|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
+61marius_catalin84 M.I.C.I. CristyanC Sabik laur 133 ciprian71 cristi CFR neluadi lifetec ets2oltromânia AndreiSV baiazid nokia2010 johnsmoke TonyGFR alliens 92Dragos Spartan1948 impuls Rarau kristi kkk marius664 mihaitzateo cristi ar alex.barac.5 rizelgeorgel2004 cardinal Dionis @ndrey Nk11 KQQ alex.alexus.tm florin.lifticariu bobi didinul dan tm TVlad mureseanu_976 Dr2005 COSTACHE MIHAIL Luna Adrian78 NicuS DPS AeroX mielutu zburator Nesebar alex1987 cristy79 Andrey_tm DB Robert Adirmvl Katalyn kuepall Vitosa ATM ldh80 IonutCFR2009 Teodor Jurnal Feroviar DUAL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9099 Reputatie : 13004 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 08:22 | |
| Si eu am mers anul asta cu 1843 si a fost foarte plin, am intrebat partida trenului de ce nu fac raport ca e nevoie de vagoane, sa faca zilnic fiecare partida, dar cica nu e bine pentru ei sa faca, asa ca astea sint conditiile ca nu sint vagoane.
Atit la dus de la Timisoara cit si la intors din Viseu de Jos seful de tren ne-a trimis de la clasa I-a, care vorba aia arata mai rau ca a II-a.
Degeaba a comentat lumea ca e aglomerat.Macar pina la Cluj Napoca ar mai trebui un vagon. Nu stiu unde sint supracontrolorii aia batrini si plini de ei, ca niste boschetari sa vada si ei si sa le sara lumea in cap.
Oricum deja sint curse auto de la Timisoara la baia Mare si chiar la Sighet deci in curind o sa fie mai lejer in trenuri.O sa fie mai mult ceferisti... |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 09:48 | |
| Oricât de aglomerat ar fi vagonul 20-49, nu mi se pare normal să stai la clasa I cu bilet de clasa a IIa. _________________ :TTT:
|
| | | Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11655 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 09:53 | |
| Nu mi se pare normal nici faptul că pe unele rute navetiștii și țiganii fără bilet călătoresc cu vagoane 20-49.2, 20-76, 21-70, 19-76, 21-76, etc.
Cum 1622, 1833, 1766 au rămas fără clasa I și nu s-a întâmplat nimic, așa poate rămâne și 1843 fără clasa I. Să scoată vagonul 19-55 și să pună în locul lui un 20-49.0 cu tariful aferent. Pe trenurile regio din zona Timișoarei sunt o mulțime de vagoane de clasa a II-a (20-55 și 20-49.0) curate și care pot să fie puse pe 1843. |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 09:55 | |
| - Dr2005 a scris:
- Oricât de aglomerat ar fi vagonul 20-49, nu mi se pare normal să stai la clasa I cu bilet de clasa a IIa.
Eu stiu de la sefii de tren ca atunci cand e full la clasa 2-a poti sta si la clasa 1-a, regula valabila cel putin la Regio la IR nu ma bag ca eu nu circul cu asa ceva doar ocazional. Dar sa-ti vina cfr-ist si sa se ia de seful de tren ca nu gaseste sa stea loc la clasa 1-a ca stau cei de clasa 2-a cand tot trenul e full nici asta nu mi se pare ok, ai autorizatie nu cred ca pe autorizatie scrie ca la Regio e valabila obligatorie cu loc, nici la IR nu cred ca scrie asa ceva La toate trenurile Regio cu vagoane de clasa 1-a dar fara clasa 1-a la casa de bilete, in mersul trenurilor sau pe cfrcalatori.ro o sa stau mereu sa vina cfr-isti sau seful de tren sa faca gura ca ii trimit la plimbare, bine ca se mai uita si la om |
| | | dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 10:25 | |
| Ce rost are jegul ala de vagon clasa I pe 1873? cita lume merge acolo pe cind in clasa a II-a e inghesuiala?
o prostie tipic CFR, eu am pozat in Craiova un regio compus din 3 clase I.
De la Salva spre Sighetul marmatiei regiul format din grupa de la timisoara mai are clasa I data in mersul de tren? |
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 10:34 | |
| - Katalyn a scris:
- Dr2005 a scris:
- Oricât de aglomerat ar fi vagonul 20-49, nu mi se pare normal să stai la clasa I cu bilet de clasa a IIa.
Eu stiu de la sefii de tren ca atunci cand e full la clasa 2-a poti sta si la clasa 1-a, regula valabila cel putin la Regio la IR nu ma bag ca eu nu circul cu asa ceva doar ocazional. Dar sa-ti vina cfr-ist si sa se ia de seful de tren ca nu gaseste sa stea loc la clasa 1-a ca stau cei de clasa 2-a cand tot trenul e full nici asta nu mi se pare ok, ai autorizatie nu cred ca pe autorizatie scrie ca la Regio e valabila obligatorie cu loc, nici la IR nu cred ca scrie asa ceva Nu ai voie să stai la clasa întâi cu bilet de clasa a doua şi punct (excepţia e când vagonul de clasa I e folosit pe post de clasa a IIa). Dar poţi plăti diferenţa de clasă la tarif de tren, dacă vrei. Dacă omul are autorizaţie de clasa întâi şi există vagon de clasa întâi şi solicită să călătorească la clasa întâi, trebuie să i se dea loc acolo, în limita locurilor disponibile. Dacă sunt călători de clasa a doua în vagonul de clasa întâi, trebuie puşi să plătească diferenţa sau să se mute la clasa a doua, iar dacă naşul n-are cojones să facă asta se poate solicita poliţia TF, se poate face reclamaţie, se pot da telefoane. În Belgia, Olanda sau Bulgaria nici nu stă la discuţie naşul. Pe mine m-a trimis olandezul la clasa a 2a că n-a putut să-mi scaneze autorizaţia, deşi era de clasa întâi! Asta ca să vedeţi cât de stricţi sunt. La ei nu merge cu ,,hai domne că merg puţin şi e plin la a doua". Ce, la avion dacă nu-ţi place la Economic, te duci tu la Business că e mai liber? - Katalyn a scris:
- La toate trenurile Regio cu vagoane de clasa 1-a dar fara clasa 1-a la casa de bilete, in mersul trenurilor sau pe cfrcalatori.ro o sa stau mereu sa vina cfr-isti sau seful de tren sa faca gura ca ii trimit la plimbare, bine ca se mai uita si la om
Asta e excepţia, dar la 1843 vagonul ăla de clasa I chiar e taxat ca vagon de clasa I. Mă puneam şi eu în vagoane de clasa întâi cu bilet de clasa a doua la trenurile care nu aveau în diagramă vagon de clasa întâi (de exemplu 3008 de pe vremuri, actual 3010, pe vremea când era cu 26-26 şi 19-57). Dar la cele care aveau, chiar şi personale, mereu mă uşuia naşul. După 2 cazuri din astea, m-am învăţat minte şi verificam bine mersul înainte să iau trenul. _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 10:44 | |
| Pai si in prezent e bulibaseala la trenurile Regio de pe Bucuresti-Ploiesti-Brasov
3023 : 2 3001 : 1,2 3003 : 2 3005 : 1,2 3007 : 1,2 3009 : 1,2 11033 : 2
Retur
3002 : 1,2 3004 : 1,2 11034 : 2 3008 : 1,2 3010 : 2 3012 : 2 3024 : 2
Vad ca la trenurile cu vagoane 19/20-55 si 19-80 toate vagoanele sunt considerate clasa 2-a, dar la 3010 are etajate la fel ca celelalte perechi desi e singurul dintre cele cu etajate care are doar clasa 2-a desi in compunere are zilnic 36-16.
|
| | | Andrey_tm Moderator si Regizorul anului
Numarul mesajelor : 5864 Reputatie : 11655 Data de inscriere : 08/09/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 10:52 | |
| Dan, cine știe ce șefuleț folosește acest tren și vrea să meargă singur în vagon. Poate este ca IR-ul Timișoara - Reșița.
Iată compunerea lui 4508 de acum câteva zile: 20-31, 19-76, 20-49.2. Prize, climă, vagon de clasa I folosit pe post de clasa a II-a, fotolii. Iar la IR de noapte, de 14-16 ore, înghesui 8 călători într-un compartiment, iar în unele zile lași oameni fără loc pe scaun pentru că nu vrei/nu ești în stare să pui încă un 20-49.0. Normalitate la CFR... |
| | | dan tm V.I.P Member
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 11:16 | |
| Asa este, sa nu te duci la clasa I cu bilet de a II-a , corect. Dar ce te faci daca oamenii de la clasa a II-a NU MAI INCAp in singurul vagon de clasa a II-a ? |
| | | Rarau V.I.P Member
Numarul mesajelor : 742 Varsta : 44 Localizare : Bucuresti Reputatie : 5452 Data de inscriere : 23/01/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 11:48 | |
| - Katalyn a scris:
- Dr2005 a scris:
Eu stiu de la sefii de tren ca atunci cand e full la clasa 2-a poti sta si la clasa 1-a, regula valabila cel putin la Regio la IR nu ma bag ca eu nu circul cu asa ceva doar ocazional. Dar sa-ti vina cfr-ist si sa se ia de seful de tren ca nu gaseste sa stea loc la clasa 1-a ca stau cei de clasa 2-a cand tot trenul e full nici asta nu mi se pare ok, ai autorizatie nu cred ca pe autorizatie scrie ca la Regio e valabila obligatorie cu loc, nici la IR nu cred ca scrie asa ceva
La toate trenurile Regio cu vagoane de clasa 1-a dar fara clasa 1-a la casa de bilete, in mersul trenurilor sau pe cfrcalatori.ro o sa stau mereu sa vina cfr-isti sau seful de tren sa faca gura ca ii trimit la plimbare, bine ca se mai uita si la om Si pe mine ma deranjeaza ce spune Katalyn. Doctore sa ne iei cu regulile cand nu or mai fi blatisti pe trenuri nu inainte. Pe mine ca si calator nu ma intereseaza de cfr-isti, trenul este pentru calatori si nu pentru cfr-isti. Am luat de mai multe ori bilet la clasa 1 pe Bucuresti-Craiova vinerea (acum mai multi ani) si ce am obtinut ?!? Am fost probabil singurul prost care si-a cumparat bilet restul fiind cfr-isti si blatisti. Iar vagonul de cl1 era aglomerat iar celelalte de cl2 erau si ele aglomerate dar probabil maxim 70% aveau bilete. Cum ti-am mai spus oamenii pe aici mai circula cu trenul si vezi care sunt problemele. Acum 10-15 am mers cu trenul personal de Basarab - Craiova (din anumite motive) vinerea, erau probabil peste 6/10 vagoane iar trenul era super full, inghesuiala si pe holuri si intre vagoane ca in 601/336 . Sunt sigur ca erau peste 80% blatisti. Din cauza aglomeratiei am lesinat in tren si am zis de atunci ca nu o sa mai circul cu personalele pe traseul asta. Spune mi si mie ce reguli se respectau atunci. M-am saturat cand tot spui povesti referitoare la trenurile de Timisoara. In scurt toti oamenii or sa mearga cu avionul de la Timisoara la Bucuresti , s-au saturat toti ca cfr sa is bata joc de ei. Eu unul de ar tb sa ma duc la Timisoara mai repede ma duc pe Brasov decat pe Craiova. Sau in tot cazul nu pe fluxul blatistilor. Stii ca in marea majoritate a cazurilor iti tin partea dar de multe ori au dreptate si Katalyn si Karpaty ... nu poti lua toate chestiile mot-a-mot, ma gandesc ca si ei 2 ca si altii stim regulile de transport cu trenul. Tot timpul ne spui ca nasilor le e frica de tigani si de asta primeste mita de la ei. Pe noi ne vede mai prostii si tb sa inghitim orice? Vagoane mizerabile sau faptul ca ne ducem la cl1 in loc de a 2 daca-s locuri libere? Eu tot timpul cand ma duc la munte la intoarcere de vin cu cfr calatori ma duc la vagonul de cl1 si de abia astept sa ma iau la cearta cu vreun nas. Am vazut ca toti/majoritatea/ calatorii au frica de a intra in jumatatea de vagon de cl 1. Merg cu el doar muntomanii sau cei ce merg des si stiu despre ce e vorba |
| | | Adirmvl V.I.P Member
Numarul mesajelor : 8302 Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea Reputatie : 13103 Data de inscriere : 06/04/2012
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 12:06 | |
| - Rarau a scris:
- M-am saturat cand tot spui povesti referitoare la trenurile de Timisoara. In scurt toti oamenii or sa mearga cu avionul de la Timisoara la Bucuresti , s-au saturat toti ca cfr sa is bata joc de ei.
Buna rau replica. Culcat pe 1 noaptea, trezit pe la 4 si jumatate, stat in gara doua ore extra din cauza intarzierii trenului de la Timisoara, ma asteptam sa ne prinda revelionul in tren pana am ajuns la Sighet, vizitat Memorialul apoi intors cu trenul la Cluj. Intra tu intr-un 19-55 si sa vedem cum reactionezi ca te trimite nasul la clasa a doua. |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 13:20 | |
| Eu am povestit ce am patit acum 4 ani de sarbatori ma aflam intr-un Regio gen 3008 de azi si am stat cu bilete de clasa 2-a la parter la 36-16 toate locurile in tot trenul ocupate veneam de la Sinaia ( Pietrosita ) iar la Campina urca o cfr-ista si incepe cu gura mare ca ce e aici bar de negri ca de ce sta lumea la clasa 1-a cu bilete de clasa 2-a sau mai rau fara bilete, cucoana era cu capul rau ca multi alti cfr-isti care se cred in piz.. masii, i-a fatat masa in tren pe multi si noi nu stim. A venit cu nasul si a inceput sa arate spre unii care erau cu ursul si carora nasul le taiase bilete inca de cand au urcat, acuma cucoana vroia sa stea jos 30 minute de la Campina la Ploiesti Vest dar GHINION a mers in picioare, replica nasului a fost : "Nu pot sa zgornesc oameni de la clasa 1-a atata timp cat au bilete de clasa 2-a, tot trenul e plin" trenul in cauza nici macar nu avea servici de clasa 1-a dar asa sunt unii cfr-isti le plac circul.
Apoi in 9 iulie 2011 intr-o zi de sambata ma intorceam de la munte cu un cuplu dupa ce le-am fost toata ziua ghid in Brasov pe banii lor ne intorceam cu R 3028 ( 3024 de azi ) care in week-end era facut cu 3 etajate 26-16, 36-16, 26-16 iar in restul saptamanii cu vagoane neetajate si a venit nasul si ne-a zgornit de clasa 1-a a urmat un mic show caci eu stiam ca trenul ala nu are clasa 1-a in veci dar surpriza se pare ca avea, cu nasii am dat-o la pace am plecat in cele din urma eu cu cei 2 si inca 2 turisti dar nu m-am inteles deloc cu 2 cfr-isti care lucrau la Infra si au coborat la Timisul De Jos care tot latrau ca, clasa 1-a e doar pentru cfr-isti si atat, mai sa ma iau la bataie si cu unul din ei ca mi-a vorbit nepoliticos, in fine a avut noroc ca a coborat la Timisul de Jos daca mai mergea o statie in plus avea nasul eveniment in tren si vinovati nu erau decat cei 2 cfr-isti ca s-au bagat ca musca in lapte.
Mi-e sila si scarba cand vad cfr-isti, la 3001 am intrat odata la 36-16 la 1-a si am inceput sa vorbim intre noi s-a sesizat imediat un cfr-ist IDM/sef de gara ceva de genul care mergea la Campina si a venit sa ne trimita la clasa 2-a, a ramas cu vorbele ca trenul pe vremea aia nu avea in mers si in sistem decat clasa 2-a.
Am venit cu nasul intr-o iarna de la Brasov la PL.Vest cu actualul IR 1538 de azi l-am rugat sa ma lase pana la Predeal 30 minute sa incarc telefonul m-a lasat tot drumul, salon 10-90 cu doar 20 calatori si 58 locuri, lux.
Tot la 3001 tot cu cfr-isti au intrat gramada la clasa 1-a un grup de vreo 15-18 muntomani, a venit nasul, cfr-isti cu gura mare ca aici e clasa 1-a, a incercat nasul niste mici artifici dar nici cu politia nu puteai sa mai muti din vagon pe acel grup de muntomani toti cu varste 40-60 ani cu rucsace, bete erau instalati in tot vagonul si deja incepuse cu povestile, am vazut ca regula asta la gramada merge iar nasii sunt neputinciosi dar cei mai nesimtiti sunt cfr-isti navetisti, unde sa muti 18 persoane cand tot trenul era full iar eu am mers in zona usilor in picioare pana la Busteni, unde nu e cap vai de picioare.
Tot cu cfr-isti cand au bagat etajate pe 3007 am mai povestit si atunci cu tuica ieftina la ei, cand a venit nasul autorizatie dar nici macar n-au prezentat-o si mai stateau si cu picioarele pe scaune si faceau galagie de parca erau singuri de tren si sunt unii care latra pe aici ca doar calatori sunt de vina pentru mizerie si distrugere. |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 15:30 | |
| Cum se numeste asta? Vagonul de clasa 2-a plin cu oameni in picioare si la clasa 1 stau belferii cu gratuitati si colac peste pupaza sa nu fie deranjati de sarantocii care merg la clasa 2-a, cata nesimtire si bataie de joc? Daca nu se poate asigura cel putin 2 vagoane de clasa 2-a e normal ca atunci cand vagonul de clasa 2-a s-a umplut sa se poata sta la clasa 1 care si asa este un vagon vechi si terminat din multe puncte de vedere nu sa ti in picioare saracii oameni sute de km. Dar asa e cu unii oameni care s-au ajuns si nu mai stiu de unde au plecat, se cred sefi si sefuleti, taie si spanzura fara sa tina cont de omenie ca in fond suntem oameni nu animale. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 18:42 | |
| - Rarau a scris:
- Doctore sa ne iei cu regulile cand nu or mai fi blatisti pe trenuri nu inainte.
N-au cum să nu mai fie deloc, chiar şi în Olanda, unde ai turnicheţi la gară, tot mai scapă câţiva fără bilet. Iar la ritmul în care se fac supracontroale, cel puţin pe Regionala Bucureşti nu prea mai rentează mersul cu naşul (poate o staţie sau 2 să te mai negociezi, dar mai mult nu), probabil vor înţelege şi cei din tren. - Rarau a scris:
- Pe mine ca si calator nu ma intereseaza de cfr-isti, trenul este pentru calatori si nu pentru cfr-isti.
Am luat de mai multe ori bilet la clasa 1 pe Bucuresti-Craiova vinerea (acum mai multi ani) si ce am obtinut ?!? Am fost probabil singurul prost care si-a cumparat bilet restul fiind cfr-isti si blatisti. Iar vagonul de cl1 era aglomerat iar celelalte de cl2 erau si ele aglomerate dar probabil maxim 70% aveau bilete. Bun, hai să dăm jos ceferiştii... mâine o să vedem trenuri anulate din lipsă de personal. Şi aşa, din cauza întârzierilor, se întâmplă ca naşii şi mecanicii să nu mai ajungă la timp la tren. Ce nu înţelegi tu e că în toată Europa, personalul feroviar are gratuitate la transport, ba chiar în unele ţări au gratuit şi la transportul local din toate oraşele (de ex. Elveţia). Numai la noi există tâmpenia aia cu impozitul, călătoriile îţi vin pe fluturaş ca venit în natură, se plăteşte pentru ele şomaj, CAS, pensie, impozit şi îţi afectează şi deducerea personală şi alte facilităţi (de ex. dacă ai salariul minim şi faci un drum de la Bucureşti la Satu Mare adio ajutor de încălzire). Să vezi când vine angajatul MAV, SNCB, BDJ sau ZSSK şi-ţi spune sec că ăla e compartimentul lui şi dacă n-ai bilet cu loc rezervat să te muţi... şi nu comentează nimeni. Dar noi suntem mai cu moţ, suntem de râsul cailor... pot să mă plimb 8 zile non-stop cu orice tren din Germania sau Elveţia (sau orice altă ţară din Europa), la clasa întâi, fără să plătesc nimic, dar dacă merg cu CFR Călători în concediu în Maramureş las juma' de salariu statului sub formă de impozit... adică banii mei nici măcar nu ajung la CFR Călători! Aş fi preferat ca în loc de această aşa-zisă gratuitate - taxată cu 32,5% de stat + reducerea deducerii personale, să mă pună să plătesc 10% din bilet care să mi-i încaseze CFR Călători. Sau şi 32,5%, dar să meargă la transportator, nu în bugetul de stat. Iar, dpdv legal, acei călători nu încalcă nicio lege, iar locurile nerezervate se ocupă pe principiul primul venit, primul servit. - Rarau a scris:
- Tot timpul ne spui ca nasilor le e frica de tigani si de asta primeste mita de la ei. Pe noi ne vede mai prostii si tb sa inghitim orice? Vagoane mizerabile sau faptul ca ne ducem la cl1 in loc de a 2 daca-s locuri libere?
Câte reclamaţii ai făcut până acum? Reclamaţii serioase, cu nume, prenume, adresă şi număr de înregistrare, nu văicăreli pe un forum sau pe Facebook. - Rarau a scris:
- In scurt toti oamenii or sa mearga cu avionul de la Timisoara la Bucuresti , s-au saturat toti ca cfr sa is bata joc de ei.
Avem aşa: [Date de calcul: am considerat că în ziua de vineri, 16 septembrie, o persoană trebuie să fie la ora 10 în Bucureşti, zona Piaţa Victoriei] WizzAir - nu zboară BlueAir - nu zboară TAROM - decolare 6:20 - aterizare 7:15, 68 euro RyanAir - decolare 8:50 - aterizare 9:55, 58 euro + 18 euro bagajul de cală (şi cică low-cost, da' e mai scump decât TAROMul dacă ai bagaj) Tren 1696 - Timişoara 22:20 - Bucureşti 8:20 (hai să zicem 9, că mai întârzie) - 214 lei la VD cu 2 paturi, adică 48 euro Deci da, avionul poate fi ieftin în anumite condiţii (dacă pui la socoteală timpul de parcurs), însă dacă n-ai bani mulţi de dat... cuşeta de 6 e 121 lei (27 euro). Iar socoteala asta nu ţine pe toate rutele, iar alea 2 avioane luate la un loc nu au mai mult de 300 locuri. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 18:58 | |
| - Katalyn a scris:
- Tot la 3001 tot cu cfr-isti au intrat gramada la clasa 1-a un grup de vreo 15-18 muntomani, a venit nasul, cfr-isti cu gura mare ca aici e clasa 1-a, a incercat nasul niste mici artifici dar nici cu politia nu puteai sa mai muti din vagon pe acel grup de muntomani toti cu varste 40-60 ani cu rucsace, bete erau instalati in tot vagonul si deja incepuse cu povestile, am vazut ca regula asta la gramada merge iar nasii sunt neputinciosi
Asta e nesimţire, eu ştiam că pe munte se învaţă şi se promovează respectul - atât faţă de natură, cât şi faţă de reguli. Dacă se comportă aşa în tren, îţi dai seama ce fac pe munte? Din păcate, la noi naşul nu are autoritate faţă de călători (cum e în afară), iar călătorii privesc trenul ca moşia lor personală şi naşul ca pe un intrus care le intră pe proprietate şi-i deranjează (d'aia şi ,,Trenul fără naş" are versul ,,hei, hei, naşule, dă-te dumneata-ntr-o haltă jos"). Ia să îi văd măcar încercând să facă asta într-un tren din altă ţară... Se comportă cum se comportă şi şoferii: în România nu dau 2 bani pe Codul Rutier, dar cum trec în Ungaria, cum merg doar cu viteza legală, poartă centura (ştiaţi că şi în România, centura de siguranţă e OBLIGATORIE pentru TOŢI pasagerii dintr-un autoturism?), depăşesc bicicletele la 3m în lateral şi opresc la toate indicatoarele de stop. Tu câte reclamaţii ai făcut când ai sesizat ceva în neregulă într-un tren? _________________ :TTT:
|
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |