Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 44 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 08 Dec 2015, 14:39

Eu chiar am mers asa de mai multe ori si nu a fost absolut nici o problema, chiar cu supra in tren.
Probabil aia cu care ai avut probleme au cautat nod in papura si se pare ca au gasit, dar daca esti om nu ai de ce sa ai probleme in acest caz.

Moderator
Moderator
mureseanu_976

Numarul mesajelor : 2215
Localizare : I eh, no, nooo, no es possible
Reputatie : 8092
Data de inscriere : 07/02/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 08 Dec 2015, 16:50

Ieri i-am tinut de urat pentru o ora unui prieten mecanic de la DB Schenker ce se intorcea acasa la Cluj via Deda - Tirgu Mures. Ne-am dus la casa de bilete din Tirgu Mures si a cerut pentru Cluj  combinatia 4535 - 12838. Casiera a zis ca e imposibil, ca e legatura sub 4 minute si nu o lasa sistemul. Am sfatuit-o sa-i dea bilete separate, "Nu imi da voie sistemul!". La care eu am exclamat "Conditii idioate!..." iar tovarasul mecanic "Dati-mi atunci pana la Razboieni si mai departe merg cu nasul !". Casiera si unul din nasi care astepta sa primeasca maruntu' pentru dat rest la biletele cumparate in tren n-au mai zis nimic,  ca si cum ar fi ignorat replica mecanicului. Legatura de 4 minute care oricum s-a transformat in vreo 34 ZILNIC daca 12838 intarzie pe coridor intre Simeria si Coslariu. Morala : spui CFR Calatori si tragi apa....

Iar legat de faptul ca folosesti un tren cu bilet de la urmatorul DESI AU ACELASI PRET mi se pare absolut normal ! Locul acela de 4 lei e platit mai mult cu titlu simbolic, fiindca poti sta unde e liber pana cand calatorul de drept isi revendica locul. Pretul de baza fiind acelasi pentru 2 trenuri care se succed, nu mai ai nici o treaba in aceasta privinta. Asa ca, indiferent care tren il folosesti cu acelasi bilet, banii din bilet se varsa intr-un cont unic al CFR Calatori.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 08 Dec 2015, 19:32

Karpaty a scris:
Ai inebunit tot forumul cu ideiile tale, nu te poti abtine de la comentariile astea care nu sunt adevarate! Nu cunosti deloc situatia din teren dar vorbesti.
Sunt x cazuri pe zi in care chiar casiera elibereaza bilet la urmatorul tren si ii zice calatorului, "eu iti dau la urmatorul dar daca poti sa il prinzi pe asta te sui asa in el ca nu este problema" , ai bilet la 1638 dar mergi cu 1631, ai bilet la 1755 dar mergi cu 1667 (Bucuresti-Focsani) nu se intampla absolut nimic, chiar daca vine supra, se intelege, daca omul a putut sa prinda trenul din fata a urcat, are bilet valabil pe ruta a-b dar la urmatorul, nu incomodeaza cu nimic, de ce sa nu mearga cu cel din fata?
Si eu am trait x cazuri cand vroiam bilet pe ruta a-b-c-d, dar calculatorul nu dadea la trenurile care le vroiam si casiera zicea, iti dau asa si te urci in ce trenuri vrei, atata timp cat este acelasi rang nu conteaza ca mergi cu altul la alta ora, este valabil biletul.
Fals.

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/161565

,,ARTICOLUL 9
Admiterea la transport. Persoane excluse de la transport.Admiterea condiţionată
(1) Sunt admişi la transport călătorii care posedă legitimaţii de călătorie valabile la trenul, ruta şi clasa alese pentru călătorie. (Norme uniforme călători 9^1)
[...]
31.2. De asemenea, în cazul în care călătorul doreşte să călătorească cu un tren care circulă înainte de trenul pentru care şi-a procurat legitimaţia de călătorie, are dreptul să ceară viza pentru anticiparea călătoriei, indiferent de data pentru care aceasta a fost emisă."

Din reglementările proprii: http://cfrcalatori.ro/content/Modificarea-contractului-de-transport,-%C3%AEntreruperea,-am%C3%A2narea,-anticiparea-c%C4%83l%C4%83toriei-2483

,,Anticiparea călătoriei se poate solicita, o singură dată, pentru orice alt tren care pleacă în direcţia respectivă înainte de primul tren la care este valabilă legitimaţia de călătorie.
Calatorul trebuie sa se prezinte cu legitimatia de calatorie la orice statie de cale ferata sau agentie de voiaj CFR, inainte de inceperea calatoriei, in vederea anticiparii calatoriei. "

Deci, practic, nu ai voie să ceri anticipare după ce ai început călătoria. Nu ai nicio bază legală să foloseşti un bilet Galaţi - Craiova care include trenul 1821 la 1695. Naşii binevoitori o fac pe barba lor. Eu v-am spus să ştiţi, să nu vă miraţi dacă primiţi amenzi sau sunteţi coborâţi în prima staţie.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 08 Dec 2015, 20:13

Eu vorbeam de omenie aici care tu nu sti ce e aia, in afara de legi peste legi altceva nu sti!

Iar ca fapt divers sa sti si tu ca viza aia de anticiparea calatoriei se pare ca nu mai exista, am cerut si eu asa ceva si a zis ca trebuie sa imi anuleze biletul la trenul pentru care am bilet(sa pierd 10%) ca eu solicit asta, si sa imi elibereze alt bilet pentru trenul la care vreau.
Dar tanti a zis, nu are rost sa pierzi si bani si eu timp, mergi asa ca nu are nimic, deci e vorba de omenie aici, ca unii fac exces de zel e alta poveste si cine e slab pica in plasa.

Cine sa iti dea amenzi? Supra care imparte prada cu nasul, degeaba e supra pe Rosiori ca toti ajung unde au nevoie, cu sau fara bilet si cu IR, asa ca nu mai vorbii daca nu sti in ce tara esti si cum se numeste compania feroviara de aici.

Maine, poimaine si dragoste o sa faci dupa anumite reguli, sau o sa citesti instructiunile inainte de parca pana acum orice a facut omenirea asta a facut doar dupa reguli scrise. Mad

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMar 08 Dec 2015, 23:14

Karpaty a scris:
Eu vorbeam de omenie aici care tu nu sti ce e aia, in afara de legi peste legi altceva nu sti!
Sunt curios cât de omenoşi sunt şefii de tren de la DB. Sau de la BDJ. Sau de la SNCB. Mie la SNCB mi-a zis şeful de tren clar că s-a făcut ora de plecare şi după ora aia nu mai am voie în tren. Ce dacă am autorizaţie, bagaj şi trenul a mai stat 2 minute la peron? Regulamentul spune că şeful de tren dă plecarea la ora stabilită, după care blochează uşile (mai puţin a lui). Ce omenie? Ce dacă eram cu ditamai bagajul? Ce dacă aveam un avion de prins? Nu, regulamentul zice una, respectăm regulamentul. Aşa că am plecat cu următorul tren (era peste 6 minute), după ce am alergat de la linia 3 la linia 9, ca, cu 2 minute înaintea trenului să aud ,,Attention, chengement de voie!", adică s-a schimbat linia trenului. A venit la linia 1... deci iar alergătură, iar scări (scări fixe, evident), că altfel iar rămâneam acolo. Dacă până şi la belgieni există respect faţă de legi şi regulamente, la noi de ce nu ar fi?

Citat :
Iar ca fapt divers sa sti si tu ca viza aia de anticiparea calatoriei se pare ca nu mai exista, am cerut si eu asa ceva si a zis ca trebuie sa imi anuleze biletul la trenul pentru care am bilet(sa pierd 10%) ca eu solicit asta, si sa imi elibereze alt bilet pentru trenul la care vreau.
Dar tanti a zis, nu are rost sa pierzi si bani si eu timp, mergi asa ca nu are nimic, deci e vorba de omenie aici, ca unii fac exces de zel e alta poveste si cine e slab pica in plasa.
Tanti aia nu ştia să îşi facă treaba, puteai să o reclami. Îmi zicea şi mie una că nu poate să îmi dea bilet de bicicletă, că a primit ea dispoziţie să nu dea şi că nu o lasă calculatorul. I-am solicitat să îmi arate dispoziţia scrisă (că dispoziţiile se dau scris). A scotocit printr-un biblioraft, nu a găsit-o, dar ,,sigur trebuie să fie, că parcă am semnat pentru ea". Deci de la ,,sigur" a ajuns la ,,parcă". Până la urmă mi-a dat biletul, pentru că calculatorul nu-i dădea niciun mesaj deşi ,,eram sigură că îmi zice că nu, că la trenul x mi-a zis că nu". Deci ea habar n-avea. Iar unii călători nu-şi cunosc drepturile, nu se informează şi se lasă păcăliţi.

Sunt curios ce făceai dacă naşul îţi zicea că nu e valabil biletul. Te luai la bătaie cu el? Te vedeam la ştirile de la ora 5?

Citat :
Cine sa iti dea amenzi? Supra care imparte prada cu nasul, degeaba e supra pe Rosiori ca toti ajung unde au nevoie, cu sau fara bilet si cu IR, asa ca nu mai vorbii daca nu sti in ce tara esti si cum se numeste compania feroviara de aici.
N-aş fi aşa de sigur că se împart banii. Controalele se fac fie cu Poliţia/Jandarmeria, fie cu personal luat din birouri. În ultimul caz, persoanele respective sunt anunţate cu mai puţin de o oră înaintea acţiunii, când sunt chemaţi să îşi facă ordine de deplasare.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 00:24

1-Ramai cu ideile tale din birou care sunt total altele fata de realitatea din teren.
2-Degeaba am zis ca ii fac reclamatie respectivei, ca o durea in 14, a dat 2-3 telefoane si a zis ca asa se face, se anuleaza biletul emis, imi face restituire, eu pierd 10% si imi emite alt bilet, si asta dupa 30 de minute de stat si asteptat in fata ghiseului, ca ce "ma inveti dumneata meseria mea", ce vroiai sa fac cu o astfel de specie care a ajuns acolo cine stie prin ce pile si relatii cum de altfel au ajuns si altii de prin CFR.
Nu aveam chef sa pierd trenul ca x nu stie meseria pe care o practica, iar sa ma iau cu ea la bataie iar nu puteam sa o fac, asa ca am plecat cu biletul meu dar la alt tren iar nasul nu a zis nimic.
3-Daca nu sti sa te descurci in viata si repsecti toate regulile esti un om mort.
4-Nu e nevoie sa imi raspunzi cu alte idei de ale tale personale ca le stiu deja!

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 00:39

Karpaty a scris:
Nu ti se vinde nimic in tren, stai unde gasesti liber, e la mica intelegere, vede nasul ca ai bilet la urmatorul dar daca ai avut noroc si ai prins alt tren inainte intelege, ca doar suntem oameni nu animale, toata ziua cu legea in mana, nu mai putem face un pas ca daca e legal sau nu.

1. Nasul poate trece cu vederea daca sunt locuri libere in tren dar in acelasi timp iti poate cere sa cobori la prima statie si sa astepti trenul de pe bilet in caz ca primul tren este foarte aglomerat, acum depinde si de nas si de calator cat de timid poate fi.

2. La urcarea in tren se poate intreba nasul daca se poate urca in trenul 1 cu bilet la trenul 2, pentru dinstantele mici nu ar trebuie sa fie probleme dar la distante mai mari nasul sigur va cere o atentie sau nu va cere nimic, totul depinde de nas si de calator.

La sfaristul luni august am venit de la mare cu grupul nr 3 cu IR 1688 ( RE 2802 ) si am prins IR 1667 dar cei 8 cu care am venit aveau bilete la la IR 1755 cu 30 minute mai tarziu, desi le-am spus sa urce in tren ca vom ajunge cu 30 minute mai devreme dar exista posibilitatea sa stea in picioare pana la PL.Sud pe unul din ei l-a mancat in fund sa intrebe nasul iar nasul a spus ca 5 lei e locul la IR 1667 pana l PL.Sud, dar cand am spus de mine care am avut bilet doar pana la Bucuresti, o zis ca asta e alta treaba si am urcat in tren si mi-am vazut de ale mele am platit mai putin ca la Regio Wink iar grupul a ramas si a venit cu IR 1755.

Daca m-ar fi ascultat si s-ar fi urcat in tren fara sa intrebe, nasul nu avea ce sa le faca in tren daca intindea coarda atunci interveneam eu si mai mult de o cafea pentru tot grupul nu vedea.

Dr2005 a scris:
cardinal a scris:
Dar toti cei cu care am vb sunt clienti ai lui 1821, si care isi incearca norocul, daca il prind pe 1695 e bine, daca nu, il asteapta pe 1821, la care au biletul, deci merg doar cel mult pana la Filiasi.

Apropo, e legala chestia asta, sa iei un tren mai devreme decat cel la care ai bilet ? Ti se vinde loc in tren, sau cum ?
Fără viză de anticipaţie sunt consideraţi contravenienţi, un eventual supracontrol se poate lăsa cu amenzi.

Daca calatori vor sa faca combinatia asta din care CFR nu pierde absolut nimic si nici nu castiga de ce nu se trece cu vederea ? Cand pierde lumea legaturile ca se defecteaza jafurile de locomotive carpite la infinit atunci calatori ce-ar trebui sa faca ? Sa le dea CFR jumate din bani inapoi si sa le plateasca si taxiul de la gara pana acasa ? Ne c***m pe noi cu atatea legi facute doar pentru smecheri la calatori nu se gandeste nimeni, stie doar sa i jupoaie de bani.

Karpaty a scris:

Ai inebunit tot forumul cu ideiile tale, nu te poti abtine de la comentariile astea care nu sunt adevarate! Nu cunosti deloc situatia din teren dar vorbesti.
Sunt x cazuri pe zi in care chiar casiera elibereaza bilet la urmatorul tren si ii zice calatorului, "eu iti dau la urmatorul dar daca poti sa il prinzi pe asta te sui asa in el ca nu este problema" , ai bilet la 1638 dar mergi cu 1631, ai bilet la 1755 dar mergi cu 1667 (Bucuresti-Focsani) nu se intampla absolut nimic, chiar daca vine supra, se intelege, daca omul a putut sa prinda trenul din fata a urcat, are bilet valabil pe ruta a-b dar la urmatorul, nu incomodeaza cu nimic, de ce sa nu mearga cu cel din fata?
Si eu am trait x cazuri cand vroiam bilet pe ruta a-b-c-d, dar calculatorul nu dadea la trenurile care le vroiam si casiera zicea, iti dau asa si te urci in ce trenuri vrei, atata timp cat este acelasi rang nu conteaza ca mergi cu altul la alta ora, este valabil biletul.

1. Din situatile de la locul de munca e si normal ca ce se intampla pe teren de departe de ceea ce gasesc ei pe acele statistici, rapoarte, referate sau cum s-or numi.

2. Mi s-a intamplat de foarte multe ori sa ajung la gara in ultimul timp, ba chiar sa intru la casele de bilete odata cu trenul la peron, casiera imi spunea ca nu mai prind trenul, ca imi da bilet la urmatorul daca il prind bine daca nu iar bine. O singura data am pierdut un Regio spre Sinaia din PL.Vest in rest le-am prins pe toate, ba chiar am prins si supracontrol si nu a spus nimic, iar pe Pl.Sud-Valea.Calugareasca cu bilet la 5071 eu eram in 5001 iar supracontrolul a scris pe spate numarul trenului ca eu nu aveam alta treaba la ora aia decat sa ma duc pana la Valea Calugareasca sa ma intorc inapoi apoi sa mai merg odata PL.Sud-Valea.Calugareasca cu un bilet deja vazut, daca atat i duce mintea asta e cu astia defilam.

3. AM prins caz la PL.Vest cand cu bilet la 1746 tren intarziat bine s-a urcat lumea la 1622 care venise neitarziat cine are experienta se urca direct ca doar plateste pentru biletul ala iar trenul i intarzie, care sunt mai fricosi se duc la nas si intreaba cine e mai fraier il inteapa nasul ca biletul nu e valabil la trenul 1622 dar daca da o atentie de 5 lei se rezolva, dar am vazut si nasi care au zis ca nu sunt probleme, auzi la ei prostie pe fata platesti 18,50 lei iti intarzie trenul si nu te lasa sa te urci la altul care vine mai devreme de parca e vina calatorului ca intarzie trenul iar casiera uita sa-i spuna ca in caz ca vine 1622 mai devreme poate sa se urce fara probleme dar ne batem cu pumnii in piept pentru niste legi de tot rahatul fara nicio logica si fara noima.

dan tm a scris:
Tocmai ca eu pe zisele ei am avut probleme, ca nu s-a potrivit cu instructiunile ei. casiere in general sint habarniste.

si ca sa iti dau exemplu am vrut sa imi iau un bilet

1536+12838+13602+5604 pina la Pascani, si mi-a zis sa merg cu trenurile directe ca asa ii da ei si n-are ce sa imi faca.
Cred ca daca iti pui mintea tu si mai citiva de pe forum indicam maxim 10 casiere capabile de prin tara, restul.... asa ca eu unul nu ma iau dupa ce zic ele. Iar in tren partida trenului comenteaza daca nu ai toate vizele pe bilete, ca ai la un tren si mergi cu altul , ca ai intirziat etc plus ca uneori sint citeva malaxe si citeva UAM-uri scoase din birouri si puse la usile vagoanelor si alea chiar nu te lasa sa urci. Vai si amar.

Am prins una la Buc.Nord cu Karpaty am facut-o sa vorbeasca singura, am gasit o chestie care fara sa vrem am facut sa luam niste bilete mult mai ieftin legala treaba doar ca la numarul de kilometri erau mai putini si tariful la fel, reactia casierei a fost : "Nu sta nici ***** sa verifice asa ceva, mai dar voi chiar nu aveti treaba" si am plecat, dar ea radea cu 2 guri de sistem si de faptul cva noi eram mai pregatiti decat ea si tot sistemul cu care lucra.

mureseanu_976 a scris:
Ieri i-am tinut de urat pentru o ora unui prieten mecanic de la DB Schenker ce se intorcea acasa la Cluj via Deda - Tirgu Mures. Ne-am dus la casa de bilete din Tirgu Mures si a cerut pentru Cluj  combinatia 4535 - 12838. Casiera a zis ca e imposibil, ca e legatura sub 4 minute si nu o lasa sistemul. Am sfatuit-o sa-i dea bilete separate, "Nu imi da voie sistemul!". La care eu am exclamat "Conditii idioate!..." iar tovarasul mecanic "Dati-mi atunci pana la Razboieni si mai departe merg cu nasul !".

Asa am patit eu aveam Cartea VSD pe ruta PL.Vest-Sinaia.Sud si cu 10 minute inainte sa vina trenul 3001 am cerut un bilet Sinaia-Brasov la 3001 la care imi spune ca nu poate sa-mi dea ca ce fac merg fara bilet pana la Sinaia, i-a, explicat ca am VSD i l-am aratat apoi am cerut si un bilet de bicicleta, a zis ca nu poate i-am explicat ca e 5 lei indiferent daca merg o statie sau pana la capat asa ca sa-mi dea bilet de bike Sinaia-Brasov sau PL.Vest-Sinaia Sud atasat la VSD, pana la urma mi-a dat PL.Vest-Sinaia.Sud. Aceeasi chestie am mai patito odata tot cu VSD la intoarcere aveam VSD PL.Vest-Breaza iar eu m-am urcat din Busteni cu tot cu bicla. Am luat bilet Busteni-Breaza si bilet de bike atentie direct Busteni-PL.Vest a fost super tare casiera de la Busteni se vedea ca se pricepe sa lucreze cu programul.

Dr2005 a scris:

Deci, practic, nu ai voie să ceri anticipare după ce ai început călătoria. Nu ai nicio bază legală să foloseşti un bilet Galaţi - Craiova care include trenul 1821 la 1695. Naşii binevoitori o fac pe barba lor. Eu v-am spus să ştiţi, să nu vă miraţi dacă primiţi amenzi sau sunteţi coborâţi în prima staţie.

Cine sa dea amenzi ? Supra care rade de tine ca de ce iei bilet PL.Sud-PL.Est de 3,50 lei pentru o statie ? Si cand te iei de ei nu mai stie pe unde sa fuga, dar daca venea si i dadeam 1 leu ma punea sa platesc bilet de 8 lei. Sau supra care vine la Regio si iti taie bilet de 8 lei la 2 insi ? Sau supra care te prinde pe IR fara bilet iti taie bilet pana la prima si opreste si el diferenta pentru un pachet de tigari ca nu ai ce sa zici tot iesi in castig Wink Ori supra pe care il intrebi la peron daca poti merge pana la prima adica 59 km cu IR, si el iti spune "hai ma urca si taci, auzi la el ce ma intreaba"

Dr2005 a scris:

Sunt curios cât de omenoşi sunt şefii de tren de la DB. Sau de la BDJ. Sau de la SNCB. Mie la SNCB mi-a zis şeful de tren clar că s-a făcut ora de plecare şi după ora aia nu mai am voie în tren.

Sunt curios ce făceai dacă naşul îţi zicea că nu e valabil biletul. Te luai la bătaie cu el? Te vedeam la ştirile de la ora 5?

N-aş fi aşa de sigur că se împart banii. Controalele se fac fie cu Poliţia/Jandarmeria, fie cu personal luat din birouri. În ultimul caz, persoanele respective sunt anunţate cu mai puţin de o oră înaintea acţiunii, când sunt chemaţi să îşi facă ordine de deplasare.

1. Iar comparam malaxa din 1940 cu trenuri din anii 1990-2000 ?

2. Nu exista bataie in tren, exista doar intelegere si tocmeala.

3. Ce controale se fac cu Politia/Jandarmeria ? Alea de se fac dimineata la prima ora intre Videle si Bucuresti sau Titu si Bucuresti doar la Regio odata la 2-3 luni de sunt anuntate si prea-anuntate unde doar cei mai puturosi nu au timp sa-si ia bilet baga scuza ca s-au urcat din halta si platesc cei 8 lei, parca azi a fost postat un astfel de link aici pe forum.

4. Personalul luat de prin birouri habar nu au, abia pe teren mai afla si ei de Cartea VSD si altele, se uita ca la felul 7 cand vede asa ceva.

Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 00:50

Baieti, da' nu v-ati saturat sa va certati din orice?

Din punctul meu de vedere la faza asta aveti dreptate amandoi. Am mers si eu asa, ca n-o lasa pe tanti sa-mi dea bilet din cauza ca erau prea putine minute intre trenuri, dar doamna de la casa mi-a spus ca-mi da la urmatoarea legatura, iar daca prind trenul pe care-l vreau sa ma urc in el. Ceea ce s-a si intamplat. Nasul nu a zis nimic. Totusi, casierita nu s-a complicat sa-mi dea bilete separate, desi i-am cerut. Atunci eram student, deci nu-mi pasa de alt tip de reduceri.

Pe de alta parte inteleg si ce spune Doctoru', ca mai sint unii pentru care legea e lege. Am mai povestit pe aici cum e cu militistii/politienii de la Rutiera. La fel or mai fi si la CFR.

Da' unul spune cat e ceasul, celalalt il contrazice cu un "la Galati e senin!".

PS: Toata faza cu sub 3 sau 5 minute e o mare teapa pentru CFR. Am mers in 2-3 randuri cu nasul cu al doilea tren pentru ca nu am putut lua bilete ca omu'. Parte si din cauza "codoi-urilor" de la case.
Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 00:57

2. Tot trebuia să îi faci reclamaţie, pentru că nu îşi făcea treaba. Şi să ceri să ţi se plătească şi ăia 10% pierduţi, că doar ai muncit pentru ei, nu i-ai cules din pom. Dacă măcar 25% din români ar înţelege asta şi nu s-ar mai lăsa păcăliţi, studiind un minim de legislaţie, ar funcţiona mai bine ţara asta.

3. Cum voiai tu să mă descurc în cazul descris? Să îi dau brânci naşului ,,hai bă musiu, că mai stă cât să urc şi io, că oricum am autorizaţie?" Să forţez alte uşi (şi să mă trezesc amendat cu câteva sute de euro că am umblat la instalaţiile trenului)? Tu ce ai fi făcut în situaţia mea?
Prin afară, cel puţin în ţările civilizate, unde-i lege, nu-i tocmeală. Mie mi-au tremurat picioarele că am greşit încadrarea pe benzi cu bicicleta în Luxemburg. Nu am văzut pista de pe trotuar şi am luat-o pe stradă, încadrându-mă pe banda 2 (că după intersecţie era pistă cu dublu sens doar pe o parte a drumului, cum e pe Cal. Victoriei la noi), deşi pista avea faza ei dedicată pentru a trece intersecţia (dar nu aveam cum să văd semaforul ei din poziţia mea). Dacă mă prindea poliţia, îmi ardea măcar vreo 50 euro amendă. Or la noi am reuşit să forţez un galben cu poliţaiul lângă mine (e drept, nu venea nimic, dar îmi asumam fapta dacă mă oprea) fără să-mi zică ăla nimic (prin mijlocul intersecţiei când l-am văzut... deja mă gândeam ,,să vezi că mă opreşte ăsta şi dau juma' de salariu pe amendă"). După faza aia mă uit de 7 ori în toate părţile înainte să fac ceva neregulamentar pe drum (chiar şi o încadrare pe banda de stânga cu mai puţin de 25m înaintea intersecţiei, că zice Codul Rutier clar că trebuie minim 25m), pentru că ulciorul nu merge de multe ori la apă.

kerpeten ali a scris:
AM prins caz la PL.Vest cand cu bilet la 1746 tren intarziat bine s-a urcat lumea la 1622 care venise neitarziat cine are experienta se urca direct ca doar plateste pentru biletul ala iar trenul i intarzie, care sunt mai fricosi se duc la nas si intreaba cine e mai fraier il inteapa nasul ca biletul nu e valabil la trenul 1622 dar daca da o atentie de 5 lei se rezolva, dar am vazut si nasi care au zis ca nu sunt probleme, auzi la ei prostie pe fata platesti 18,50 lei iti intarzie trenul si nu te lasa sa te urci la altul care vine mai devreme de parca e vina calatorului ca intarzie trenul iar casiera uita sa-i spuna ca in caz ca vine 1622 mai devreme poate sa se urce fara probleme dar ne batem cu pumnii in piept pentru niste legi de tot rahatul fara nicio logica si fara noima.
Aia e altceva, la întârziere poţi folosi următorul tren pe ruta aia dacă vine după ora pe care o ai tu pe bilet.

kerpeten ali a scris:
Cine sa dea amenzi ? Supra care rade de tine ca de ce iei bilet PL.Sud-PL.Est de 3,50 lei pentru o statie ? Si cand te iei de ei nu mai stie pe unde sa fuga, dar daca venea si i dadeam 1 leu ma punea sa platesc bilet de 8 lei. Sau supra care vine la Regio si iti taie bilet de 8 lei la 2 insi ?
Râzi tu... până te-o prinde odată vreunul care nu vrea şpagă şi te-o pune să plăteşti 8 lei pentru Ploieşti Sud - Ploieşti Vest. Am văzut oameni daţi jos din tren pentru că nu au vrut să plătească, alţii care nu au fost lăsaţi să urce pentru că nu aveau bilet şi naşul nu a vrut să îi ia.

kerpeten ali a scris:
Alea de se fac dimineata la prima ora intre Videle si Bucuresti sau Titu si Bucuresti doar la Regio odata la 2-3 luni de sunt anuntate si prea-anuntate unde doar cei mai puturosi nu au timp sa-si ia bilet baga scuza ca s-au urcat din halta si platesc cei 8 lei, parca azi a fost postat un astfel de link aici pe forum
Păi 3/4 din călătorii ăia sunt navetişti, iar acum câteva luni era un control la 2 - 3 zile, s-au învăţat minte şi şi-au făcut abonament, alţii sunt ceferişti şi au ordine de deplasare (călătoria de acasă la muncă şi retur se consideră în interesul serviciului şi nu se impozitează, fiind efectuată în baza autorizaţiei şi ordinului de deplasare), mai sunt şi elevi... or mai scăpa printre ei şi câţiva blatişti, dar 2 - 3 blatişti la un vagon cu 100 de plătitori de bilet... păi dacă merg o staţie sau două au timp să coboare până vine naşul la ei. Nu uita că compensaţia depinde de încasările de pe o rută, iar toţi operatorii trag să facă încasările minime, că altfel sunt penalizaţi. Aşa că, cel puţin la bilete, nu mai e cum era odată. Mie mi-ar plăcea să se aplice pe bune şi celelalte reguli, de exemplu amenda pentru fumat în tren (un drum cu 3001 face planul de amenzi pe un an), pentru deschis uşa în mers, pentru bagaje voluminoase ş.a..

kerpeten ali a scris:
abia pe teren mai afla si ei de Cartea VSD si altele, se uita ca la felul 7 cand vede asa ceva.
Păi dacă nu multă lume o cumpără, unde să o vadă? Degeaba îi faci instructajul o dată pe an - să zicem - dacă el nu a mai văzut VSD de 5 ani. Pe rutele de navetă, fără turişti, apar cam rar posesori de VSD. De exemplu pe la Corabia nu cred că se duce cineva cu VSD.

Şi alea 5 minute de la casă sunt prevăzute undeva... pentru că altfel poţi să zici că ai luat bilet şi nu ai prins trenul din vina CFR Călători (nu din vina ta că te-ai trezit târziu). O soluţie ar fi să existe timpul respectiv între trenuri... trenul ăla de la Galaţi putea sosi cu 5 minute mai devreme. Sau poate se va remedia problema când se va redeschide circulaţia între Mogoşoaia şi Pajura Hm..

mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 01:00

Păi ia zi, Dr 2005, nu e mai bine să ne-nțelegem ca oamenii și să le mai dăm Twisted Evil de legi din când în când? Păi fir-ar al naibii de treabă, am dat x lei pentru tren IR pe ruta y, ce contează că iau trenul ăla sau un tren de dinaintea lui? Na, mi-a dat mai devreme drumul de la muncă/facultate, și uite că vreau să-l iau p-ăla fără să stau să mă frec prin gară cu geanta și rucsacul în spinare și să iau hârtii sau să anulez biletul sau mai știu eu ce drăcii. Banii îi câștigă tot CFR. E o aberație colosală, iar toată birocrația asta stupidă al cărei fan înfocat ești nu aduce niciun câștig nimănui. Cât timp nu mergi blat ar trebui să ai dreptul să mergi cu orice tren de același rang pe distanța pe care ai bilet, pe riscul tău dacă nu prinzi loc la IR.
Iar la R, unde nu ai obligativitatea rezervării, mi se pare normal să iei bilet care să fie valabil oricând pe o perioadă de 30 de zile. De exemplu, mă duc azi în gară, dau x lei pentru un bilet la R pe ruta y, dar nu mai îmi scrie data efectuării călătoriei, nici ora. Dacă rămân în picioare, e riscul meu, dar așa mi se pare normal; să fie ca la metrou, că la metrou nu scrie pe cartelă *bilet metrou Preciziei - N. Grigorescu, 18.12.2015, plecare la ora 07:50).
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 01:12

Acum 2 saptamani am prins pe 5001 tot asa intre PL.Sud si PL.Est supracontrol, cand am dat alarma m-am dus primul in spate la ultima usa dupa mine 5 colegi si inca 3 agenti de paza care lucreaza in PL.Est si intra trenul in gara si vine nasul primul urmat de supra biletele, o voce ragusita abonament, altul la fel nasul ca sa le vad, hai ma nasule lasa-ma ca si asa sunt suparat si vine si supra la care nasul deastea faceti ma, hai scoateti banul moment in care opreste trenul si coboara toti, apoi i intreb pe colegi ce-a vrust sa zica nasul cu scoateti banul si imi zice ca leul, de leu era vorba, deci despre ce vorbim ? Am vazut cazuri cand 2-3 insi se cearta cu supra si i tine pe loc vreo 5 minute plateste 8 lei de fes si restul vreo 10 insi la ultimul vagon merg gratis sau sa-ti mai zic acum cativa ani pe un personal carte circula acum pe trasa lui 3008 ca la ultimul vagon 26-26 au legat usa cu lant si lacat intre Posada si Comarnic si au coborat vreo 30 de insi la Comarnic, injura nasul de toti sfinti, Doamne cat am mai ras atunci.

Am platit o singura data 8 lei pentru o statie, dar sunt baieti destepti inclusiv galateni care i lauda lumea ca sunt cei mai rai unde taie un bilet de 8 lei la 2 persoane fara tiganeala fara nimic. Am avut un coleg fost boxeur cand venea de la Inotesti la PL.est i lua la misto pe nasi nu le dadea nimic ba mai mult le cerea tot el 2 lei, radeau aia in tren mai ceva ca la comedie, cand venea civilul avea o vrajeala in el ca toti platea biletele el dadea 2 lei.

Dr2005 a scris:

kerpeten ali a scris:
Alea de se fac dimineata la prima ora intre Videle si Bucuresti sau Titu si Bucuresti doar la Regio odata la 2-3 luni de sunt anuntate si prea-anuntate unde doar cei mai puturosi nu au timp sa-si ia bilet baga scuza ca s-au urcat din halta si platesc cei 8 lei, parca azi a fost postat un astfel de link aici pe forum
Păi 3/4 din călătorii ăia sunt navetişti, iar acum câteva luni era un control la 2 - 3 zile, s-au învăţat minte şi şi-au făcut abonament, alţii sunt ceferişti şi au ordine de deplasare (călătoria de acasă la muncă şi retur se consideră în interesul serviciului şi nu se impozitează, fiind efectuată în baza autorizaţiei şi ordinului de deplasare), mai sunt şi elevi... or mai scăpa printre ei şi câţiva blatişti, dar 2 - 3 blatişti la un vagon cu 100 de plătitori de bilet... păi dacă merg o staţie sau două au timp să coboare până vine naşul la ei. Nu uita că compensaţia depinde de încasările de pe o rută, iar toţi operatorii trag să facă încasările minime, că altfel sunt penalizaţi. Aşa că, cel puţin la bilete, nu mai e cum era odată. Mie mi-ar plăcea să se aplice pe bune şi celelalte reguli, de exemplu amenda pentru fumat în tren (un drum cu 3001 face planul de amenzi pe un an), pentru deschis uşa în mers, pentru bagaje voluminoase ş.a..

Karpaty a scris:
Acțiune de control trenuri
08-12-2015

Echipele de supracontrol împreună cu angajaţii Poliţiei TF au solicitat celor peste 700 de pasageri din trenul R 8012 (Feteşti – Bucureşti Obor) prezentarea legitimaţiilor de călătorie. În urma controlului, personalul feroviar a identificat 198 de pasageri care călătoreau în ilegalitate şi cărora le-au fost eliberate bilete cu suprataxă. De asemenea, au mai fost eliberate 33 de bilete pentru pasagerii care au urcat din staţiile fără case de bilete.

Ia uite mister Dr2005 ce fac navetisti tai care i ti in brate, din 700 de insi 200 erau blatisti, eu nu stiu matematica vine mai mult de 30% ? Ori tu ai dat niste exemple sa zicem din aia 700 doar 50 ar fi fost pe blat.

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 01:19

Mie mi-ar conveni să nu se mai perceapă rezervare obligatorie de loc, cum e prin afară. Dar nu e după cum vreau eu. Cu ocazia asta ar fi şi biletele nominalizate la perioadă, nu la tren, deci s-ar scăpa de unele probleme. Dar, cu ocazia asta, nici nu ar mai trebui să se aştepte trenurile la legătură, că doar biletul e valabil o zi, poţi lua orice tren Smile) Treaba e că românul e inventiv şi va găsi el o soluţie să facă două drumuri cu acelaşi bilet dacă naşul vine şi doar dă cu pixul sau cu perforatorul, aici trebuie naşi cu ştampilă cu numărul trenului şi trebuie să se asigure că absolut toate biletele sunt văzut.

Bucureşti Obor - Feteşti e problemă gravă... dar prin anii trecuţi mai apăreau comunicate cum că din 400 de călători, 350 erau fără bilet. Aşa că situaţia s-a mai îmbunătăţit un pic şi aici. Însă cele mai mari îmbunătăţiri s-au făcut spre Videle şi Piteşti (că doar sunt şi mulţi ceferişti care fac naveta acolo şi, probabil, s-or fi plâns la şefi că n-au loc de şatrele care merg cu un leu la 10 persoane). Sunt staţii gen Olteni sau Galateni care vând mia de bilete pe zi, asta pe lângă abonamente.

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 01:39

Toată ziua lege, ce scrie în lege, da mai dao ............ de lege, nu mai facem un pas ca oare ce zice legea.
Și tu la fel ca tinerele "mamici" cresc copiii după carte, cu instrucțiuni, așa e acum, de parcă noi tot așa am fost crescuți după carte sau lumea pana acum a evoluat după lege strict, nu a călcat nimeni strâmb.

Administrator
Administrator

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 11:26

http://www.libris.ro/mama-si-copilul-emil-capraru-herta-capraru-MED973-39-0493-7--p320705.html

Cărţi despre crescut copii au existat dintotdeauna. Că nu mereu merge să zici ,,las' că ştie mama soacră". Pe vremea mea erau scutece de bumbac, se fierbeau şi se refoloseau. Când oi avea copii, cine mă învaţă să schimb scutecele de unică folosinţă, câtă vreme mama a lucrat doar cu scutece de bumbac? Şi cum viitoarea nevastă o să fie tot din aceeaşi generaţie cu mine, probabil mama ei tot scutece de bimbac a folosit.

alex.barac.5

Numarul mesajelor : 324
Varsta : 36
Localizare : Sibiu
Reputatie : 4527
Data de inscriere : 21/05/2013

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitimeMier 09 Dec 2015, 13:00

Sa respecti legea e datoria ta civica si morala. Poti sa comentezi ce vrei tu. Daca nu iti convine o lege, aduna niste oameni si faceti proteste. Daca incalci legea, iti asumi consecintele. Dar sa recomanzi altora sa incalce legea, pentru ca la tine a functionat si astfel poate functiona la toata lumea, nu mi se pare normal si civilizat.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 21 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 21 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 44 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: