Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 49 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

Numarul mesajelor : 18748
Localizare : Hunedoara
Reputatie : 24324
Data de inscriere : 05/10/2010

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 17:03

baiazid a scris:
Mi se pare o tampenie plata cu cardul la casierii, indiferent ca sunt magazine sau CFR...Normal ar trebui sa se platesca cu cardul doar acolo unde il poti baga intr-o masina de orice fel...

Daca ar plati toti cu cardul , timpul de stat la coada aproape ca s-ar dubla.

Până la 100 de lei există posibilitatea platii cu cardul touchless daca e un Epos potrivit fără să mai bagi codu pin sunny
Sus In jos
baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

Numarul mesajelor : 2232
Reputatie : 6736
Data de inscriere : 05/10/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 18:35

Adrian78 a scris:

Până la 100 de lei există posibilitatea platii cu cardul touchless daca e un Epos potrivit fără să mai bagi codu pin sunny

Da, numai ca majoritatea au card de salariu, si ala nu e fara pin.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 18:44

baiazid a scris:
Adrian78 a scris:

Și a meu e tot de salariu si pot plati
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 18:58

baiazid a scris:
Mi se pare o tampenie plata cu cardul la casierii, indiferent ca sunt magazine sau CFR...
Mie mi se pare o tâmpenie că încă mai poţi plăti cu cash la toate casieriile, în condiţiile în care aproape toată lumea are salariul pe card. Noi suntem puţin pe dos... în Bruxelles Nord sunt maxim 4 (PATRU)* case de bilete (şi vreo 20+ automate) deschise, în Amsterdam Central sunt 6* (dar sunt automate berechet). La noi în Gara de Nord sunt vreo 40... şi doar 3 automate.
Să nu mai vorbesc că diversele taxe pentru avize, timbru judiciar, fiscal, paşaport, carte de identitate nu se pot plăti deloc cu cardul. Iar dacă faci transfer bancar, tot trebuie să stai la coadă la poştă pentru timbre judiciare.

*)Mă refer la case de bilete pentru trafic intern, nu pentru trafic internaţional şi trenuri de mare viteză.

baiazid a scris:
Adrian78 a scris:

Majoritatea băncilor dau carduri cu posibilitatea de plată contactless... poate doar BCR şi BancPost să nu dea. Eu am card Visa şi plătesc şi contactless... e drept, la noi sunt rare POS-urile respective (încă mai există POS-uri care nu citesc nici măcar chipuri, trebuie citită banda magnetică), dar prin afară (chiar şi în Ungaria, nu mai zic de Belgia sau Elveţia) până şi automatul de bilete de tramvai are contactless.

În plus, aproape toate cardurile de la noi sunt cu chip, deci se poate plăti fără semnătură (chiar dacă unii te pun să semnezi pe bonul pe care scrie că semnătura nu mai e necesară), iar POS-ul se poate amplasa lângă ghişeu, ca să nu se chinuie casiera să ţi-l strecoare prin geam.

baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 19:02

Nu stiu ce zici tu de alte tari, dar eu vad ca atunci cand merg la cumparaturi e de ajuns sa scoata doi la o coada de cinci cardul, si mai bine ma mutam la alta casa...

Deci eu vorbesc din experienta avuta in tara mea, ca sa zic asa, nu am vazut inca vreunul sa nu bage PIN-ul, pe viitor poate va fi mai bine si mai rapid, dar acum nu e, si din cauza asta merge totul mai greu...

Dr2005 a scris:

Mie mi se pare o tâmpenie că încă mai poţi plăti cu cash la toate casieriile, în condiţiile în care aproape toată lumea are salariul pe card. Noi suntem puţin pe dos... în Bruxelles Nord sunt maxim 4 (PATRU)* case de bilete (şi vreo 20+ automate) deschise, în Amsterdam Central sunt 6* (dar sunt automate berechet). La noi în Gara de Nord sunt vreo 40... şi doar 3 automate.
Să nu mai vorbesc că diversele taxe pentru avize, timbru judiciar, fiscal, paşaport, carte de identitate nu se pot plăti deloc cu cardul. Iar dacă faci transfer bancar, tot trebuie să stai la coadă la poştă pentru timbre judiciare.

*)Mă refer la case de bilete pentru trafic intern, nu pentru trafic internaţional şi trenuri de mare viteză.

In Tarile astea Belgia, Franta, Olanda, Germania am pierdut trenuri, desi aveam 4-5 persoane la o coada. Sunt fantastic de inceti, la aia poti sa ai cel mai tare card ca tot risti sa ramai fara tren, sunt de o impasibilitate incredibila...
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 19:24

baiazid a scris:
Nu stiu ce zici tu de alte tari, dar eu vad ca atunci cand merg la cumparaturi e de ajuns sa scoata doi la o coada de cinci cardul, si mai bine ma mutam la alta casa...
Să mă vezi pe mine când îmi cumpăram abonament la RATB, că ameţitele de la chioşcuri nu ştiau să folosească POS-ul... dar de ce să las comision de retragere la bancă?

baiazid a scris:
Deci eu vorbesc din experienta avuta in tara mea, ca sa zic asa, nu am vazut inca vreunul sa nu bage PIN-ul, pe viitor poate va fi mai bine si mai rapid, dar acum nu e, si din cauza asta merge totul mai greu...
Eu plătesc cu cardul tot ce se poate, şi covrigii i-aş plăti aşa dacă s-ar putea, ca să nu mai umblu cu teancul de bancnote de 1 leu ca naşii de la CFR în vremurile bune (bancomatul dă 10 - 50 lei, covrigarul normal că îmi dă restul în bancnote de 1 leu).
Iar eu când plătesc, nu durează niciodată mult din vina mea, la hipermarket merge chiar repede. Dar când mai prind prin faţă pe unul cu cumpărături de 12,28 lei şi care plăteşte cu bancnotă de 100 lei... păi până îi dă restul până la ultimul ban, până cheamă colega de la casa cealaltă care are mărunt, până se numără restul... aşa cardul îl bagi (la LIDL şi Mega Image chiar îl bagi tu direct) şi durează 5 sec procesarea plăţii.

Dr2005 a scris:
In Tarile astea Belgia, Franta, Olanda, Germania am pierdut trenuri, desi aveam 4-5 persoane la o coada. Sunt fantastic de inceti, la aia poti sa ai cel mai tare card ca tot risti sa ramai fara tren, sunt de o impasibilitate incredibila...
Un bilet de la automat se cumpără în 20 - 30 sec cu tot cu plată, dacă ai o rută simplă şi ştii engleză, franceză sau germană (prin Ungaria găseşti şi automate care ştiu română!).

baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 19:33

Dr2005 a scris:

Dar când mai prind prin faţă pe unul cu cumpărături de 12,28 lei şi care plăteşte cu bancnotă de 100 lei... păi până îi dă restul până la ultimul ban, până cheamă colega de la casa cealaltă care are mărunt, până se numără restul... aşa cardul îl bagi (la LIDL şi Mega Image chiar îl bagi tu direct) şi durează 5 sec procesarea plăţii.

Da ala cu un suc si un pachet de biscuiti care plateste cu cardul...Cardul e facut pentru plati mari, nu sa il iei pentru un suc si un popcorn...
In mod normal trebuie sa ai si niste cash mai mic la tine, iar cardul sa il folosesti atunci cand faci cumparaturi mai mari...Ca altfel mai bine scot banii din circualtie si gata.

Dr2005 a scris:
baiazid a scris:
Un bilet de la automat se cumpără în 20 - 30 sec cu tot cu plată, dacă ai o rută simplă şi ştii engleză, franceză sau germană (prin Ungaria găseşti şi automate care ştiu română!).

Nu e chiar asa, astea sunt tari pline de turisti sau emigranti, si aia sunt peste tot, inclusiv la automate... Si sa vezi cum din 3-4 care asteapta la orele de varf ,doi nu stiu sa foloseasca, iar unul trebuie sa le explice... Ma rog, depinde de la caz la caz, dar unde e nebunie (gari mari)
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeDum 19 Iun 2016, 22:39

baiazid a scris:
Da ala cu un suc si un pachet de biscuiti care plateste cu cardul...Cardul e facut pentru plati mari, nu sa il iei pentru un suc si un popcorn...
In mod normal trebuie sa ai si niste cash mai mic la tine, iar cardul sa il folosesti atunci cand faci cumparaturi mai mari...Ca altfel mai bine scot banii din circualtie si gata.
În Elveţia şi ţările nordice se plăteşte mai mult cu cardul decât cu cash... şi vine din urmă şi restul Europei (vorbesc de cea civilizată, nu de România). Salariile se plătesc pe card în mare parte (ba chiar sunt firme care refuză să plătească salariile cash, deşi legea îi obligă să plătească şi cash la solicitarea angajatului)... de ce să îmbuibăm băncile cu comisioanele de retragere? Iar cardul e mai sigur, dacă ţi-l fură în 2 minute suni la bancă şi ţi-l blochează. Mie mi s-a furat portofelul odată... dacă aş fi avut banii pe card, pierdeam o bucată de carton şi câţiva lei. Aşa am pierdut 600 lei.
Plătind cu cardul ai şi alte avantaje: dispare problema restului (da, ştiu, 10 bani e o sumă mică, dar 10 bani de la 10 comercianţi pe zi timp de un an de zile e cam mult), iar cumpărăturile sunt 100% fiscalizate, pentru că vânzătorul trebuie să justifice debitarea cardului tău cu bonul fiscal. Dacă mă duc şi iau un suc de la chioşcul din colţ, dacă îl plătesc cash nu-mi dă bon.
,,Dezavantajul" e că autorităţile te pot urmări oriunde, iar dacă munceşti la negru şi depui banii în cont, s-ar putea să intre ANAF-ul la bănuieli de unde pui tu 3000 lei pe lună pe card când trăieşti doar din alocaţia copiilor. Dimensiunea muncii la negru se vede în hipermarketuri... când vezi coşuri de 5-600 lei sau electrocasnice scumpe achiziţionate cash sunt 99% şanse ca cel care cumpără să încaseze bani nefiscalizaţi (fie muncă la negru, fie din furturi). E drept, sunt oameni care în ziua de salariu retrag tot salariul, dar mă îndoiesc că se duc după aia să cheltuie juma' de salariu la hipermarket pe acelaşi bon.

Dr2005 a scris:
Nu e chiar asa, astea sunt tari pline de turisti sau emigranti, si aia sunt peste tot, inclusiv la automate... Si sa vezi cum din 3-4 care asteapta la orele de varf ,doi nu stiu sa foloseasca, iar unul trebuie sa le explice... Ma rog, depinde de la caz la caz, dar unde e nebunie (gari mari)
La Zuerich a durat fix 30 secunde achiziţia biletului pentru Berna. În Austria la fel, dura sub 1 minut (şi automatul accepta şi cash). Chiar şi la automatele noastre de la CFR Călători şi TFC, în 2 minute maxim cumperi orice bilet disponibil.

baiazid
Utilizator Blocat
Utilizator Blocat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeLun 20 Iun 2016, 10:24

1. Ce sanse sunt sa ti se fure portofelul in tarile vestice? Deci fac economie la sapun
2. Eu vorbesc de garile mari de afara, de exemplu in Koln erau unspe case si coada de 10 persoane minim la fiecare... Era sambata si ora de varf la care lumea pleca in fosta capitala (Bonn) . La automate m-am dus, dar erau foarte multi care nu stiau sa umble, turisti care veneau de la pozat catedrala, si aia erau potop, tot erau 5 la un atm si atunci am zis mai bine stau cu 10 la casa,,,...La garile mai mici nu era problema, nimeni la atm, 5-6 la coada, dar mergea repede ca stiau aia ce tren vine...Sa vezi cum stau chinezii si se uita la atm cate cinci-sase, ca nu stiu cu ce se mananca...

Deci depinde de la caz la caz...In Elvetia a mers cel mare repede, in Belgia e groaznic, la austrieci depinde de noroc, ca mai dau si informatii, la Antwerp si in Belgia in general se misca aia de parca sunt in vacanta, am stat ca am vazut coada mica de 5 persoane , dar a durat enorm , ca aia au un calm incredibil si daca nimeresti o batranica care vrea si informatii, trebuie sa o rezolve chiar daca altii pierd trenul.

Si-atunci cand nu esti obisnuit cu atm-uri , ca sunt diferite , nu cred ca nu dureaza ceva pana nu le inveti, pentru ca sunt trenuri care sunt incadrate intr-un fel si trebuie sa cunosti treaba, tin minte si acum cum am mers acum mult timp in Austria cu tren regio avand bilet de oras, pentru ca nu mergea atm-ul in engleza, si cate altele. Si cand am aratat biletul la un austriac a spus ca daca venea controlul eram halit cu biletul ala, ca era local pe Salzburg, si pentru suburbanul ala trebuia bilet national. Ilogic , dar asta trebuia...Ca sunt pe zone kilometrice si unele se incadreaza in transport local, iar altele nu..

Cand te grabesti, si esti turist, nu prea ai timp sa inveti 3 atm-uri diferite, mai ales cand faci trei tari intr-o zi...Ca sa nu mai zic de oboseala, mai ales daca se petrece vara la 30 de grade...

Eu zic ca mi s-a intamplat cateodata, pentru ca in general ma descurc, mai ales daca nu sunt situatii in care trebuie sa rezolvi rapid.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeLun 20 Iun 2016, 20:10

Mie mi s-a furat portofelul în România. Și dacă mă duc afară, de ce să stau cu grijă monedei locale, când pot plăti cu cardul? Dispare și riscul de a reveni în țară cu banii străini ( din Elveția am rămas cu 8 franci... adică 32 lei practic pierduți).

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6911
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeLun 20 Iun 2016, 22:06

Asta e topicul despre lucru negative la CFR:383216: ...Nu-i de mirare ca avem cateva sute de pagini daca sunt cateva zeci in afara subiectului...Seara buna!!!! jocolor
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeLun 20 Iun 2016, 22:08

Are oarecum legătură cu CFR, că eram într-un tramvai luat din faţa unei gări şi după aia am rămas şi fără banii pentru luat biletul de întoarcere.

marius664

Numarul mesajelor : 2938
Varsta : 45
Localizare : Alexandria
Reputatie : 6911
Data de inscriere : 23/01/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeLun 20 Iun 2016, 23:12

Dr2005 a scris:
Are oarecum legătură cu CFR, că eram într-un tramvai luat din faţa unei gări şi după aia am rămas şi fără banii pentru luat biletul de întoarcere.
Very Happy Tare. Si e vina CFR-ului.... Shocked
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeMar 21 Iun 2016, 00:06

Nu stai tu in aia 8 franci elvetieni. Lasa, ca ii folosesti la urmatoarea deplasare acolo.Pacat ca nimic din ce e bun de afara nu se prinde de politicienii sau de politrucii romani.

Pe de alta parte Romania are sate izolate unde copii merg prin noroi la scoala sau poate mai sint case fara curent si tu vrei sa imlementezzi cardul peste tot. Nici mie nu imi place sa platesc cu cardul peste tot si nici nu imi convine sa las comision la banci asa ca am fost contra primirii salariului pe card.
Sus In jos
Adrian78
Administrator
Administrator
Adrian78

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitimeMar 21 Iun 2016, 06:10

dan tm a scris:
Nu stai tu in aia 8 franci elvetieni. Lasa, ca ii folosesti la urmatoarea deplasare acolo.Pacat ca nimic din ce e bun de afara nu se prinde de politicienii sau de politrucii romani.

Pe de alta parte Romania are sate izolate unde copii merg prin noroi la scoala sau poate mai sint case fara curent si tu vrei sa imlementezzi cardul peste tot. Nici mie nu imi place sa platesc cu cardul peste tot si nici nu imi convine sa las comision la banci asa ca am fost contra primirii salariului pe card.

Dacă plătești cu cardul comisionul îl plătește comerciantul da romanul când primește salarul pe card scoate toți banii si acolo îl arde banca luaindui comision
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 31 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 31 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 49 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: