Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 39 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22397
Data de inscriere : 06/12/2009

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeVin Oct 16, 2015 9:38 pm

Da nu e discriminare ca aceste 19-80 sunt vai de capu lor, putine mai sunt ok ca in rest au geamurile stricate si blocate cu suruburi, scaunele murdare si multe din ele stricate iar lista continua deci pe alt rang clar nu au ce sa mai caute.
Pe partea cealalata e bine, platesti putin si ai confort bun, atat ca se urca taranii de prin sate cu noroiu pe cizme in tren.

KQQ

Numarul mesajelor : 391
Reputatie : 6057
Data de inscriere : 21/06/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeVin Oct 23, 2015 1:05 am

IR 1742.
-niciun vagon clasa I
-niciun vagon restaurant / vagon bar
deşi, pe Infofer, figurează că ar avea în compunere astfel de vagoane. Pe site-ul CFR Călători, trenul figurează că nu are vagon restaurant / vagon bar, dar se precizează că plecarea e din Oradea şi, în plus, vagonul de clasa I apare şi el...

Nu pot înţelege mentalitatea celor de la CFR că scot vagonul de clasa I de pe IR!! Chiar nu se găsea un 19-80? Că, dacă aş zice "19-83" poate că aş fi prea pretenţios.

Mă surprinde abundenţa vagoanelor cuşetă şi de dormit. "Plouă" cu 44-31, 40-31 şi 71-70!! Sunt necesare, nu zic nu, dar nu cumva e "inflaţie" de astfel de vagoane?
Sus In jos
alex.alexus.tm

alex.alexus.tm

Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 35
Localizare : Doha - Qatar
Reputatie : 7109
Data de inscriere : 28/03/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeVin Oct 23, 2015 1:36 am

Fiind tren de noapte si avand in vedere diferenta de pret foarte mica dintre un bilet la cls.1 si un bilet la vagonul cuseta dar diferenta foarte mare de confort , e lesne de inteles de ce a disparut vagonul de cls.1 si are atat de multe cusete. Smile
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11197
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeVin Oct 23, 2015 2:24 am

Nu sunteti la curent cu noutatile. De la 1 octombrie trenul 1742 a fost anulat pe relatia Satu.Mare-Valea.Lui.Mihai-Oradea si circula doar in relatia Oradea-Cluj.Napoca-Brasov-Buc.Nord iar in statia Cluj primeste vagoane de la Satu.Mare-Dej.Calatori-Cluj si Sighetul.Marmatiei-Dej.Calatori-Cluj. Din Cluj pana la Bucuresti trenul circula cu 13 vagoane minim si 15 maxim cu cele 3 grupe : Oradea ( 6 vag ) , Satu.Mare ( 5-6 vag ) si Sighet ( 3 vag ) toate cele 3 grupe avand cate 2 vagoane de clasa a 2-a, Cusete doar la ORadea si Satu Mare si dormitoare la toate cele 3 grupe.

Trenul 3in1 circula pana pe la sf luni dupa care revine la traseul normal Satu.Mare-Valea.Lui.Miha-Oradea-Cluj-Brasov-Buc.Nord cu grupe de vagoane din Satu Mare, Oradea/Cluj si 2 vagoane de clasa 2-a 20-49 200 atasate in Brasov. La grupa de Satu Mare va reveni vagonul de cls 1-a si posibil sa vedem din nou si vagonul cu mini-bar 89-87.

Grupa de Sighet de la sf luni revine pe traseul de baza la IR 1643/1644 pe traseul cu traditie de pe M400 Brasov-Ciuc-Deda-Beclean.

Sus In jos
KQQ

KQQ

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeSam Oct 24, 2015 3:08 am

Citat :
La grupa de Satu Mare va reveni vagonul de cls 1-a

Părerea mea că acel vagon de clasa I trebuia să fie prezent şi acum, având în vedere că o ramură a acestui tren vine de la Satu Mare. Că vine "pe ocolite" asta e, dar parcursul sinuos nu scuză absenţa vagonului.

Citat :
Fiind tren de noapte si avand in vedere diferenta de pret foarte mica dintre un bilet la cls.1 si un bilet la vagonul cuseta dar diferenta foarte mare de confort , e lesne de inteles de ce a disparut vagonul de cls.1 si are atat de multe cusete

Nu toţi pasagerii merg la Bucureşti, iar trenul parcurge o bună bucată de drum şi ziua. În legătură cu preţul, situaţia e aşa cum e descrisă mai sus.

Citat :
posibil sa vedem din nou si vagonul cu mini-bar 89-87

Mai bine un vagon bar-bistro 89-76 sau chiar un vagon-restaurant 88-96. Consider că destinaţia vagoanelor 89-87 ar trebui să fie asta:
http://1567-eterogen.blogspot.ro/2015/10/vagoane-discoteca-pe-trenurile.html

Sigur, CFR-ul ar face încasări serioase. În rest, 89-76 şi 88-96. Dacă nu se casau 88-42-urile, problema vagoanelor-restaurant era rezolvată...

Poate pare greu de crezut, dar, nu de puţine ori, în vremurile bune ale CFR-ului, pasagerii de la clasa I:
-îşi lăsau bagajele în compartiment fără teama că le fura cineva
-călătoreau mult la vagonul restaurant
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeSam Oct 24, 2015 12:06 pm

KQQ a scris:

Poate pare greu de crezut, dar, nu de puţine ori, în vremurile bune ale CFR-ului, pasagerii de la clasa I:

Vremurile bune de care vorbesti nu mai exista la CFR. Lumea care platea inainte bilete intregi la clasa 1 nu ami exista, acea clasa de calator nu mai prefara trenul, s-a orientat spre altceva mai rapid si mai confortabil. La tren au ramas tiganii, studentii, elevii, pensionarii, si alte categorii cu diverse reduceri. In multe trenuri bate vantul ca asta e situatia, nu mai calatoreste lumea cu trenul, nu este atractiv, este scump, chiar foarte scump pentru un salariu obisnuit din Romania care este intre 1000 si 1400 cum au majoritatea, drumul cu trenul este scump atata timp cat exista variante mai ieftine si culmea mai rapide plus la ore convenabile.
Pentru trenurile de noapte clasa 1 nu are rost, cuseta este mult mai confortabila si pretul este acelasi ba chiar putin mai mic ca la clasa 1, atat ca la cuseta mirosi picioarele la alti 5 in compartiment.
Acum fiecare face ce vrea, daca vrea sa se schinuie singur pe banii lui sau alege altceva.

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6990
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeSam Oct 24, 2015 12:41 pm

Între cușetă cu 6 locuri și un fotoliu la clasa 1, aș alege fără să ezit clasa 1; cine știe ce nespălați apar la cușetă?! Decât să stau cu 5 diverși în același compartiment, prefer singurel la clasa 1, se știe că nu se înghesuie lumea să utilizeze acest serviciu.
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeSam Oct 24, 2015 12:51 pm

Asa este. Eu am patit pe pielea mea, la cuseta cu unu care ii puteau picioarele de nu puteai sta, dar pentru ca respectivul tren nu avea vagoane clasa a trebuit sa indure toata lumea acel miros.
Deci clar la cuseta nu mai merg cu alti straini, aici e bine sa mergi cu familia/prietenii sa ocupi toata cuseta, altfel la calasa 2 e si mai ieftin si de multe ori prinzi la clasa 2 compartiment liber de nu ai treaba, la pret mic dormi linistit.

Nk11

Numarul mesajelor : 290
Varsta : 28
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5384
Data de inscriere : 28/12/2010

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeSam Oct 24, 2015 3:58 pm

KQQ a scris:

Fără teamă e discutabil, de lăsat și eu las bagajele și mă duc la toaletă sau bar, dar o teamă acolo cred că e greu să nu o ai atâta timp cât ești rațional.

Una tare din termenii și condițiile de pe CFR Călători.ro:

Plasarea unui link spre site-ul www.cfrcalatori.ro necesită o autorizaţie prealabilă în scris de la CFR Călători. Dacă doriţi să plasaţi un link spre site-ul nostru, trebuie prin urmare să contactaţi responsabilul site-ului www.cfrcalatori.ro.
Sus In jos
KQQ

KQQ

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeDum Oct 25, 2015 12:31 am

Regio 3088...fără clasa I. Doar 20-54 şi 20-55. Vi se pare normal? Mie nu. Ca să nu spun că era remorcat de 477-268!
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeDum Oct 25, 2015 1:07 am

3088 este un Regio! Ce nevoie ai de clasa 1 la Regio? Laughing

KQQ

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeDum Oct 25, 2015 1:17 am

Karpaty a scris:
3088 este un Regio! Ce nevoie ai de clasa 1 la Regio? Laughing

În 2008, am venit, de la Războieni la Cluj, cu un personal Teiuş-Cluj, care se întâlnea pe traseu cu cel care, acum, e R 3088. Eram cu regretata mea bunică dinspre mamă. Beneficiind de Legea 118 am avut gratuitate - ca însoţitor. Ne-am suit la clasa I iar conductorul a "redirecţionat" toţi pasagerii care nu aveau bilet la clasa I la clasa a doua => condiţii relativ civilizate.

Tocmai că pe astfel de trenuri - unde lumea e cum e - consider că e nevoie e clasa I.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeDum Oct 25, 2015 1:55 am

Daca tu crezi ca trenurile si vagoanele trebuie sa existe pentru cei care merg gratis te inseli amarnic. Esti doar o persoana care a beneficiat de transport gratuit pe carca statului, adica ai calatorit gratis pe spinarea celor ce contribuie cu taxe si impozite la stat. Daca ai fi platit bilet intreg ai fi fost in masura sa ai si pretentii de clasa 1 dar dupa ce ca mergi gratis sa mai ai si pretentii de clasa 1 deja e prea mult.
Trenurile Regio nu au nevoie de clasa 1 fiind considerate trenuri de naveta deci nu mergi 10 ore cu acel tren sa ai si conditii de lux.

KQQ

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeDum Oct 25, 2015 2:26 am

Doar o singură dată am călătorit aşa. În rest, am plătit bilet. Deci, a spune că am călătorit
Citat :
pe spinarea celor ce contribuie cu taxe si impozite la stat
este exagerat. Fără supărare. Ca urmare, din moment ce, în aproape toate cazurile, am călătorit cu bilet la clasa I am pretenţii ca acest tip de vagon să existe dacă durata călătoriei depăşeşte 4 ore. Şi, de asemenea, am pretenţii ca, pe un IR de lung parcurs care circulă ziua, să existe vagon restaurant sau, măcar vagon bar ca lumea, nu juma' clasa doua, juma' bar.

Şi, ca fapt divers. În 2010, când a avut loc un simpozion la Sibiu, m-am dus şi am venit cu trenul şi am plătit bilet. Şi nu îmi este ruşine să spun că urăsc ideea de cursă regulată auto între două localităţi cu gară chiar dacă traseul nu coincide cu linia ferată şi chiar dacă este efectuată cu autocare mari şi confortabile. Pur şi simplu, aproape că m-am îngrozit când am consultat linkul postat de Adi privitor la posibilitatea de a veni din Rm. Vâlcea la Cluj. Nenumărate autocare şi dube. Ar fi interesant de văzut cum au obţinut respectivii licenţele de transport...

De ce s-a complăcut CFR-ul cu ideea acestei concurenţe? De ce nu a făcut "gât" când a văzut că "înfloresc" mijloacele de transport auto? Mă tem că nu s-a dorit, că dacă vroiau să-i "agaţe" pe transportatorii rutieri cu ceva, o puteau face.

Sunt perfect de acord că la CFR sunt multe lucruri care trebuiesc îmbunătăţite, dar nu pot trece cu vederea că este sabotat sistematic, fără nicio jenă, de aceşti transportatori rutieri care împânzesc ţara; pentru că a pleca din imediata vecinătate a gării - când la doi paşi e autogara - e sabotaj; e concurenţă neloială. Caz tipic: Constanţa anilor 2000. Dubele plecau din imediata vecinătate a gării, nu de la Autogara Sud, cum ar fi fost corect şi, dacă am înţeles bine, destinaţia era Gara de Nord, nu autogara cea mai apropiată.

Am întrebat un "dubar" cât face până la Gara de Nord. Mi-a răspuns: două ore şi 45 minute! Asta era în jurul anului 2000.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitimeDum Oct 25, 2015 2:57 am

Aici deja vorbim de altceva, nu poti interzice cusere autoc pe motiv ca ai cale ferata. Pu si simplu in ziua de azi omul traieste contra timp, trenul din Roamnia doarme pe drum, transportul auto e mai rapid ca trenul si lumea a migrat. Daca maine dispar toate cursele auto din Valcea si Sibiu, trenurile din aceste orase ar fi insuficiente sau mai e varianta ca se duc la auto personal dar nu ai cum sa interzici transportul cu auto.
Orase resedinta de judet care sunt deservite mai bine de auto fata de feroviar sunt foarte multe si aici amintesc Valcea/Sibiu/Baia Mare/Satu Mare/Botosani/Piatra Neamt/Tulcea/Calarasi/Slobozia/Alexandria si ar mai fi cateva dar astea chiar stau prost la capitolul legaturi feroviare cu restul tarii, ba chiar Tulcea e pe ultimul loc, resedinta de judet cu cele mai putine trenuri 2 perechi pe zi si atat. Acolo lumea se bazeaza 99% pe transportul auto.
Asa s-a vrut sa se ajunga in situatia asta, a fost dictat de udneva sa se aleaga prafuld e transportul feroviar si uite ca s-a ales, daca asa a trebuit asa s-a intamplat. Ca ne place sau nu asta e adevarul si asta e lumea in care traim iar ca baza legala nu ai nimic legal sa interzici transportul auto pentru ca lumea sa mearga cu trenul.

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 12 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 12 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 39 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: