate câteva vagoane care erau pentru MApN iar călătorii s-au înghesuit într-un singur vagon. Noi 4 am plătit și bilet suplimentar pentru biciclete și abia am reușit să facem în așa fel încât să nu încurcăm pe nimeni. La aproape 40 de grade în tren, stăteam ca sardinele, unii lipiți de alții, unii mai norocoși stăteau pe jos, între călătorii din compartimente iar mamele stăteau în picioare cu copiii în brațe. Când ne-a văzut, nașul ne-a și întrebat sarcastic de ce nu am mers pe șosea...
CFR, 2017. Un singur vagon pentru... estimez peste 100 de persoane."

Este vorba de R 2102 Sibiu-Brașov zilnic cu Automotor Desiro de aproximativ 125 locuri care azi intre Făgăraș și Brașov a fost decât DA + 1 vagon 20-55 de numai 60 locuri. Nu mai pun comentariile din postare ca nu are rost cert este ca șeful de tren avea compartimentul lui dar forțat de situație a lăsat călători sa intre și în compartimentul de serviciu.

Pupincuriști CFR Călători rog sa se abțină de la comentarii fără valoare, scopul meu este sa arat realitatea pentru ca pe viitor sa nu se mai întâmple lucruri negative la CFR. Fanii CFR Călători vad doar intr-o direcție lucru prost din start în loc sa arate conduceri neajunsurile ca sa ia masuri de remediere ei zic ca la CFR e numai aur și miere.

Am pus cele 4 poze pe Facebook pe 6 grupuri de pasionati/feroviari/angajați CFR.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeLun 05 Iun 2017, 23:49

Daca se dovedeste ca ce scriu mai jos nu e un lucru negativ al CFR-ului rog un admin (ca moderatori nu mai are forumul de vreo doi ani) sa mute discutia unde considera.

Eram in seara asta in Ady Endre si asteptam crucea cu 1535 Cluj - Oradea in Huedin. Ajunge Acceleratul si surpriza: un Desiro ocupat 60-70% si inca unul in spate, cu fotolii, gol. Gol... Gol. Care e sensul sa cumpere lumea bilet la trenul ala si AM-ul confortabil sa circule inchis? Poate imi scapa mie ceva si ma lamureste cineva.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitimeMar 06 Iun 2017, 01:17

Adirmvl a scris:
Daca se dovedeste ca ce scriu mai jos nu e un lucru negativ al CFR-ului rog un admin (ca moderatori nu mai are forumul de vreo doi ani) sa mute discutia unde considera.

Eram in seara asta in Ady Endre si asteptam crucea cu 1535 Cluj - Oradea in Huedin. Ajunge Acceleratul si surpriza: un Desiro ocupat 60-70% si inca unul in spate, cu fotolii, gol. Gol... Gol. Care e sensul sa cumpere lumea bilet la trenul ala si AM-ul confortabil sa circule inchis? Poate imi scapa mie ceva si ma lamureste cineva.

Și pe 28.05 și 01.06 a plecat din Cluj tot cu 2 Desiro în rest doar cu unul singur. Probabil duce un Desiro la Oradea pentru alt tren din moment ce nu pleacă zilnic cu 2 Desiro din Cluj. Doi la mana la IR 1535 ai și serviciul clasa 1-a care la automotorul cu fotolii nu există. Deci trebuie sa ai și clasa 1-a și clasa 2-a. Deci răspunsul la întrebare e simplu la 1535 se vind bilete pentru casa 1-a și cls 2-a adică la automobilul de 124 locuri. Probabil dacă ar fi peste 130 călători s-ar da bilete și la cel de-al doilea dar problema e ca nu circula 2 în fiecare zi. Pentru fiecare Desiro ai nevoie de cate un naş. Poate mai sunt și alte motite dar la prima vedere asta e răspunsul.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 54 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 54 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 28 ... 53, 54, 55 ... 60 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: