Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5868
Data de inscriere : 27/02/2013

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeDum 25 Oct 2015, 21:46

Stai linistit ca nu i l-am aratat. Pai fix asta am facut Twisted Evil , moment in care am crezut ca face apoplexie sau ca ma arunca pe geam Twisted Evil Am chemat nasha care noroc ca era o femeie cu capul pe umeri si i-a potolit pe batrani, ca deja mi-era frica pentru sanatatea lor.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

Numarul mesajelor : 8302
Localizare : Stația de domiciliu: R. Vâlcea
Reputatie : 13103
Data de inscriere : 06/04/2012

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeDum 25 Oct 2015, 23:50

Sint oameni si oameni, dar celor cu reduceri nu le-as zice pomanagii. Eu stiu oameni care in facultate au invatat foarte bine si au incasat bursa, desi parintii lor le dadeau destui bani, deci nu stateau in aia 300 si ceva de lei. Dar ii incasau. Si de ce nu ar fi facut-o? Aia tot pomanagii sint? Ala cu telefonul scump ar fi meritat una dupa cap. Taxa de tare-n gura, da' cica nu e legal.

Si ai mei au pensii mici, a maica-mii e chiar nesimtita. Da' de mica, nu in sensul popular. Deci ii cam platesc din salariul meu eventualele reduceri de care ar avea parte daca ar merge cu trenul.
Sus In jos
cristy79

cristy79

Numarul mesajelor : 1539
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Reputatie : 5868
Data de inscriere : 27/02/2013

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 07:45

Da, asa este sunt cazuri si cazuri.

Totusi nu sunt de acord cu cei care dupa ce ca nu platesc sau dau trei lei mai sunt si cu gura mare si vin cu pretentii.
Iar cat despre studenti as acorda reducerea numai in functie de venituri (al lor si al parintilor) - deja se exagereaza cu pomenile, nu e admisibil sa spargi milioane in club, sa porti haine si accesorii de alte zeci de milioane si sa nu ai bani sa dai la tren. Eu sunt de parere sa se acorde doar 50% reducere din pretul de Regio. Nu de putine ori am vazut ca acesti asa-zisi studenti sunt cei mai obraznici si se cearta cu nasii cand sunt pusi sa arate conform legii dovada in baza careia beneficiaza de acea pomana.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 08:37

Aia care sparg milioane nu merg cu trenul, nici nu se duc sa-si ceara cupoanele, poate nici legitimatia.

Am si eu destui studenti la Brasov si Bucuresti si fac economii ca sa mearga cu colegi de facultate intr-un club dar nu sparg bani precum studenti cu bolizi la scara Wink

Am 3 studente la medicina termina in curand parinti lor lucreaza in strainatate le trimite bani si mai au si propria lor afacere in timpul liber le mai iese si de acolo vreo 200 lei/luna de caciula si ele merg la Bucuresti in fiecare duminica cu Regio si vinerea se intorc inapoi desi au masini. Masina o foloseste odata la 2 luni cand au nevoie pentru bagaje in rest doar cu Regio si se duc si in club odata de 2 ori pe luna in rest baruri si terase.

Lasa ca dovada reduceri nu se cere tot timpul, decat pe anumite trenuri/rute si bineinteles cand e mai liber, cand e full nu mai cere nimeni dovada ca nu mai apuca sa verifice pe toti pana la prima si pierde spaga primita de la potentiali blatisti.

Apropo de asta aveam in liceu o tipa blonda buna rau doar ca era tunsa capra deci pe gustul meu era de la gat in jos, in fine provenea dintr-o familie instarita era numai cu capul pe sus, avea magazin de haine dar avea nevoie de diploma de bac. Unchisu militian hot a fost dat afara din Militie acum e agent de paza in fine avea tipa un Cielo dar avea fitze de mercedes si intr-o zi o aud cum i spune unei colege care era asistenta dar nu avea nici permis si nici masina : "Fata cum poti fata sa mergi cu RATP-ul" Dumnezeule cat am putut so injur. A avut masina in service 1 saptamana a venit la scoala numai cu taxiul, noi chiuleam toata clasa si mergeam cu dirigu la buturugi stateam maxim 2-3 ore la un vin, bere, coniac ea pleca acasa ca-i era rusine sa iasa cu colegi la baut desi celelalte colege veneau toate. Toate bune si frumoase pana ma iau intr-o zi de ea cu un coleg fotbalist si o facem sa vorbeasca singura, ce atatea fitze pe tine zici ca ai vreo 10 firme si ultima masina iesita de la Mercedes. I-am facut apoi un dosar puternic ce sa vezi fata era cu capul pe sus la scoala si la munca, acasa era fata lui mami si tati nu facea nimic, avea si un fraier care il tinea pe post de catelus de plus si nu iesea pe nicaieri, ce-o fi facand cu bani primiti de la parinti si de la magazin numai ea stia.

Mai 2 fotbalisti la mine in bloc frati unul nu a mers cu trenul niciodata pana la 20 ani celalat de cand a inceput sa joace prin toata tara a inceput sa mearga cu trenul desi are si masina.

Revenind la studenti o sa-i vezi prin trenuri cu telefoane cat tableta, laptopuri, haine scumpe dar asta nu inseamna ca sparg bani in cluburi, multe din ce au la ei sunt luate din bani propri, altele sunt cadouri oferite de parinti sau bunici in urma unor rezultate la scoala. In clasa a 8-a mi-a zis mama ca daca iau Capacitatea peste 8 am o bicicleta, am luat-o cu 8,50 si am primit bicicleta asa si astia in vreme ce colegi de clasa cu medii de 8-9 au picat examenul de capacitate.
Sus In jos
Adirmvl
V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 11:24

Cristi, aia cu bani merg mai putin cu trenul. Ca sint si fitosi e alta treaba.

La faza cu reduceri doar la Regio ii cam condamni pe unii sa faca facultatea intr-un oras apropiat. Colegul de birou e din Galati, colega din fata e din Rosiori. Ia zi-le unora de la distante asemanatoare ca in caz ca vor sa faca Istoria la Cluj, unde e ok facultatea, ca au reducere doar jumatate din pretul de Regio. Mai am sau am avut colegi din Constanta, Arad, Brasov, etc. O stiu pe o fata din judetul Constanta venita la Cluj ca, cel putin cand a terminat ea liceul, doar aici putea face norvegiana. Reducerile se dau pentru a incuraja mobilitatea persoanelor.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 11:49

Am si eu un prieten la 20 si ceva de ani, e anul 3 la facultate dar nu a folosit nici macar un cupon anul trecut, anul asta nici nu le cre ca el considera ca e injositor sa mearga cu trenul.
Si in Bucuresti daca iese in oras cheama un taxi chiar daca de unde sta si pana in centru sunt 4 statii(13 septembrie) nu urca in autobuze sau tramvaie pe motiv ca pute si aceste mijloace de transport e pentru boschetari si saraci. El nu ma intelege cum de eu pot sa folosesc autobuzu si tramvaiu.
Toata vara s-a plimbat la munte si la mare de cateva ori plus alte ture prin tara, dar impreuna cu 2-3 colegi de facultate si doar cu masina, el asa zice, prefera sa plateasca benzina la masina dar sa faca ce vrea la orice ora vrea sa nu depinda de nimeni plus ca nu suporta faptul sa mearga cu toti nespalatii, asta e in ideea lui si nu am reusit niciodata sa il conving sa mearga cu trenu.
Deci sunt si oameni cu fite.

Mai unosc o persoana care e din Buzau si el lucreaza aici, merge la Buzau doar cu microbuzu pe motiv ca in tren pute si sunt tigani, de o luna ma tin de capul lui sa incerce trenul, a zis ca weekendul viitor e posibil sa mearga la Buzau si poate va alege trenul de gura mea, sa vad la ce tren reusesc sa il trimit, IR iese din calcul ca este scump si automat daca e mai scump ca microbuzu cu care merge el de regula clar nu va da atatia bani la IR deci trebuie sa il trimit cu un tren ieftin, rapid si fara tigani/boschetari. Cam greu de indeplinit aceste conditii dar sper sa reusesc si sa il fac sa aleaga trenul.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 12:06

Karpaty a scris:
Am si eu un prieten la 20 si ceva de ani, e anul 3 la facultate dar nu a folosit nici macar un cupon anul trecut, anul asta nici nu le cre ca el considera ca e injositor sa mearga cu trenul.
Am avut şi eu un coleg din ăsta, nici măcar legitimaţia de reducere nu o ridicase. ,,N-am nevoie, că eu merg cu maşina". Şi prin oraş mergea ori cu maşina, ori cu metroul (ambii lui părinţi lucrau la metrou, deci avea autorizaţie pentru metrou şi permise CFR de acolo, iar Metrorex plătea el impozitul la permise, fără să îl scadă din salariu).
Dar Politehnica nefiind Spiru Haret, majoritatea colegilor (adică toţi) foloseau facilităţile legale (reducere la transport, cupoane, decont la abonamentele RATB). Ăia de lângă Bucureşti (Ploieşti, Slobozia, Titu etc.) se duceau în vacanţă cu cupoanele, ăia mai de departe (Craiova, Tg. Jiu, Brăila) le foloseau pentru mers acasă.

Karpaty a scris:
Mai unosc o persoana care e din Buzau si el lucreaza aici, merge la Buzau doar cu microbuzu pe motiv ca in tren pute si sunt tigani, de o luna ma tin de capul lui sa incerce trenul, a zis ca weekendul viitor e posibil sa mearga la Buzau si poate va alege trenul de gura mea, sa vad la ce tren reusesc sa il trimit, IR iese din calcul ca este scump si automat daca e mai scump ca microbuzu cu care merge el de regula clar nu va da atatia bani la IR deci trebuie sa il trimit cu un tren ieftin, rapid si fara tigani/boschetari. Cam greu de indeplinit aceste conditii dar sper sa reusesc si sa il fac sa aleaga trenul.
Îl trimiţi la TFC... numai că atunci când o să vadă cum se poartă personalul de tren şi cel de pază şi cum din start o să îl privească ca potenţial contravenient, nu ca client... Sau poţi să îl trimiţi cu unul din IR-urile cu tarif de R, dar acolo depinde de tren şi naşi, poţi să dai peste nişte naşi care să zboare ţiganii fără bilet în şuturi la prima staţie (cum am prins pe 1621 - acum înţeleg rostul opririi acestuia la Buftea: debarcarea celor fără bilet) sau peste unii care să se facă că nu văd, iar la material rulant poţi să dai peste un vagon mai decent sau peste o Acvila cu scaune jegoase şi fără protecţie la cap, astfel că, dacă are părul mai lung, prietenul tău o să-şi tot prindă părul în ariciul de acolo.

Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 12:23

Dr2005 a scris:
Ăia de lângă Bucureşti (Ploieşti, Slobozia, Titu etc.) se duceau în vacanţă cu cupoanele, ăia mai de departe (Craiova, Tg. Jiu, Brăila) le foloseau pentru mers acasă.

Normal ca le folosesc pentru vacante fiind mai aproape de capitala vin cu Regio le raman cupoanele si le raman si bani. Te duci la Ploiesti cu un cupon la IR si platesti 9,25 lei la intors inca 9,25 lei platesti in total 18,50 lei si pierzi 2 cupoane in vreme ce la Regio stai un pic mai mult in tren si te costa doar 7,50 lei dus-intors deci iti raman cupoanele si 11 lei la un week-end cand pleci acasa.
Dr2005 a scris:

Îl trimiţi la TFC... numai că atunci când o să vadă cum se poartă personalul de tren şi cel de pază şi cum din start o să îl privească ca potenţial contravenient, nu ca client... Sau poţi să îl trimiţi cu unul din IR-urile cu tarif de R, dar acolo depinde de tren şi naşi, poţi să dai peste nişte naşi care să zboare ţiganii fără bilet în şuturi la prima staţie (cum am prins pe 1621 - acum înţeleg rostul opririi acestuia la Buftea: debarcarea celor fără bilet) sau peste unii care să se facă că nu văd, iar la material rulant poţi să dai peste un vagon mai decent sau peste o Acvila cu scaune jegoase şi fără protecţie la cap, astfel că, dacă are părul mai lung, prietenul tău o să-şi tot prindă părul în ariciul de acolo.

Ar putea sa-l trimita la IR 1757 cu vagoane RJ si oprire doar la Buftea, PL.Sud si Mizil pentru care ar plati 19 lei pentru fix 2 ore.

Nu stiu cate bilete se dau la trenurile IR cu oprire in Buftea in afara orelor la care sunt navetisti cu abonamente dar oprirea sigur nu este pentru blatisti. Mai sunt si alte trenuri importante care pleaca din Buc.Nord si care nu opresc la Buftea asta are el ceva de opreste acolo.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 12:28

La 1757 ma gandeam si eu sa il trimit ca acolo este si confort si pret mic, acum depidne la ce ora vrea sa plece, trebuie sa merg eu cu el la gara sa ii cumpar bilet si sa il urc in tren, sa il asez pe un scaun, ca e foarte speriat de a merge cu trenu, bine, in trecut a avut o experienta urata cu niste tigani de asta e speriat asa de tren si de atunci nu mai calca in tren, sper sa il conving si sa reusesc sa il aduc la tren.
Ma intrebat daca exista paza in tren, tot din cauza experientei urate ce s-a intamplat in trecut.

V.I.P Member
V.I.P Member
Adirmvl

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 12:37

Acum scuza-ma, da' in duba are priza?
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 12:42

Duba si autocarul in Romania e mai incomod decat trenul dar uiti de toate cand platesti putin si ajungi mai repede, trenul doarme pe drum, bine nu e cazul la IR 1757 vorbeam la modul general deci ce nevoie sa ai de prize la dube.

Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 12:50

In duba sau autocar mai este si siguranta fata de tren, in tren sunt tigani sau boschetari iar in cazul unei fete singure e mai indicata duba sau autocarul ca nu sunt tigani si boschetari.
Deci sunt cu dus si intors, depinde de ce fel de om esti, esti mai moale, esti mai tare, esti barbat sau femeie, in functie de asta ti se potriveste un anumit mijloc de transport, apoi vine pretul calatoriei si durata.

Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20625
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25565
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 13:15

Karpaty a scris:
In duba sau autocar mai este si siguranta fata de tren, in tren sunt tigani sau boschetari iar in cazul unei fete singure e mai indicata duba sau autocarul ca nu sunt tigani si boschetari.

Ţigani sunt şi la dube, numai că acolo trebuie să dea banu', am colegi care fac naveta de la Răcari şi întâlnesc destule exemplare în dubele de/pentru Târgovişte... iar în cazul unei fete singure poţi să dai de un şofer mai libidinos. E drept, riscul e mai mic să te fure/tâlhărească. Dar, dacă tot vorbim de siguranţă, mai există şi cea fizică, nu doar cea a portofelului. Dacă intră un tâmpit pe contrasens şi loveşte duba...

Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 14:00

Aici deja o dam in diverse si ajungem la drobul de sare. "Daca pica, aoleu, daca cade..........."

KQQ

Numarul mesajelor : 391
Reputatie : 6053
Data de inscriere : 21/06/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitimeLun 26 Oct 2015, 22:05

În anul 2007, IC-ul 532 (Avram Iancu) avea în compunere - dacă nu greşesc - vagoane Business. Trenul ăla avea o anumită personalitate.

În 2013, când încă mai era IC, acel tren avea - alternativ - 89-76 şi 89-87. Depindea de grupă. Şi avea şi vagoane cu minibar 10-91... Nu ştiu în ce măsură era folosit

Astăzi, IR 1538 - urmaşul lui "Avram Iancu" - a avut dacă nu greşesc:
Delfin
21-76
10-76
89-87
21-86

Unde-s 89-76-urile? Că nu mi se pare corect să pui pe tren de lung parcurs juma' clasa a doua, juma' bar. Sau problema e de aşa natură încât să ne bucurăm că se pun şi acele corcituri?

La un moment dat mă gândeam dacă nu cumva au citit nişte oficiali acest forum şi, văzând revolta unora dintre noi privitoare la 89-87, în loc să fi dotat trenul cu 89-76 sau să se fi achiziţionat vagoane bar sau chiar restaurant, au scos complet vagonul bar. Şi nu cred că am greşit când m-am revoltat pe ideea de a circula 89-87-le fără barman, de parcă ar fi fost un 27-87 sau 28-87 (depinde cum se interpretează directiva UIC). Asta a fost în 2013.

Oare şi cealaltă grupă are tot 89-87 ca vagon bar? Sau acolo e 89-76? Ce ştiţi??
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 14 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 14 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 40 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: