Forumul pasionatilor de trenuri din România

Acest forum a fost creat pentru cei care iubesc cu adevarat trenurile din Romania!

AcasaAcasa  CăutareCăutare  Ultimele imaginiUltimele imagini  ConectareConectare  ÎnregistrareÎnregistrare  

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

In jos 
+61
marius_catalin84
M.I.C.I.
CristyanC
Sabik
laur 133
ciprian71
cristi CFR
neluadi
lifetec
ets2oltromânia
AndreiSV
baiazid
nokia2010
johnsmoke
TonyGFR
alliens
92Dragos
Spartan1948
impuls
Rarau
kristi kkk
marius664
mihaitzateo
cristi ar
alex.barac.5
rizelgeorgel2004
cardinal
Dionis
@ndrey
Nk11
KQQ
alex.alexus.tm
florin.lifticariu
bobi
didinul
dan tm
TVlad
mureseanu_976
Dr2005
COSTACHE MIHAIL
Luna
Adrian78
NicuS
DPS
AeroX
mielutu zburator
Nesebar
alex1987
cristy79
Andrey_tm
DB Robert
Adirmvl
Katalyn
kuepall
Vitosa
ATM
ldh80
IonutCFR2009
Teodor
Jurnal Feroviar
DUAL
65 participanți
Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 37 ... 67  Urmatorul
AutorMesaj
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Empty
MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 8:46 am

mielutu zburator a scris:
Apropo, de ce să luăm rame de-afară și să nu dăm comandă la producători autohtoni? Am devenit atât de inapți că nici câteva rame nu putem face?!
Softronic abia scoate o ramă pe an... chiar dacă, să zicem, renunţă la Transmontane o perioadă, mai mult de 5 rame pe an nu cred că scoate. Dacă se vor cere 20 de rame electrice/automotoare diesel pe an? Plus că în Hyperion nu ai unde să pui bicicleta.

Jurnal Feroviar

Jurnal Feroviar

Numarul mesajelor : 340
Reputatie : 3833
Data de inscriere : 27/05/2015

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 9:59 am

Dr2005 a scris:
Plus că în Hyperion nu ai unde să pui bicicleta.

Foarte bine fac, trenul transporta calatori nu marfa.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 10:21 am

Insa si calatorii cu biciclete au drepturi, plus ca de multe ori tocmai deplasarea spre un traseu de bicicleta constituie motivul deplasarii cu trenul.

Bine ca Hyperion are biblioteca cu ,,acoperis" de parca ar fi o casuta. pai daca in caz de ceva colturile alea de PAL sparg capul cuiva?

Sus In jos
Dr2005
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 20626
Varsta : 35
Localizare : Bucureşti, Drumul Taberei
Reputatie : 25566
Data de inscriere : 17/08/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 10:40 am

Peste tot prin Europa civilizată se transportă biciclete cu trenul, sunt foarte utile în traficul de navetă (pedalezi 2 - 3 km până la gară, iei trenul, ajungi în oraş unde iar mai pedalezi până la muncă/şcoală), ca să nu mai vorbesc că, de regulă, la trenurile Regio nu sunt taxate bicicletele (cred că doar noi şi bulgarii taxăm bicicletele la R). Numai la noi nu se poate.
Bine că punem biblioteci (în epoca smartphone-urilor şi e-book reader-elor) şi automate de cafea. Bicicliştii dă-i Twisted Evil 'ului, să-şi ia maşini ca toată lumea dacă vor să meargă repede!

Katalyn

Katalyn

Numarul mesajelor : 7376
Varsta : 34
Localizare : Rugby, UK.
Reputatie : 11193
Data de inscriere : 09/10/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 10:58 am

@Dr2005 cu 10 rame electrice nu rezolvi absolut nimic, ele vor intra ca trenuri suplimentare pe Buc-Brasov si Buc-CT vara cum s-a intamplat cu Desiro fie pentru imagine, promovare sau pentru a atrage cativa calatori. De la 20 de rame in sus deja vorbim altceva dar intrebarea este ce i opreste pe cei in masura sa valorifice cat mai repede relicvele ( locomotive, automotoare, rame 58, TE-urile vechi si vagoane ) si cu banii de pe ele sa se dea drumul la achizitia de rame electrice si automotoare ?

App aducetiva aminte ce tupeu au avut sa bage rama 58 ca tren Rapid pe Buc-Brasov, bine ca nu a circulat mult si au bagat EA cu 4-5 vagoane.

@Jurnal Feroviar mai usor cu biciclisti ca sunt platitori de bilete, vara trecuta intr-un Regio de pe Brasov-Buc in cele 5 etajate am gasit 34 biciclete, calculati cati bani a incasat CFR de la acei biciclisti + biletele de biciclete mai ales ca nu deranjau restul calatorilor, desi au fost cazuri cand a fost deranj dar din vina CFR.

Si asa suntem ultimi din Europa la conditi oferite biciclistilor. Am intalnit biciclisti care au platit in tren bilet de 21 lei la Regio ca nu au mai avut timp sa cumpere de la casa, de aia in ultima perioada au dat navala la RT spre Brasov, dar au avut unii grija sa anuleze pe 14091, bine ca revine de la noul mers ca sa ia toti clienti biciclisti de la CFR.

Sus In jos
Jurnal Feroviar

Jurnal Feroviar

Numarul mesajelor : 340
Reputatie : 3833
Data de inscriere : 27/05/2015

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 11:10 am

Stiu Cataline, dar aici de vina e CFR Calatori care nu poate sa ofere conditii de transport civilizate ale bicicletelor si de aici datorita faptului ca se permite accesul biciclistilor in vagoane fara spatii dedicate bicicletelor si compania si biciclistii sunt pusi intr-o lumina proasta.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 11:47 am

Jurnal Feroviar a scris:
Dr2005 a scris:
Plus că în Hyperion nu ai unde să pui bicicleta.

Foarte bine fac, trenul transporta calatori nu marfa.

Perfect de acord, dar si eu cand am zis asta au sarit altii de .... in sus ca vai fiarele lor. Very Happy  Acele fiare incurca calatorii, si nasii care fac urat cand nu ii lasa cu ele in tren bine le fac. Atata timp cat nu exista spatiu special pentru biciclete acestea incurca calatorii si blocheaza spatiile dedicate exclusiv calatorilor, te lovesti de ele la capetele vagoanelor sau blocheaza un WC cu asa ceva spatiu dedicat exclusiv calatorului nu bicicletelor!

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 11:55 am

Acum o luna era 3001 full la vagonul 84-16, la capetele etajatelor si la usi mai erau cate 2-3 biciclete si in spate surpriza IR 1631 avea cate 2 biciclete la fiecare usa la ultimile 3 vagoane iar la cel de bicle era plin. In Sinaia la fel vine 1638 CTA-Brasov cu 7 vagoane pline la usi erau biciclete. A cui e vine ? A biciclistilor ca se duc si cer bilete la trenul x, y si z sau a CFR ca nu ofera conditi pentru biciclisti pe ruta NR 1 din tara ?

Chiar atat de greu e sa bage 2 vagoane de bike la 1631, unul la 1638 si cate unul la 1621 si 1645 ? La R 3001 bagam doua din cele 3 etajate 84-16. Sa nu mai vorbim de 1659 grupa de Piatra Neamt care toata primvara a avut cate 2 vag de bike pe fiecare garnitura in vreme ce ruta NR 1 chitaia de biciclisti.

Pentru Buc-Brasov e nevoie urgent de modernizarea unui etajat 26-26 sau 26-16 si facut tot parterul cu spati pentru bike si cateva strapontine si se rezolva problema cu 3001, iarna sa se intoarca cu 3008 si vara cu 3010.

La IR treaba e oarecum rezolvata desi ar mai fi nevoie de vreo 5 vagoane in genul la 84-96 sau 83-76.

Vara unul e pe vitezomanul de Constanta, unul pe 1631/4, 2 pe Harghita, 2 pe 1745/6, 2 pe 1621/2 si deja avem 8 din cele 10 existente la drum desi ar trebui si rezerva si pentru trenurile 1638/9, 1645/6 si alte trenuri importante ca biciclisti nu merg doar pe Valea Prahovei si Brasov.

Poate ne mai spune Dr2005 ce se intampla din 2017 in legatura cu operatori de calatori ca spunea ca vor fi oarecum obligati sa asigure spatii pentru biciclete in nu stiu ce conditi.
Sus In jos
dan tm
V.I.P Member
V.I.P Member

Numarul mesajelor : 9101
Reputatie : 13006
Data de inscriere : 16/07/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 12:16 pm

Intr-o zi o sa interzicem si trolere alea mari care incurca pasagerii.
Sus In jos
Vitosa

Numarul mesajelor : 9075
Reputatie : 14502
Data de inscriere : 08/01/2011

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 12:28 pm

Dar mai sunt câteva etajate 26-26 (parca 4 ?) in parcul rece de la Basarab. Alea nu se pot moderniza in 84-16 ?
Sus In jos
didinul

Numarul mesajelor : 865
Reputatie : 6467
Data de inscriere : 31/08/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 12:29 pm

Dr2005 a scris:
mielutu zburator a scris:
Apropo, de ce să luăm rame de-afară și să nu dăm comandă la producători autohtoni? Am devenit atât de inapți că nici câteva rame nu putem face?!
Softronic abia scoate o ramă pe an... chiar dacă, să zicem, renunţă la Transmontane o perioadă, mai mult de 5 rame pe an nu cred că scoate. Dacă se vor cere 20 de rame electrice/automotoare diesel pe an? Plus că în Hyperion nu ai unde să pui bicicleta.

Ai unde să pui biciclete dacă soliciţi producătorului spaţii extinse în acest scop. Poţi să faci din Hyperion inclusiv un restaurant pe şine, dacă-ţi ies socotelile cu bisnisul aşa. Softronic îşi poate mări capacitatea de producţie în funcţie de comenzi, numai că un beneficiar cum este SNTFC-ul are probleme serioase cu plata serviciilor la timp, după calendarul prestabilit. Şi-apoi s-a dovedit în timp că operatorului de stat îi convine un ritm mai lent de acomodare cu materialul rulant nou, frecvenţa de o ramă la trei luni e optimă chiar şi din punct de vedere comercial, fiincă poţi să faci din fiecare unitate introdusă în circulaţie un eveniment mediatic. Acuma şi faptul că-ţi stă în gât un producător de material rulant, n-ar trebui să-ţi afecteze abilitatea de a gândi logic.
Sus In jos
Katalyn

Katalyn

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 12:57 pm

dan tm a scris:
Intr-o zi o sa interzicem si trolere alea mari care incurca pasagerii.

Mai rau incurca trolerele alea mari in mijlocul saloanelor sau pe culoar, ori puse pe 2 locuri libere decat bicicletele la capetele vagoanelor dar asa e Karparty carcotas ca stie ca eu si cu Dr2005 suntem biciclisti si mergem cu trenul.

Daca s-ar aplica acel regulament cu bagajele mai mari de 25 kg sau cat este in regulament ar fi o mare prostie ca in felul asta CFR ar mai pierde niste calatori din putini care au mai ramas.

@Karpaty degeaba ai bagat zeci de milioane de lei vechi sa mergi cu trenul in juma de Europa, degeaba in loc sa vezi unde e prostia adica la CFR imediat arunci pisica pe calatori platitori de bilete si bilete de bicicleta.

@Mario076 din ale 4 etajate se pot face 2 pentru biciclete, nu exista scuze ca nu sunt bani atata timp cat se repara si modernizeaza malaxele din 1940.

Sus In jos
mielutu zburator

mielutu zburator

Numarul mesajelor : 3172
Varsta : 29
Reputatie : 6986
Data de inscriere : 07/09/2014

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 1:09 pm

Dr2005 a scris:

Din toată România doar Softronic mai are capacitatea de a produce rame și automotoare? Celelalte fabrici sunt chiar atât de la pământ ca, în eventualitatea unei comenzi, să nu poată onora nici dacă ar colabora cu producători de componente de afară?
Apoi, Softronic o și lălăie cu Hyperionul, CFR are nevoie de rame simple pentru trenuri R care teoretic sunt mai ușor de construit și pot fi livrate mai rapid, că la IR măcar mai vezi 4-5 vagoane, ori alea rentează dacă sunt ocupate 70%. O ramă electrică formată dintr-un singur vagon (pentru câteva trenuri de pe 502, 501, 500, 702, 704, etc.) ar trebui să fie și relativ ieftină (dacă nu cer unii comisioane...speciale) și eficientă dpdv al consumului. Pentru restul de trenuri R se pot comanda rame de 2 vagoane (8 osii).
Sus In jos
http://theliteratelamb.blogspot.ro/
IonutCFR2009
Administrator
Administrator
IonutCFR2009

Numarul mesajelor : 6584
Reputatie : 12455
Data de inscriere : 09/07/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 1:56 pm

Mai bine ar moderniza toate ramele electrice seria 58. Sunt spatioase si se pot face multe reconditionari la interior.
Sus In jos
Nesebar
Administrator
Administrator
Nesebar

Numarul mesajelor : 16278
Localizare : Бухарест
Reputatie : 22393
Data de inscriere : 06/12/2009

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitimeMar Sept 15, 2015 2:00 pm

kerpeten ali a scris:

Mai rau incurca trolerele alea mari in mijlocul saloanelor sau pe culoar, ori puse pe 2 locuri libere decat bicicletele la capetele vagoanelor dar asa e Karparty carcotas ca stie ca eu si cu Dr2005 suntem biciclisti si mergem cu trenul.

Daca s-ar aplica acel regulament cu bagajele mai mari de 25 kg sau cat este in regulament ar fi o mare prostie ca in felul asta CFR ar mai pierde niste calatori din putini care au mai ramas.

@Karpaty degeaba ai bagat zeci de milioane de lei vechi sa mergi cu trenul in juma de Europa, degeaba in loc sa vezi unde e prostia adica la CFR imediat arunci pisica pe calatori platitori de bilete si bilete de bicicleta.

De multe ori nu am putut merge la WC ca era blocat de biciclete, spatiul destinat calatorilor era ocupat de fiare, de ce sunt eu obligat sa suport inghesuiala si blocajul culoarului sau al WC-ului ori sa nu pot trece din vagon in vagon pentru ca x cara bicicleta in spatiul destinat exclusiv calatorilor. Aceste obiecte se cara in locuri destinate special pentru biciclete acolo unde exista, unde nu exista nu au ce cauta ca incurca si incomodeaza calatorii.

Am fost in toata Europa dar sa sti ca in Olanda nu urca aia cu bicicleta in tren, o lasa la gara unde exista spatiu de parcaj la fel cum este pentru auto asa exista si pentru bicle, o lasi acolo in parcare, o legi si te urci in tren tu si cu gentuta pe umar sau in mana dar nu cu fiarele dupa tine, sau daca urci cu ea dupa tine o duci in vagonul cu spatiu de bicla altfel esti zburat din tren.

Daca CFR nu va ofera voua spatiu de biciclete asta nu inseamna ca restul calatorilor sunt obligati sa va suporte fiarele in tren si sa incomodati restul oamenilor.

MesajSubiect: Re: Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)   Lucruri negative (-) la CFR !!! (4) - Pagina 8 Icon_minitime

Sus In jos

Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)
Sus 
Pagina 8 din 67Mergi la pagina : Înapoi  1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 37 ... 67  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Lucruri pozitive (+) la CFR !!!
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (3)
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (1)
» Lucruri negative ( - )
» Lucruri negative (-) la CFR !!! (4)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Forumul pasionatilor de trenuri din România :: DESPRE CFR :: PLUS(+) SI MINUS(-) LA CFR-
Mergi direct la: