|
| Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
+61marius_catalin84 M.I.C.I. CristyanC Sabik laur 133 ciprian71 cristi CFR neluadi lifetec ets2oltromânia AndreiSV baiazid nokia2010 johnsmoke TonyGFR alliens 92Dragos Spartan1948 impuls Rarau kristi kkk marius664 mihaitzateo cristi ar alex.barac.5 rizelgeorgel2004 cardinal Dionis @ndrey Nk11 KQQ alex.alexus.tm florin.lifticariu bobi didinul dan tm TVlad mureseanu_976 Dr2005 COSTACHE MIHAIL Luna Adrian78 NicuS DPS AeroX mielutu zburator Nesebar alex1987 cristy79 Andrey_tm DB Robert Adirmvl Katalyn kuepall Vitosa ATM ldh80 IonutCFR2009 Teodor Jurnal Feroviar DUAL 65 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
DUAL Administrator
Numarul mesajelor : 7874 Localizare : Hunedoara Reputatie : 13276 Data de inscriere : 05/01/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 10 Mai 2016, 01:11 | |
| |
| | | Nesebar Administrator
Numarul mesajelor : 16278 Localizare : Бухарест Reputatie : 22393 Data de inscriere : 06/12/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 10 Mai 2016, 06:57 | |
| - DUAL a scris:
- 1833/1834 inca 6 bucati.
Astea sunt facute cu 21-70 mai nou, transferate la Timisoara de la Bucuresti Grivita |
| | | nokia2010
Numarul mesajelor : 369 Varsta : 41 Localizare : Bucureşti, Republica Hoţitoare România Reputatie : 5543 Data de inscriere : 28/10/2010
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Mar 10 Mai 2016, 15:06 | |
| Sunt curios dacă articolul ăsta conţine vreun pic de adevăr: http://www.capital.ro/daca-o-tin-tot-asa-in-50-de-ani-trenurile-cfr-calatori-nici-nu-vor-mai-pleca-din-statie.html |
| | | alliens
Numarul mesajelor : 530 Reputatie : 5430 Data de inscriere : 27/06/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 14 Mai 2016, 00:51 | |
| - nokia2010 a scris:
- Sunt curios dacă articolul ăsta conţine vreun pic de adevăr: http://www.capital.ro/daca-o-tin-tot-asa-in-50-de-ani-trenurile-cfr-calatori-nici-nu-vor-mai-pleca-din-statie.html
in afara de motivul pentru care nu se cumpara automotoare si rame electrice (care poate fir real sau nu), in rest pare destul de adevarat |
| | | dan tm V.I.P Member
Numarul mesajelor : 9101 Reputatie : 13006 Data de inscriere : 16/07/2014
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 20 Mai 2016, 22:22 | |
| Azi am avut o discutie cu un suprcontrol.
Trenul era aglomerat si o femeie a refuzat sa ii arate abonamentul reprosindu-i ca daca plateste bilet nu i se pare normal sa stea linga buda.
Tipul era destul de obraznic cu ea si printre altele i-a spus ca daca nu ii convine sa stea dupa alt tren sau sa nu isi mai faca abonament.
Eu am intrat in discutie cind am vazut ca pe legitimtia lui scrie doar ,,control bilete" de aici a inceput o nebunie de discutie neprincipiala in care prostul eram eu si femeia aceea iar el era desteptul.
Au fost cazuri cind cu legea in mina ceferistii mi-au spus ca am scos-o la imprmanta, s-au ca nu are stampila, asa ca pe simetrie cu aceste cazuri i-am spus ca eu nu ii arat biletul si eu imi fac o legitimatie la calculator, deoarece nu are nici un element de identificare.
De aici pina la a ma face habarnist si ca nu stiu nimic despre calea ferata, in paralel cerind sefului de tren sa cheme politia pentru femeia aceea, la un moment dat mi-a fluturat o legitimatie sub nas continuind jignirile ba chiar cerindu-mi sa ma legitimez. Apoi a spus uitindu-se la mine ca la intors o sa aiba politie si o sa ma prinda el, la intrebarea daca vorbeste cu mine, a spus ca nu ci cu doamna.
I-am spus ca o sa fac petitie la CFR de indata ce ajung acasa si spus ca pot sa fac si ... la cine vreau eu, mai ca nu mi-a zis ca il doare undeva.
Intentionez sa cer referinte privind temeiul legal al acestor controale, fara sa am asteptari ca acesti insi care sint supracontrolori ar putea sa isi schimbe naravul. |
| | | Dr2005 Administrator
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 20 Mai 2016, 22:28 | |
| Control poate să facă oricine are legitimaţia de control şi ordinul de deplasare, dar ordinul nu prea poţi să i-l ceri. Autorizaţia aia de control are o valoare de inventar cam mare... la cum sunt călătorii români, naşul o ţine bine dosită în geantă să nu i-o smulgă/rupă careva.
Dar în loc să ne gândim la cum arată legitimaţia naşului, nu e mai bine să nu facem blatul? Că mă îndoiesc că femeia aia avea vreun titlu de călătorie valabil, se baza pe faptul că dacă spune ,,abonament" nu o mai întreabă ăla nimic, cum se făcea pe vremuri. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Vin 20 Mai 2016, 22:42 | |
| Dar partizile de tren au un ecuson cu un numar deci nu e greu ca si supracontrolul sa aiba ceva acolo nu doar o legitimatie pe care scrie control tren.
Femeia in cauza nu parea deloc blatista, ba mai mult seful de tren a afirmat ca stie ca are abinament.
E vorba de atitudine, daca un pasager e nemultumit ca trenul e aglomerat si spune asta, controlul nu trebuie sa il trimita la autobuz . |
| | | cristi ar
Numarul mesajelor : 866 Varsta : 46 Localizare : Arad Reputatie : 6554 Data de inscriere : 28/05/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 21 Mai 2016, 00:24 | |
| Cum ordinul nu prea poti sa il ceri? Poti sau nu? Ce documente trebuie sa prezinte supracontrolul? Legitimatie si delegatie? Exista legitimatie tip sau pot prezenta orice legitimatie? |
Numarul mesajelor : 20626 Varsta : 35 Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei Reputatie : 25566 Data de inscriere : 17/08/2011
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 21 Mai 2016, 00:40 | |
| - dan tm a scris:
- Dar partizile de tren au un ecuson cu un numar deci nu e greu ca si supracontrolul sa aiba ceva acolo nu doar o legitimatie pe care scrie control tren.
Păi şi legitimaţia aia are o serie, un număr şi un cod de bare. În rest... nu ştiu ce altă legitimaţie mai poţi să îi ceri... pe aia de serviciu? Dar nu scrie în niciun regulament că pasagerul poate cere n'şpe documente de la agentul de (supra)control. Legitimaţia aia e arhi-suficientă. - dan tm a scris:
- Femeia in cauza nu parea deloc blatista, ba mai mult seful de tren a afirmat ca stie ca are abinament.
E vorba de atitudine, daca un pasager e nemultumit ca trenul e aglomerat si spune asta, controlul nu trebuie sa il trimita la autobuz . Dacă vrei loc pe scaun, te duci la gară şi ţi-l cumperi. Iar faptul că şeful de tren zice el că femeia are abonament... legitimaţia de control trebuie prezentată personalului cu atribuţii de control, nu contează că unul zice că ştie el. - cristi ar a scris:
- Cum ordinul nu prea poti sa il ceri? Poti sau nu?
E un document intern. Nici poliţistului nu îi poţi cere ordinul dacă te opreşte cu radarul, chiar dacă unii mănâncă ceva pe net zicând că e obligat să ţi-l arate. Ordinul ăla îl poate cere doar instanţa, dacă conteşti amenda (dar personalul feroviar nu dă amenzi, doar suprataxe, amenzile le dă poliţia) sau dai în judecată CFR Călători pe cale civilă. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 21 Mai 2016, 00:41 | |
| - cristi ar a scris:
- Exista legitimatie tip sau pot prezenta orice legitimatie?
Este o legitimaţie tip, al cărei model se aprobă prin dispoziţie a directorului general. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 21 Mai 2016, 11:33 | |
| Faptul ca partizile de tren au un ecuson de metal sau o eticheta lipita cu scoci pe cureau gentii e suficient, acolo scrie un numar si regionala deci il poti identific oarecum. Dar de ce vine unu la mine cu pe legitimatie pe care scrie CONTROL BILETE si imi cere biletul? iar daca e din CFR intr-o discutie de spre trenuri ma face habarnist si asa mai departe sau ca el nu se legitimeaza la toata lumea , ca eu de fapt sa ma legitimez.
De fapt ala nici macar nu trebuie sa ma caute pe mine de bilet, deoarece el nu pe mine ma verifica ci pe partida trenului, normal eu trebuie sa arat biletul sefului de tren.
Pe de alta parte noi de unde stim ca el are ordin de serviciu pe trenul respectiv?ce notatie face el in ordin? il semneaza seful trenului sa ateste ca a fost acolo?
Aici la noi la autobuz controlorul dupa ce urca, cere foaia de parcurs a soferului si noteaza in ea apoi face controlul biletelor sau inainte de coborire scrie in foaie. Intotdeauna si sint citiva ani de cind e asa. |
| | | @ndrey V.I.P Member
Numarul mesajelor : 902 Varsta : 37 Localizare : Iasi Reputatie : 6452 Data de inscriere : 26/09/2009
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 21 Mai 2016, 15:13 | |
| - dan tm a scris:
De fapt ala nici macar nu trebuie sa ma caute pe mine de bilet, deoarece el nu pe mine ma verifica ci pe partida trenului, normal eu trebuie sa arat biletul sefului de tren.
Pe de alta parte noi de unde stim ca el are ordin de serviciu pe trenul respectiv?ce notatie face el in ordin? il semneaza seful trenului sa ateste ca a fost acolo?
Aici la noi la autobuz controlorul dupa ce urca, cere foaia de parcurs a soferului si noteaza in ea apoi face controlul biletelor sau inainte de coborire scrie in foaie. Intotdeauna si sint citiva ani de cind e asa. Atata timp cat nu verifica legitiatiile de calatorie , nu poate sa stie cat de bine isi face treaba partida trenului dpdv comercial,asta e aspectul 1, si al 2-lea este taxarea celor care nu pot/nu sunt tratati de partida trenului. Cel ce face verificarea , trece in carnetul de activitate al sefului de tren , ce sa constatat in urma verificarii . |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 21 Mai 2016, 15:59 | |
| Daca noi ca pasageri nu stim cine e ce treaba avem cu el? Pasagerii sa areate biletul partizii de tren, ala vede ca e ok si gata. Nu are bilet tot partida sta 8 minute sa scrie un bilet, timp in care trenul opreste intr-o gara si inca 16 fara bilet coboara.
In afara de faptul cind mizgaleste controlorul ceva pe o foaie si ii da la ala fara bilet. Eram in trenul 1766 si dupa Cluj undeva a venit supracontrol, unu nu avea bilet, asta a strigat conductorul,, baa hai sa ii dai bilet la asta" apoi s-a razgindit,, lasa ca ii dau eu" a mizgalit ceva pe un fel de bilet si in 30 de secunde a luat 20 de lei. Ala a mers pina la Suceava cu 20 de lei bilet in tren. daca aprins 5 in tren fara bilet si le-a luat 20 de lei indiferent unde mergeau a iesit bine zic eu. |
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 21 Mai 2016, 16:48 | |
| - dan tm a scris:
- Dar de ce vine unu la mine cu pe legitimatie pe care scrie CONTROL BILETE si imi cere biletul? iar daca e din CFR intr-o discutie de spre trenuri ma face habarnist si asa mai departe sau ca el nu se legitimeaza la toata lumea , ca eu de fapt sa ma legitimez.
Păi el trebuie să prezinte legitimaţia, iar legitimaţia aia are o serie, un număr, un cod de bare şi mai are şi un timbru, deci e cam greu de falsificat. Prin afară vine naşul cu PDA-ul şi scanează titlurile de călătorie... dar nu m-am gândit vreodată să cer vreo legitimaţie de serviciu. Doar la bulgari am văzut supracontrol ca la noi (adică un personaj cu câteva kg în plus, îmbrăcat la costum şi cu geacă neagră, fără vreun ecuson la vedere), îl chemase şeful de tren, pe care îl chemase conductorul care nu ştia cum să îmi vizeze mie FIP-ul ) - dan tm a scris:
- De fapt ala nici macar nu trebuie sa ma caute pe mine de bilet, deoarece el nu pe mine ma verifica ci pe partida trenului, normal eu trebuie sa arat biletul sefului de tren.
Ca să poată să verifice partida trenului, trebuie întâi să verifice călătorii, să vadă dacă nu cumva sunt unii fără bilet pe acolo. - dan tm a scris:
- Pe de alta parte noi de unde stim ca el are ordin de serviciu pe trenul respectiv?ce notatie face el in ordin? il semneaza seful trenului sa ateste ca a fost acolo?
Nu cred că poate face notaţie pe ordin, că ordinul de deplasare se ştampilează la plecare şi după aia îl ştampilează revizia de vagoane unde duci trenul. _________________ :TTT:
|
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) Sam 21 Mai 2016, 17:59 | |
| Doctore nu ai inteles ca legitimatia controlorulu nu avea nimic pe ea? un antet scris cu litere probabil de 10 si sigla CFR Calatori si scris cu rosu Control Bilete. |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
| |
| | | | Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |