|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
+61marius_catalin84 M.I.C.I. CristyanC Sabik laur 133 ciprian71 cristi CFR neluadi lifetec ets2oltromânia AndreiSV baiazid nokia2010 johnsmoke TonyGFR alliens 92Dragos Spartan1948 impuls Rarau kristi kkk marius664 mihaitzateo cristi ar alex.barac.5 rizelgeorgel2004 cardinal Dionis @ndrey Nk11 KQQ alex.alexus.tm florin.lifticariu bobi didinul dan tm TVlad mureseanu_976 Dr2005 COSTACHE MIHAIL Luna Adrian78 NicuS DPS AeroX mielutu zburator Nesebar alex1987 cristy79 Andrey_tm DB Robert Adirmvl Katalyn kuepall Vitosa ATM ldh80 IonutCFR2009 Teodor Jurnal Feroviar DUAL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 19:02 | |
| Boss, cfr-iștii primesc salariu pentru ceea ce fac, nu e cazul de alte facilități. Da' într-o țară de pomanagii se mai pune că primesc și ei călătorii moca? Nu sunt eroi, sunt oameni ca mine și ca tine. Ce, eu primesc caiete sau pixuri ori ghiozdan gratis pentru școala lu' fiu-mio pentru că lucrez în educație? Niet, le cumpăr. Așa și cu cfr-iștii, ar trebui să primească gratis doar pentru deplasarea la locul de muncă. Da' nu, ei sunt ninja, au adus comunismul în țară(16 februarie {1933} ar trebui să fie zi de scârbă națională) iar azi încă mai așteaptă pomeni. Când o să ne învățăm minte să nu mai cerșim? |
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 19:26 | |
| Fa tu reclamatie daca ai timp de pierdut aiurea. Macar citeste cu atentie ce se posteaza am spus destul de clar ca nu mai erau locuri in tren, dar pana la urma ce iti dau eu tie explicatii ca tu nu vrei sa intelegi ca trenul era full si calatorii cu bilete s-au asezat la 36-16 desi trenul nu avea in sistem clasa 1-a care parte nu o intelegi ??? Cine mama dracului sunt acei nesimtiti cfr-isti care cred ca trenul e al lor, dupa ce ca nu platesc, daca eram nas si prindeam sa-mi faca mie circ dasta sunam la dispecerat si il reclamam pe respectivul ca nu ma lasa sa-mi fac meseria, ma tine din timp si face circ in tren dar cine sa ia masuri impotriva acestor cfr-isti ?? Mai zici de reclamatii tu ai impresia ca noi nu stim cum se lucreaza in domeniul asta ?? |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9098 Reputatie : 13003 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 19:32 | |
| Mai auma sa nu fim absurzi, e in regula ca ceferistii sa se duca la servicu cu trenul, adica acolo unde acarii, IDM nu pot ajunge decit cu trenul, sa fie puse opriri nu e nimeni absurd, sau daca merg regie la fel.
Pe urma vine partea cealalta, IDM , operatori RC, TESA ies din tura intr-o gara mare, si merg acasa cu trenul, treaba firmei daca le da gratuit, dar sa fie in aceleasi conditii ca restul pasagerilor, adica sa isi ia loc, chiar daca e gratuit, sa fie clar care e locul lor , strict clasa a II-a contrar diferenta de clasa, iar daca se deplaseaza cu regio atunci daca firma le da gratuit sa fie doar la clasa a II-a.Domle nu e loc la a II-a , asta e stai la a II_a altfel la I-a platesti diferenta, dar cine sa incaseze? partida trenului e din breasla, daca nimeresc peste alti conductori iar ceilalati se considera superiori partizilor de tren si asteapta sa fie salutati cu sa traiti. |
| | | kristi kkk V.I.P Member
Numarul mesajelor : 1697 Varsta : 45 Localizare : Alexandria Reputatie : 7654 Data de inscriere : 25/08/2008
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 19:40 | |
| Drum gratuit la serviciu și atât, nu zice nimeni săcplătească deplasarea la serviciu. Ideea e că nu e normală pomanageala asta națională, gen permise CFR, ajutoare sociale la putori, pensii speciale la armată/servicii/miliție/foști securiști sau indemnizații așa-zisi revoluționari. Pe de altă parte elevii și studenții primesc jumătate din preț, ne mirăm de abandon școlar la copiii din rural. Eu plătesc impozit din 4 locuri(2 servicii, un apartament închiriat și PFA acordor piane), nu vreau să acopăr pomeni, mie cine-mi dă? Stau zilnic de la 8 la 21 în diverse locuri ca să câștig mai mult iar alții amenință cu greva dacă nu primesc călătorii gratuite membrii familiei? Nu e normal! |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 19:44 | |
| - kristi kkk a scris:
- Boss, cfr-iștii primesc salariu pentru ceea ce fac, nu e cazul de alte facilități. Da' într-o țară de pomanagii se mai pune că primesc și ei călătorii moca? Nu sunt eroi, sunt oameni ca mine și ca tine. Ce, eu primesc caiete sau pixuri ori ghiozdan gratis pentru școala lu' fiu-mio pentru că lucrez în educație? Niet, le cumpăr. Așa și cu cfr-iștii, ar trebui să primească gratis doar pentru deplasarea la locul de muncă. Da' nu, ei sunt ninja, au adus comunismul în țară(16 februarie {1933} ar trebui să fie zi de scârbă națională) iar azi încă mai așteaptă pomeni. Când o să ne învățăm minte să nu mai cerșim?
Un naş are un salariu net de 1200 - 1600 lei, în funcţie de vechime. La banii ăştia, crezi că-şi permite să stea prin concedii? Unde crezi tu că se deplasează cei pe care-i întâlneşti în tren? Se plimbă de plăcere cu trenul? Îţi spun eu că unul care lucrează într-un tren, după ce iese din tură nici nu mai vrea să audă de tren. - kristi kkk a scris:
- eu primesc caiete sau pixuri ori ghiozdan gratis pentru școala lu' fiu-mio pentru că lucrez în educație?
Nu, dar primeşti taxă de înscriere zero la facultate şi master pentru copii. - Katalyn a scris:
- Fa tu reclamatie daca ai timp de pierdut aiurea. Macar citeste cu atentie ce se posteaza am spus destul de clar ca nu mai erau locuri in tren, dar pana la urma ce iti dau eu tie explicatii ca tu nu vrei sa intelegi ca trenul era full si calatorii cu bilete s-au asezat la 36-16 desi trenul nu avea in sistem clasa 1-a care parte nu o intelegi ???
şi - Katalyn a scris:
- Tot la 3001 tot cu cfr-isti au intrat gramada la clasa 1-a un grup de vreo 15-18 muntomani, a venit nasul, cfr-isti cu gura mare ca aici e clasa 1-a, a incercat nasul niste mici artifici dar nici cu politia nu puteai sa mai muti din vagon pe acel grup de muntomani toti cu varste 40-60 ani cu rucsace, bete erau instalati in tot vagonul si deja incepuse cu povestile, am vazut ca regula asta la gramada merge iar nasii sunt neputinciosi
Te contrazici singur... - dan tm a scris:
- Pe urma vine partea cealalta, IDM , operatori RC, TESA ies din tura intr-o gara mare, si merg acasa cu trenul, treaba firmei daca le da gratuit, dar sa fie in aceleasi conditii ca restul pasagerilor, adica sa isi ia loc, chiar daca e gratuit, sa fie clar care e locul lor , strict clasa a II-a contrar diferenta de clasa, iar daca se deplaseaza cu regio atunci daca firma le da gratuit sa fie doar la clasa a II-a.Domle nu e loc la a II-a , asta e stai la a II_a altfel la I-a platesti diferenta, dar cine sa incaseze? partida trenului e din breasla, daca nimeresc peste alti conductori iar ceilalati se considera superiori partizilor de tren si asteapta sa fie salutati cu sa traiti.
Dreptul la călătoria gratuită a fost obţinut cu extrem de multă greutate, după ce piticul care a nenorocit ţara îl anulase. Mare noroc am avut în 2014. Nu mi se pare normal ca personalul cu studii superioare din calea ferată să stea la clasa a 2a. Nu mi se pare normal nici ca personalul care prestează munci grele/repetitive/în aer liber să stea la clasa a 2a. Mai e de lucru la legislaţie aici. Peste tot prin afară se merge lejer la clasa întâi de la acar la director general. Dar, cum am mai zis, noi suntem mai cu moţ. Faza cu ,,să trăiţi" e clasică la calea ferată... că toţi încearcă să dea bine pe lângă superiori. Eu n-am salutat niciodată pe cineva aşa, nici măcar pe ministru. Dar mi se întâmplă des să mă întâlnesc cu directori care să mă salute cu ,,să trăiţi" ) Nu mai zic de naşi. - kristi kkk a scris:
- iar alții amenință cu greva dacă nu primesc călătorii gratuite membrii familiei?
Călătorii gratuite pentru membrii de familie nu mai există din 2009! Permisele se dau contra cost, o filă costă vreo 50 lei... păi pana mea, e rentabil numai dacă mergi Bucureşti - Satu Mare. Iar cei care plătesc preţurile astea aberante, o fac doar pentru că fără permise nu se acordă FIP-uri pentru membrii de familie (da, ai moka juma' de Europă pentru toată familia, numai în România nu). _________________ :TTT:
|
| | | Katalyn
Numarul mesajelor : 7376 Varsta : 34 Localizare : Rugby, UK. Reputatie : 11193 Data de inscriere : 09/10/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 19:52 | |
| - dan tm a scris:
- Mai auma sa nu fim absurzi, e in regula ca ceferistii sa se duca la servicu cu trenul, adica acolo unde acarii, IDM nu pot ajunge decit cu trenul, sa fie puse opriri nu e nimeni absurd, sau daca merg regie la fel.
Pe urma vine partea cealalta, IDM , operatori RC, TESA ies din tura intr-o gara mare, si merg acasa cu trenul, treaba firmei daca le da gratuit, dar sa fie in aceleasi conditii ca restul pasagerilor, adica sa isi ia loc, chiar daca e gratuit, sa fie clar care e locul lor , strict clasa a II-a contrar diferenta de clasa, iar daca se deplaseaza cu regio atunci daca firma le da gratuit sa fie doar la clasa a II-a.Domle nu e loc la a II-a , asta e stai la a II_a altfel la I-a platesti diferenta, dar cine sa incaseze? partida trenului e din breasla, daca nimeresc peste alti conductori iar ceilalati se considera superiori partizilor de tren si asteapta sa fie salutati cu sa traiti. AM fost cu 1550 tren cu oferta tarif-Regio partida de Ploiesti care mai apoi a plecat cu 1621, in primul vagon doar 2 bilete a verificat restul autorizatie, pai m-as imbraca intr-o zi la 4 ace si as merge cu trenul asta sa zic si eu autorizatie si sa butonez telefonul cu siguranta nu m-ar deranja seful de tren. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 20:02 | |
| Inainte de revolutie aveam un vecin care se imbraca ceferist si mergea la oras cu trenul gratis dupa ce a iesit la pensie.Datorita hainelor nimeni nu il intreba nimic atunci.
Mai incoace am avut o problema cu un supracontrol caruia i-am cerut legitimatia si una din replici a fost ca doar il vad si cum e imbracat, faza la care i-am replicat ca si eu ma pot imbraca asa, cu atit mai mult cu cit am asemnea haine. Dar nu e neaparata nevoie de haine de CFR, sint altele asemanatoare.
Asadar astept experimentul tau katalyn. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 20:06 | |
| Hai că vorbești ca să nu taci, Dr2005! Taxa aia de înscriere la examenul de admitere în valoare de 30-50 lei e mult? Da' să aduci copilul în stadiul de a fi în stare să susțină examenul? Știi, mie nu îmi ajunge leafa de profesor! Da' nu mă vait, nu cerșesc, mai caut ceva. Și de vreo 12 ani merg în paralel cu 2 slujbe, mai fac pe freelancer-ul în presa locală, vara pe șoferul de autocar, nu puteam și eu să urlu cu sindicaliștii din educație că e leafa mică? Nu zic că am și eu colegi cu 1200 lei leafa și se duc în concediu plătindu-și transportul din buzunar. Vorbesc de colegi care predau materii unde nu se fac meditații! |
| | | Katalyn
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 20:08 | |
| Asa am lucrat cu un coleg care venea tocmai de la Halta Ialomita de pe 701 avea pantoloni de cfr-ist, tot timpul la camasa si geanta neagra nu stiu daca platea bilet de 2-3 ori pe luna. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 20:22 | |
| Citat Dr2005 "Dreptul la călătoria gratuită a fost obţinut cu extrem de multă greutate, după ce piticul care a nenorocit ţara îl anulase. Mare noroc am avut în 2014. Nu mi se pare normal ca personalul cu studii superioare din calea ferată să stea la clasa a 2a. Nu mi se pare normal nici ca personalul care prestează munci grele/repetitive/în aer liber să stea la clasa a 2a. Mai e de lucru la legislaţie aici. Peste tot prin afară se merge lejer la clasa întâi de la acar la director general. Dar, cum am mai zis, noi suntem mai cu moţ."
Boss, ai impresia că ăia cu studii superioare primesc la absolvire o super-sculă și nu o pot plimba decât la clasa I, că doar e spatiul mai mare la(între)picioare acolo? Deja o dăm în caste! Cum adică? O luăm ca popa, sunt sătul de colaci, vreau doar prescuri? Zii merci că mai duce amărâtul ăsta de buget o pomană la clasa II, nemulțumitului i se ia darul! Cât privește pe pitic, îl acuzi degeaba! Nu el, Băselu a fost cu ideea. In opinia mea era bună. Muncesc la stat, e în fisa postului să trag mâța de coadă. La privat, deși sunt șefuleț, nu am grețuri să pun mâna cu angajații din subordine să încarc TIR-ul cu marfă. Cât crezi că va mai putea privatul să acopere pomenile de la buget? Ești în lumea ta, crezi că tot ce zboară se mănâncă! |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 20:46 | |
| Eu am mai scris cindva ca in modul in care merge CFR o sa ajunga sa aiba trenuri doar pentru ei. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 20:55 | |
| Ai cui să spui? Păi dacă unu' care a citit totuși ceva are impresia că i se cuvine mai mult decât în limita bunului simț, ce pretenții să ai de la un ignorant care are impresia că soarele se învârte doar pentru că el muncește la CFR? Asta e soarta tuturor mamuților cu capital de stat, implozia. Gândiți-vă că a clacat Swiss Air, KLM a intrat în subordinea Air France! Iar astea erau branduri! Credeți că CFR va mai avea mult de trăit dacă nu se reformează? Sau nu-și "educă" angajații ori amploiații din MT? |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 21:00 | |
| Daca trebuie sa circule separat de mujici si de prostimea gaozara, atunci CFR(includ aici toti cei care lucreaza la o societate desprinsa din CFR-ul de la 16 februarie 1933) ar trebui sa isi faca niste planificari asa incit trenurile sa aiba locuri, compartimente sau chiar vagoane rezervate.
Ca doar se poate planifica pe o luna deplasarea lor la/de la domiciliu.toate confort clasa I-a desi cei cu studii superioare nu prea stiu mereu ce inseamna calea ferata.
Ramin totusi la ideea ca daca merg gratis e treaba firmei insa pot avea bun simt si sa calatoreasca la clasa a II-a. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20625 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25565 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 21:37 | |
| - kristi kkk a scris:
- Hai că vorbești ca să nu taci, Dr2005! Taxa aia de înscriere la examenul de admitere în valoare de 30-50 lei e mult? Da' să aduci copilul în stadiul de a fi în stare să susțină examenul? Știi, mie nu îmi ajunge leafa de profesor! Da' nu mă vait, nu cerșesc, mai caut ceva. Și de vreo 12 ani merg în paralel cu 2 slujbe, mai fac pe freelancer-ul în presa locală, vara pe șoferul de autocar, nu puteam și eu să urlu cu sindicaliștii din educație că e leafa mică? Nu zic că am și eu colegi cu 1200 lei leafa și se duc în concediu plătindu-și transportul din buzunar. Vorbesc de colegi care predau materii unde nu se fac meditații!
Cunosc foarte bine situaţia din învăţământ. De reducerea pentru înscriere am beneficiat şi eu, dar parcă era 100 lei. Dar e off-topic. E oarecum logic ca fiecare să aibă pretenţia să fie plătit şi să primească beneficii corespunzător cu munca pe care o prestează. Nu poţi să ai funcţii pentru care dacă greşeşti o cifră pe o hârtie înfunzi puşcăria şi să fii plătit cu salariul minim pe economie. Că aşa se lucrează la stat... dacă lucrezi în birou şi greşeşti ceva e neglijenţă în serviciu sau abuz de funcţie, deşi sigur te găseşte DNA că ai luat o bomboană de la cineva şi te bagă şi la luare de mită (şi de ăia nu scapi). Dacă lucrezi pe teren e şi mai grav, că un şurub nestrâns poate să însemne şi ucidere din culpă. Toate astea pe 1036 lei net pe lună?! Boc, Băsescu... toţi au nenorocit ţara. Dar nici cu ăia dinainte nu mi-e ruşine, că Băse & co. au preluat ce le-au lăsat Bombonel şi Bunicuţa. Şi în loc să încerce să repare, au luat decizia cea mai simplă pentru ei, adică îi sărăcim pe toţi, că dacă Ceauşescu a putut elimina datoria naţională aducând poporul în mizerie, sigur pot şi ei. Bine că nu le-a ieşit. - kristi kkk a scris:
- Cât crezi că va mai putea privatul să acopere pomenile de la buget? Ești în lumea ta, crezi că tot ce zboară se mănâncă!
Asta e o glumă, nu? Privatul nu poate acoperi nimic, pentru că privatul face evaziune la greu (începând cu chioşcul care nu dă bon şi terminând cu TIRuri întregi trecute prin vămi pe ochi frumoşi), are salariaţi la negru sau care pe hârtie au salariul minim, nu dă 2 bani pe Codul Muncii (ce ore suplimentare plătite dublu, ce spor de noapte, ce CO minim 20 zile/an, ce concediu creştere copil, ce echipamente de protecţie a muncii?), caută să fenteze orice lege prin absolut orice metodă (sunt documentate cazuri când un camion stă în faţa camerei de rovinietă ca să treacă colegii fără rovinietă) şi care face orice ca să nu plătească salarii decente (toate patronatele au urlat că a crescut salariul minim... dar patronul nu-şi dă seama că sclavul de pe plantaţia lui nu putea trăi cu 600 RON BRUT cum era minimul pe economie prin 2011). Tot privat e şi ăla care-şi exportă profitul în altă ţară. Privaţi erau şi ăia care aveau clubul Colectiv. Privat era şi cel care a încărcat camionul explodat la Mihăileşti. Câtă vreme bugetul de stat va fi alimentat doar de puţinii ,,fraieri" (cu ghilimele, evident) care respectă legea la literă şi îşi plătesc toate taxele... o vom da în deficit. În rest, instituţiile statului plimbă banii de la una la alta, pentru că salariul e de la bugetul consolidat al statului, jumate din el se întoarce acolo, după aia alţi 32,5% din ce rămâne merg acolo, iar din ce a mai rămas, încă 20% merge la stat sub formă de TVA pentru ce cumperi. Şi, bonus, cu ce rămâne pe 2 luni îţi plăteşti taxele locale. Aşa că fă calculul cât intră în buzunare private dintr-un salariu. Per total, efortul financiar e mai mic decât pare, pentru că, practic, roteşti aceiaşi bani. Iar privatul care ar putea face profit - care să fie impozitat şi să asigure funcţionarea corectă a statului cu tot ce înseamnă el - preferă să lucreze la negru şi să-şi facă facturi false ca să declare profit zero. Aşa că scuză-mă că nu cred că privatul îşi face treaba cum trebuie. Practic, la ora actuală, statul abia se bazează pe câţiva privaţi (vorba vine, că unii sunt deţinuţi de guvernele altor state) mari care ţin în spate tot prin impozit pe profit, prin număr mare de angajaţi şi prin vânzarea produselor lor (deci TVA şi alte taxe)... societăţi precum Dacia, Petrom, Heineken, Arctic şi alte câteva. Dar nu m-ar mira ca şi la astea să se facă mânării. Concluzie: până nu ne vom învăţa să ne respectăm între noi şi să respectăm statul şi legile sale, nu vom ajunge niciodată ca Elveţia sau, măcar, ca Germania. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 06 Sept 2016, 21:47 | |
| Tu crezi că buticarul e cel care pune frână dezvoltării? Hai să fim serioși. Lucrez la o firmă cu 180 de angajați, avem totul în regulă, patronul e adventist și e taliban în raport cu legea. Totul e la vedere, salariul minim pe economie e doar la debutanți, nu lucrăm cu facturi de Colentina. Știu despre ce vorbesc, tu zici din auzite. S-au dus vremurile alea în care se lucra la "gri", azi ne reclamă angajații pe care-i concediem pt furt, nu merge să te mai înțelegi cu ei. Nu mai spune baliverne, azi un privat ține în spate 1,3 societăți bugetare! Niciun patron serios nu riscă azi pușcăria ca să angajeze la negru! |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |